מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למאפינס פיצה

מתכון למאפינס פיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 5, 2015
Last modified:אוקטובר 19, 2016

Summary:

מתכון למאפינס פיצה: ארוחת ערב מהירה שילדים מחסלים

מאפינס פיצה

מצרכים (10 מאפינס):

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

200 גרם יוגורט או גבינה לבנה

רבע כוס חלב

רבע כוס שמן זית/ קנולה

2 כפות מלאות קטשופ

3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורים

לציפוי ופיזור מעל: קטשופ וגבינה צהובה מגורדת (כרבע כוס גבנ"צ)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ודביקה (הערה: יש לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ואח"כ להוסיף את יתר החומרים).

-משמנים תבניות שקעים ובעזרת כף יוצקים את התערובת לשקעים (בגובה 3/4 מהשקע).

-מניחים מעט קטשופ (כחצי כפית) מעל לכל מאפינס ומערבבים קלות עם קיסם/מזלג. מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.

 

מאפינס פיצה שלבי הכנה

מאפינס פיצה בתנור

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

327 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רינת,
      אמורה לצאת תערובת בצקית דביקה (דומה קצת במרקם לתערובת של פשטידה).

  1. היי אפרת,
    המתכון ניראה מעולה רוצה להכין היום למחר לגן ליום הולדת של הבת שלי המתכון מספיק לילדים.האם לשים זיתים הילדים אוהבים?וביגלל שאני עובדת בוקר אני רוצה להכין היום האם זה בסדר? פוחדת שבבוקר אני לא אספיק להכין תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      לגבי זיתים, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא. אם את לא רוצה לקחת סיכון תכיני בלי.
      את יכולה להכין היום.

  2. מעדכנת שלא היה לי חלב ויוגורט
    המרתי במים ושמנת חמוצה גביע
    יצא מעולה – יועד למסיבה בגן
    ובן רגע לא נשאר פירור

    1. כן אפשר.
      עדיף להקפיא עד שבועיים. אח"כ זה עדיין אכיל אבל הטעם מתחיל להפגע.

  3. יצא נהדר וטעים. לא היה לי גבינה לבנה השתמשתי בגנית סימפוניה עם זיתים.
    נראה את התגובות מחר של הקטנה.
    תודה

    1. כעקרון מרגע שמערבבים אבקת אפיה עם נוזלים היא מתחילה לעבוד וככל שהתערובת עומדת בצד ולא נכנסת מיד לתנור אז אפקט התפיחה נפגע. לכן לשאלתך – אפשר אבל יכול להיות שהמאפינס ייצאו קצת פחות אווריריים.

  4. היי, נגמר לי היוגורט, (נשאר לי רק יוגורט ממותק) ואין לי גבינה לבנה… שמנת חמוצה יכולה לעבוד פה?

    1. אפשר להשתמש בקמח כוסמין. הרסק יותר חזק בטעם לכן בתערובת עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל – לשים מעט.

  5. אפרת היקרה, הכנתי את המתכון לשבת, במקום מאפינס בתור פשטידה בתבנית. האמת לא היו לי יותר מדיי ציפיות, היה נראה משהו פשוט ונחמד, לא מעבר לזה. אך מה אני אגיד לך, הופתעתי והפתעתי את כל בני הבית. יצא מדהים!!! כל כך טעים וכייפי, שהצטערתי שהכנתי תבנית קטנה. כל השבוע בני הבית מזכירים לי להכין את הפשטידה הזו לשבת הקרובה.
    מתכון מדהים!
    תודה רבה ותבורכי!

  6. היי אפרת, האם ניתן להחליף את החלב, מעוניינת להכין את המתכון לפיצית בת עשרה חודשים

  7. לא מובן לי משהו. אני מערבבת את כל המרכיבים האלו יחד? גם זייתים/ תירס וגבינה צהובה וקטשופ?
    2 כוסות קמח לבן

    2 כפיות אבקת אפיה

    חצי כפית מלח

    200 גרם יוגורט או גבינה לבנה

    רבע כוס חלב

    רבע כוס שמן זית/ קנולה

    2 כפות מלאות קטשופ

    3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

    חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורי

    1. נכון.
      לאחר שערבבת את שמה בתבניות מאפינס ומעל כל יחידה שמה כחצי כפית קטשופ ומעט גבנ"צ.

  8. היי (:
    אשמח לדעת באיזו כוס את משתמשת? כוס מדידה או רגילה זכוכית עם ידית? תודה מראש!

    1. כדי שהמאפינס לא ייצאו דחוסים מידי אני ממליצה לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן.

  9. בלי קשר למתכון, האתר שלך ראוי לציון. מתכונים קלים וטעימים. זהו האתר הראשון שאני פונה אליו כשמחפשת מתכון.
    תודה רבה!!!

    1. לדעתי עם קטשופ זה דווקא יותר מעודן. הרסק יותר חזק בטעם.
      בבלילה עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל לא לשים הרבה.

  10. הי,
    תודה רבה על מתכונים מעולים
    אפשר הכין כפשטידה?…
    מחפשת מתכון לפשטידה שיכול נדוד איתנו יום שלם בנסיעות (בצידנית עם קרחונים) עד שיחזור מקרר………….

    1. כן סמדר, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. מומלץ לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
      לא חייב לשמור בצידנית עם קרח. זה יכול להשמר יום שלם בחוץ, עטוף היטב בניילון נצמד (רק לא לשים בחום או בשמש ישירה).

    1. לא הבנתי, יש לך עד 120 מעלות בתנור? זה תנור רגיל או טוסטר אובן?

    1. שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      יום מקסים 🌺

  11. טוב… יצא מעולה! קל וטעים… תענוג.
    האם אפשר להשתמש בבלילה כבסיס ולהשתמש בתוספות אחרות מלבד הקטשופ? אשמח לרעיונות..
    תודה!

    1. היי שני,
      שמחה שיצא טעים.
      אם הכוונה כבסיס לבצק אז אפשר.
      אפשר להוסיף מגוון של גבינות שמוסיפות טעם: פטה, בולגרית, פרמזן ועוד.
      אפשר לשים רוטב פסטו, רוטב שום או שום כתוש.
      שבוע נפלא 🙂

  12. וואווו יצא פצצה..הדבר היחיד שהוספתי הוא מעט תבלין פיצה לתערובת זה מקפיץ את כל המתכון..תודה רבה 😘

  13. הכנתי את המאפינס,
    אבל מבפנים זה נראה שעדיין לא מוכן, ולמעלה זה מוכן
    אשמח לעזרה לנסות להבין מה לא בסדר

    1. היי נויה,
      זה אומר שזה עדיין לא נאפה לגמרי.
      את צריכה להנמיך את המעלות ל170 ולהמשיך לאפות עד שיהיה מוכן לגמרי מבפנים.

  14. איזה כייף…מתכון קל!! הילדים וגם המבוגרים נהנו.
    מתכון מומלץ ביותר גם לארוחת ערב.
    תודה וחג שמח

    1. היי שולי,
      אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה.
      אם הכוונה לשמנת לבישול אז אני מניחה שאפשר לשים כחצי כוס.

  15. וואו!! הכנו לארוחת ערב אתמול, כל המשפחה ממש נהנתה מהמראה של זה ואחר כך גם מהטעם;), פשוט מעולה! תודה!

  16. האם אפשר להכין את המאפינס יום מראש ולאכול אותם קרים?אם לא,האם אפשר להכין אותם יום קודם, בלי לאפות לשים במקפיא לאפות בהוקר ולאכול אחרי כמה שעות (צריכים לשרוד כמה שעות של נסיעה…)
    תודה!

    1. היי רונן,
      האפשרות הראשונה פחות מומלצת מבחינת טעם. כדאי לאפות את המאפינס סמוך לאכילה. אין בעיה לאכול אחרי כמה שעות.
      לגבי הכנת התערובת ואפיה יום למחרת, הבעיה היחידה היא שחומרי ההתפחה כבר לא יעבדו (אבקת אפיה מתחילה לפעול מיד במגע עם נוזלים ולאחר זמן מה האפקט שלה נפגע). כדי לקצר את משך העבודה אני חושבת שאפשר לערבב בקערה את כל החומרים, למעט הקמח ואבקת האפיה. למחרת לערבב קודם בנפרד את אבקת האפיה עם הקמח ואז להוסיפה לתערובת, לערבב ולאפות.
      בהצלחה 🙂

    1. לא חובה אבל זה מוסיף המון טעם.
      אפשר לשים במקום 2 כפות שטוחות של רסק עגבניות.

    1. היי בתיה,
      את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות. ייצאו לך בסביבות 5-6 מאפינס.

  17. הכנתי היום ויצא ממש טעים.
    הבלילה יצאה די כבדה אז הוספתי עוד רבע כוס חלב ועוד 2 כפות חלב וויתרתי על הקטשופ בהליך הסופי.
    תודה רבה על מתכונים מעולים

    1. היי דני,
      לדעתי זה קצת ישנה את המרקם אבל אני מניחה שאפשר לשים כ-3/4 כוס שמנת מתוקה (200 מ"ל) במקום היוגורט או הגבינה הלבנה.
      לדעתי גם יהיה אפשר לוותר על רבע כוס חלב. ממליצה להכין ולהוסיף חלב בסוף רק במידת הצורך. התערובת צריכה לצאת בצקית ורכה (לא נוזלית ולא מוצקה – באמצע).

    1. הכל יצא מושלם, המרקם, אפילו הנראות.. אבל אין כל כך טעם. אולי באמת כדאי להוסיף תבלינים..

    2. היי יפית,
      הטעם אמור להיות מיתר החומרים במתכון אבל בכל אופן הוספתי למצרכים חצי כפית מלח.
      תודה 🙂

    1. היי תחיה,
      במקום היוגורט אני מניחה שאפשר לשים כחצי כוס שמנת צמחית.
      במקום חלב רגיל אפשר לשים חלב סויה.
      אני מציעה במקום חלב+יוגורט פשוט תוסיפי כ 3/4 כוס שמנת צמחית.
      בהצלחה 🙂

    1. היי תחיה,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים שמנת צמחית/ריץ'(בסביבות חצי כוס).

    1. היי יסמין,
      לא כל כך הבנתי את השאלה.
      מערבבים את כל החומרים ביחד חוץ מחומרי הציפוי והפיזור מעל. יוצקים לתבנית משומנת. מעל כל יחידה שמים כחצי כפית קטשופ ומערבבים קלות. מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור.

    1. היי מאי,
      קמח לבן הכוונה לקמח רגיל אז אין בעיה.
      במקום קטשופ אפשר לשים 2 כפות שטוחות רסק עגבניות.

    1. היי לילי,
      אפשר לשמור את המאפינס בתוך קופסה אטומה במקרר במשך כ-3 ימים. יש לחמם בתנור לפני ההגשה.
      אם רוצים לשמור ליותר זמן, אפשר להקפיא למשך עד חודש.

    1. היי שירי,
      אין צורך בביצים ואפשר לשים 2 כוסות קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפיה.

  18. היי אפרת,
    הכנתי את המתכון של המאפינס פיצה ומישום מה זה יצא כמו עוגה.וזה גם היה כזה מתוק,ככה זה אמור לצאת??

    1. היי שני,
      אמור לצאת לזה מרקם של מאפינס בגלל שזה מבוסס על קמח תופח ולא על שמרים אבל זה לא אמור להיות מתוק כמו עוגה. אולי המתיקות גרמה לזה לטעום כמו עוגה. יכול להיות שהשתמשת ביוגורט ממותק? לא הוספת סוכר נכון?

    2. לא מה פתאום,השתמשתי ביוגורט רגיל ולא הוספתי סוכר. אולי היה חסר קטשופ,בגלל זה.

  19. הכנתי אתמול במולטי קייק ויצא טעים מאוד,
    כמו כל מתכון שלך שעשיתי….
    הוספתי גם תבלין פיצה וחיסלנו הכל!
    תודה לך.

  20. היי,שתי שאלות בבקשה:
    1. האם במקום ליצור את התערובת אפשרי לעשות אותה בתבנית עגולה ואז לחתוך למשולשים?
    2. היות ואנו דתיים את המתכון הזה לשבועות הקרוב החל במוצש אפשרי להכין בשישי ובצאת שבת לחמם? האם זה לא יפגום באיכות המתכון?
    תודה רבה מראש

    1. היי זיוית,
      1. אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אחת עגולה (קוטר 22 או 24). קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
      2. אין בעיה, אפשר להכין בשישי ולחמם בצאת השבת.
      חג שמח 🙂

  21. הי . רציתי לשאול האם את הזיתים המגולענים צריך לשים גם בתוך הבצק וגם כפיזור מעל הבצק?

    1. היי ספיר,
      את הזיתים יש להוסיף לתערובת עצמה. אם רוצים אפשר לפזר כמה חתיכות גם מעל.
      יום מעולה 🙂

    1. היי אד,
      אולי השתמשת בכוס גדולה יחסית? אם הוספת 200 מ"ל יוגורט, רבע כוס שמן ורבע כוס חלב ועדיין התערובת מאוד מוצקה יש להוסיף עוד יוגורט או גבינה לבנה. התערובת אמורה להיות סמיכה אך לא בצורה כזו שאי אפשר לערבב.

  22. יצא מושלם. הכנתי עם כוס קמח רגיל + כוס כוס קמח מלא והוספתי עוד מעט שמן וחלב.
    הילד שלי ביקש אמא תכיני הרבה כאלה. טעים

  23. אתר נפלא!
    המאפינס פיצה נהדרים. איך מונעים מצב שבו נשארות שאריות קמח על המאפה? בחישה לא טובה?

    1. תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂
      בדומה לעוגות בחושות עדיף לערבב כמה שפחות אחרת המאפינס עלולים לצאת דחוסים ופחות אווריריים לכן מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש וזה יכול למנוע גושים או שאריות קמח (אם אין לך נפה אפשר פשוט להעביר את הקמח במסננת דקה).
      חג פורים שמח!

  24. היי.. קודם כל תודה על המון מתכונים מדהימים אני משתמשת מידי פעם באתר שלך וכל פעם זה מפתיע ונשמח אז תודה רבה לך על הכל! רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה בתבנית גדולה למרות שב קטן זה יותר מרשים תודה מראש

    1. היי גילי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק ולמלא עד 3/4 גובה. את היתרה אפשר לאפות בתבניות מאפינס בודדות.
      לא מומלץ לאפות בתבנית גדולה יותר מאינגליש קייק כי לדעתי זה לא יאפה כמו שצריך באמצע.
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות.
      בהצלחה!

  25. הכנתי את המאפינס לפני תקופה. וכעת אני הולכת לעשות זאת שוב.
    בפעם שעברה בקטשופ של הציפוי הוספתי תבלין לפיצה וקמצוץ של שאטה ומלח. יצא מצוין.
    אני מתלבטת אם יהיה מוצלח יותר להכניס את התבלינים למאפינס עצמו?

    1. היי מלכי,
      את יכולה לנסות 🙂 לדעתי זה רק יוסיף טעם למאפינס עצמו.

    1. היי ימית,
      באיזה תבנית מאפינס אפית? יכול להיות שתבנית המאפינס הייתה יחסית גדולה או גבוהה והיה צריך לאפות יותר זמן.

  26. אה ועוד משהו אם אני רוצה להכין כ20 מאפינס אז פשוט לקחת את כול מה שבמתכון ולהכפיל פי 2? כמו 4 כוסות קמח

  27. נגיד ואני רוצה להכין הרבה מאוד מאפינס לסוף שבוע.היום בשבת וגם לראשון אז נגיד ואני רוצה לשמור על המאפינס טריים ליום ראשון אז כיצד?

    ואם התערובת יוצאת מוצקה אז זה בסדר להכין כדורים מהבצק לשטח אותם בתבנית וגם היא התערובת יוצאת מוצקה כיצד ניתן להפוך אותה לבלילה?

    1. היי אריק,
      לאחר שהמאפינס מתקררים יש לעטוף אותם היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר. לפני שרוצים לאכול יש לחמם כ-10 דקות בתנור ב180 מעלות.
      גם אם התערובת מוצקה עדיף לאפות בתבניות מאפינס. אני לא יודעת איך זה ייצא אם תכין מהתערובת כדור ותשטח, למרות שאתה יכול לנסות 🙂
      ונכון. אם אתה רוצה להכין 20 מאפינס אז תכפיל את כל הכמויות ב-2.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. אוקיי תודה וגם ,זאת ההודעה האחרונה שלי .
      עכשיו הכנתי ויצא מושלם אבל נשאר לי עוד מהבלילה אז אפשר נגיד לשמור אותה עטופה בניילון במקרר ולעשות מחר שוב נגיד?

    1. היי אורל,
      אפשר להכין במולטיקייק. זמן האפיה הוא 8-10 דקות.
      בהצלחה 😉

  28. יצא מעולה! קל מהיר וטעים!
    לא היה לי יוגורט אז שמתי שמנת חמוצה במקום,
    והוספתי אורגנו (יבש) לקטשופ ששמים עם הגבינה למעלה….

    1. היי נתלי,
      יש באתר מתכון לבצק פיצה ללא שמרים – פיצה ללא שמרים.
      ואם רוצים בצק פיצה עם שמרים אפשר להשתמש במתכון הזה- פיתות במחבת. אפשר להכין את הפיתות במחבת ולאחר שהן מוכנות למרוח עליהן רוטב פיצה וגבנ"צ ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-7 דקות, עד שהגבינה מותכת.
      בהצלחה 😉

  29. בוקר טוב ונעים מאוד. אני חדשה באתר. אתמול ניסיתי את המאפינס פיצה, יצא טעים להפליא. עשיתי חלק ציפוי של זעתר ושמן זית- מעולה. בנוסף, עשיתי כמות כפולה ולחצי מהבצק הוספתי טונה מקופסא ובצל ירוק קצוץ, ללא ציפוי. יצא מוצלח ביותר. תודה!

    1. היי מורלי,
      קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
      אני שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לשתף ולעדכן.
      המשך יום נפלא!

  30. טעים מאוד ופשוט להכנה, אני הוספתי גם זיתים וגם תירס 🙂
    כשהכנסתי לתנור חששתי ששכחתי לתבל במלח\פלפל אך נוכחתי לגלות שלא רשום במתכון ובהחלט אין צורך הטעם – מדהים.
    תודה

  31. היי, הכנתי עם אשל במקום יוגורט והוספתי גם פטריות לבלילה. יצא פשוט מעולה! תודה! שבוע טוב!

    1. היי שרה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      יש באתר מתכון ללחמניות ללא גלוטן שניתן להכין כבסיס דומה למתכון הזה. אפשר לוותר על הבולגרית, להגדיל את כמות הגבינה הצהובה ולהוסיף קטשופ.

    1. היי קייטי,
      כנראה שזה לא נאפה מספיק. ממליצה להחזיר את המאפינס לתנור ולהמשיך לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר של 160 מעלות כדי שזה יאפה מבפנים.

  32. ת ו ד ה ר ב ה!
    הילדים, כולל הילד הגדול (אב׳וש) טרפו בהנאה. איזה כייף שיש אותך.
    אחלה אתר ומתכונים מעולים!
    יאללה…. מתי אפליקציה? 😉

  33. המתכונים שלך מ ע ו ל י ם
    אני משתמשת המון באתר שלך.
    במה ניתן להחליף את הגבינה הלבנה/יוגורט??

    1. מעולה 🙂
      כן אפשר להקפיא אותם אחרי שהם מתקררים לגמרי לטמפרטורת החדר. תעטפי אותם בניילון נצמד או שימי בתוך קופסה סגורה.

  34. רציתי להכין את המתכון,
    אבל אין לי גבינה לבנה ויוגורט יש לי רק יוגורט מחלב כבשים אפשרי גם עם זה?

    1. היי אלה,
      ההכנה היא קלה אבל צריך לקחת בחשבון שזה מצריך אפיה בתנור ועדיף שיהיה מבוגר בסביבה או לפחות את הסכמת ההורים בעניין.
      בהצלחה וחג חנוכה שמח 🙂

  35. יצא לי מתפרק ולא אחיד. ממש הדרך היחידה לאכול את זה עם כפית.. עשיתי לפי המתכון (אלא אם טעיתי איפשהו בכמות..). השתמשתי בתבנית שקעים עם ניירות אפיה של מאפינס. העיסה היתה מאד סמיכה וקשה לערבוב.

    1. היי גל,
      קודם כל חשוב לבדוק שלא פספסת מרכיב מסוים או שלא טעית בכמות.
      העיסה לא צריכה להיות כל כך סמיכה ובטח שלא קשה לערבוב, זה אומר שכנראה היו חסרים נוזלים בתערובת. באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?

    2. היי גל,
      אם הכוונה לכוס חד פעמית לשתיה קרה היא קטנה מידי. כוס אחת רגילה = כוס ושליש חד פעמית. הנפח של הכוס צריך להיות 230-240 מ"ל.

    1. כן שרית, בגלל שהרסק הוא יותר מרוכז מספיק לשים כף אחת גדושה בתערובת עצמה.
      מעל כל מאפינס את יכולה לשים כרבע-שליש כפית רסק.

  36. היי, המתכון ניראה מהמם אנסה היום!
    רק כמה שאלות…
    1. באיזה יוגורט מדובר? רגיל לבן של דנונה או משהו כזה?
    2. על איזו כוס מדובר? חד פעמית של 200 מל?
    3. תבניות סיליקון רגילות? או מתכת…
    4. לא צריך שמרים?

    סליחה על החפירה! תודה מראש 🙂

    1. היי קארין,
      1. יוגורט לבן רגיל אבל עדיף לא ממותק אם יש לך, אפילו מהסוג החמצמץ.
      2. כוס חד פעמית היא קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס בגודל 230-240 מ"ל. אם יש לך כוס זכוכית רגילה סטנדרטית (זאת עם הידית) זה יהיה מצוין.
      3. אם יש לך תבנית שקעים מסיליקון אז עדיף. אם לא, אפשר להכין גם בתבנית ממתכת. בכל מקרה חשוב לשמן היטב את השקעים לפני.
      4. אין צורך בשמרים.
      בהצלחה 😉

  37. היי
    עשיתי כבר כמה פעמים והיה ממש מוצלח!
    אני רוצה לעשות שוב והפעם יש לי יוגורט דנונה או יוגורט יווני- מה את אומרת על השילוב במתכון או עדיף יוגורט רגיל?
    תודה

    1. היי איה,
      אם אין לך יוגורט רגיל אז נראה לי שעדיף יוגורט יווני.
      בהצלחה 😉

    1. כן מירי. במקום 2 כוסות קמח רגיל ו2 כפיות אבקת אפיה שימי 2 כוסות קמח תופח. הכמויות של שאר החומרים נשארים אותו דבר.
      בהצלחה 😉

  38. יצא לי טעים מאוד.
    שמתי פחות גבינה צהובה במתכון, ויצא בכל זאת טעים. היה חסר לי קצת מלח – אולי כי לא היתה לי מספיק גבינה צהובה..

    1. יצא משגע וטעיםם מאוד.הכנתי במולטיקייק ויצא גם מהממם
      תודה רבה על המתכון ורעיון נפלא לארוחת ערב

    1. היי קרן,
      זה לא אמור לצאת דביק ומתפרק. לפי מה שאת מתארת זה נראה כאילו חסר קמח. באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח? ואיך יצאה הבלילה לפני האפיה (דלילה, נוזלית, סמיכה?)

  39. הי,
    נראה שהעיסה צריכה להיות דלילה אבל יצא לי בצק ממש!
    אולי שמתי יותר מידי גבינה צהובה? מה הכמות שצריך לשים? איפה הטעות?
    תודה אורנה

    1. היי אורנה,
      הבלילה לא אמורה להיות נוזלית או דלילה אלא דווקא סמיכה ודביקה אבל לא כמו בצק נוח לעבודה.
      באיזה גודל כוס השתמשת למדידת הקמח? הוספת חלב?
      מומלץ לשים שלושת רבעי כוס גבינה צהובה.

  40. היי,הכנתי את המאפינס יצאו נפלא אהבו מאד!! במקום קטשופ הכנתי רוטב של פיצה(רסק,מעט מים ואורגנו) מרחתי מעל כל מאפינס שמתי גבינה צהובה ותוספות של פטריות /זיתים.תודה רבה על מתכון קל ומוצלח ❤

    1. היי אליה,
      לא ניסיתי. אני מניחה שזה ייצא יותר כמו לחם ללא שמרים בטעם פיצה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. לדעתי כדאי שתבדקי אם זה מוכן כבר אחרי 5 דקות, במידה ולא- תשאירי עוד קצת.
      מומלץ לשמן את השקעים ולחמם מראש את המכשיר (לפחות 2 דקות מראש).

    1. היי קרן,
      אם יש לך רוטב פיצה את יכולה לשים במקום הקטשופ. אם לא, את יכולה לנסות עם רסק עגבניות. הרסק יותר מרוכז אז כדאי לשים פחות. בתערובת לדעתי מספיק לשים כף אחת גדושה.

    1. היי ורד,
      אני לא בטוחה שכדאי מאחר ואבקת האפיה פועלת מיד במגע עם נוזלים ואני חוששת שאם לא תאפי מיד, ההשפעה שלה תפגע.
      חג שמח 🙂

    1. היי נופר,
      3/4 כוס גבנ"צ ו2 כפות מלאות קטשופ מערבבים עם התערובת.
      בלי קשר ובנוסף, שמים חצי כפית קטשופ על כל מאפינס, מערבבים קלות ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת.
      ערב נעים 🙂

    1. אולי ערבבת יותר מידי את התערובת? ערבוב יתר יכול לגרום לבצק להיות דחוס ויבש יותר.
      שמת שמן נכון?
      באיזה סוג תבנית שקעים השתמשת? וכמה זמן אפית את זה?

    1. היי גלית,
      עם קמח מלא המאפינס יוצא קצת דחוס מבחינת המרקם. אם בכל זאת את רוצה להכין אני ממליצה להכין חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח מלא (כוס רגיל וכוס מלא).

  41. אני מתכננת להכין היום את המאפינס בכמות כפולה בשתי תבניות שקעים.
    האם כדאי לאפות בשתי "נאגלות"? או שאפשר לאפות בטורבו?
    אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון צריך לשמן אותה או מיותר?

    1. היי דורית,
      אני פחות אוהבת להשתמש בטורבו כי לעיתים הוא מייבש את המאפינס לכן לדעתי עדיף להכין בשתי פעמים.
      כדאי לשמן את התבנית גם אם היא מסיליקון.

  42. תעסוקה מעולה לילדים, הכנו אתמול, המתכון מעולה, נורא פשוט ונורא מהיר. בן שלי בן 8 נורא התלהב שהכין לבד (בהנחייתי כמובן). אפינו בתבנית של מאפינס בצורת לב, יצא מעולה

    1. כן אנה, את יכולה לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי דורית,
      זו תבנית שקעים מסיליקון והמידות הן: קוטר עליון- 7 ס"מ, קוטר תחתון 5.5. ס"מ, עומק -3 ס"מ.
      *בדר"כ תבניות שקעים מסיליקון הן יותר נמוכות מתבניות שקעים חד פעמיות.
      יום נפלא 🙂

    2. היי מיכל,
      אם את משמנת היטב ובכל זאת המאפינס נדבקים אז יכול להיות שיש בעיה בתבנית עצמה. באיזה תבנית את משתמשת?

  43. רציתי לדעת האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין? אם כן האם היחסים של שאר המוצרים נשארים זהים?

    1. היי סיגלית,
      אני מניחה שאפשר (לא ניסיתי). אם זה קמח כוסמין מלא תוסיפי שליש כוס חלב (במקום רבע כוס). שאר הכמויות אותו הדבר.
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

  44. האם בגבינה צהובה וקטשופ משתמשים רק לפיזור מעל או גם מערבבים אל תוך הבצק?
    מופיע פעמיים בכמויות שונות ובלבל אותי מעט..
    תודה

    1. היי,
      בגבינה הצהובה ובקטשופ משתמשים פעמיים.
      בתוך התערובת- שמים 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת + 2 כפות מלאות קטשופ.
      מעל כל מאפינס – שמים כחצי כפית קטשופ ומפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת.
      בהצלחה 😉

    1. היי רויטל,
      אני מניחה שאפשר. ייתכן וזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות. אפשר לבדוק עם קיסם.

    1. כן, אפשר להקפיא בשקית או בקופסה אטומה. עדיף להפשיר בטמפ' החדר כחצי שעה-שעה ואז לחמם מעט בתנור (180 מעלות במשך כ-10 דקות).

  45. האם הכמות תספיק ל 12 מאפינס? אני רואה שבתמונה יש תבנית עם 12 שקעים.
    אם מוסיפים גם זיתים וגם תירס צריך לשנות את הכמות שלהם?

    1. היי דורית,
      הכמות יכולה להספיק גם ל12 מאפינס אם מכינים בתבניות שקעים נמוכות (כמו בתמונה).
      אפשר לשלב ולהוסיף חצי כוס תירס וחצי כוס זיתים.

  46. היי, אפשר להמיר 200 ג' גבינה בשילוב של יוגורט 3% וקוטג'? זה מה שיש לי בבית עכשיו.. או שמנת חמוצה?
    דבר נוסף – אפשר לוותר על השמן? לא ברור לי מה הוא מוסיף יחד עם כל הרכיבים? אולי אפשר ביצה במקום?

    1. היי יעל,
      אפשר אבל אם יש לך שמנת חמוצה אז עדיף שתשתמשי רק בה.
      השמן מעניק עסיסיות למאפה. אני מניחה שאת יכולה לוותר עליו או להפחית את הכמות ל2-3 כפות.
      אין צורך לשים ביצה במקום.
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר