מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

חצילים אפויים בציפוי פריך

חצילים אפויים בציפוי פריךFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 21, 2015
Last modified:יולי 24, 2018

Summary:

במקום לטגן ומבלי להתפשר על הטעם- מתכון לחצילים אפויים בתנור בציפוי פריך 

חצילים אפויים בציפוי פריך

מצרכים (12-15 פרוסות):

חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי כ1 ס"מ

1 ביצה גדולה (טבעונים– ניתן לשים במקום 2 כפות שמן זית)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן זית/קנולה

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

3/4 כוס פירורי לחם

כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה:

-כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח משני הכיוונים עד שהן "מזיעות" ומפרישות נוזלים (כחצי שעה). שוטפים את הפרוסות ומנגבים בנייר סופג.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בנדיבות.

-מערבבים בקערית ביצה, רוטב צ'ילי מתוק, כף שמן, מלח ופלפל (קערת הרטובים). בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין מיובש (קערת היבשים).

-טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים בקערת הרטובים ולאחר מכן בקערת היבשים (יש להדק היטב משני הצדדים על מנת שפירורי הלחם יידבקו היטב). מניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים כל פרוסה במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים בזהירות את פרוסות החצילים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

חצילים אפויים בציפוי פריך

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    במקום הצ'ילי הבנתי שעלי להוסיף פפריקה, צריך להוסיף גם סוכר למתיקות מעודנת, במקום הצ'ילי?

    1. אין צורך להוסיף גם סוכר כי הפפריקה כבר מתקתקה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן. כדי שהפריכות תשמר יש להמתין שהחצילים יתקררו לגמרי לפני שמכסים אותם כדי שהאדים לא ירככו אותם.
      חג שמח 🌺

  2. בנוסף לחצילים שהכנתי עפ"י המתכון הזה ויצאו מעולים,הכנתי "על הדרך" פרוסות קישואים עפ"י אותו מתכון.יצא נפלא!!!
    תודה!

    1. היי עינת,
      אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה. מישהי בתגובות רשמה שהיא הוסיפה גם קצת כמון יחד עם הפפריקה ויצא לה טעים.

  3. הכנתי בדיוק לפי ההוראות רק עם פירורי לחם ללא גלוטן ויצא מעולה!!! פריך וטעים
    תןדה רבה 🙂

  4. כרגיל, את אלופה. כל מתכון קולע בול והפירגונים לא מפסיקים להגיע. לאחת כמוני זה ממש הישג!
    אלף תודות

  5. נשארו לי שאריות חצילים משבת שהכנתי כמו במתכון
    הוספתי רסק עגבניות ותבלינים והיה לי תוספת מצוינת לארוחה.
    אין כמו האתר הזה

  6. עשיתי עם פירורי לחם מתובלים. אני לא מחזיקה את הרגילים. יצא מעולה! התחסל. מאמצת להלאה תודה.

    1. היי מיטל,
      את מתכוונת לנפח כוס (מ"ל)? אם כן חצי כוס זה 120 מ"ל ושלושת רבעי כוס זה 180 מ"ל.
      יום נפלא 🙂

  7. היי אפרת,
    במידה ואין לי צ'ילי מתוק, יש תחליף אחר?
    אם אני אעשה רק עם שמן זית הפירורים ידבקו באותה מידה?

    1. היי נוי,
      הפירורים אמורים להדבק גם בלי הצ'ילי.
      אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה בשביל הטעם.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר