מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גלידת אוראו

גלידת אוראוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 22, 2014
Last modified:יולי 17, 2018

Summary:

מתכון לגלידה ביתית שניתן להכין ללא מכונה: גלידת אוראו ב-4 מצרכים בלבד!

גלידת אוראו

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/3 כוס חלב מרוכז ממותק

1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

10 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).

-מוסיפים את החלב המרוכז והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף מעט רך.

-מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.

-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

הערות:

-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.

-לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ' החדר למספר דקות כדי שתתרכך.

מתכון לגלידה ביתית, הכנת גלידה ביתית, גלידה ביתית ללא מכונה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

112 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא משנה הסוג והאחוז. העיקר שזו תהיה שמנת מתוקה להקצפה.

  1. שלום אפרת,
    אפשר במקום אוריאו עוגיות לוטוס.?
    ובמקום חלב מרוכז קרם קוקוס..?
    תודה לבנת.

  2. היי, אני רוצה שהגלידה תהיה פרווה אך עדיין טעימה 😊. במה יותר מומלץ להשתמש – חלב קוקוס/חלב סויה/ חלב אורז?

    1. אז אני לא יודעת למה יצא כל כך מתוק. פעם הבאה אפשר לוותר על פודינג הוניל ואולי לשקול להשתמש בעוגיות פחות מתוקות מאוראו כמו פתי בר בטעם שוקולד.

    1. לדעתי בסביבות 3 שבועות. חשוב רק שתהיה סגורה היטב בקופסה.

    1. במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה. להשתמש בעוגיות אוראו פרווה (הבנתי שיש כאלה). המרקם יהיה פחות גלידתי אבל עדיין ייצא טעים.

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה.
      יום מקסים 🙂

  3. היי ,
    האם אפשר להכין את הגלידה עם עוגיות שוקולד צ'יפס? ואם כן, כמה עוגיות לשים?

    תודה על כל המתכונים המעולים והתשובות המהירות

  4. היי, רציתי לשאול אם את פחית החלב המרוכז צריך לשים במקרר לפני השימוש ואם כן אז כמה זמן?
    תודה

  5. היי אפרת,
    כמה כמות גלידה יוצאת מהמתכון? כמה צריך לבערך 30 מנות בינוניות? (מנה בינונית- חצי כוס גלידה)

  6. היי,
    הכנתי את הגלידה ויצא מעולה (כמו עוד הרבה מתכונים באתר)!
    כמה זמן נשמר החלב במרוכז במקרר? האם כדאי להקפיא אם אני לא משתמשת בו בקרוב?

    1. היי לירון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אני חושבת שזה יכול להשמר במקרר בתוך קופסה אטומה לפחות שבוע. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להקפיא.

  7. יווווו איזה קטעעע.
    גם אני חחחח

    ניסיתי פעם להקציף שמנת מתוקה והיא פשוט יצאה לי מוזר כמו התפוררה. ואמרו לי שכנראה שהיא היתה מקולקלת. ואני לא חושבת שזו הסיבה . ואילו עם קצפת צמחית זה יוצא לי מעולה. אני
    אמשיך להקציף עם קצפת צמחית וזהו פשוט אקציף לקצפת יציבה מאד.
    תודה לך יקירתי.

  8. ברורר הכי מגיע לך.
    באמת אתר מדהים.
    אפרת, יש הבדל אם אקציף בקצפת צמחית לבין שמנת מתוקה. אני שואלת בגלל שאני מעדיפה פחות אחוזי שומן. אבל אני מתארת לעצמי שאם קצפת צמחית הגלישה תצא פחות יציבה נכון?

    1. דווקא אני אוהבת יותר להקציף עם קצפת צמחית, משום מה ההקצפות יוצאות לי יותר מוצלחות מאשר עם שמנת מתוקה 🙂
      חשוב רק שמיכל הקצפת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה.

  9. היי אפרתי,
    וואוו כמה תגובות 🙂
    פשוט אלופה.

    שאלונת קטנה…
    אם אני רוצה לשים את כל החלב המרוכז כי אין לי מה להשאיר אותו פתוח. אז זה 4 פעמים כמות של המתכון שפה?
    ז"א 4 כפות אינסטנט פודינג וניל? ו 40 עוגיות אוראו?

    תודוש

    1. היי נועה,
      קודם כל תודה 🙂
      כן, זה יוצא כל הכמויות כפול 4. בכל מקרה, אני ממליצה להכין בפעמיים כדי לוודא שההקצפה תצא מוצלחת (כלומר להכפיל כל פעם ב-2).
      בהצלחה!

  10. ערב טוב.

    אני רוצה להכין גלידה כזו ליום העצמאות.
    הכנתי בעבר אבל היא לא יוצאת קשה ושאוכלים ממנה הן לא הרגשה של גלידה אמיתית כמו שקונים, ואני השארתי אותה יומיים שלמים במקפיא במעלות של 21 שזה ממש קור.
    והקצפתי כפי שרשום.
    מה עליי לעשות על מנת שהגלידה תצר כמו גלידה שקונים . כמו שנראה בתמונה ששמת פה.?
    האם להקציף ממש לקצפת יציבה?
    והאם אפשר "להציל" גלידה שכבר הקצפתי וסייימתי להכין והיא בהקפאה כבר 7 שעות. והיא דיי רכה. כמו קצפת לא יציבה.

    תודה.

    1. היי גיל,
      אין בעיה להקציף עם קצפת צמחית 20% רק חשוב לקרר היטב את מיכלי הקצפת לפני השימוש (מומלץ להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה). אפילו הייתי ממליצה לקרר גם את החלב הממותק. יש להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה. אם הקצפת לא יציבה זה לא טוב.
      לגבי הגלידה שהקצפת, אם הקרם עדיין רך אפשר לנסות להקציף אותו בשלב זה ולהוסיף לו כ-2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
      בהצלחה 🙂

  11. ושכחתי לשאול. אחרי כמה זמן בהקפאה גלידת אוראו מוכנה לאכילה? שמתי לב שאחרי 4 שעות בהקפאה היא עדיין לא מוכנה. היא רכה.

    1. זה תלוי בעוצמת הקירור במקפיא ואני גם מניחה שמאחר וזו כמות גדולה לוקח לזה יותר זמן להתקרר. תן לזה עוד כמה שעות טובות.

  12. אהלן אפרת.
    קודם כל תודה על המתכונים המעולים.
    דבר שני אני יכול להמיר את העוגיות אוראו בדובדנים מסוכרים?
    איך זה ייצא לדעתך?
    דבר נוסף אני מכפיל את הכמות שלך 4 פעמים. זא 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל וחלב נרוכז ממוצק קופסת שימורים שלימה. וכן הלאה…
    ההקצפה במיקסר ידני אני מקציף זה גם עוד 3 דקות? כי זה לא נראה מזפיק מוקצף. אז הקצפתי במקום 3 דקות כפי שרשמת 8 דקות.

    1. היי אלון,
      יש להקציף עד שמתקבל קרם יציב ורך. יכול להיות שמאחר וזאת כמות גדולה לקח לך 8 דקות.
      לגבי דובדבנים מסוכרים, זה יכול להשתלב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם. אני ממליצה להוסיף לכמות קטנה של קרם ולטעום, אם לדעתך זה טעים תוסיף לכל כמות הקרם. אפשר גם לגוון ולהכין חצי כמות עם דובדבנים וחצי כמות עם אוראו.
      בהצלחה 😉

    1. היי נועה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין צורך להעביר למקרר אבל כן כדאי להוציא את זה החוצה 10-15 דקות לפני ההגשה, כדי שיתרכך מעט.
      שבוע טוב

    1. היי אוראל,
      שמחה שיצא טעים.
      אני מניחה שיש לך שוקולד קינדר. אם כן, אפשר להכין באותו אופן רק במקום לשים עוגיות אוראו לשים חתיכות של שוקולד קינדר בתוך התערובת. בנוסף לחתיכות קינדר, אפשר גם להמיס במיקרוגל במשך כמה שניות חלק משוקולד הקינדר (יש להוסיף לו 3-4 כפות חלב ממותק ולהמיס) ואז לצנן את התערובת ולהקציף עם יתר החומרים. מומלץ להשתמש בלפחות 100 גרם שוקולד קינדר. 50 גרם להמיס ו50 גרם לחתוך לחתיכות ולהוסיף לתערובת לאחר שהיא מוכנה.
      בהצלחה 🙂

  13. הי,אני בדיוק מכינה את בגלידה..בקצף השני אחרי שמוסיפים את החלב ואת האינסטנט,יצא לי מאוד נוזלי עם גושים כאלו..מה לעשות?

    1. היי,
      יכול להיות שהשמנת או החלב לא בסדר? כי לא אמורים להיות גושים.
      השמנת והחלב היו קרים מאור לפני ההקצפה?

    2. אפשר לנסות להכניס את התערובת למקפיא ל20-30 דקות (לא יותר אחרת התערובת תקפא) ולנסות להמשיך להקציף במהירות הגבוהה ביותר עד שהתערובת מסמיכה ומתייצבת. אם זה לא מצליח, לא תהיה ברירה אלא להכין מחדש עם מוצרים חדשים.

    1. היי נועם,
      אפשר לשים את זה בכל קופסה אחרת, גם מזכוכית. אם אין קופסה, אפשר לשים בתוך קערת פלסטיק/זכוכית/מתכת ולעטוף היטב בניילון נצמד.

    1. היי אור,
      לגלידת לוטוס יש להשתמש בעוגיות לוטוס (כ-15 עוגיות), כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, כף גדושה ממרח לוטוס וכמובן מיכל שמנת ושליש כוס חלב ממותק.

  14. הכנתי את הגלידה אתמול היא יצאה ממש טעימה אתם לא מבינים יותר מכל רשתות הגלידריות שאני מכירה אבל איך אפשר להכין בטעמים אחרים?

  15. סליחה תיקונים של אייפון , אני הכנתי כגלידת תות וכגלישת אוריאו אבל גלידת תות קפאה ממש כמו אבן וגלידת אוריאו יצאה יותר טוב , למה ???

  16. תודה הכנתי אבל אני לא מבינה תמה זה ממש קפוא במקפיא כגלידת וכגלידה בטעם אחר זה יצא יותר טוב

    1. היי אלונה,
      איך הכנת את גלידת התות? מה היו המצרכים בהם השתמשת?

    1. כן אפשר 🙂
      מומלץ שגם החלב המרוכז וגם השמנת יהיו קרים מאוד לפני ההקצפה.

  17. היי ממש בא לי על הגלידה הזאת… איך מכינים אותה פרווה? ואם זה יצא טעים פרווה..
    יש לי עוגיות אוראו פרווה שהם בלי חלב נכרי..

    1. היי טלי,
      אפשר וזה ייצא טעים 🙂 במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה.
      גמר חתימה טובה 🙂

    2. הכנתי בפרווה ויצא סוף!
      שמתי חלב אורז בטעם וניל.
      הגשתי את זה עם הסופלה המעולה שבאתר . הצלחות הריקות הוכיחו..

  18. הי, קניתי בטעות חלב כחוש ממותק ומרוכז( זה בפחית שימורים ונראה אותו דבר.)
    השאלה אם העובדה שהוא כחוש תפריע למתכון או שאפשר להשתמש בו במתכון הזה?
    תודה מראש. פזית

    1. היי רוי,
      החלב המרוכז מעניק מרקם יותר דומה לגלידה, רך יותר, אבל אפשר להשתמש גם בחלב רגיל ואם הגלידה מתקשה מאוד לאחר הקפאה, פשוט להפשיר אותה כמה דקות בטמפ' החדר והיא תתרכך.

    1. היי אנה,
      אבקת אינסטנט פודינג וניל עוזרת להקצפה יותר טובה אבל את יכולה להשתמש גם בכפית תמצית וניל במקום (לא מכירה תרכיז וניל, האם התכוונת לתמצית וניל?)

  19. שלום,
    מה את ממליצה לעשות עם מה שנשאר מהחלב המרוכז?
    האם צריך לשמור אותו במקרר לאחר שפתחתי?

    1. היי רן,
      כן, צריך להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר.
      אפשר להכין מהחלב שנשאר פאדג' שוקולד קל וטעים:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
      או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל. לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות ומערבבים היטב. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.

  20. -מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

    באיזה קופסה צריך לשמור במקפיא??

    1. הי לימור,
      כל קופסה מפלסטיק שיש לך ואם אין לך מפלסטיק, את יכולה לשמור בכל כלי אחר סגור.

  21. היי אפרת.
    איזו גלידה סוף הדרך!
    הכנתי אחת עם עוגיות אוראו ואחת עם אגוזים.
    בפעם הבאה אנסה עם פקאנים מסוכרים, בטוחה שיצא טעיםםם.
    🙂

  22. היי.
    אני לא אוהבת גלידה עם תוספת עוגיות.
    יש לך רעיון לתוספות אחרות שיתאימו למתכון הזה?
    יום טוב

    1. הי אורנה,
      תוספות אפשריות במקום עוגיות: פירות יער (קפואים או טריים), שברי מקופלת, אגוזים שבורים, פצפוצי שוקולד, צימוקים.

  23. אני מחר עושה את הגלידה ואני לא יודעת איפה קונים את החלב הזה …
    ואני רוצה לדעת נגיד אני רוצה לעשות את הגלידה בכמות גדולה אז כמה להוסיף?
    אהה וגם רציתי לשאול את רשמת למעלה במתכון שלא משתמשים במכונה…
    ואת רשמת שמקציפים את השמנת ועדו כמה דבריםם ]:
    מסכנה חפרתי לך חחחחחח
    ותמשיכי להביא מתכונים טעימים ומגרים אני עוד שנייה אוכלת את המחשב חחחחחחח
    יש לך מתכון של גלידת אוראו בטעם שוקולד אני מתה על זה .
    ביי נהנתי מהמתכון {ומהגלידה כמובןןן}

    1. שוב פעם אני …
      חח שכחתי אני רציתי לשאול אם אני ישתמש בחלב רגיל זה יצא טעים או פחות טעים או אותו הדבר?

    2. הי אליאנה,
      חלב מרוכז ממותק אפשר למצוא בכל סופר, זה מגיע בקופסת שימורים.
      אם את רוצה להכין בכמות גדולה פשוט תכפילי כמויות, זאת אומרת 2 מיכלי שמנת, 2/3 כוס חלב מרוכז, 2 כפות גדושות א.וניל ו-20 עוגיות.
      לגבי המכונה התכוונתי למכונת גלידה ביתית שלא לכולם יש בבית אבל כן צריך להשתמש במיקסר כדי להקציף את החומרים.
      אם תשתמשי בחלב רגיל זה גם ייצא טעים אבל כדי לשמור על מרקם של גלידה לאורך זמן (גם אחרי כמה ימים במקפיא) מומלץ להשתמש בחלב ממותק.
      ולגבי מתכון לגלידת שוקולד, אני מצרפת קישור לגלידת שוקולד-מוקה ואת יכולה להוסיף לזה עוגיות אוראו:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/
      מקווה שלא פספסתי אף שאלה ואם כן את מוזמנת לשאול 😉
      ערב נעים ולילה טוב!

    1. הי עדן,
      אפשר לשים במקום סוג אחר של עוגיות מתוקות או מקופלת מפוררת.
      שבת שלום 🙂

    2. הי, חלב מרוכז הוא חלב שהוציאו לו את המים והוסיפו לו סוכר לכן הוא מאוד סמיך ומתוק. הוא נשמר בטמפ' החדר (ולא המקרר) ובדר"כ נארז בקופסת שימורים.

  24. שלום, הגלידה יצאה ממש ממש טעימה. רק יש בעיה אחת והיא שאני לא מפסיקה לאכול אותה 🙂
    שאלה- מה אפשר להכין עם החלב המרוכז שנשאר לי בקופסא?

    1. הי ליאן, את יכולה להכין פאדג' שוקולד קל וטעים:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
      או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל ומערבבים עם 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.

    1. הי סופיה, אפשר להכין עם חלב רגיל אבל אם רוצים מרקם של גלידה מומלץ להשתמש בחלב מרוכז.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר