מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק עגבניות ואורז

מרק עגבניות ואורזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון למרק עגבניות עם אורז לבן – ארוחה קלה להכנה וטעימה שגם ילדים אוהבים

מרק עגבניות ואורז

מצרכים (4 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות רכות מגורדות (בלי הקליפה)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

כף גדושה רסק עגבניות

4 כוסות מים (960 מ"ל)

חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן

תיבול: כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה נוספת.

-מוסיפים עגבניות מגורדות, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות.

-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני, מוסיפים אורז לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עירית,
      הטחינה בבלנדר נותנת מרקם חלק ואחיד אבל אפשר גם לא לטחון.

    1. את יכולה להשתמש בעגבניות שיש לך, גם אם הן לא רכות.
      אם אין לך עגבניות בכלל שימי עוד שליש כוס עגבניות מרוסקות משימורים.

  1. היי אפרת היקרה תודה על המתכונים המופלאים(:שאלה:אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי עגבניות מרוסקות ,חשמלי רק עגבניות רגילות קשות ורסק,מה את מציעה לי לעשות?תודה מראש❤

    1. היי,
      אפשר להכין את המרק עם עגבניות טריות אבל פחות מומלץ שהן יהיו קשות, במיוחד אם אין לך גם עגבניות מרוסקות. אני חושבת שכדאי להמתין לפעם אחרת שיהיה לך עגבניות מרוסקות 🙂

  2. שלום ותודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים!
    יש לי שאלה: האם אפשר חשים אורז מלא במקום אורז לבן? אם כן, האם יש שינוי בהכנה? הכנתי הרבה פעמים עם אורז לבן ויצא מאוד טעים, אך חשבתי שאולי אפשר לגוון…
    תודה רבה!

    1. היי מרים,
      אפשר לשים אורז מלא. אני מניחה שייקח לו יותר זמן להתבשל במרק (בסביבות 30-40 דקות). מספיק לשים שליש כוס אורז מלא כי יש לו יותר נפח.

  3. היי אפרת,

    מאוד אוהבת את האתר שלך, את המתכונים, התגובות. אלופה!
    הכנתי בזכותך המון דברים שיצאו מעולה.

    שאלה-
    אפשר לשים פתיתים במקום אורז, והאם אופן הבישול זהה?

    תודה

    1. תודה נטע ❤️
      אפשר להכין עם פתיתים. לאחר שאת מוסיפה אותם יש לבשל כ-10 דקות, עד שהם רכים (במקום 20 דקות).

  4. הי אפרת,
    עוד שאלה בבקשה. יש לי סיר אורז מוכן. זה ייצא סביר לדעתך להכין את המרק בלי האורז ואז בסוף להוסיף את האורז המוכן, או שזה יפספס במשהו את הטעם?
    תודה 🙂

  5. הי אפרת,
    יש לי מלא עגבניות שרי מתרככות שחשבתי לעשות בהן שימוש למרק הזה. זה יכול לעבוד? ואם כן, כמה עגבניות שרי או איזה משקל שלהן צריך בשביל להחליף את שתי העגבניות הרגילות מהמתכון?
    תודה!

    1. היי עפרה,
      אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר שמוסיפים את השום, לטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים. לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 50 דקות (במקום 20 דקות). להוציא את העוף, לטחון את המרק ולהחזיר את העוף ולהוסיף אורז.

  6. צהריים טובים-
    אני מאוד רוצה להכין לילדיי את המרק לארוחת ערב היום, אבל אין לי בבית עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, הכרחי או שאפשר לוותר?

    1. היי עדי,
      אם אין בעיה להשתמש בעגבניות טריות אז אפשר לרסק עגבניות טריות בכמות של כוס וחצי (אם אין אפשרות לרסק אז אפשר לגרד בפומפיה).
      לאחר שמוסיפים את העגבניות מומלץ לבשל בנפרד במשך 15 דקות ורק אז להוסיף את הרסק ויתר החומרים.

  7. שלום,
    יש לי ילד אחד שמאוד אוהב את המרק הזה,
    אבל הוא רגיש לעגבניות מקופסת שימורים,
    "מה אפשר לעשות שיהיה טעים?!?!?!
    תודה רבה עדימקריית ארבע

  8. הי. באלי להכין ממה שיש בהית…וכרגע אין עגבניות טריות. רק מרוסקות. וגם אין לי בלנדר מוט. עיצות ייעול?

    1. היי שני,
      אין בעיה להשתמש בעגבניות מרוסקות בלבד.
      הטחינה בבלנדר נותנת מרקם חלק ואחיד. אם יש לך בלנדר רגיל אפשר להשתמש בו. אם לא, אפשר גם לא לטחון.
      יום מקסים 🙂

  9. שלום אפרת. אני מאוד אוהבת מרק עגבניות ואורז תודה למתכון טעים קל להכין פשוט ניפלא.שבת שלום

  10. היי,

    האם ניתן להחליף את העגבניות המרוסקות משימורים במשהו אחר? פשוט אין לי
    עגבניות נוספות זה בסדר?

    תודה לך!

    1. היי יהודית,
      במקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על העגבניות המרוסקות משימורים. זה ישנה את כל הסמיכות והטעם של המרק.

      1. הי אפרת
        אם מרסקים עגבניות טריות זה תופס? אם כן, כמה צריך לשים שזה אותה כמות כמו 400 גרם מקופסאת שימורים?

        1. היי ליאור,
          אם מרסקים עגבניות זה יכול לעזור למרקם (רצוי לא להשתמש בקליפה). זה צריך לצאת בערך כוס וחצי (יש למדוד בכוס של 240 מ"ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית). לאחר שמוסיפים את העגבניות המרוסקות והמגורדות אני ממליצה לבשל בנפרד במשך 15 דקות ורק אז להוסיף את הרסק ויתר החומרים.

          1. הי אפרת.
            עשיתי עם עגבניות טריות באמת ויצא טעים לאללה! כולם טרפו ונהנו 🙂
            תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר