מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למג'דרה

מתכון למג'דרהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 27, 2013
Last modified:ספטמבר 28, 2018

Summary:

מג'דרה- מתכון של אורז עם עדשים

מג'דרה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן (שטוף ויבש)

כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה.

3 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית כורכום, כפית כמון טחון, 1/2 כפית מלאה אבקת מרק, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

למי רוצה להשתמש בעדשים יבשות – יש לבשל את העדשים במים רותחים כחצי שעה עד שנעשות רכות לאכילה ולסנן (ניתן להשרות לפני את העדשים אבל לא חובה).

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את האורז, העדשים ומתבלים. מערבבים היטב.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה. לאחר שמכבים את האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

84 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו בכמויות כמו המים, אם רוצים לעשות את המתכון עם אורז מלא?
    ד"א אחלה אתר ואחלה מתכונים 🙂

    1. בצל קטן קצוץ
      כוס אורז (רצוי לשרות את האורז במים כשעה לפני ולסנן)
      כוס עדשים ירוקות (חומות) משקית קפואה
      כוס וחצי מים רותחים
      תיבול: 1 שן שום כתושה, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון טחון, חצי כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

  2. שלום, אם השרתי את העדשים חצי שעה במים האם חייב לבשל אותם, או שניתן להוסיף אותם עם האורז שיתבשלו עם האורז והמים?

  3. שלום וברכה האם אפשר לבשל את העדשים לחוד ואת האורז וכל המצרכים לחוד ואחכ לערבב?

  4. תודה על המתכון … רק שאלה: אם אני בד"כ שמה 1.75 מים לכוס אורז האם להפחית בתוספת העדשים או שלהשאיר 1.75 גם כאן (כלומר במקרה הזה 3.5 כוסות מים ל2 כוסות אורז ועוד כוס עדשים …. כלומר האם במתכון רשום 3 כוסות כי כך גם היית עושה ללא העדשים??

    1. תכיני כמו שאת מכינה בדרך כלל, בלי להוסיף מים לעדשים.
      שימי לב שמדובר בעדשים כבר מבושלות משקית קפואה.

  5. בתור סטודנט שלראשונה עבר לגור עם החברה, אנחנו תמיד משתמשים באתר הזה. פשוט מדהים מה שהולך פה. הפשטות מנצחת. אז רצינו לומר לך המון המון תודה:) על זה נאמר "אם זה לא יהיה פשוט, זה פשוט לא יהיה"

    1. אפשר להוסיף 2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כ-3 דקות תוך כדי ערבוב ואז להוסיף את האורז והעדשים ולהמשיך לפי המתכון.

  6. היי יקירה,
    תודה רבה על העזרה הענקית במטבח..
    יש לי רק חצי כוס עדשים ובכל זאת רוצה להכין את המג'דרה.
    כמה מים לשים?

    1. היי רונית,
      אם את משאירה 2 כוסות אורז כמות המים אינה משתנה.
      אפשרות נוספת היא להכין חצי מכל הכמויות (כוס אורז, חצי כוס עדשים וכו') וזה כולל גם מחצית מכמות המים והתבלינים.

  7. הי אפרת,
    אני רוצה לעשות את המג'דרה רק בלי הבצל והכורכום.
    האם יצא טוב?
    האם אפשר לתבל בקינמון ומה צריך עוד להוסיף/להשמיט?

    תודה ומועדים לשמחה.

    1. היי נירה,
      אפשר להכין בלי בצל וכורכום ולהוסיף כחצי כפית קינמון.

  8. יצא מושלם!!!
    רק הבישול לאחר טיגון הבצל לקח לי 15 דק אולי בגלל ששמתי עדשים שהיו במים כל הלילה.
    תודה על האתר!

  9. אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך!
    כוס עדשים משקית קפואה-כמה זה כוסות של עדשים יבשות שהושרו במים?

  10. יצא מעולה!!! ועוד כל כך פשוט להכנה.
    הסיר חוסל בארוחה אחת. תודה רבה על המתכון ועל כל האתר הנהדר הזה שלך

  11. לי יצא מצויין , תודה רבה , 3 כוסות מים זה לא הרבה .
    מה שלא הייתי בטוח בו , האם להכין את האורז , בנפרד , לפני? או תוך כדי , פחות או יותר הבנתי , שצריך לתת לאורז להעשות ביחד עם העדשים , אחרי שהם היו חצי שעה על האש כמובן.
    הוספתי את הבצל המטוגן , אני אנסה , בפעם הבאה , להכין את האורז , קצת , לא עד הסוף ואז להכין את המנה.

    1. היי שחר,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      יש לבשל את העדשים בסיר עם מים רותחים במשך 30 דקות. לאחר מכן לסנן.
      בסיר נפרד מחממים שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את האורז והעדשים שבישלנו קודם לכן ומתבלים, מוסיפים מים ומבשלים הכל ביחד במשך 20 דקות.

    1. חד פעמית לשתיה חמה היא בנפח 260 מ"ל אבל אם שומרים על היחסים ומודדים גם את כל המרכיבים עם אותה הכוס אז אין בעיה.

  12. הכנתי ויצא מאוד טעים, אבל לצערי התחתית נשרפה ונתן טעם שרוף מעט להכל. מה אפשר לעשות?

    1. היי עדי,
      זה קשור בסוג הסיר שהשתמשת בו או בבישול על אש גבוהה מידי.
      אני ממליצה תמיד להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון (נירוסטה למשל פחות מתאים).

    1. 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז זה הרבה? זה דווקא המינימום שאפשר לשים.
      אם זה יצא לך דייסתי אז כנראה שמשהו אחר שעשית היה לא נכון. אולי השתמשת באורז שהוא כבר מבושל.

  13. אנסה מחר או ברגע שאשיג עדשים שחורות … ובלי אבקת מרק בשום צורה פשוט במקום חלק מהימים אני אוסיף ציר ירקות . קשה להיות צמחוני 🙁

    1. היי אמונה,
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח, בסביבות כפית מלאה.

  14. שלום!
    אני משתמשת במתכון בעדשים יבשות. אז אם הבנתי נכון – אני אמורה לבשל אותן כחצי שעה, ואחר כך כשאני מבשלת את האורז – להוסיף את העדשים? או להוסיף אותן לאורז רק בסיום הבישול? תודה!

    1. כן, יש לבשל את העדשים כחצי שעה עד שהן מתרככות ואח"כ להוסיף אותן לבישול יחד עם האורז כמו שרשום במתכון.
      שבוע נפלא 🙂

  15. הי, הבת שלי סולדת מכמון (לצערי, כי אני מאד אוהבת. גדלתי בבית מרוקאי⁦:-)⁩). את חושבת שייצא טעים גם ללא הכמון?
    תודה!

    1. היי אושרת,
      אפשר להכין גם בלי הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף.
      ממליצה להגדיל את כמות אבקת המרק מחצי כפית לכפית מלאה.

  16. היי המתכון הזה מעולה וניסיתי לא פעם
    יש לי חצי קילו בשר טחון
    ניתן לשלב אותו עם המתכון ? ואם כן אז איך
    תודה מראש☺

    1. היי אורין,
      מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
      לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כל הזמן במשך 3-4 דקות, עד שהוא משנה את הצבע ומתבשל. אח"כ ממשיכים במתכון כפי שהוא (מוסיפים את האורז, העדשים ומתבלים וכו').
      בהצלחה 😉

    1. היי מיכל,
      אורז פרסי זה מצוין.
      אם את לא שוטפת את האורז תוסיפי עוד שליש כוס מים רותחים (הכוונה 3+1/3 כוסות).

    1. כן ריקי, עדשים שחורות זה מצוין. רק יש לבשל אותן לפני במים רותחים במשך כ-25 דקות, עד שה מתרככות.

  17. זה נקרא 10 דקות ?
    שעתיים השריית עדשים , חצי שעה בישול עדשים, 20 דקות המתנה בסוף, ועבודות באמצע – זה מסתכם ב-3 שעות .
    כלומר כל המתכון הנ"ל הוא מטעה ולא טוב.

    ב-10 דקות – לוקחים כוס אורז וכוס עדשים, מערבבים , מטגנים כמו אורז , מוסיפים 4 כוסות מים, מרתיחים , מוסיפים מלח ,מכבים ,ומחכים 5 דקות.

    1. המתכון אינו מטעה. המתכונים באתר הם 10 דקות עבודה/הכנה לא כולל אפיה ובישול אם יש צורך בכך. גם המתכון הזה הוא הוא 10 דקות הכנה אם משתמשים בעדשים קפואות. כמובן שאני תמיד מציינת אופציה נוספת למי שרוצה להשתמש בעדשים יבשות.

    1. היי אבי,
      אפשר אבל קח בחשבון שעדשים אדומות שונות במרקם מעדשים שחורות או ירוקות. הן מתפרקות מעט בזמן הבישול. אין צורך לבשל אותן אבל כדאי להשרות אותן לפני במים שעה- שעתיים.

  18. אתמול עשינו את המג'דרה לארוחת ערב. יצא ממש טעים!! התענגנו על כל ביס..

    תודה על אתר מושקע עם שלל מתכונים המתעדכנים באופן קבוע, טעימים מאוד וגם פשוטים!

    סללת לי את הדרך למטבח..

  19. עשיתי היום את המג'דרה שלך והקציצות עוף האלו…ואני תמיד משוטטת באתר הזה…אבל היום החלטתי גם להגיב…
    הקציצות האלו ממממ..טוב שגיליתי אותן באמצע החיים…הן ילוו אותי גם לנכדים ולנינים שיהיו לי בעוד 20 שנה!! מבטיחה!!

    1. היי איילת,
      אני ממש שמחה לשמוע! שתזכי להמון נכדים ונינים בריאים ושמחים 🙂
      תודה והמשך יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר