מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אטריות אורז עם ירקות

אטריות אורז עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 20, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון אטריות אורז מוקפצות עם ירקות – מנה דיאטטית, מזינה וטעימה.

אטריות אורז עם ירקות

מצרכים:

אטריות אורז רחבות מבושלות ( 150-200 גרם לפני בישול)

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות

1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות

1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

תיבול: 5 כפות רוטב סויה, 1 כף דבש/סילאן, 1 כף רוטב צ'ילי מתוק, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר, הכרוב והפלפלים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהירקות מעט מתרככים אך לא מידי.

-מוסיפים למחבת את אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת הטעמים במשך כ-2 דקות ומגישים.

 אטריות אורז מתכון,  אטריות אורז מוקפצות עם ירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

42 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    א. אני מבשלת אך ורק ממתכונים שלך אז ממש תודה, הם פרקטיים ופשוטים, ופשוט טעימים…
    ב. המתכון הזה יצא לי טעים במיוחד…
    תודה!

    1. כן, אפשר להוסיף יחד עם התיבול. לאחר שמוסיפים את אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק.

    1. היי נורית,
      כדאי לטגן את קוביות העוף קודם בנפרד במשך כ-2 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת.
      להוסיף לתבשיל יחד עם האטריות המבושלות והבצל הירוק ולתבל. לבשל תוך ערבוב במשך 3-5 דקות.

    1. היי לימור,
      הסויה הוא די דומיננטי בטעם ולא מומלץ לוותר עליו. אם יש לך טריאקי גם אפשר לשים במקום.

  2. היי, האטריות עצמן יצאו לי אל דנטה מידי לטעמי.
    יש לדרך לתקן לאחר שכבר הוספתי לירקות עם התיבול?
    תושרהדה!

    1. היי שרה,
      אני לא בטוחה אבל יכול להיות שאפשר להכין כמות נוספת של אותו תיבול ולהוסיף מעט מים כדי ליצור רוטב ואז לבשל את האטריות עם הרוטב על אש נמוכה עם מכסה (יחד עם הירקות). המטרה היא שהאטריות יספחו מנוזלי הרוטב ובכך יתבשלו יותר.

  3. היי,
    המתכון נראה מאוד מפתה אבל לצערי אין לי רוטב צילי מתוק, האם זה קריטי, או שיש לזה תחליף? ובנוסף תהיתי אם ניתן להוסיף כאן כרובית….?

    תודה רבה!! 😊

    1. היי אניה,
      אפשר לוותר על הצ'ילי ולשים עוד כף דבש/סילאן במקום.
      אפשר להוסיף כרובית.
      יום מקסים 🙂

  4. תקשיבי… עשיתי בדיוק כמו שכתבת… כמובן שהכפלתי כמויות.
    יצא מעדן !!!
    טעים מאוד והכי כיף – רק כף שמן זית !!!!

    תודה רבה על עוד מתכון מושלם שיגוון לי את הארוחות.

    ענבר

    1. היי,
      אפשר לשים 150-200 גרם גם אם אלה אטריות דקות.
      לגבי ההשריה, בדר"כ משרים אותן במים רותחים אבל כדאי לבדוק מה רשום על גבי האריזה.

    1. היי אסף,
      מוסיפים את הרטבים לאחר הוספת אטריות האורז המבושלות והבצל הירוק.

  5. תודה על התגובה המהירה!
    האם ניתן להכין את המתכון הנ"ל גם עם אטריות רחבות מקמח חיטה ולא מאטריות אורז?

  6. טוב אז קצת באיחור 🙂 הכנתי היום בפעם הראשונה עם הטופו לפי השיטה הראשונה שלך, המנה יצאה מעולה טעים מאוד, הבעיה היתה שבישלתי את כל החבילה של המקלוני אורז, את יודעת כמה זמן המקלוני אורז יישמרו במקרר?
    תודה
    שירי

    1. הי שירי,
      שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      אני מניחה שניתן לשמור את מקלוני האורז במקרר בתוך קופסה סגורה כ-4 ימים.

    1. היי שירי,
      מומלץ להוסיף לאחר טיגון הבצל. ממליצה לטגן את הטופו כדקה מכל צד לפני שאת מוסיפה את הירקות.
      אפשרות נוספת היא לטגן קודם את הטופו כדקה מכל צד עם כף שמן ולהוציא לצלחת נפרדת. לנגב את המחבת ולהכין את המתכון לפי מה שרשום (טיגון בצל, אח"כ ירקות וכו') ולהחזיר את הטופו למחבת כשמוסיפים את האטריות ולתבל.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר