מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן מקמח מלא

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון אוזני המן טבעוניות מקמח מלא 

אוזני המן מקמח מלא

מצרכים (8-10 יחידות):

1 כוס קמח מלא (מומלץ לנפות את הקמח)

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (אפשר להמיר בתחליף סוכר)

6 כפות שמן קנולה

6 כפות מים

למילוי: ממרח ללא סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד  (אם הבצק יבש ופירורי- יש להרטיב את הידיים ולהמשיך ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה שקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כחצי שעה ורק אז לרדד).

-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כ-1/2 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.

-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).

 

אוזני המן מקמח מלא, אוזני המן בריאות, אוזני המן דיאטטיות, אוזני המן דלי קלוריות






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן אפשר למרות שעם ממרח יוצא יותר מוצלח כי השוקולד מתקשה לאחר קירור בעוד שהממרח נשאר יותר רך.

  1. הי אפרת מה גודל הכוס שקורצים איתה את אוזני ההמן?אפשר להשתמש בפרג טחון וגם לשים חצי כפית?מה כמות המרכיבים לכמות כפולה?

    1. היי שרון,
      גודל קוטר מומלץ שיהיה בסביבות 8-10 ס"מ
      לכמות כפולה יש להכפיל כמויות: 2 כוסות קמח, כפית אבקת אפיה, 4 כפות גדושות סוכר, חצי כוס שמן, ביצה גדולה וכמה כפות מים לפי הצורך.
      אפשר לשים סוכר חום רגיל. אפשר גם סוכר לבן.
      יש למלא את אוזני המן בממרח פרג. פרג טחון אפשר להוסיף לתערובת הבצק עצמה (בסביבות חצי כפית עד כפית שטוחה לכמות כפולה).

  2. אני רוצה להכין אוזני אמן מקמח מלא לא תבעוניות אז אפשר להוסיף ביצה או שיש לך מתכון אחר?

    1. במקום המים אפשר להוסיף ביצה. אם במקרה הבצק מתפורר או לא אחיד אפשר להוסיף כמה כפות מים בסוף ובהדרגה.

    1. היי לינדה,
      אם הבצק יבש או מתפורר אז יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה, עד שהבצק מתגבש.

      1. לא ,הוא פשוט רך מידי ולא ניתן לרדד.
        בינתיים הוספתי כרבע כוס קמח לאחר שהבצק היה במקרר רבע שעה .
        נראה לי שזה יעבוד.
        אגב שאלה עקרונית -ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולהכין את העוגיות או אזני המן יום למחרת.
        מאוד אהבתי את הבצק לעוגיות ללא מרגרינה .פעם ראשונה שזה מצליח לפי המתכון שלך ללא מרגרינה
        תודה רבה

        1. אם הוא רך מידי אז עשית נכון שהוספת קמח.
          כשמדובר באוני המן אני ממליצה להכין את הבצק באותו רגע כי הוא צריך להיות גמיש ובמקרר הוא מתקשה. כשמדובר בעוגיות אין בעיה לכין את הבצק יום לפני. אם הוא קשה לרידוד, יש להניח לו כמה דקות לשהות בטמפ' החדר ואז לרדד.

          1. רציתי לעדכן .אגב קשה לי שאני כותבת ל-מתכונים 10-ולא למישהיא עם שם .

            הבצק נשאר במקרר ללילה והיום אפיתי אזני המן שממש הצליחו .נראה לי שכדאי להוסיף מעט סוכר למתכון ולהוסיף כחצי כוס קמח .
            בכל מקרה אני מודה לכם כי אין כאן לא ביצים ולא מרגרינה
            חג שמח

  3. מתכון ממש גרוע. שמתי בדיוק הכמויות הכתובות, הבצק יצא פירורי ולא ניתן לעבוד איתו. הוספתי קצת מים כפי שכתוב ועדיין לא עזר. בזבוז זמן וחומרים.

    1. היי,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ולכן כמות הקמח הייתה גדולה יותר ביחס לכמות הנוזלים.
      ממליצה להוסיף כף שמן נוספת ועוד מים במידת הצורך.

  4. הי, אני רוצה להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום שמן קנולה וסילאן במקום סוכר, האם זה כדאי? מה הכמויות שצריך לשים?

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 6 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
      לגבי סילאן, את יכולה לשים 2-3 כפות אבל קחי בחשבון שבגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא :-)
      שבת שלום

  5. *הי לכולם אבקש את עזרתכם במתכוני עוגיות ועוגות בחושות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר כלל ובנוסף מתכוני עוגיות ועוגות בחושות טבעוניים קלים ופשוטים ככל האפשר עבור בנותיי מסיבות רפואיות תודה

    1. היי יסמין,
      אבקת האפייה גורמת להתפחת הבצק ובכך מאווררת אותו מעט (במיוחד שמדובר בקמח מלא).
      אם לא תשימי אבקת אפיה, לא תהיה תפיחה של הבצק והוא ייצא יותר קשה, דחוס ודק.
      שבת שלום :-)

    1. היי נטלי,
      כן, אפשר להמיר את השמן ב50 גרם חמאה מומסת או רכה בטמפ' החדר (אם את לא מכינה כעת עדיף חמאה רכה ואז יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך).
      פורים שמח!

    1. כן שני, אין בעיה רק תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה ואת המים תוסיפי בהדרגה כי יכול להיות שתצטרכי פחות מים (קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל).

  6. תודה רבה!
    הכנתי ויצא מעולה
    וזה דבר לא פשוט לאופה גרועה כמוני שחייבת להכין הכל בלי ביצים, מרגרינה, קמח לבן ומוצרי חלב…
    אז תודה..

  7. הי, מתכון מצוין במיוחד לחולי סכרת. השתמשתי בסוכרזית באבקה והופתעתי לגלות שיצא ממש טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »