מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק פטריות

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 17, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מתכון למרק פטריות פרווה פשוט וטעים

מרק פטריות

מצרכים (כמות: 4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

7 כוסות מים רותחים

כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)

3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

4-5 גבעולי טימין (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

לקבלת מרק פטריות חלבי- ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ"ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

*מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.

במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג' מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ'יני וכו'). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר"כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת. המון המון תודה על האתר הנפלא.הוא התנ"ך שלי. שאלה של הדיוטות כמוני: כשמאדים בצל להזהבה האם לשים מכסה או לא?.

  2. היי
    תודה על המתכונים. מה שעשיתי היה מאד מוצלח. קראתי את מתכון מרק הפטריות ואני תוהה למה את כותבת לערבב אבקת מרק הפטריות במים קרים? זה הרי נמס יוצר טוב בימים. ..

    1. היי נעמי,
      לפעמים כמוסיפים אבקת פטריות למים רותחים יכולים להיווצר גושים. לא תמיד זה קורה אבל זה יכול לקרות :-)

    1. היי רעות,
      נסי לשים בתוך המרק תפו"א בינוני-גדול קלוף חצוי לשנים ופשוט תמשיכי לבשל את המרק. התפו"א אמור לספוג חלק מהמליחות. ככל שתבשלי אותו יותר זמן הוא יספח יותר מליחות. לאחר מכן אפשר להוציא אותו מהמרק. אם לאחר מכן המרק עדיין מלוח, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
      בהצלחה :-)

    1. היי נועם,
      במרק אני לא ממליצה להשתמש בפטריות משימורים כי כל הטעם של המרק הוא מהפטריות הטריות (מה שאין בפטריות בשימורים).

  3. המרק יצא מושלם! עשיתי עם הפטריות היבשות (בסופרים לא מצאתי, יש בחנויות תבלינים) כי אני לא מכניסה אבקת מרק למטבח שלי וכולם התלהבו.

    התחתנתי לפני 3 חודשים ומאז נכנסתי למטבח , לוקחת את כל המתכונים מכאן ולא מפסיקה לקבל מחמאות, איזה כייף:) תודה!

  4. הי אפרת יקרה!

    עשיתי את המרק. נראה לי טוב.

    עשיתי ללא רוטב פטריות. הייתי אמורה להוסיף בדבר מה?

    (גם לא כרישה, היו לי רק פטריות שמפניון אז לקחתי 2 סלסלאות כאלו והשתמשתי בחצי כפית טימין מיובש)

    מת'אומרת?

    אלפי תודות!

        1. אז מעולה :-)
          הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך קצת את המרק. אפשר לוותר עליו או לשים במקום שיבולת שועל דקה (קוואקר).

  5. היי,

    במתכון רשום סלסלת פטריות – הכוונה לסלסלה הקטנה שמוכרים בסופר? או לסט של 2 סלסלות?
    זה נשמע מעט סלסלה קטנה של שמפניון וסלסלה קטנה של פורטבלו.

    תודה,
    דינה

    1. היי דינה,
      הכוונה לסלסלה אחת שמוכנים בסופר. יש גם את הסט של שתי הסלסלות המחוברות וזה נחשב 2 סלסלות (יש כזה משולב פטריות שמפניון עם פורטבלו). סט כזה אמור להספיק.

  6. היי
    זו דנה, ממרק הקישואים בתחילת השבוע :)
    טוב אז כמו מרק הקישואים גם מרק הפטריות טעים מאוד מאוד .
    מתכון שווה במיוחד.
    תודה

    1. היי עדי,
      אפשר לשים אבקת מרק עוף במקום.
      טחינת המרק בעצם "מפזרת" את הטעם של הפטריות במרק ובכך הטעם מתחזק. בכל אופן, אם אין לך אפשרות לטחון את המרק לדעתי תצטרכי להסמיך אותו עם יותר קורנפלור כדי שלא ייצא דליל ומימי מידי אבל את זה את יכולה לעשות גם בסוף הבישול (פשוט לערבב 1-2 כפות גדושות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך.
      בהצלחה ושבוע מקסים :-)

    1. היי דני,
      במקרה הזה לא מומלץ מאחר וכל הטעם של המרק הוא מהפטריות וחשוב שהן יהיו טריות.

  7. יקירתי!!! יצא סופר טעים!!!
    הכנתי עם פטריות מיובשות ועם שמנת מתוקה וחצי שמנת לבישול…אין דברים כאלה!!!
    תודה

  8. שלום יקירה ! המרק מתבשל למחר… מפגש משפחתי.
    שתי שאלות:
    הוספתי 7 כוסות מים במקום 6, כיוון שאני משתמשת בשמנת מתוקה. מה לעשות? להוסיף תיבול?
    לגבי הטימין, להוסיף אותו ממש בסוף, כן? אחרי השמנת?
    ועוד שאלה…במידה ואני רוצה להוסיף את הקורנפלור, מתי להוסיפו?
    המרק כרגע מתבשל, אחרי שהפטריות טוגנו, נוספו המים והקורנפלור.
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      ראיתי רק עכשיו..
      אם הוספת יותר מים ממה שצריך אז תוסיפי יותר תיבול אבל זה את יכולה להוסיף בסוף אחרי שתטעמי (אם את מרגישה שחסר טעם את יכולה להוסיף קצת אבקת מרק, כזאת שאת רגילה להשתמש בה).
      את הטימין תוסיפי בסוף, אחרי שטחנת מעט את המרק (אם את מתכוונת לטחון) ואחרי שהוספת את השמנת.
      את הקורנפלור מערבבים עם מים קרים ומוסיפים בהתחלה אחרי שמוסיפים את המים הרותחים.
      בהצלחה ;-)

  9. הי אפרת,
    אחלה מתכון. אני משתמש במתכונים דומים ונהנה. לא ברור לי מדוע את טורחת להשרות את הפטריות המיובשות, לסנן אותן ואז להוסיף את מי ההשריה מאוחר יותר. זה נכון וסביר במתכוני פטריות רבים אך לא במרק. להזכירך, המרק מכיל המון מים היכולים לשמש כ"מי השריה". פשוט מרסקים עם סכין את פטריות הפורציני היבשות לגודל המבוקש ומוסיפים את שבבי הפטריות המרוסקות יחד עם שאר הפטריות הטריות ובא לציון גואל.

    1. היי דודי,
      קודם כל תודה על השיתוף :-)
      הסיבה שאני משרה את הפטריות המיובשות היא שיהיה קל לקצוץ אותן אחרי שהן מתרככות.
      שבוע מצוין!

  10. הי, הכנתי את הגרסה החלבית, יצא ממש טעים!! תודה.

    לא היו לי חלק מהמצרכים,אז החלפתי חבילת פורטובלו בקצת פטריות מיובשות מחוות תקוע, כרישה ב- 2 בצל ירוק ומרק פטריות בקוביה כזו קפואה של תיבול בטעם פטריות.

    שאלה: למה מוסיפים מים רותחים ולא מהברז?

    1. היי גלית,
      שמחה שיצא טעים :-)
      עדיף להוסיף מים רותחים כדי לא להוריד את הטמפרטורה של הירקות שכבר בסיר (במקרה הזה בצל ופטריות) אבל אין בעיה להוסיף גם מים מהברז ולהביא אותם לרתיחה.

    1. היי קריסטינה,
      אם את יכולה להשיג פטריות מיובשות, כדאי להוסיף אותן למרק במקום כי הן מוסיפות טעם. אם לא, אפשר להשתמש גם באבקת מרק רגילה.
      בהצלחה ;-)

  11. היי

    משום מה נעלמים לי חלק מהמתכונים במחברת לאחר ששומרת מספר מסויים . לאן?

    וכמובן תודה רבה . אני נעזרת באתר ונהנת.

    נירה

  12. לדעתי, כדאי להמנע משימוש באבקות. אפשר להכין מרק מרוכז של שורש פטרוזיליה, סלרי, בצל ועלי כוסברה ופטרוזיליה, לבשל ולצמצם. להקפיא מנות קטנות בשקיות ניילון או במיכלים קטנים, ולהשתמש בכל פעם במקום אבקת מרק.

    1. רעיון נהדר.
      בדיוק רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת המרק.
      מאוד משתדלים להמנע משימוש באבקות האלות..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »