מצרכים להכנת אורז עם ערמונים ופטריות
- 8-10 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים וכו’)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזרים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים
- 2 קישואים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים
- פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות
- פלפל צהוב חתוך לקוביות
- עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
- ¾ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת – מומלץ לשלב)
- ¾ כוס (180 מ”ל) מים
תיבול:
- כפית גדושה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלח, מעט פלפל שחור
איך מכינים אורז עם ערמונים ופטריות?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים פטריות קצוצות ושום כתוש, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
- מוסיפים ערמונים קצוצים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים אורז ומתבלים ברוטב סויה, סילאן מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
83 תגובות
כניסה
83 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














