מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מיני מאפים מהירים

מיני מאפים מהיריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 16, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2018

Summary:

מיני מאפים מקמח שמרים שניתן להכין גם ללא התפחה!

ארוחת ערב מהירה וקלילה שניתן להכין יחד עם הילדים – נהנים גם מהכנה וגם מהטעם

מאפים מהירים

מצרכים (16 יחידות):

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

חצי כף (5 ג') שמרים יבשים

1 כף שטוחה סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) מים פושרים (לערבב רבע כוס מים רותחים+רבע כוס מים קרים)

2 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף ואח"כ הידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף מים נוספת).

-מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.

-מכסים במגבת את הקערה עם הבצק להתפחה של כחצי שעה (למי שאין זמן יכול לוותר על החלק הזה 😉 )

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים 4 כדורים קטנים (סה"כ צריכים לצאת 16 כדורים). מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לצורת עיגול קטן בקוטר 7-8 ס"מ ובעובי 3-4 מ"מ.

הכנת מיני מאפים

-מכניסים לתנור למשך 10 דקות ומוציאים מהתנור (מתקבלות כמו פיתות קטנות). מפזרים תוספות לפי הטעם ומחזירים לתנור (ב180 מעלות) למשך 5-7 דקות.

רעיונות לתוספות:

*אפשר למרוח רוטב פיצה/ רסק עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה/מוצרלה, זיתים וכו'.

*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות) ולפזר זעתר.

*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות), למרוח שום כתוש ולפזר עשבי תיבול.

*אפשר להבריש בשמן זית ולפזר גבינה בולגרית מפוררת עם גמבה קצוצה או עגבניות מיובשות.

מאפי שמרים ללא התפחה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

168 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן- למחרת בבוקר המאפים ממש ממש התקשו (השארתי בקופסה סגורה. מה לעשות כדי שפעם הבאה הם לא יתקשו? להקפיא מיד כשהמאפים מתקררים? תודה!

  2. הי
    קודם כל תודה על כל המתכונים
    הכל תמיד יוצא לי טעים:)
    רציתי לשאול האם ניתן להחליף את השמרעם היבשים בקרים של שמרית קטביה של 25 גרם שמחזיקים במקרר.

    תודה
    וסופש נעים

    1. היי קרינה,
      אם אלה שמרים טריים בקוביה יש להשתמש ב12.5 גרם, כלומר רבע קוביה.

  3. היי אפרת

    האם ניתן להשתמש בכוס קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה לקמח 100 אחוז כוסמין שעבר ניפוי כך ש70 אחוז ממנו נשארה כמות הכוסמין המקורית ) וכוס קמח כוסמין לבן?

    יצא עדיין אוורירי וטעים?

    תודות עינת.

  4. היי אפרת! הכנתי הרגע את הבצק ולא ידעתי אם הוא צריך לצאת דביק אז הוספתי קמח.. אני ממש מקווה שזה לא יפגע בבצק

    1. היי שירה,
      הבצק אמור לצאת נוח לעבודה. אם הוא יצא דביק והוספת קצת קמח זה בסדר.

  5. הי אפרת. אני זוכרת שפעם נסיתי את המתכון הזה והפיתות יצאו מושלמות ואף לא הוספתי כלום והשתמשתי בהן כפיתות.בפעם השנייה משום מה לא עבד לי, הפיתות היו דקות מאוד. מה לדעתך הטעות? את חושבת שאוכל לעשות מאותו מתכון פיתות גדולות יותר (אני יודעת שיש מתכון לפיתות אבל זה הרבה יותר קל)

    1. מלח מעכב את הפעולה של השמרים ולכן כדאי להוסיף אותו בסוף. לא נורא אם שמת בהתחלה. תתפיחי לפחות חצי שעה ויהיה בסדר.

  6. בקשר לברכה על המאכל המשגע הזה: ביררתיעם הרב וכך הוא ענה: בגלל שהפיתיות כ"כ קטנות צריך לשקול אותן.הברכה היא המוציא אך אם אוכלים פחות מ27 גרם לא צריך נטילת ידיים.אם אוכלים יותר מ27גרם צריך נטילת ידיים ללא ברכה על הנטילה.אם אוכלים יותרמ54 גרם אז נטילת ידיים בברכה.

    שיהיה לכולם בתאבון

    1. סליחה אם אני סותרת אותך,אך נטילת ידיים צריך בכל מקרה של "המוציא" אפילו פירור. אולי התכוונת בלי ברכת המזון??

  7. הי אפרת.
    נראה לך הבצק הזה יתאים לצמת שמרים במילוי פיצה?
    זה יהיה בסדר מבחינת ההתפחה? או שאני כן יצטרך להתפיח אותה?

  8. היי אפרת, שאלה דחופה אם אני רוצה לעשות קילו בצק בכמה מכפילים? ואשמח למתכון לקילו בצק

    תודה רבה רבה!
    נ.ב מתכון פצצה!

    1. היי נטע,
      כמות לקילו בצק:
      1 קילו בצק
      2 כפות שמרים יבשים (כף רגילה + כף שטוחה)
      3 כפות סוכר
      ¾1 כוסות מים פושרים
      7 כפות שמן זית
      כפית ורבע מלח

  9. הי
    יש לי שאלה דחופה
    הכנתי את הבצק כבר
    האם צריך לשים או למרוח משהו לפני שמכניסים לתנור כדי שלא יצא יבש?(בפעם הראשונה)
    והאם אפשר לשים כבר בפעם הראשונה שמכניסים לתנור את כל התוספות?
    מה זה נותן שמכניסים שתי פעמים?
    אשמח לתשובות מהירות
    תודה

    1. אין צורך למרוח משהו.
      כדאי להכניס לאפיה ראשונה בנפרד כי אם מכניסים לתנור עם כל התוספות אז התוספות משחימות מהר בעוד שהבצק לא תמיד מספיק להאפות כמו שצריך. בנוסף, אפיה פעמיים תורמת לפריכות הבצק.

  10. אפרת היקרה
    "המיני" האלה יצאו לי פצצות
    אני מוצאת את עצמי מכינה אותם כל כמה ימים
    וכל פעם אני מכפילה את הכמות
    באמת מתכון מוצלח ביותר!!!
    תודה מכל הלב

  11. אפרת היקרה

    תקשיבי לי אבל תקשיבי לי טוב אין עליך!!!
    הכנתי את המיני מאפה והם יצאו לי נדירות!!
    טעימות בימיוחד,הכי קלות שיכולות ליהיות,פריכות בקיצור גן עדן
    וכולם אןמרים לי "איזה שפית" לא אבל זאת אפרת מהמתכונים
    תודה ענקית מכולם

  12. יששש בעלי בררן האוכל מספר אחת בעולם אמר שזו הפיצה הכי טעימה שאכל עד עכשיו!!! ולא שלא ניסיתי עשרות פעמים .. תודה רבה!

  13. האתר מעולה, משתמשת בו מלא!!
    הכנתי את המתכון הזה הרבה פעמיים, תמיד יצאו לי כמו בתמונה, לפעמים יצא לי הצק דביק מדי(הבצק בעיקרון דביק, רק יצא לי ממממש דביק).
    היום הכנתי, וכששמתי בתנור הבצק נהפך לפיתה, זה היה ממש מגניב, אבל איך רק עכשיו זה קרה?
    תודה!

    1. לפעמים הבדל קטן במרקם הבצק או בלישה או בהתפחה יכולים לגרום לשינוי בבצק לאחר האפיה. כנראה שעשית משהו שונה באחד מאלה שגרם לכך שהבצק בתנור נהפך לפיתה 🙂

    1. היי הודיה,
      כוס חד פעמית מפלסטיק היא בנפח של 180 מ"ל. היא קטנה מהכוס הרגילה שיש להשתמש בה ועדיף להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה שצירפתי.
      אם בכל זאת את רוצה להשתמש בכוס חד פעמית אז שימי 3 כוסות קמח פחות כף ו – 3/4 כוס מים פושרים.

    1. כן, אפשר. יכול להיות שיהיה צורך בקצת יותר מים. הבצק צריך לצאת נוח לעבודה.

  14. היי, קודם כל תודה על האתר המגניב!!! המתכונים ממש שווים . תודה,
    עשיתי את המאפים- יצא טעים
    תודה ולילה טוב

  15. אני טגנתי בצל ובטטות ושמתי מעל, אין דברים כאלה!!! יצא מושלם!!!!!
    אני לא מפסיקה להשתמש באתר שלך הוא מהמם!!
    תודה!!

  16. המתכונים שלך מהממים
    אמנם לא לוקחים 10 דקות אלא גולשים לכיוון ה11,12 ולפעמים אפילו 13… 🙂
    מה שבטוח הם נטרפים בפחות מ10 דקות
    ואולי בכלל לזה היתה כוונת המשורר.

  17. היי אפרת,
    אני מעוניינת להכין את הבצק ולהקפיא.
    האם לתת לבצק לתפוח, לחלק לכדורים, לרדד ואז להקפיא?
    האם הבצק לא ימשיך לתפוח?
    אנא הסבירי מה הדרך האולטימטיבית להקפאת הבצק, אני מארחת ואינני מעוניינת להשאיר עבודה רבה לערב האירוח.
    וגם האם ניתן להקפיא את שבלולי הגבינה והתרד לאחר אפייה?

    1. היי מיכל,
      אפשר אבל אני חושבת שכדאי לך להכין את הבצק עד החלק של התוספות (אחרי אפיה ראשונה של 10 דקות) ואז להקפיא. זה יכול לחסוך לך יותר זמן.
      לגבי הקפאת שבלולי הגבינה והפשטידה – אפשרי.

  18. כ"כ פשוט וכל כך טעים!
    הדבר היחידי שבעייתי שזה נחטף במהירות, אי אפשר להפסיק!
    ישר כוח גדול..
    מחכה לעוד מתכונים חלביים ומעולים!

  19. היי אפרת
    ראשית כל תודה רבה
    אני נהנית מאד מהאתר שלך והכנתי ממנו כבר הרבה מאכלים טעימים ומוצלחים!
    לגבי הפיתות: הכנתי כמות פי אחת וחצי כלומר 3 כוסות וגם כך רחוק מלצאת לי 16 יחידות….
    יצאו לי בערך 9 יחידות.
    איך יכול להיות?
    תודה על הכל ושבת שלום

  20. היי אפרת
    איפה לשמור את המאפים עד לשלב התוספות?
    יש לי כמה שעות בין לבין
    אשמח לתגובה מהירה!
    תודה 🙂

    1. היי לי,
      אם זה עניין של כמה שעות אז אפשר בחוץ, במקום מוצל וקריר יחסית. מומלץ לשים בתבנית ולכסות.

    2. מעולה תודה!
      חשבתי אולי להכניס למקרר אבל אשאיר בחוץ בכלי אטום.
      תודה על התגבה המהירה!
      אגב, הבצק הוא אחד הנוחים שהתעסקתי איתם, וניסיתי לא מעט מתכונים 🙂

  21. הי אפרת,
    אין לי שמרים יבשים בבית
    אפשר להתשתמש בשמרים רגילים?
    אפכם בכמה!?
    והאם הם צריכים יחס אחר (חובת תפיחה…)

    1. היי מיה,
      מה הכוונה בשמרים רגילים?
      אם אלה שמרים טריים בקוביה יש להשתמש ב12.5 גרם, כלומר רבע קוביה. אם מדובר בשמרים טריים גרגירים יש לשים 2 כפות שטוחות. אם יש לך אינסטנט שמרים זה אותו דבר כמו שמרים יבשים.
      אופן ההכנה כולל ההתפחה נשארים אותו דבר, למעט אם מדובר בשמרים טריים בקוביה שאז יש להמיס אותם קודם עם סוכר ומים ולהניח להם לתסוס 10-15 דקות.

  22. היי,אני רוצה להכין את המאפים למוצאי שבת לאירוע משפחתי ויש לנו הרבה מאכלים לעשות(את כל המתכונים לקחנו מהאתר הזה(;)אני לא אספיק לעשות את הבצק במוצאי שבת יש אפשרות לעשות אותו עכשיו ולשמור במקרר עד אז?או אולי להכין כבר את הכל גם אם הרוטב והתוספות ולשמור במקפיא ואז רק לחמם?
    תודה

    1. היי נטע,
      2 אופציות: להכין את המאפים היום עד לחלק של התוספות והרוטב (כלומר כולל אפיה של 10 דקות בתנור). במוצ"ש יישאר רק למרוח ברוטב ותוספות ולאפות 5-7 דקות (לדעתי זאת אפשרות הכי טובה מבחינת טעם כי זה יוצא הכי טרי).
      אפשרות שניה היא להכין את הכל עד הסוף, להקפיא ולחמם במוצ"ש.
      בהצלחה 🙂

  23. היי,המתכון מאוד מוצלח!!על חלק מהבצק מרחתי רוטב פיצה וגבינה צהובה לפני האפיה,ועל חלקו מרחתי לאחר סיום האפיה שמן זית עם שום כתוש וכוסברה קצוצה..יצא מעולה! תודה..

  24. היי אפרת
    רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את זה כעיגול אחד גדול ולא חלקים קטנים – כמו פיצה
    זה יכול להצליח או עדיף שלא?

  25. אין כמוך אפרת! מתכונים פשוטים וברורים בזכות ההסברים המפורטים שלך!
    המאפים האלו מוצלחים כמו שהם, ועכשיו בחופש הגדול הכנתי את הכמות הזו, התפחתי, חילקתי ל-2 לשני ילדיי וכל אחד הכין פיצה אישית משלו.
    טעים ומוצלח.
    קיץ נעים!

  26. שלום, אני ממש נהנת מהאתר שלך תודה רבה רבה!!
    אני רוצה להכין את המיני מאפים האלו, רק שאלה קטנה ודחווופה.. איזה כוסות מדידה להשתמש במתכון?
    תוודה רבה
    שבת שלום חג שמח

  27. הי האתר פשוט מעולה רציתי לשאול אם אפשר להכניס את את הבצק אם התוספות ביהד ולאפות במקום קודם את הבצק תודה

    1. היי יפית,
      גם כדי שהבצק יאפה כמו שצריך וגם כדי שייצא קצת פריך מומלץ לאפות אותו קודם בנפרד.
      ערב נעים 🙂

  28. ערב טוב,
    אני עכשיו הכנתי את הבצק בכמות משולשת האם צריך להתפיח אותו בגלל הכמות?
    תודה…

  29. רציתי לשאול כשאני מוציאה את הבצק מהתנור אני קודם צריכה לחכות שיתקרר לשים אתה התוספות ולהכניס או שאפשר ישר לשים את התוספות שזה חם?

    1. היי רונה,
      אין צורך להמתין שזה יתקרר. אפשר ישר לשים את התוספות.
      חג שמח 🙂

  30. היי .
    האם אפשר לשים כבר בהתחלה את הרוטב פיצה ולאפות עד הסוף? או שחייב לאפות ולהוציא ורק אז להמשיך לאפות עם הרוטב / זעתר?

    1. היי לימור,
      עדיף לאפות קודם בנפרד ורק אז למרוח את הרוטב כי אז גם הרוטב/תיבול אינו מתייבש וגם הבצק נאפה כמו שצריך.

    1. היי לירון,
      קמח שמרים מתאים יותר במקרה הזה רק כדאי לא לוותר על שלב ההתפחה של כחצי שעה לפחות.
      שבוע מעולה 🙂

    1. היי יהודית,
      הכי מומלץ להקפיא אחרי האפיה הראשונה ואז לפני שרוצים להכין מפשירים, מפזרים תוספות לפי הטעם ואופים 5-7 דקות 🙂

  31. הכנתי עם הילדים עכשיו הם הכינו וגם טרפו. והביקורת של הביקורתית שלי היתה: היה לי כיף להכין כמו שהיה כיף לאכול!

  32. היי…המתכון הזה פשוט מעולהההה הכנתי אותו אתמול בערב ועוד נשאר לי מהבצק אז מילאתי אותו בגבינה לבנה וזיתים ויצא פשוט טעים שהכל נגמר מהר…

  33. יצא מדהים!!!! אני שונאת אפיה ובצקים….וזה היה פשוט וקליל! והכי חשוב-טעים!!! מתה על האתר הזה! כל במתכונים שלי מפה!!

  34. תקשיבי אני מאושרת, הכנסתי לתנור ויצאו לי פיתות (: מגניב!!!!!!!!!!!!! במוצ"ש עשיתי פיתות במחבת והן יצאו טעימות אבל שטוחות…תודההההההההההההההההההההההה

  35. שלום קודם כל האתר מעולה ואני מאוד אוהבת את המתכונים פשוט נפלא רק רציתי לשאול הכנתי כמות כפולה והבצק יצא מאת קשה מה לעשות מחכה לתשובה מיכל

    1. היי מיכל,
      אם הבצק קשה או מתפורר תוסיפי עוד קצת מים. כל פעם כף אחת עד שהבצק מתרכך ונעשה נוח לעבודה.
      בהצלחה 😉

  36. היי,
    האם אפשר להכין עם הבצק פיצה גדולה או שזה יותר בסיגנון של פיתות?
    אני מחפשת מתכון לבצק פיצה.

    תודה

    1. היי שמחה,
      את יכולה להשתמש במתכון הזה כדי להכין פיצה אחת גדולה, באותו אופן הכנה פשוט לרדד לבצק גדול יותר ולהכניס לתנור לאפיה מוקדמת של 10-15 דקות. להוציא ולשים רוטב ותוספות ולאפות שוב.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

    2. הכנתי יצא סוף הדרך.. אבל הבצק היה קשה הוספתי כמעט עוד חצי כוס מיים

      תודה על הכל..

  37. הי, מה שלומך? הכנתי אותם אתמול בתור פיצות קטנות והיה משהו…בפעם הבאה נעשה מהם פיתות זעתר, תודה!

  38. שלום רב, אני חייבת לציין שאתמול נכנסתי למתכון הזה ובשעה שמונה וחצי בערב החלטתי להכין בפעם הראשונה ופשוטטטטטטטטטטט מדהיםםםםםםםםםםםם אין דברים כאלו ואפילו החפלתי כמויות פצצה של מאפה ואם היה לי איך להעביר לכם תמונה הייתי מעבירה, פשוט אין דברים כאלה. אני עשיתי טיפה יותר גדולים והילדים נהנו מזה. זהו בחרתי זה מתכון מנצח יישר כוח וממתינה למתכונים חדשים. סליחה על המגילה אבל הייתי חייבת לציין כך שמי שמתלבט שלא יחשוב פעמיים בכלל.

    1. היי יהודית,
      השתמשתי בטימין אבל כמעט כל עשבי תיבול משתלבים מעולה עם שום 🙂

    2. סליחה על הבורות, טימין טרי , כן?
      אגב- גיליתי את האתר במקרה, נראה שווה! מתכננת לנסות כבר כמה מתכונים השבוע.

    3. אז קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
      וכן, זה טימין טרי. יוצא מעולה.
      כמובן שאין בעיה להשתמש גם בעשבי תיבול יבשים או להשתמש בתערובות מוכנות.

    1. היי שרית,
      קוביה/שקית אחת של שמרית היא 50 גרם אז 12.5 יוצא רבע קובייה/שקית.

  39. חזרתי לעדכן.. הכנתי מיני פיצות ופיתות זעתר והילדים התלהבו. ברוב התלהבות הכנתי שוב הפעם מקמח מלא בחצי הכמות והוספתי מים, הפכתי תבניות מיני מאפינס, שימנתי וקרצתי עיגולים עם פורמה, אפיתי את הבצק. יצאו אחלה כוסיות. בחלקן הילדים מילאו תירס/ טונה וגבנ"צ והמיסו מס שניות במיקרו, חלקן הלכו למקפיא. מס' שניות על השיש ואפשר למלא במה שרוצים (גם קוטג' יוצא אחלה). עוד מתכון מעולה. שוב, תודה!!

    1. מעולה! אהבתי מאוד את הרעיון 😉
      תודה על השיתוף והמשך ערב נעים

  40. נתחיל בזה שלא יצא לי 16. אלא 8, אולי כי לא עשיתי מספיק קטן. או שחצי שעה בתקופה זו של השנה לא מספיק להתפיח.
    אבלללל – אבל גדול!! – טעים בטירוף!! הילדים הקטנים שלי אומרים לי שזה הכי טעים שיש!
    תודה רבה על מתכון מהיר וטעים לפי דעת כולם!!
    אין ספק שאני הולכת להמליץ על האתר הזה!!

    בקיצור – מתכון פצצה!!!

    1. היי,
      לדעתי אפשר. אולי יהיה צורך להוסיף יותר מים, תראי לפי מרקם הבצק שמתקבל.
      אם תכיני אשמח לקבל עדכון בתוצאה 😉

  41. היי עדיין לא הכנתי את זה אבל יש לי שאלה זה יוצא קריספי או מאפה רך אם יוצא קריספי יש לך אולי רעיון איך זה יצא רך?

    1. היי אריאל,
      כדי שזה ייצא רך מומלץ לא לוותר על החלק של ההתפחה. זאת אומרת להכין את הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח לפחות 30 דקות. כדי שזה ייצא רך חשוב גם לא לשים את זה יותר מידי זמן בתנור (באפיה השניה עם התוספות). מספיק 5-7 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. הי אביטל,
      כף שמרים יבשים = 25 גרם שמרית
      במתכון זה חצי כף שמרים יבשים לכן יש לשים בסביבות 12.5 גרם שמרית.

  42. היי אפרת
    האם התפחה ארוכה יותר מחצי שעה [עד הכפלת הנפח] כדאית?
    יתקבל מאכל טעים יותר?
    תודה!

  43. היי
    האם אקבל תוצאה מוצלחת יותר אם אשאיר את הבצק להתפחה של יותר מחצי שעה [עד הכפלת הנפח]?
    תודה על התשובה
    אורנה

    1. היי אורנה,
      הבצק פשוט יתפח יותר וייצא יותר עבה. עניין של טעם אישי 🙂
      את יכולה לעשות ניסיון ומחצית מכמות הבצק להתפיח ליותר זמן.
      יום נפלא!

    1. אני הכנתי את המאפים והכנתי את חלקם בצורת קערה קטנה ובאפייה הראשונה אפיתי קצת יותר מהשאר ואחר כך הכנסתי לבפנים ביצה והחלבון נזל וזה היה ממד טעים ממליצה לכולם!!

  44. שלום לכם , האתר מצויין כל הכבוד.
    רציתי לברר לגבי השמרים , כמה שימרית להוסיף במקום שמרים יבשים ? תודה לך.

    1. תודה דליה 🙂
      אם הכוונה לשמרים טריים אז היחס הוא שכף שמרים יבשים = 25 גרם שמרית, לכן במקום חצי כף שמרים יבשים את צריכה לשים כ-12.5 שמרית.
      יום נפלא

    1. הי שיר,
      לא מומלץ כי זה לא ייצא אותו דבר.
      אם אין לך שמרים את יכולה להכין את המתכון של "פיצה ללא שמרים" ובמקום עיגול גדול, תחלקי לעיגולים קטנים (כמו במתכון הזה).
      מצורף המתכון- http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/
      ערב נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר