www.10dakot.co.il

מקלות מלוחים

מקלות גריסיני מלוחים ומתובליםמקלות לחם ללא התפחה - ניתן להגיש כמנת פתיחה לצד מטבלים או סתם כנשנוש מלוח ופריך

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מקלות מלוחים
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

15-20 דקות

מס׳ מנות

30-35 מקלות

כשר מסוג

מצרכים להכנת מקלות מלוחים

  • 1+1/3 כוסות קמח רגיל (190 גרם)
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 כף שומשום
  • 1/2 כפית שטוחה מלח

לעיטור:

  • 1 ביצה טרופה
  • מלח גס
  • תבלינים לפני בחירה: שומשום, זעתר, תבלין שום, קצח

איך מכינים מקלות מלוחים?

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (למעט חומרי העיטור) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
  2. מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
  3. מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי כחצי ס”מ. חותכים לרצועות דקות (ברוחב של כ1 ס”מ ואורך 15 ס”מ).
  4. מניחים על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים מעל תבלינים ואופים במרכז התנור למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
    הפעל טיימר (15 דק’)
    +
    טיימר פועל
מקלות מלוחים
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
197 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

197 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות