מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן מקמח מלא

אוזני המן מקמח מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2014
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

מתכון אוזני המן טבעוניות מקמח מלא 

אוזני המן מקמח מלא

מצרכים (8-10 יחידות):

1 כוס קמח מלא (מומלץ לנפות את הקמח)

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (אוזני המן ללא סוכר- יש להמיר ב-2 כפות "כמו סוכר")

6 כפות שמן קנולה

6 כפות מים

למילוי: ממרח ללא סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד  (אם הבצק יבש ופירורי- יש להרטיב את הידיים ולהמשיך ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה שקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כחצי שעה ורק אז לרדד).

-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כ-1/2 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.

-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).

 

אוזני המן מקמח מלא, אוזני המן בריאות, אוזני המן דיאטטיות, אוזני המן דלי קלוריות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

75 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אני עם סכרת הריון ומחפשת מתכונים של עוגיות ללא סוכר ומקמח מלא, האם אפשר להכין את האזני המן בלי סוכר בכלל?

  2. כיף למצוא מתכונים טבעונים טעימים… בגלל שאין לנו לחץ מסוכר מלאנו חלק בלוטוס וחלק בשוקולד.
    לאור ההצלחה עושה שוב לכבוד שבת!

  3. היי אפרת! רוצה להכין מחר בע"ה – רציתי לשאול: אם אנחנו לא טבעוניים, עדיין עדיף מים מאשר ביצה? מה יוצא יותר טעים? בנוסף, האם יש לך מתכון לממרח תמרים טבעי (ביתי – ללא תוספת סוכר)? יש לי המון תמרים מסוג מג'הול והייתי רוצה להשתמש בהם למתכון זה. דבר האחרון, צריך לשנות משהו במתכון אם אשתמש בקמח כוסמין מלא? תודה רבה וערב מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      עדיף ביצה כי היא תורמת לגמישות הבצק.
      אין לי מתכון מדויק אבל אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית. אם אוהבים אפשר להוסיף קמצוץ אבקת קינמון.
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות נוזלים לכן כדאי להשתמש בביצה קטנה ואם בכל זאת הבצק יוצא דביק מידי תוסיפי עוד קמח. אולי כדאי שתכיני את המתכון הזה מקמח כוסמין – אוזני המן ללא מרגרינה ואז יכול להיות שלא תצטרכי לשים מים בנוסף לביצה.

  4. תודה רבה!
    ננסה ונראה(:

    איך אדע אם וכמה מים להוסיף? איך הבצק אמור להיות?
    שוב-בכוסמין יוצא יותר רטוב מהרגיל אז לאיזה מרקם/רמת יובש/רטיבות פחות או יותר צריך להגיע? צריך להיות קצת דביקי/בכלל לא?
    פשוט שאדע מתי יש צורך להוסיף מים (ו..אם יצא שהוספתי יותר מדי מים אז להוסיף קצת קמח ,נכון?)

    1. יש להוסיף כל פעם כף אחת אבל אולי לא יהיה צורך להוסיף בכלל.
      המרקם של הבצק צריך לצאת נוח לעבודה וגמיש. לא יבש ולא דביק.

  5. שלום,
    תודה על המתכון.
    יודעת ששאלו לפני אבל לא מצאתי את השילוב הזה (:

    אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין (מלא או 80%) ו..סילאן..?
    מה לשנות מבחינת כמויות?
    יודעת שצריך פחות נוזלים בכוסמין ובטח אם מחליפה סוכר בסילאן, השאלה אם להפחית גם מהשמן או רק מהמם וכמה?
    ואם רוצה כמות כפולה…?

    זהו לעכשיו (;
    תודה!

    1. אפשר להמתיק ב2 כפות מלאות סילאן במקום הסוכר.
      אפשר להכין עם קמח כוסמין 80% ולהוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
      ממליצה קודם להכין את הכמות שבמתכון כדי לוודא שאכן יוצא טעים. אם חסרה מתיקות יהיה אפשר לשפר בפעם הבאה.

    1. אפשר להמתיק במייפל במקום הסוכר. בגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.

  6. אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
    רוצה למלא בפרג, אפשר מתכון למילוי פרג בבקשה..? תודה רבה!

    1. כן אפשר (מים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
      מלית פרג:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.

  7. מתכון מעולה!
    אוזני המן טעימים מאוד וקלים להכנה,
    בצק משגע: רך ונוח לעבודה.
    השמטתי את הסוכר, וחצי מכמות שמן
    הקנולה החלפתי בשמן זית.

  8. היי אפרת… חייבת לצייין שכל המתכונים שהכנתי מאתר הזה פשוט מדהימים להפליא ,
    ה' יברך אותך …
    הכנתי מהבצק הזה רוחדה תמרים מדהימה וטעים , הכפלתי כמויות וזה ממש טעים ,
    השאלה אם ניתן להלחיף חצי מהכמות או את כולו ברסק תפוחים ?

    1. תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂
      במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את השמן ברסק תפוחים כי זה יפגע במרקם הפריך.
      שבת שלום

  9. איזה מתכון מעולה לאזני המן, כבר חשבתי שלא אמצא משהו כל כך מוצלח לקראת חג פורים.
    תודה רבה על המתכון.

    1. כן אפשר למרות שעם ממרח יוצא יותר מוצלח כי השוקולד מתקשה לאחר קירור בעוד שהממרח נשאר יותר רך.

  10. הי אפרת מה גודל הכוס שקורצים איתה את אוזני ההמן?אפשר להשתמש בפרג טחון וגם לשים חצי כפית?מה כמות המרכיבים לכמות כפולה?

    1. היי שרון,
      גודל קוטר מומלץ שיהיה בסביבות 8-10 ס"מ
      לכמות כפולה יש להכפיל כמויות: 2 כוסות קמח, כפית אבקת אפיה, 4 כפות גדושות סוכר, חצי כוס שמן, ביצה גדולה וכמה כפות מים לפי הצורך.
      אפשר לשים סוכר חום רגיל. אפשר גם סוכר לבן.
      יש למלא את אוזני המן בממרח פרג. פרג טחון אפשר להוסיף לתערובת הבצק עצמה (בסביבות חצי כפית עד כפית שטוחה לכמות כפולה).

  11. אני רוצה להכין אוזני אמן מקמח מלא לא תבעוניות אז אפשר להוסיף ביצה או שיש לך מתכון אחר?

    1. במקום המים אפשר להוסיף ביצה. אם במקרה הבצק מתפורר או לא אחיד אפשר להוסיף כמה כפות מים בסוף ובהדרגה.

    1. היי לינדה,
      אם הבצק יבש או מתפורר אז יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה, עד שהבצק מתגבש.

    2. לא ,הוא פשוט רך מידי ולא ניתן לרדד.
      בינתיים הוספתי כרבע כוס קמח לאחר שהבצק היה במקרר רבע שעה .
      נראה לי שזה יעבוד.
      אגב שאלה עקרונית -ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולהכין את העוגיות או אזני המן יום למחרת.
      מאוד אהבתי את הבצק לעוגיות ללא מרגרינה .פעם ראשונה שזה מצליח לפי המתכון שלך ללא מרגרינה
      תודה רבה

    3. אם הוא רך מידי אז עשית נכון שהוספת קמח.
      כשמדובר באוני המן אני ממליצה להכין את הבצק באותו רגע כי הוא צריך להיות גמיש ובמקרר הוא מתקשה. כשמדובר בעוגיות אין בעיה לכין את הבצק יום לפני. אם הוא קשה לרידוד, יש להניח לו כמה דקות לשהות בטמפ' החדר ואז לרדד.

    4. רציתי לעדכן .אגב קשה לי שאני כותבת ל-מתכונים 10-ולא למישהיא עם שם .

      הבצק נשאר במקרר ללילה והיום אפיתי אזני המן שממש הצליחו .נראה לי שכדאי להוסיף מעט סוכר למתכון ולהוסיף כחצי כוס קמח .
      בכל מקרה אני מודה לכם כי אין כאן לא ביצים ולא מרגרינה
      חג שמח

  12. היי
    תודה רבה על התגובה המהירה
    עוד שאלה ניתן להשתמש בשמן צמחי במקום קנולה ??
    ותודה מראש

  13. מ-ע-ו-ל-ה
    כ"כ טוב וקל להכין.
    מאד תודה רבה.
    כמילוי שמתי ממרח תמרים עם אגוזי מלך=מעדן אמיתי

  14. מתכון ממש גרוע. שמתי בדיוק הכמויות הכתובות, הבצק יצא פירורי ולא ניתן לעבוד איתו. הוספתי קצת מים כפי שכתוב ועדיין לא עזר. בזבוז זמן וחומרים.

    1. היי,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ולכן כמות הקמח הייתה גדולה יותר ביחס לכמות הנוזלים.
      ממליצה להוסיף כף שמן נוספת ועוד מים במידת הצורך.

  15. הי, אני רוצה להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום שמן קנולה וסילאן במקום סוכר, האם זה כדאי? מה הכמויות שצריך לשים?

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 6 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
      לגבי סילאן, את יכולה לשים 2-3 כפות אבל קחי בחשבון שבגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      שבת שלום

  16. *הי לכולם אבקש את עזרתכם במתכוני עוגיות ועוגות בחושות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר כלל ובנוסף מתכוני עוגיות ועוגות בחושות טבעוניים קלים ופשוטים ככל האפשר עבור בנותיי מסיבות רפואיות תודה

    1. היי יסמין,
      אבקת האפייה גורמת להתפחת הבצק ובכך מאווררת אותו מעט (במיוחד שמדובר בקמח מלא).
      אם לא תשימי אבקת אפיה, לא תהיה תפיחה של הבצק והוא ייצא יותר קשה, דחוס ודק.
      שבת שלום 🙂

  17. היי! האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? (אני יודעת שאז זה לא טבעוני)? כמה כמות?
    תודה, נטלי

    1. היי נטלי,
      כן, אפשר להמיר את השמן ב50 גרם חמאה מומסת או רכה בטמפ' החדר (אם את לא מכינה כעת עדיף חמאה רכה ואז יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך).
      פורים שמח!

    1. כן שני, אין בעיה רק תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה ואת המים תוסיפי בהדרגה כי יכול להיות שתצטרכי פחות מים (קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל).

  18. תודה רבה!
    הכנתי ויצא מעולה
    וזה דבר לא פשוט לאופה גרועה כמוני שחייבת להכין הכל בלי ביצים, מרגרינה, קמח לבן ומוצרי חלב…
    אז תודה..

    1. היי שמרית,
      שמחה שיצא לך טעים!
      כנראה שאת לא אופה כזאת גרועה 😉
      סופשבוע נעים

  19. הי, מתכון מצוין במיוחד לחולי סכרת. השתמשתי בסוכרזית באבקה והופתעתי לגלות שיצא ממש טעים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר