מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק ירקות עם גריסים ועדשים

מרק ירקות עם גריסים ועדשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 12, 2017
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון למרק משביע ועשיר בטעמים עם גזר, לפת, סלרי, עדשים כתומות, גריסים ואטריות. 

מרק ירקות עם גריסים ועדשים

מצרכים (כ-6 מנות):

בצל בינוני קלוף קצוץ

3 שיני שום קלופות פרוסות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להמיר גזר בכוס קוביות דלעת).

לפת בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות (אפשר לשים במקום תפו"א בינוני)

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

חצי כוס גריסים שטופים ומסוננים

9 כוסות מים רותחים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

חצי כוס אטריות דקות

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון (לא חובה), מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, גזר, לפת וגבעולי סלרי (את העלים שומרים בצד) ומערבבים כדקה. מוסיפים עדשים כתומות, גריסים ומוזגים מים רותחים. מתבלים בכורכום ומעט פלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.

-מוסיפים את עלי הסלרי, עלי הכוסברה והאטריות הדקות. מתבלים באבקת מרק, כמון ומלח ומבשלים  כ-15 דקות נוספות. טועמים ומתבלים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

92 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    הכנתי את המרק יצא מושלם!!!!
    אני מחפשת מתכון למרק שיש בפנים חתיכות של חזה עוף נראה לך מתאים המתכון הזה? ואם כן מתי להוסיף את העוף
    אין כמוך!!!!!

    1. היי מלי,
      אפשר להוסיף חתיכות חזה עוף. מומלץ להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו' להמשיך כרגיל.
      יום מקסים 🌷

    1. היי מיכל,
      את יכולה להכפיל כמויות. לגבי כמות המים תתחילי מ-14 כוסות ותוסיפי יותר לפי הסמיכות שאת אוהבת. מלח – להוסיף בסוף לפי הטעם.

    1. אפשר אבל בגלל שהעדשים השחורות עלולות לצבוע את המרק בשחור אני ממליצה לבשל אותן קודם במים רותחים כרבע שעה, לסנן ואז להשתמש בהן למרק.

  2. מרק מעולה וקל להכנה! מאוד אוהבת את מתכוני המרקים שלך, ובאופן כללי את המתכונים באתר שלך, הם תמיד מאוד ברורים, פשוטים, קלים וטעימים. תודה רבה!

    1. היי דניאל,
      אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו' להמשיך כרגיל.
      לגבי כמות, כמה שאתם אוכלים. אם זה לטעם שימי 2 חתיכות.

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על האטריות. לא חייב להוסיף יותר גריסים.

    1. היי מיכל,
      אפשר להוסיף עוף. מומלץ להוסיף אותו לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו' לוהמשיך כרגיל.
      שימי 2-3 קוביות כוסברה.

  3. הי אפרת,
    יש הבדל בין גריסים לגריסי פנינה?
    רואה שיש גם וגם ומנסה להבין מה לקנות
    תודה

    1. היי לימור,
      אין הבדל משמעותי בטעם. גריסי הפנינה פשוט מתבשלים מעט יותר מהר.

  4. הי אפרת,
    לאיזה אטריות דקות את מתכוונת?
    האטריות הדקות של אוסם שאני מכירה לא נראות לאחר בישול כמו אלו שבתמונה של המרק. בתמונה שלך הן נראות עבות יותר.
    תודה

    1. אני מתכוונת לאטריות הדקות של אסם. בתמונה הן נראות עבות יותר כי הן התנפחו בבישול במרק.

    1. כן אפשר להוסיף שעועית משקית קפואה כי שעועית יבשה לא תספיק להתבשל.

  5. תודה על המתכון,
    מאחר ואני נמנעת משימוש באבקת מרק, העלתי את כמות התבלינים.
    התקבל מרק נפלא

    1. היי אורלי,
      אפשר להוסיף צלי כתף חתוך לקוביות או כל חלק שמתאים למרק (מומלץ לשאול במחלקת הבשר).
      את הבשר יש לטגן כדקה מכל צד, לאחר טיגון הבצל, להוסיף מים ולבשל כשעתיים. לאחר מכן להוסיף את יתר החומרים לבשל כשעה נוספת, עד שהבשר רך למאכל.

    1. כן אפשר. אם אלה עדשים ירוקות יבשות (לא משקית קפואה) אז מומלץ לבשל אותן קודם בנפרד במים כ-20 דקות.

  6. היי יקירתי ! אני לא יודעת מה קורה לי לאחרונה עם כל הטעויות בבישול, אבל בטעות במקום גריסי פנינה, השתמשתי בריזוטו…יצא מושלם !
    תודה

    1. היי אורלי,
      את יכולה להכין בלי גריסים או להוסיף למרק כחצי כוס אורז לבן לקראת סוף הבישול.

    1. היי יצחק,
      אפשר להכין כמחצית מהכמויות: בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום, גזר בינוני, לפת/תפו"א קטן, גבעול סלרי, רבע כוס עדשים כתומות, רבע כוס גריסים, 4.5-5 כוסות מים, שליש כוס עלי כוסברה, כשליש כוס אטריות דקות.
      תיבול: חצי כפית שטוחה כורכום, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית אבקת מרק, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.

  7. אני מחפשת מרק קל וטעים שמכיל גם כרוב [פשוט התאריך הולך לעבור.]
    אשמח אם תכווני אותי מה לחפש.
    תודה מראש!

    1. היי יהודית,
      את יכולה לשלב את הכרוב במרק הזה במקום הלפת.
      כרוב גם בדר"כ טעים במרק שמכיל עגבניות/רסק עגבניות ולכן גם מרק מינסטרונה יכול להיות מתאים. אפשר לשלב אותו במרק במקום חלק מהירקות.

    1. אפשר לשים בסביבות כפית שטוחה אבל קחי בחשבון שבמרקים אין על עלים טריים. אם יש לך עלים טריים כמו סלרי, פטרוזיליה מומלץ לשים.
      שבת שלום 🙂

  8. מאד מאד טעים!

    (עשיתי עם פטרוזיליה והורדתי מהכמות של העדשים והגריסים לחצי.)

    תודה רבה ולילה טוב!

  9. יצא מושלםםםם
    לא וויתרתי על טיגון הבצל בסוף, ובאמת השתדלתי להפחית מכמות השמן.
    תודה אפרת המקסימה!
    כיף להשתמש באתר הברור והמגוון הזה!והתגובות שלך תמיד מהירות, קולעות ועם חיוך מתוק!

  10. משוטטת באתר, מחפשת מה להכין, פתאום מגלה מתכון חדש ונראה טעיםםם
    אם אדלג על טיגון הבצל זה יוריד משמעותי מהטעם?
    תודה אפרת!!!

    1. היי שרה,
      אין ספק שטיגון הבצל בהתחלה פותח טעמים ומוסיף לטעם.
      את רוצה לוותר בכלל על הבצל? אם זה מטעמי בריאות אפשר לטגן עם כפית שמן בלבד (רק חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).

  11. או. קי. לא אמרתי כלום, פשוט בלל הגריסים, העדשיפ וכו', חשבתי שזה לא דיאטטי.

    אני סקרנית לדעת איך זה בהשוואה למרק קישואים?

    תודה לך בכל מקרה!

    1. אין הרבה גריסים ועדשים וקחי בחשבון שיחד עם המרכיבים האלה המרק גם משביע.
      מרק קישואים הוא בסביבות 400 קלוריות. לחלק ל-5 מנות זה יוצא כ-80 קלוריות למנה.

  12. נראה טעים מאד אך לא דיאטטי במיוחד, מה?!

    יש דרך להפוך אותו לכזה ועדיין ליהנות מהטעמים המרכיבים?

    תודה לך!

    1. דווקא זה די דיאטטי והכי חשוב משביע.
      כל המרק מכיל כ-1000 קלוריות בלבד. אם את מחלקת ל-6 מנות, זה יוצא בסביבות 170 קלוריות למנה, זה לא הרבה או שכן? 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר