www.10dakot.co.il

לחמניות לפסח

לחמניות כשרות לפסח - מתכון מנצח וקל להכנה

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
לחמניות לפסח
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

40-50 דקות

מס׳ מנות

7-9 לחמניות

כשר מסוג

מצרכים להכנת לחמניות לפסח

  • 1 כוס מים (240 מ”ל)
  • 1/4 כוס שמן (50 מ”ל)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס קמח מצה (120 גרם)
  • 1/3 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים

לקישוט:

  • שומשום / קצח (לא חובה)

איך מכינים לחמניות לפסח?

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.
  3. מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים).
  4. מכבים את האש ומוסיפים מיד ובבת אחת את הקמח. מערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר (מתקבל בצק דביק). מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת). מערבבים במהירות (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.
  7. אופים ב 200 מעלות במשך 10 דקות
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  8. ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ ואפויות מבפנים.
    הפעל טיימר (30 דק’)
    +
    טיימר פועל
*מומלץ להשאיר את הלחמניות בתנור כ-10 דקות לאחר האפיה. חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפיה ואין לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה!
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
לחמניות לפסח לחמניות כשרות לפסח מתכון לחמניות לפסח
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
807 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

807 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות