מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורגול עם עדשים וגזר

בורגול עם עדשים וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 23, 2014
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון לבורגול עם בצל, שום, עדשים וגזר – בריא וטעים

בורגול עם עדשים וגזר

מצרכים:

1 כוס בורגול (רגיל עבה או גס) שטוף ומסונן

1/2 כוס עדשים שחורות/חומות שהושרו במים לפחות שעתיים (אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה)

2 בצלים בינוניים קצוצים או חתוכים לרצועות דקות

2 שיני שום גדולות קצוצות

1 גזר בינוני-גדול מגורד או קצוץ

2 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1 כפית גדושה כמון, 1/3 כפית פלפל שחור,

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, א.מרק, כמון ופלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מעט מבעבעים) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (גם בשלב זה ניתן להוסיף מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ולערבב היטב).

*במידה והבורגול אינו מבושל לגמרי ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל 10-15 דקות נוספות.

בורגול מתכון, מתכון לבורגול, בורגול עם עדשים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

143 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    האם אפשר להכין עם עדשים כתומות ובלי גזר?
    והאם יש שינוי בכמויות מים או משהו?

    1. היי ניצן,
      לפי התגובות אפשר להשתמש בעדשים כתומות (רק צריך לקחת בחשבון שהן מתפרקות בבישול). אין שינוי בכמות המים.
      אפשר לוותר על הגזר.

  2. היי אפרת,
    קניתי בורגול דק ורוצה להכין סלט האם יש מתכון באתר לבישול בורגול דק ?וגם מתכון לסלט בורגול דק תודה רבה:)

  3. שלום,
    לגבי העדשים אין צורך להרתיח אותם לפני או שמה שרשום במתכון שאפשר ישר לטגם אותם עם הבצל והגזר..?

    1. היי ספיר,
      אם משרים את העדשים לפחות כשעתיים במים אז אין צורך לבשל אותם.

  4. נהנת מאד מאד מהאתר.
    האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?
    האם יש שינוי בהוראות?
    תודה

  5. היי חייבת לעדכן
    פעם ראשונה שהכנתי את המתכון,
    לפי התגובות הכפלתי כמויות מראש.
    לא היה לי גזר אז החלפתי בפטריות והשתמשתי בעדשים ירוקות.
    יצא מאוד טעים.

    אני משתמשת בהרבה מתכונים שלך (במיוחד של העוגת מייפל😀)
    את פשוט אלופה תודה רבה

  6. הי אכן כן

    אבל לא תמיד זה קורה

    גם בתבשילים אחרים .

    אני משתמשת בסיר נירוסטה כי הבנתי שזה הכי בריא

    יותר מסיר עם ציפוי .

    1. הוא אכן הכי מומלץ אבל אם את משתמשת בסיר עם ציפוי שאינו נדבק זה גם בסדר בתנאי שהתחתית שלו אינו שרוטה.

  7. היי

    הכנתי את המתכון יצא טעים ומשביע .

    אבל בתחילת הבישול נדבק לי התבשיל לתחתית הסיר מדוע?

    1. השתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?
      כעקרון מומלץ להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק.

  8. היי

    האם לערבב תוך כדי ה20 דקות בישול לאחר שהמים רתחו

    והסיר מכוסה או רק בתום 20 הדקות האלו לערבב?

    תודה .

    1. משאירים על אותה להבה. זה אמור להמשיך להתבשל.
      אין לפתוח את המכסה. מערבבים רק בתום ה-10 דקות שהאש מכובה.

  9. היי

    האם כאשר משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות לאחר כיבוי האש

    האם להשאירו על אותה להבה שבישלתי את הבורגול

    או להעבירו למקום אחר

    פשוט ידוע שגם כאשר מכבים את הלהבה

    המקום עדין חם ומבשל עדיין את התבשיל

  10. היי

    אני עכשיו מכינה את המתכון

    הנבטתי את העדשים השחורות

    השאלה היא יש לי בורגול מלא אורגני

    ויש מתכון לסלט טבולה על השקית ורשום להשרות את הבורגול ל25 דקות ב3 כוסות מים פושרים

    האם רשום להשרות מפני שמדובר בסלט כלומר לא מבשלים את הבורגול

    ולא צריך להשרות את הבורגול המסויים הזה כי אני מבשלת אותו?

    תודה רבה מראש

    אשמח לתגובה בהקדם שאוכל להתקדם בבישול

    1. היי רינת,
      יש 2 דרכים להכין בורגול: ע"י השרייה או בישול.
      בסלטים יש להשרות את הבורגול ואז לערבב עם יתר החומרים. כשמדובר בתבשילים (כמו במתכון הזה) אין צורך להשרות אלא רק לבשל.

  11. אז חיפשתי מה להכין הערב בשביל לחסוך לי הכנות לארוחת הצהריים מחר… ו-ואו. יצא ככ טעים שאני לא ככ בטוחה שיישאר מספיק לילדים למחר.

    כלכך פשוט וכלכך טעים (מסיימת צלחת שנייה… )ף

  12. היי, הכנתי את זה כבר ויצא מדהים
    אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל לא השרתי את העדשים. פעם קודמת השרתי כל הלילה.
    יש לי עדשים שחורות, אם אני משרה חצי שעה זה בסדר?
    או לוותר כבר? (אין לי זמן לחכות שעתיים)

  13. וואו, טעים, טעים!!
    קל לעשייה.
    השתמשתי בעדשים קפואות מוכנות ובסך הכל הבישול היה קצר יותר ממה שרשום.

  14. מתכון מעולה!! מכינה לבני בן שנה ו8 וטורף את זה!! האמת שהשתמשתי עדשים אדומות והורדתי קצת מכמות הכמון לנו זה יותר טעים ככה

  15. המתכון הזה מעולה, תמיד חוזרת אליו והוא כבר מזוהה איתי במשפחה:) כמובן שאני תמיד נותנת לך קרדיט!
    אני כבר מוותרת על א. מרק ומכניסה במקום קצת כורכום ותוספת מלח.
    תודה רבה לך!
    חג סוכות שמח!

    1. היי ליאת,
      זה גם וגם. אם את משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים שימי כפית מלאה כי היא פחות מלוחה. אם זו אבקת מרק רגילה שימי כפית שטוחה.

  16. אם מכינים עם אפונה במקום עדשים שחורות, מה עושים: משרים את האפונה? כמה זמן? מבשלים?
    המון תודה מראש.

    1. היי ליזה,
      אם זאת אפונה יבשה יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז אפשר להשתמש בה למתכון במקום העדשים (מומלץ לשים בסביבות כוס-כוס וחצי אפונה מבושלת).
      זמן הבישול של התבשיל אינו משתנה.

    1. היי אסתי,
      אפשר להשתמש בבורגול דק אבל עם עבה יוצא יותר מוצלח לדעתי.
      פחות מומלץ להמיר בעדשים כתומות כי הן מתפרקות בבישול. עדיף עדשים שחורות או לפחות ירוקות.
      שבוע טוב 🙂

    2. הכנתי בסוף עם עדשים כתומות ובאמת הן התפרקו אבל היה טעיםםםםםםםםםםם!!!
      כל יום אני לוקחת מהאתר שלך מתכונים… בעלי טוען שנהייתי שפית:)
      תודה רבה רבה!!!

  17. האם ניתן להשרות את העדשים השחורות למשך לילה לפני השימוש?
    או אם אשתמש בעדשים ירוקות זה יפחית את משך ההשרייה?

    ותודה רבה על ההשקעה האתר מדהים ואני משתמשת בו כל הזמן!

    1. היי נועה,
      אפשר להשרות עדשים שחורות או ירוקות כל הלילה. לגבי השריית העדשים הירוקות זה לא משנה כל כך מבחינת זמן השרייה.
      הייתי הולכת דווקא על העדשים השחורות.
      שבוע נפלא 🙂

  18. הכנתי עם אפונה והחלפתי אבקת מרק בכורכום
    יצא מעדןןןן מעט מתוק ופשוט רך וטעיםםםםםםםם
    תודה ענקית

    1. כן אפרת, אפשר להמיר בתירס או אפונה משקית קפואה או מקופסת שימורים (אפשר גם לשלב בניהם).
      שבוע נפלא 🙂

  19. תודה על המתכון הפשוט והכל כך טעים.האם אפשר להוסיף לתבשיל גם נתחי חזה עוף שבושלו קודם או לבשל אותם יחד עם התבשיל?

    1. היי ניצן,
      אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף ולטגן אותן כחצי דקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. אח"כ להוסיף שום, גזר ועדשים ולהמשיך כרגיל.
      יום מקסים 🙂

  20. במקום עדשים שחורות השתמשתי בעדשים כתומות בלי להשרות וגם במקום מרק עוף שמתי קצת כורכום וכמון…יצא מושלם!!!!!

  21. בס"ד

    עשיתי אתמול ויצא מדהים!
    כמובן שלא שמתי אבקת מרק כי זה לא בריא, ובמקום שמתי חצי כפית כורכום ומעט סלרי ויצא פשוט מעדן!!!

    תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך, שידרגת לי את המטבח לגמרי.

  22. תודה על המתכונים הקלים והנפלאים!
    יש סיכוי שבורגול עם עדשים לא יחזיקו יותר מיומיים, אפילו אם הם במקרר? בישלתי ביום שישי בורגול עם עדשים ונראה לי שכבר התקלקל (היום יום ראשון)
    תודה!

    1. היי ציפי,
      אם השרת את העדשים השחורות לפני במים לפחות שעתיים אין צורך לבשל לפני. הן יתרככו בזמן הבישול עם הבורגול.
      אם מדובר בעדשים ירוקות, לוקח להן יותר זמן להתרכך ולכן כדאי לבשל אותן במים כ20 דקות לפני שמשתמשים בהן.

    1. היי חן,
      אין ספק שאבקת המרק מוסיפה טעם אבל אני מאמינה שזה ייצא טעים גם בלי (יש לשים כפית גדושה מלח).
      בהצלחה 🙂

  23. היי אפרת,
    הכנתי כבר מס' פעמים את הבורגול הזה, טעים טעים! היום, גיליתי שאין ברשותי עדשים אז הכנתי בלי (והוספתי עגבניה חתוכה לקוביות במקום) יצא מצויין גם!
    (עם זאת, מעט חמצמץ אז הוספתי עוד מלח)
    תודה רבה לך!!

  24. הי אפרת. קיבלתי המלצה חמה על המתכון. העניין שלא שמתי לב וקניתי עדשים ירוקים. מה ואיך לנהוג איתם? האמת שהכלל לא ראיתי עדשים שחורים רק ירוק וכתום.
    אודה לתשובתך
    מירי

    1. היי מירי,
      נכון. עדשים שחורות לא תמיד יש בכל סופר אבל כשמוצאים אותם שווה לקנות 🙂 הן הרבה יותר טעימות מעדשים ירוקות.
      מומלץ לבשל את העדשים הירוקות במים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ורק אז להכין לפי המתכון.
      בהצלחה 😉

    2. היי אם אני משתמשת בעדשים ירוקות , אז אין צורך להשרות אותן קודם במים שעתיים??
      מספיק לשטוף לסנן ואז לבשל אותן במשך חצי שעה במים רותחים וזהו?
      (מעולם לא בישלתי עדשים😕)
      תודה

    3. היי ליאת,
      אם הן משקית קפואה אז אין צורך. אם לא אז כדאי להשרות אותן במים כשעתיים ואז לבשל כחצי שעה.

    4. היי, תודה על המענה המהיר,
      אם אני לחוצה בזמן, מספיקה שעה אחת של השרייה במים, ואז בישול של חצי שעה לעדשים??

  25. היי אפרת. הכנתי את הבורגול ע"פ המתכון שלך. יצא מעולה!
    חייבת לציין כי אני מבקרת המון באתר שלך והמתכונים ברורים,פשוטים להכנה וטעימים מאוד.

  26. שלום 🙂
    אני ממש לא חזקה בבישול אז רציתי לשאול אם אפשרי להכין את המתכון עם עדשים כתומות?
    אחרי שהן הושרו לילה שלם במים.

    1. היי נועה,
      אני לא בטוחה מאחר ועדשים כתומות סופחות כמות שונה של מים והמרקם שלהן משתנה לאחר בישול, הן מתרככות ומאבדות את צורתן.

    1. תודה!מתכוונת להשרות בקערת פלסטיק על השיש ולהכין מחר ב10:00 בבוקר.העדשים לא יהיו רכות מדי?

    2. אם אלה עדשים ירוקות אני לא חושבת שהן יהיו רכות מידי.
      אפשרות נוספת ומומלצת היא להשרות את העדשים שעתיים ולבשל במים רותחים 20-30 דקות.
      את יכולה להכין את העדשים מראש, אפילו היום אם יש לך זמן ומחר בבוקר תכיני את התבשיל.

  27. שלום אפרת, אפשר להכין את המתכון ללא העדשים והגזר? כבר הכנתי תוספת של ירקות ואני מחפשת מתכון לבורגול "נקי". בנוסף, אם יש לך מתכון טוב לפלפל ממולא פרווה ובשרי אשמח מאוד מאוד!!!

    1. היי רחלי,
      את יכולה לוותר על העדשים והגזר, למרות שלדעתי זה מאוד מוסיף. אם הכנת ירקות את יכולה לפחות להשאיר את העדשים שהן קטניות אבל זה כמובן לשיקולך 🙂
      לגבי מתכון לפלפלים ממולאים – לצערי אין לי מתכון. עדיין.. 🙂

  28. תשמעי אפרת…. אין מלים בפי!!! אליפות!!! טעים ובריא ביותר! אפילו הסרבן אכל. את אלופה!
    ובכלל לקראת השנה החדשה רציתי להודות לך מכל הלב! המתכונים שלך תמיד, אבל תמיד טעימים עד טעימים מאוד. אף פעם לא אכזבת. לא במתכונים ולא ביחס שלך! את מגיבה תמיד מהר , ענייני ואף פעם לא שוכחת להודות, אפילו שיש כאלה ותמיד יהיו שמעזים לבקר! היה חשוב לי לכתוב לך את כל זה, תודה!

    1. תודה רבה רבה קריסטינה!
      איזה כיף לקרוא את מה שרשמת, ממש גורם לסיפוק גדול 🙂
      מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומלאת שמחה!

  29. מתכון מעולה מחר אני מכינה!! רק רציתי לשאול בהתחלה שרשמת לטגן ואז לבשל 5 דקות לא רשמת אם מוסיפים מיים אחרי הטיגון ואז מבשלים?

    1. היי יהודית,
      מטגנים בהתחלה את הבצל עד להזהבה. אח"כ מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומבשלים כ-5 דקות ללא מים. אח"כ מוסיפים את הבורגול והתבלינים ואז את המים הרותחים.
      בהצלחה 😉

  30. מתכון מושלםםם!!! סוף סוף ארוחת צהריים טעימה בריאה והכי חשוב משביעה לאורך זמן לקחת לעבודה!:)תודה אתם אלופים!

    1. היי נופר,
      אני שמחה שיצא טעים!
      תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

  31. ניתן להחליף את הבורגול בפתיתים או איטריות דקות ואת הכמון להחליף בסילאן, בטטה במקום גזר. יוצא מושלם והילדים ממש מתחברים לטעם בזכות הפתיתים.

  32. בוקר טוב,
    עשיתי את פשטידת הפטריות הדיאטטית ויצא מושלם!!!
    אני מארחת היום בערב ורציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק.
    תודה

    1. היי שרון,
      שמחה לשמוע שאהבת את הפשטידה 🙂
      מנת הבורגול מספיקה לכ 3 מנות (כמנה בפני עצמה) אבל אם את מכינה את זה בנוסף לעוד כמה מנות זה יכול להספיק ליותר.
      אירוח נעים ושבת שלום 🙂

    1. הי איה,
      הכוונה לעדשים שחורות (הן מתרככות במהירות) אבל אפשר להכין גם עם ירוקות, רק חשוב להשרות את העדשים לפני במים פושרים כשעה-שעתיים כדי שיתרככו מעט או שאפשר להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר