מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי ברוקולי אפויים

כדורי ברוקולי אפוייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 18, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

כדורי ברוקולי בציפוי פריך וקראנצ'י שאי אפשר להפסיק לאכול- שילוב מנצח של בריאות וטעם..

כדורי ברוקולי

מצרכים:

חצי שקית ברוקולי קפואה (400 גרם)

1/2 בצל

1 ביצה

1/3 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן זית/קנולה

תיבול:  1/2 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור

לציפוי – פירורי לחם

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל 200 מעלות.

– מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת ומרססים אותם במעט שמן.

– אופים בתנור. לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ- 10 דקות נוספות עד שהכדורים נעשים זהובים ופריכים.

טיפ לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה וגבינה בולגרית/פטה (50-100 גרם).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

104 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנו עם ברוקולי נא ויצא מעולה. הילדים שבהתחלה לא היו מוכנים לשמוע על ברוקולי טרפו את הכדורים. תודה.

  2. היי, תודה על המתכון! הוא מעולה! יש לי שאלה. אני מכינה את זה למחר בצהריים. אני יכולה להכין את הכדורים ורק לאפות מחר? או עדיף לאפות היום ולשמור בקירור?

    1. היי ליאת,
      עדיף להכין כעת ולשמור בקירור ולאפות לפני ההגשה.
      חנוכה שמח 🙂

  3. היי תודה על המתכון הכנסתי כבר ברוקולי טרי למים רותחים לכעשר דק' עדיין יכולה להשתמש במתכון שלך? תודה רבה

  4. הי לך, ראשית תודה רבה על האתר! יצא לי להכין כבר כמה מתכונים מאוד מוצלחים ממנו.
    גם כדורי הברוקולי יצאו ממש טעימים, הבעיה שהתערובת יצאה ממש דביקה, כך שלא יכולתי לעבוד איתה. מצאתי את עצמי מוסיפה עוד ועוד פירורי לחם.. מה התפקשש..

    1. היי הילה,
      אולי טחנת את התערובת יותר מידי? טחנת לתערובת פירורית או ממש למרקם של מחית/פירה? גם יכול להיות שהתערובת היתה נוזלית מידי כתוצאה משימוש בביצה גדולה או מהנוזלים של הברוקולי והבצל.
      פעם הבאה אולי כדאי לטחון רק את הברוקולי והבצל לפירורים דקים, לסחוט מנוזלים ואז לערבב עם הביצה, פירורי הלחם ויתר החומרים.

    2. נכון. תודה ! טחנתי למרקם של מחית 🙂 טעויות של מתחילים (או של אחת שמתלהבת מהבלנדר החדש שלה..)

    1. היי נוי,
      אם רוצים להוסיף גבינה לתערובת אפשר לשים כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת (זה יוצא כחצי כוס). אפשר גם לשים כ-2 כפות בולגרית מפוררת.
      חג שמח 🙂

  5. הי,
    כמה שאלות:
    1. יש לי מדליוני ברוקולי. אפשרי?
    2.האם להפשיר לפני?
    3. האם טעים גם למחרת?
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי אושרת,
      את מתכוונת למדליוני תרד? כי המתכון הוא עם ברוקולי
      אפשר להכין מראש ולחמם למחרת לפני ההגשה אבל יותר טעים כשאוכלים מיד.

  6. אם אשים טחינה גולמית במקום ביצה זה אמור לחבר את התערובת כך שהכדור לא יתפרק.
    אני יכולה להשתמש בפרורי פנקו במקום פרורי לחם?

  7. בוקר טוב
    הכנתי ויצא נפלא
    ומוכרחה לספר שמן התנור יצאה עוגת גבינה שלך יפהפיה להפליא
    אלפי תודות

    1. היי רעות,
      האמת שלא ניסיתי 🙂 אבל יכול להיות שכן, רק חשוב לרסק עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית ולא לרסק יותר מידי אחרת התערובת עלולה לצאת רכה מידי או נוזלית.
      בהצלחה!

  8. שאלה – כשגלגלתי את הכדורים בפירורי לחם לא הצלחתי ליצור ציפוי טוב לכדורים. כלומר, ממש מעט פירורים נדבקו לכדורים. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
    בנוסף, הכדורים מעט התפרקו לי (נוצרו בהם רווחים). אשמח לדעת כיצד למנוע את זה פעם הבאה.
    תודה רבה (:

    1. היי דנה,
      יכול להיות שהברוקולי עדיין היה קפוא? או שהכדורים היו יבשים יחסית? בכל אופן בגלל שאין ביצה טרופה שמדביקה את הפירורים, הציפוי נדבק פחות טוב.
      הרווחים שנוצרים בכדורים זו תופעה ידועה. כתוצאה ממכת החום הגבוה של התנור הציפוי כאילו "נשבר". אפשר לאפות פעם הבאה ב190 מעלות. אני מניחה שזה יאריך את משך האפיה ב5-10 דקות נוספות.

  9. מתכון פשוט ומוצלח מאוד, נחטף ברגע גם ע"י הקטנטנים(לא להאמין) הבולגרית והגבינה צהובה מאוד מוסיפים

    1. היי חדוה,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות טחינה גולמית.

  10. היי. מתכון נהדר. הכנתי לפי הכמויות והכדורים חוסלו כמו פיצוחים.מכינה עכשיו כמות כפולה. תודה ושבת שלום

  11. המתכון נהדר, אפילו ביתי בת ה 5 החליטה לנסות ורוצה עוד… וזו ילדה שלא ממש התקרבה לברוקולי לפני זה. אין לי מעבד מזון, אז ריככתי את הברוקולי במים ואז מעכתי אותם עם מועך תפו"א ואת הבצל קצצתי דק. עירבבתי הכל ויצא נהדר. תודה, זה נכנס למתכוני הבית 🙂

    1. היי מור,
      אז מה זה כן עושה? זה אמור לטחון את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

    2. לא עשה כלום. יש מצב שצריך מים. לא הוספתי אבקת מרק כי אני אלרגית.מה אפשר במקום
      אולי המעבד לא טוב יכול להיות?

    3. אין צורך במים. יכול להיות שהמעבד לא טוב או לא מתאים.
      אם יש לך בלנדר מוט ידני כדאי לטחון את החומרים איתו.

  12. יצא טעים מאד מאד!
    ובשבת אני ואחותי החלפנו רשמים על מתכונים שניסינו מפה. אני ממליצה לכולם על האתר.
    תודה על מתכונים טעימים, מקווה שתמשיכי להביא עוד.
    שבוע טוב

    1. כן טל ומומלץ לא לכסות אותם לאחר שהם מוכנים כדי שהאדים לא ירככו אותם והם יאבדו את פריכותם. בכל מקרה, לפני ההגשה לחמם אותם מעט בתנור.
      חג שמח 🙂

  13. הי ,

    כשעשיתי את הבלילה בקושי הצלחתי לעשות כדורים, זה היה רך מדי ( הוספתי את הביצה ידנית אחרי

    שטחנתי את כל שאר החומרים ) . עכשיו סיימתי לאפות את זה , הטעם טעים , אבל מבפנים המרקם

    ממש ממש רך. ככה זה אמור להיות ?

    1. היי שני,
      יכול להיות שטחנת קצת יותר מידי את החומרים ולכן הם קיבלו מרקם רך מידי. פעם הבאה אם זה קורה אפשר להוסיף עוד פירורי לחם (באופן ידני, אין צורך לטחון שוב עם התערובת) עד שהתערובת נעשית יותר יציבה. אפשרות נוספת היא להכניס את התערובת למקפיא לחצי שעה ואז היא מתקשה מעט ויותר קל ליצור ממנה כדורים.
      המרקם של הכדורים אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. פעם הבאה פשוט תטחני פחות זמן את החומרים ואז המרקם בפנים לא ייצא רך מידי.
      שבת שלום 🙂

    1. הי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (עדיף קוואקר דק)
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      אפשר לנסות לקצוץ מאוד דק אך אני לא בטוחה אם הכדורים יחזיקו ויהיו יציבים.

    1. הי שירה,
      אפשר להוסיף כ-2 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת וכ-2 כפות גבינת פטה/בולגרית מפוררת.

    1. היי,
      לא צריכה להיות בעיה להקפיא ואח"כ לחמם בתנור ב- 190 מעלות עד שהכדורים חוזרים להיות פריכים.

  14. זה היה ניסיון ראשון..והתגובות של המתבגרים היו: מה זה?? ובסוף כולם התענגו.טעים .זריז בריא ומדוייק.חן חן.

  15. יש לכם אתר מקסים. בזכותכם למדתי לבשל המון מאכלים טעימים.
    יש אפשרות להחליף את הפירורי לחם בקורפלקס ללא גלוטן?

    1. תודה אלישבע, כיף לשמוע 🙂
      לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה אם את משתמשת בקורנפלקס מפורר דק.
      בכל אופן אם תנסי, נשמח אם תעדכני אותנו.
      שבת שלום!

    1. היי בילי, חתכי את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לזרז את משך הבישול) ותבשלי במים עד שהברוקולי מתרכך מעט, זאת אומרת עד שאת מצליחה לנעוץ בקלות יחסית את המזלג בברוקולי. זה יכול לקחת בין 15 ל-25 דקות בישול.

    1. היי אירית, מספיק לטבול את הברוקולי הקפוא בקערה עם מים פושרים כ-2 דקות ואז להעביר למעבד המזון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר