מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אצבעות בטטה

אצבעות בטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 5, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

אצבעות בטטה אפויות בציפוי פריך

אצבעות בטטה

מצרכים:

2 בטטות גדולות

3 כפות שמן זית

2 כפות עלי טימין (בלי הגבעולים)

3 כפות פירורי לחם

מלח, קורט פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות לרצועות בעובי של עד כס"מ (כמו צ'יפס עבה) ומייבשים משאריות נוזלים בעזרת מגבת נקייה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים על נייר אפיה.

-אופים בתנור ב190 מעלות כ-45 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים אך פריכות מבחוץ. (הערה: מומלץ להפוך את הבטטות צד לאחר כחצי שעה של אפיה).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי

    האם לאחר שיצקתי מעל הבטטה את התערובת ופירורי הלחם האם לערבב ביחד עם הבטטה הוא להניח כך בנייר האפייה ללא ערבוב ?

  2. היי אפרת

    עכשיו ברגע זה אני מכינה את המתכון

    אבל לא בדיוק הבנתי האם לערבב את השמן מלח פלפל וליצוק על הבטטה ואחר כך לפזר את פירורי הלחם גם על הבטטה ואחר כך להניח על תבנית האפייה?

    פשוט רשמת לערבב את כל החומרים אז האם לערבב ואז ליצוק מעל הבטטה ואם לערבב אז לערבב גם את פירורי הלחם?
    והאם יש צורך לשמן את נייר האפייה גם או שלא חייבים?

    ןהאם יש צורך להפוך אותה אפילו שאני שמה על חימום קו עליון וקו תחתון

    הרבה תודה לך מעריכה מאוד את העזרה וההתייחסות שלך .

    1. אין צורך לשמן את הנייר.
      מערבבים את השמן עם פירורי הלחם, טימין, מלח ופלפל ואז מערבבים עם הבטטה.
      כן, מומלץ להפוך אחרי חצי שעה גם אם מפעילים על חימום עליון ותחתון.

  3. שלום!
    לצערי, אין לי פירורי לחם בבית ואני מאוד רוצה להכין את המתכון לערב. האם אפשר להמיר במשהו אחר כמו קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה?

    1. היי ריבי,
      פירורי הלחם הם שנותנים את המרקם הפריך בחלק החיצוני. אני לא חושבת שאחד הקמחים יכול לתת את אותו אפקט.
      בכל מקרה את יכולה להכין בלי פירורי הלחם.

  4. היי אפרת
    ראשית האתר הכי מדהים ושימושי מהרבה אתרי אוכל אחרים!!!
    המתכונים מאד ישימים ופרקטים ואת תמיד עונה במהירות !! יישר כח!!!
    לשאלתי- איך אפשר לשלב גבינה במתכון הזה? (אולי אפשר גבינה צהובה מגוררת?)

    תודה

    1. תודה רעות 🙂
      לקראת סוף האפיה אפשר לפזר גבינה צהובה או פרמזן מגורדות (או שילוב שלהן) ולאפות עד שהגבינה מותכת.
      שבת שלום

  5. מתכון פצצה כייפי וטעים בטרוף:)
    הכנתי כמות כפולה והתחסל בשניות-הזוי
    מומלץ בחום לנסות !!

    מה דעתך להתאים כמה מתכונים לארוחה?
    ישבתי הרבה וניסתי להתאים מתכונים לארוחה (בסוף יצא ממש מוצלח)
    אבל את בטוח יכלה להתאים כמה מתכונים שישתלבו ביחד
    אני אופה פווווווווווווול וכל היום על האתר
    תודה לך…………………………

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הרכבת ארוחה עם כמה מתכונים, זה רעיון טוב. אאמץ אותו בהמשך.
      תודה ושבת שלום!

    1. היי דורין,
      את מניחה את הבטטה בקערה ומתבלת בשמן זית, מלח ופלפל ואח"כ בפירורי לחם. אח"כ מעבירה לתבנית על נייר אפיה, מפזרת מעל טימין ומכניסה לתנור.
      שבת שלום 🙂

  6. פירורי הלחם לא נדבקו.
    לא היה שום דבר קריספי בבטטות.
    המקום היחיד שסטיתי מהמתכון היה ששכחתי לנגב את הבטטות, אבל הן היו די יבשות ממילא.

    מה עוד היה יכול להתפספס ?

    1. היי גלעד,
      הקריספיות היא מהציפוי ואם פירורי הלחם לא נדבקו בכלל לבטטות אז לא היה בעצם ציפוי.
      חשוב היה לנגב את הבטטות כדי שהשמן יידבק אליהן.
      צריך למרוח את הבטטות בשמן ואח"כ לפזר את פירורי הלחם. הפירורים לא אמורים לצפות לגמרי את הבטטות אבל כן אמורים להדבק חלק מהפירורים.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי דור,
      שים רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
      אפשר להכין גם בלי טימין.
      בהצלחה 😉

  7. הכנתי את המתכון יצא טעים מאד! השילוב של הפירורי לחם והקריספיות נדיר ממש!

    רק הייתה לי בעיה אחת, עשיתי בדיוק לפי המתכון והפירורי לחם לא הצליחו להידבק ממש לבטטה.

    דווקא עירבבתי ממש טוב לפני כן, כי חשבתי שזה מה שעלול לקרות.

    אז מה אפשר לעשות? תודה רבה 🙂

    1. היי אוריה,
      שמחה שיצא טעים!
      לגבי פירורי הלחם שלא נדבקו זה בסדר גמור. מאחר ואין ביצה במתכון, פירורי הלחם לא נדבקים בצורה מלאה ואחידה לבטטה, פשוט מפזרים את פירורי הלחם לבטטות ומערבבים ומה שנדבק- נדבק 🙂

    1. היי,
      אפשר לשים עשבי תיבול אחרים (טריים או יבשים) כמו בזיליקום, פטרוזיליה או רוזמרין.
      אפשר גם לוותר בכלל על עשבי התיבול.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נויה,
      כן אפשר אבל מאחר ותפוחי האדמה קשים יותר רצוי לרכך אותם מעט במיקרוגל או בבישול במים רותחים לפני שמכינים מהם את המתכון.

  8. שלום , רצתי לומר לכם מדוע אי אפשר להעביר את המתכון הזה לחברים לשיתוף בפייסבוק , גם כדי שיהיה לחברים שלי וגם זה נותן לפרסם את המתכונים שלכם ברבים וזה גם לטובתכם , המתכון הזה טעים ולא משמין , עשיתי את זה פעם

    1. היי אביב,
      יש לחצן שיתוף מעל תמונת המתכון- לחיצה עליו עושה את הפעולה של שיתוף המתכון בפייסבוק.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר