מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן מבצק פריך

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2014
Last modified:פברואר 26, 2017

Summary:

הכי טעים: אוזני המן – מתכון מבצק פריך שמכינים בקלי קלות. מומלץ לעטוף ולשים במשלוח מנות.

אוזני המן מבצק פריך

מצרכים (כ-10 יחידות):

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

60 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (לא חמאה מומסת. יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)

1/3 כוס סוכר

2-3 כפות מים או חלמון צהוב של ביצה (*מומלץ לא לוותר על החלמון- מוסיף טעם לאוזני המן).

למילוי: ממרח לפי בחירתכם – ממרח תמרים, ממרח שוקולד, נוטלה, ממרח חלבה וכדו'

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה או 2 כפות מים ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כף מים נוספת).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.

למתכונים נוספים של אוזני המן לחצו כאן – מתכונים לאוזני המן.

מתכון לאוזני המן, אוזני המן מתכון, אוזני המן במילוי שוקולד, אוזני המן מבצק פריך

 






אהבתם? שתפו

188 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עידית,
      שמחה שיצא טעים :-)
      לגבי מיץ תפוזים, נראה לי שכן. זה דווקא יכול להוסיף טעם.

  1. אפרת היקרה, יצא פשוט מדהים!!!! מאוד ממליצה על ממרח חלבה וממרח חלבה עם שוקולד של אחווה. מאוד טעים וללא טעמי לוואי. חג שמח.

    1. היי,
      אני לא יודעת. יכול להיות שזה יפגע בגמישות של הבצק.
      אם הייתי מנסה הייתי שמה רק רבע כוס אבקת שקדים וביצה שלמה במקום חלמון.

      1. הלו אפרתי!
        1. תודה על המתכון למרות שעבר פורים -עוגיות טעימות טעימות תמיד ומה עוד שכול כך קלות להכנה
        ומאחר וחטפתי שפעת והתברבשתי אם נזלת תרופות ומיטה יומיים והפרג שרכשתי והאגוזים
        צועקים תכיני תכיני..
        מחר אכין ואדווח!
        2 .יש לי כמה עצות לכל הבשלנים שיקלו על העבודה ואולי תנסי ותחווי דעתך והן:
        א. לעבוד אם כפפות דקות.
        ב. לקחת קרש חיתוך להלביש עליו שקית ניילון לקפל מתחת ולעבוד עליו. גם חוסך לכלוך וגם נוח משיש.
        ג. במקום קמח רגיל לפתיחת הבצק להישתמש בקמח תפוחי אדמה -חבל על הזמן כמה מקל על העבודה
        להוסיף כל פעם וגם את המערוך למרוח.
        ד. להוציא חמאה לילה קודם כך שהיא די רכה ולא שוכחים וכו!
        ה. אני מעבדת את הבצק בידיים ואם דביק אז להרטיב את היד בקמח תפוחי האדמה וכדי שלא ישארו גרגרי סוכר לעבד יותר זמן.
        ו. לגבי השאלה של זורי להחלפת הקמח בקמח שקדים לא לעשות זאת כי קמח שקדים הופך את הבצק אחרי אפיה לפרורי ממש יש עוגיות העשויות מקמח שקדים מופלאות אבל הן קטנטנות .
        לגבי אחת מהכותבות מארצות הברית לגבי שוקולד הרכיב בנסטלה שדיברו עליו הלא בריא הוא שמן דקלים והליך הייצור.
        אבל הטעם בכול מקרה שלו בעוגות עולה אלפי מונים על טעם השחר שמי שלא אוהב את הרכבו לא יגע בעוגיות.אולי יקראו וישנו את טעמו!
        בכול מקרה תודה אדווח איך יצא!
        שבוע טוב

        1. תודה רבה על כל העצות והטיפים היעילים!! אני בטוחה שזה יעזור להרבה גולשים.
          המון בריאות ויום נפלא :-)

  2. וואו פעם ראשונה הכנתי אוזני המן וזה יצא מעולה ונגמר מהר מידיי. מתכון קל ונהדר וכיף להכין. תודה!

  3. היי. ניסיתי להכין אבל הבצק לא הצליח לי. החלפתי את החמאה בשמן בדיוק לפי המידות שיש באתר. 60מל שמן עבור 60מל חמאה. ושמתי חלמון ביצה במקום המים (גודל ביצה-s). הבצק היה פירורי מאוד אז הוספתי עוד מים כפי שרשום ושמתי במקרר לשעה. הבצק יצא מאוד שומני ומתפרס וביתתי אפשרי לעבוד איתו. מה עשיתי לא בסדר? ניסיתי גם להוסיף עוד טיפה קמח אבל זה גם לא עזר…

      1. היי גל,
        במתכון הזה ספציפי לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן. יש מתכון מיוחד לאוזני המן על בסיס שמן (אוזני המן ללא מרגרינה).
        לא כל כך הבנתי איך יצא המרקם. ניסיתי לרדד אותו בין שני ניירות אפיה? הבצק ניתן לרידוד? הוא מתפרק כשמרדדים אותו או כשמנסים לקפל לאוזן המן?

        1. המרקם יצא מאוד שומני וממש קשה לעבוד איתו. לא ניסיתי בין ניירות אפיה – אנסה את זה היום. בהתחלה לא היה ניתן לרדד בכלל כי הוא היה מתפרק כל הזמן אז לפי מה שרשמת במתכון הוספתי עוד כף מים ואפילו נתתי לזה לנוח שעה פלוס במקרר(עטוף בניילון נצמד) ועד שסוף סוף הוא לא יתפרק כל הזמן כל לא משנה כמה קמח שמתי על המשטח את המערוך הבצק היה נדבק על המערוך או נקרע ונשאר על המערוך. הצלחתי בהרבה קושי לרדד אותו לעובי של 3מ"מ (מילימטר) בערך שמתי מלית פרג מוכנה מהסופר וכשניסיתי לסגור לצורת אוזן המן הם נקרעו והמשיכו להידבק למשטח עבודה כאילו כלל לא שמתי קמח…הבצק המשיך כאילו לספוג את כל הקמח ולשמן את כל המשטח

          1. הבצק יצא שומני בגלל ההמרה לשמן. ממליצה להשתמש בחמאה בטמפ' החדר או להכין את המתכון של אוזני המן ללא מרגרינה שצירפתי בתגובה הקודמת.
            בהצלחה :-)

  4. שלום,
    יש לי כמה שאלות.
    1. אני רוצה להכין כ 100 אוזני המן. באיזה קוטר עלי להכין את העיגולים?
    2. באיזה כוס זכוכית עלי להשתמש עבור הקמח? 200 או 240?
    3. האם אפשר להחליף את המחמאה בשמן?
    4. האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום ממרח שוקולד?
    5. כמה זמן הן צריכות להיות בתנור על מנת שלא יצאו שרופות?

    תודה רבה על המתכון!!

    1. היי עדי,
      1. לכמות כזאת גדולה בכל מקרה תצטרכי להכפיל כמויות. אני ממליצה לך בפעם הראשונה להכפיל כמויות ב-2 ולהשתמש בכוס בקוטר 6-7 ס"מ. תראי כמה יוצא לך ואז תדעי בכמה כמויות עוד להכפיל.
      2. כוס בנפח 240 מ"ל.
      3. יש מתכון לאוזני המן על בסיס שמן.
      4. אפשר לשים ממרח תמרים.
      5. האפיה צריכה להיות בין 12-15 דקות, עד להזהבה.
      בהצלחה וחג פורים שמח :-)

  5. היי אפרת, רוצה להכין הערב, אבל רק עכשיו שמתי לב שיש לי רק מרגרינה רגילה (של שמרית, ללא מלח) ולא מחמאה. האם זה משנה? רוצה שיהיה פרווה. הוא כבר מחוץ למקרר 3 שעות ולא שמתי לב עד עכשיו :-) תודה!!

      1. היי אפרת, אומנם היה לי קשה לעבוד עם הבצק משום מה (נדבק לשיש ולמערוך אפילו אחרי שקימחתי בנדיבות והיה קשה לשחרר) וגם "נקרע" כשרידדתי, בסוף יצאו 15 אוזני המן יפים וטעימים (השתמשתי ברינג בקוטר 7ס"מ)! גיוונתי בממרחים – חלבה, אוכמניות, שוקולד, שוקולד + אגוזים וכמובן הייתי חייבת לטעום אחד :-) נתתי להם להתקרר, פיזרתי אבקת סוכר והכנסתי אותם למקפיא כי אני צריכה אותם רק ביום פורים ממש – יום ראשון. מקווה שייצאו עדיין טעימים! תודה רבה אפרת ולילה טוב.

        1. היי אודליה,
          לגבי הרידוד פעם הבאה אני ממליצה לרדד את הבצק על נייר אפיה ואז הבצק לא נדבק. אם הבצק נקרע אז אולי היו חסרים בו קצת נוזלים.
          בכל מקרה, שמחה שהתמודדת איתו בהצלחה :-)
          תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים!

  6. כשסוגרים ומהדקים את האוזן המן לא כדי לסגור עד הסוף שיתכסה גם הממרח באמצע? ככה שהממרח לא תתיבש ולא תצא קשה ?

    1. אפשר לסגור עד הסוף אבל גם אם לא סוגרים עד הסוף הממרח לא מתייבש יותר מידי כי זאת אפיה יחסית קצרה.

  7. עשיתי אתמול עם הבת שלי ויצא מושלם!! הורדתי ממש מעט את כמות הסוכר ושמנו מילוי של תמרים, ויצאו אזני המן נהדרות. תודה את אלופה :)

  8. הי אפרת,
    הכנתי אתמול עם הבן שלי בן ה- 4. עשינו 20 אוזני המן קטנים ויצא מעולה :)
    תודה על המתכון הקל והטעיייים.
    :)

  9. המתכון נראה טוב ואנסה אותו. אני חיה בארה"ב ומשתדלת להשתמש במוצרים של הארץ כך שאינני מבינה למה בארץ ממליצים על נוטלה במקום על ממרח שוקולד של השחר. שניהם טוענים לאותה איכות. רק תזכרו שבעולם מחרימים את מוצרי ישראל, ואתם עוזרים להם בכך. נוטלה לא יותר בריא ממרח שוקולד של השחר. נוטלה טוענים שיש אגוזים אבל מחקר שנעשה גילו שזה רק תמצית בטעם אגוזים כך שנוטלה לא בריא…. שימו לב ככל שהרשימה של המרכיבים במוצר יותר ארוכה כך היא לא בריאה….. בשניהם גם השחר וגם נוטלה ישנם הרבה מרכיזים ולא בעיקר בריאים. אך כאשר אני צריכה לבחור בין שניהם אני קונה את השחר בארה"ב, כדאי שגם אתם תעשו כך.

  10. האם חיב להשאיר את המחמאה שעתים ? כי אני צריכה לעשות עכשיו ,מה אעשה ורק עכשיו הוצאתי מהמקרר

    1. היי נחמה,
      אפשר לחתוך את המחמאה לקוביות קטנטנות ולהמיס כמה שניות במיקרוגל עד שזה יתרכך אבל לא יימס לגמרי.

    1. היי חנה,
      המסת החמאה משנה את המרקם של הבצק. כשמשתמשים בחמאה רכה שאינה מומסת הבצק יוצא יותר פריך.

    1. היי איה,
      ניתן לשמור אוזני המן בקופסה אטומה מחוץ למקרר 5-6 ימים. לאחר 2-3 ימים הם מתחילים לאבד מעט מהפריכות אבל עדיין טעימים.

  11. היי, אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח + אבקת אפייה?
    ואחרי ששמתי חלמון ביצה, במידה והבצק פירורי להוסיף גם מים למרות שבמתכון כתוב "או זה או זה"?

    1. היי ענבל,
      רק אם אין לך קמח רגיל ואבקת אפיה שימי כוס קמח תופח.
      ונכון, אם הבצק פירורי תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה.

  12. נראה מעולה.רוצה לנסות ולהכין עם נכדתי. הכמות לעיל ניראת מאוד קטנה -לכמה אוזני המן זה מספיק?תודה

    1. היי ענתי,
      הכמות במתכון מספיקה לכ-10 יחידות. כמובן שיש להמשיך להשתמש בבצק עד שהוא נגמר (לרדד, לקרוץ עיגולים, שוב לרדד את השאריות ולקרוץ עיגולים וכך הלאה).
      אם הכמות לא מספיקה אפשר להכפיל כמויות.
      יום נפלא :-)

  13. שלום ותודה רבה :)
    האם אפשר להכין את הבצק ביום חמישי אחהצ ולעבוד ולאפות אותו ביום שישי?
    רוצה להכין עם התלמידים…. תודה מראש!

    1. כן. כשתוציאי אותו מהמקרר יום שישי הוא יהיה קשה. לאחר שהייה בטמפ' החדר הוא יתרכך ויהיה נוח לעבודה.
      יום מקסים :-)

    1. אפשר להמיס כמו בשיטת בן מארי. למלא קערית במים רותחים, מעל לשים צלחת עם קוביות החמאה והחום של המים הרותחים ירכך את הקוביות.
      אבל שוב, אם מכינים עם מיקסר לא חובה להמיס.

  14. היי אפרת.
    שכחתי להוציא את המחמאה שעתים לפני ההכנה , אני יכולה להכין גם בלי להוציא .
    תודה

    1. היי ליאל,
      כדי לזרז את התרככות המחמאה, מומלץ לחתוך אותה לקוביות קטנטנות ולהכניס למיקרוגל ל10 שניות בלבד רק עד שהמחמאה נעשית רכה אבל לא נמסה.

    1. היי שירן,
      זה קמח שעשוי מחלק מסוים של גרעין החיטה וכמות הגלוטן בו בדר"כ יותר גדולה כדי לשפר את מרקם הבצק.
      יש להוסיף לו אבקת אפיה. תתייחסי אליו כמו קמח רגיל.

  15. אוףףף הכנתי כבר את הבצק ובטעות שמתי יותר מידי סוכר!! שלושת רבעי כוס במקום רבע! הוא יצא לי ממש פרורי.. ובטח גם היה מתוק בטרוףףףף אני לא מצליכה לעבוד איתו כי הוא מתפורר..יש דרך לתקן את הדבר הזה??
    הכנתי ככה את המתכון 3 פעמים (בניפרד)..
    חוסר צומת לב.. אוףףף
    תודה

    1. לא הבנתי, הכנת 3 פעמים את הבצק לפי המתכון רק ששמת 3/4 כוס סוכר בכל בצק?
      הוספת לבצק חלמון של ביצה?
      תוסיפי לבצק מים בהדרגה עד שהוא יתגבש לבצק אחיד. אם את רוצה לאזן את המתיקות תכפילי את יתר הכמויות. הכוונה תוסיפי לבצק כוס נוספת של קמח, חצי כפית אבקת אפיה, 60 גרם חמאה וחלמון ביצה. אם הבצק פירורי יש להוסיף כל פעם כף מים אחת וללוש עד שהוא נעשה נוח לעבודה. אם הכנת 3 בצקים, נסי את זה קודם על בצק אחד.
      בהצלחה!

      1. תודה רבה על התגובה!
        כן הכנתי את זה 3 פעמים עם אותה טעות..
        בכל מיקרה אחרי קירור הבצק נהיה יותר טוב ובסוף עבדתי איתו ככה.. מקווה שלא ניחנק מכמות הסוכר.
        כרגע זה בתנור, מחזיקה אצבעות (;

        1. טוב אכן יצא מתוק בטרוףף קצת חבל, אבל עדין טעים! תודה רבה על המתכון יש לך אתר נהדר וכל מתכון שלך ממש מוצלח..
          אני זאת שפישלתי (;

  16. בשנה שעברה הכנתי את המתכון עם מילוי נוטלה ויצא טעים מאד. השנה אני רוצה להכין שוב עם מילוי שוקולד אבל אני מעדיפה מילוי יותר טעים ואיכותי ממרח מוכן.יש לך רעיון איך לשדרג את השוקולד?

    1. היי אור,
      מניסיון מילוי עם ממרח יוצא הכי מוצלח (גם מבחינת מרקם וגם טעם). כמובן שיש לבחור בממרח טעים. אפשר לשדרג את הממרח ולהוסיף לו פירורי חלבה, פצפוצי שוקולד, בוטנים/אגוזים קצוצים דק וכו'.

  17. היי אפרת, קודם כל תודה רבה על האתר הנהדר! רציתי לשאול אם כדאי להבריש את אוזני ההמן בביצה בשביל שייצאו זהובים או שאין צורך. מה מומלץ? תודה רבה!

    1. היי מור,
      הם אמורים לקבל צבע לאחר אפיה, במיוחד אם יש בהם חלמון ביצה.
      אם לא שמת חלמון, אפשר להבריש מעט בביצה לפני האפיה.
      שבת שלום :-)

  18. עוד מתכון מנצח מני רבים שאנחנו מכינים עם האתר הזה.
    תודה רבה רבה!
    הכפלנו את הכמות ועשינו אוזניים קטנות. יצאו כ – 90 אוזניים נהדרות.
    שוב תודה.

    1. היי עדן,
      לא מומלץ להמיס את החמאה במיקרוגל מאחר וזה משנה את המרקם.
      יש להוציא את החמאה מהמקרר ולהניח לה להתרכך לבד. כדאי לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות, זה יזרז את התרככותה.
      יום מקסים :-)

  19. מתכוונת להכין היום. לא שזה סיפור גדול אבל חשבתי להחליף את הקמח + אבקת אפייה בקמח תופח מאליו, כי אין לי כוח לרוץ לקנות. מפחדת שהקארמה של האזניים תשתנה :-)
    מה דעתך? עלול לקלקל?

    1. היי רונדו,
      אני מניחה שאפשר. אוזני המן פשוט יתפחו מעט יותר אבל לא בצורה משמעותית.
      שבת שלום :-)

  20. היי, הכנתי פעם ראשונה עם מחמאה, 5 דקות עבודה ויצאו נהדר!!
    עכשיו הכנתי עם חמאה והבצק פשוט לא היה נוח לעבודה התפורר גם כשהוספתי מעט מים. :(

    1. היי דורית,
      מוזר. השתמשת באותה גודל כוס וחמאה בטמפ' החדר?
      המשיכי להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק יהיה נוח לעבודה. את יכולה להוסיף גם כף שמן אחת כדי לרכך את הבצק.

  21. וואו יצא מושלם!!!! הגרסה שלי לכמות כפולה:
    כל החומרים כפולים, 2 חלמונים ו2 כפות מים, מדי פעם רק הרטבתי מעט את הידיים כדי להוסיף לחות לבצק.
    הוספתי גם חצי כפית תמצית וניל, מיץ מחצי לימון ומעט גירודים מקליפת הלימון.

    במילוי שמתי נוטלה ופיררתי לתוכה שברי פתיבר :)

    מתכון מדהים!!!!! תודה רבה :)

  22. קודם כל, ומעל הכל.. האוזניים יצאו טעימות מאווווד!!:)
    הכנתי חצי עם ממרח לוטוס וחצי עם השחר

    אבל..
    זה ממש לא הלך לי בקלות
    הכנתי בצק בכמות כפולה עם חלמון+ביצה שלמה וחמאה רכה (לא מומסת, הייתה לי סבלנות :) )
    הבצק היה פירורי אז הוספתי כף מים, עדיין היה פירורי אז הוספתי עוד אחת.
    לאחר מכן, רידדתי את הבצק ע"ג נייר אפיה אבל הוא נדבק לי לחלוטין ולא הצלתי להפריד את הבצק מהנייר.
    לאחר גירוד הבצק מהנייק החלטתי לקרר אותו. אז הכנסתי אותו למקפיא ל-10 דק'
    ניסיון שני היה ע"ג שיש מקומח קלות.. גם אליו נדבק הבצק.. שוב גירוד ומקפיא ל-10 דק'
    הפעם קימחתי את השיש, שכבה יחסית עבה.. זה אמנם לא נדבק דרש הרבה קמח.
    בשלב האפיה האוזניים שהיו נראות ממש יפה בהתחלה איבדו את צורתן וקיבלו צורה מופשטת..
    בקיצור אתגר לא פשוט!

    1. היי אתי,
      ואו עברת ממש הרבה עם הבצק :-)
      אני מניחה שהסיבה היא הכפלת הכמויות. לפעמים שמכפילים כמויות (וזה נכון גם בעוגיות אחרות) משהו במרקם הבצק משתבש לכן גם כשאני רוצה להכין כמות כפולה אני מעדיפה להכין בפעמיים (אגב גם התוצאה הסופית היא בדר"כ יותר מוצלחת).
      בכל מקרה, למרות שלא היה לך פשוט התמודדת מעולה!
      שמחה שבסופו של דבר יצאו אוזני המן טעימות (אחרי כל ההשקעה מגיע לך שייצאו ;-) )
      תודה שחזרת לעדכן וחג פורים שמח!

    1. היי אירנה,
      אם הכוונה למילוי פרג אז אפשר לקנות מלית פרג מוכנה ואפשר להכין:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
      חג פורים שמח :-)

    1. היי אפרת,
      לדעתי כן רק מומלץ לנפות את הקמח לפני שימוש. אם במקרה הבצק יבש או מתפורר הוסיפי לו כמה כפות מים בהדרגה.
      בהצלחה :-)

  23. הי אפרת מתכוונת להכין כמות כפולה: להשתמש ב-2 תבניות של התנור ולשים ביחד במקביל בשני מדפים של התנור ובאיזו תוכנית?

    1. היי שרון,
      אם את מתכוונת להכפיל כמויות אני ממליצה לך לשים חלמון + ביצה אחת שלמה. אם הבצק יוצא פירורי/יבש, הוסיפי מים בהדרגה (כל פעם כף אחת) עד שהבצק הופך לנוח לעבודה.
      לגבי האפיה, אני ממליצה לא לקחת סיכונים שזה לא יאפה כמו שצריך ולאפות בפעמיים, גם ככה האפיה היא די קצרה (13-15 דקות).
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה כ-5 ימים והכי טעימות יום-יומיים לאחר האפיה כי אז הן הכי פריכות.
      בהצלחה ;-)

  24. ממש עכשיו הם בתנור.
    הבצק היה מאוד דביק אבל הכנסתי אותו למקרר ולאחר מכן הוא עבד מצוין. אני מקווה מאוד שיהיה טעים ומוצלח..

  25. הכנתי את הבצק , יצא מאוד נוח לעבודה , הכנתי יחד עם ילדי הגן בני שנתיים וחצי שמאוד נהנו לעבוד .
    וכמובן יצא טעים!!

  26. יצא מצויין, הבצק נוח לעבודה והצורה נשמרת היטב באפיה!
    בטעות התבלבלתי ושמתי חלבון במקום חלמון ועדיין יצא מצויין, למי שרוצה לחסוך קצת בשומן ובקלוריות…

  27. היי ..
    אני רוצה לטבען את המתכון. חושבת שיעבוד עם שמן קוקוס במקום חמאה ? וכמובן ללא ביצה ..

    1. היי ריבי,
      במקום חמאה אפשר לשים 60 גרם שמן קוקוס. זה יוצא כ-3 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק.
      כמובן שבמקום חלמון יש להוסיף מים קרים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  28. כאן בניו יורק הרחוקה הכנו את אזני המן כקינוח לשבת ויצא ממש טעים.
    לשנו את החמרים (פי 5) באופה לחם כך שהטמפרטורה שלו חיממה את המרגרינה לטמפרטורה מושלמת, מייד כשהבצק היה מוכן כיבינו את האופה לחם כדי שהבצק לא ייתחמם מידי.
    מילאנו בשוקולד, קינמון, אגוזים ריבות תות ומשמש, היה כל כך טעים שמחר צריך להכין הכל מחדש.

  29. הבצק לא ממש בצק. יותר פירורים והקפדתי על הכמויות וחמאה רכה לא מחוממת. מה עושים? איך מצילים את זה?

    1. פשוט מוסיפים מים קרים בהדרגה עד שהבצק נהיה לנוח לעבודה (מומלץ להוסיף כל פעם כף מים ולערבב).
      בהצלחה :-)

  30. הי, אני רוצה להכין כמות של פי 4 מהבצק הרגיל. יש לך הערכה כמה קופסאות של ממרח שוקולד אני צריכה? יש אפשרות במקום ממרח להמיס שוקולד? אם כן מה צריך להוסיף לו? (אני רוצה שזה יהיה פרווה)ותודה על האתר המקסים! זה האתר הראשון שאני פותחת כשאני מחפשת מתכונים וכמעט אף פעם לא הייתי צריכה להגיע אח"כ לאתר אחר..

    1. היי רבקה,
      אם את רוצה כמות פי 4 אני ממליצה לך להכין בפעמיים כדי שמרקם הבצק לא יפגע (הכוונה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין פעמיים, במקום להכפיל ב-4).
      לדעתי קופסה שלמה של ממרח שוקולד אמורה להספיק (בהנחה ושמים כמות של כחצי כפית בכל עיגול).
      אפשר להמיס חבילת שוקולד מריר עם 1-2 כפות קצפת צמחית/ריץ' או להמיס חבילת שוקולד מריר עם כפית שמן וכפית מים. יש לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ולהכניס למקרר עד שהתערובת מתייצבת (אני מניחה שזה יכול לקחת 10-15 דקות).
      בהצלחה וחג פורים שמח!

  31. אפרת המקסימה לכמות כפולה להכפיל את כל החומרים לגבי החמאה לשים 120 גר'או 100 גר'?במקום חצי כפית ממרח אפשר לשים קוביית שוקולד – איזה טעם כדאי חלב או אחר?זה יימס בתנור?אפשר לשים גם ריבה?

    1. כן, הכפילי את כל החומרים ושימי 120 גרם חמאה רכה.
      את יכולה לשים קובית שוקולד חלב או מריר אבל קחי בחשבון שלאחר שאוזני המן מתקררים הקוביה מתקשה בחזרה לעומת הממרח שנשאר במרקם שלו. וכן, אפשר לשים ריבה.

  32. הי הכנתי לפי המתכון כולל השהיה במקרר..השתמשתי בחמאה ובחלמון,,,הבצק די התפרק ולא הצלחתי 'לחנך' אותו…איכשהו הכנתי מס' יחידות וזה טעים…
    כמתנדב בעמותה למען הורים וילדים אני מעביר סדנאת בישול ואפיה משעשעים…
    איני בטוח שישעשע אותן להתעסק עם הבצק…כמובן שעשיתי משהו לא נכון ואשמח לעצה.. ולא,,. השתמש בבצק מוכן שזה פחות מומלץ…עצתך,,,

    1. היי עמוס,
      השתמשת בחמאה בטמפ' החדר? הכוונה חמאה שהוצאת מהמקרר לפחות שעתיים לפני?
      הוספת מספיק מים לבצק?
      פעם הבאה אפשר לשים ביצה שלמה ואז הבצק יהיה גמיש יותר.

  33. היי, זה המתכון אפיה הרביעי בחיי וממש נהנתי ויצא טעים ופריך!
    להכפלת כמויות, עליי להכפיל כל אחד מהמצרכים פעמיים?
    אגב הבצק התפרק לי בהתחלה נראה כי לאור התגובות זה קרה מזריזות להמיס טיפה את החמאה במיקרו, מקווה שמחר בהמסה בטמפ החדר הבצק יהיה עוד יותר ידידוץי לעבודה,

    תודה, מאופה מתחילה!

    1. היי אפרת,
      להכפלת כמויות יש להכפיל את כל החומרים במתכון ב-2.
      ולגבי הבצק בהחלט כדאי להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני (אפשר אפילו כמה שעות) כדי שתהיה רכה ואז להשתמש בה. גם התוצאה הסופית משתבחת :-)
      בהצלחה!

  34. היי.צהריים טובים.מכל ההמלצת פה-חייבת לנסות ולעשות.
    במה מומלץ ללוש את בצק-מעבד מזון או וו גיטרה?
    רצוי לקרר את הבצק לפני הרידוד?
    ובזמן הכנת העיגולים-יש לקמח?תודה רבה

    1. היי ענתי,
      במקרה הזה אפשר ללוש את הבצק גם ידנית. אם רוצים להשתמש במכשיר אולי וו גיטרה יהיה יותר מתאים מהסיבה שהחמאה פה היא רכה בטמפ' החדר ולא קרה וקשה.
      אין צורך לקרר את הבצק לפני הרידוד אבל כדאי לעבוד מהר שהבצק לא יתחמם יותר מידי.
      אפשר לקמח מעט את משטח העבודה או לרדד על נייר אפיה.
      בהצלחה ;-)

  35. אוזני המן פצצה,
    מתכון מעולה אך תכפילו את המצרכים בשניים כי זה יוצא בערך 14 אוזני המן להכפלה פעם 1….
    המשפחה שלי אהבה את זה נורא אני שמתי כמילוי שוקולד למריחה של חברת שחר ויצא ממש טעים!!
    בפעם הבא אני יעשה עם הבנות שלי אני מקווה שיצא להם מזה חוויה.
    המתכון ממש קל וכימעט ואין מצרכים ואפילו שיש כמה מצרכים המצרכים הם בסיס בבית אז ככה אפשר להכין את זה מבלי ללכת לקנות מצרכים ספציפיים בשביל זה….

    1. היי מיכל,
      זה יכול להיות מכמה סיבות:
      -עודף מלית.
      -רידוד דק מידי של הבצק.
      -בצק לא אחיד.
      -השוליים לא הודקו כמו שצריך או שיש עליהם שאריות של קמח.
      -התעסקות יתר בבצק – חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות.
      -הבצק התחמם – פעם הבאה נסי להכניס את אוזני המן למקפיא למשך כ-20 דקות ואז לאפות אותם.
      בהצלחה בפעם הבאה ;-)

  36. אתממול הכנתי פיצה, היום אוזני המן. טעם מדהים, והריח עוד יותר
    בלי בעיות, הרבה בלאגן(אבל זאת רק אני, את יודעת)
    קל מאוד, כל ילד יכול להכין את זה (להגנתי, אני בת 10 שמסתובבת באינטרנט)

  37. היי , בדיוק מכינה אוזני המן !
    הכפלתי את כל הרכיבים שרשומים כדי לקבל כמות יותר גדולה , אך השתמשתי בחמאה מומסת . הבצק יצא מאוד פירורי וגם לאחר הוספת כף מים היה קשה לעבוד איתו … ולמרות הכפלת המרכיבים עדיין קיבלתי רק 15 אוזני המן !
    אשמח לשמוע במה טעיתי !

    1. היי חלי,
      חמאה מומסת משנה את מרקם הבצק גם לפני וגם אחרי האפיה.
      אם הבצק יבש ומתפורר לפני האפיה צריך להוסיף לו עוד מים עד שהוא הופך לנוח לעבודה.
      לגבי הכמות- באיזה קוטר כוס השתמשת כדי לקרוץ עיגולים? אני השתמשתי בכוס בקוטר 9-10 ס"מ ויצאו לי כ10 יחידות. ואגב, השתמשת בכל הבצק נכון (הכוונה לא נשארו לך שאריות בצק)?
      שבת שלום :-)

  38. נשמע פשוט וקל והתגובות עוד יותר מגרות לנסות היום עם הילדים.
    שאלה- כמה גרם קמח זה כוס?
    תודה

  39. שלום, עכשיו אוזני המן בתנור , מקווה שייצא טעים :)
    שאלה- האם את השאריות של הבצק ניתן שוב ללוש ולרדד וכו׳ במקום לזרוק?
    תודה מראש ופורים שמח.

    1. הי לנה,
      מעולה ;-)
      ולגבי שאריות הבצק – בטח, ניתן ללוש ולרדד ולהכין מהם אוזני המן נוספים.
      פורים שמח!

  40. מה ההבדל בין חמאה מומסת לבין חמאה בטמפ' החדר?
    אי אפשר להישתמש בחמאה מומסת?

    תודה רבה ופורים שמח עד דלא ידע! :-)

    1. הי אילנה,
      חמאה מומסת הכוונה לחמאה שממיסים אותה עד שהופכת לנוזלית ממש (במיקרוגל או בגז) וחמאה רכה בטמפ' החדר הכוונה לחמאה שמוציאים אותה לפחות שעה לפני מהמקרר והיא מתרככת בטמפ' החדר.
      מבחינת מרקם העוגיות עדיף להשתמש בחמאה רכה בטמפ' החדר לכן אם יש לך זמן אני ממליצה להוציא את החמאה, לחתוך לקוביות קטנות כדי לזרז את התרככותה ואפילו להניח במקום חמים בבית.
      אם את רוצה להכין כעת את יכולה להמיס את החמאה (ובהזדמנות אחרת תכיני עם חמאה רכה ותראי את ההבדל ;-) )
      חג פורים שמח!

  41. אזני ההמן מבצק פריך יצאו ממש נהדרים. הבצק ממש טעים. זו פעם 1 שאני עושה ויוצא פרפקט.
    שאלה : בבצק להוסף גם צהוב של ביצה וגם מים או רק אחד משניהם ואם הבצק פירורי רק אז
    להוסיף כף מים?

    הבצק יצא טוב ורק אבל קצת דביק יכול להיות שזה בגלל התוספת של מים + צהוב ביצה?

    תודה
    טלנוי

    1. הי טלנוי,
      שמחה לשמוע שיצא טעים :-)
      בבצק שמים צהוב של ביצה או מים ואם לאחר מכן הבצק עדיין פירורי מוסיפים עוד מים בהדרגה.
      אם הבצק יצא דביק זה כנראה בגלל שהיו בו יותר מידי נוזלים (גם מים וגם חלמון) ואז אפשר להוסיף לו מעט קמח כדי שיהיה נוח לעבודה.
      שבוע נפלא

  42. האם אפשר לשים את הבצק במקרר כמה שעות?
    והאם אפשר לשים קובית שוקולד במקום ממרח.
    בתודה. אורית

    1. הי אורית,
      כן אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר מספר שעות. אם הבצק מעט מתקשה מומלץ להניח לו כחצי שעה בטמפ' החדר כדי שיתרכך.
      אפשר לשים קובית שוקולד במקום ממרח.
      שבוע נהדר :-)

  43. הוספתי בסוף מעט מים.יצא חלומי.ממליצה לכולם לעשות .זה בצק פשוט פריך ומיוחד.
    אף פעם לא טעמתי כזה אוזן המן טעים

  44. מתכון מקסים!הוא נראה פשוט והייתי בטוחה שייצא לא משהו..אבל יצא פשוט מהמם וטעים! מומלץ פי אלף על המתכונים עתירי השומן והסבוכים שביתר האתרים!

  45. היייי, הכנתי פעם אחת בלי חלמון (כי יש לנו במשפחה מישהי רגישה לביצים) ופעם שניה עם חלמון. שניהם יצאו טעימים אבל אני ממליץ לכולם להכין עם חלמון!!! משדרג את אוזני המן ומוסיף המון. חג שמממח

    1. היי יעל, זה תלוי בקוטר הכוס שאת משתמשת בה כדי לקרוץ את העיגולים. אם את משתמשת בכוס רחבה מאוד, הכמות שיוצאת היא כ-10 אוזני המן. אם תשתמשי בכוס רגילה, יצא לך כ-15 אוזני המן. פורים שמח!

    1. הי דניאל, ניתן לערבב תחילה עם כף ואחר כך עם הידיים עד שכל המרכיבים יתגבשו לבצק. חשוב שהחמאה תהיה רכה לכן מומלץ להוציא אותה כמה שעות לפני מהמקרר.

  46. הכנתי עם חלמון ביצה והשתמשתי בכוס רגילה לקריצת העיגולים ויצאו לי 15 אוזני המן קטנים, חמודים ופשוט מושלמים!!

      1. זה יכול להיות כתוצאה מאפית יתר. כמה זמן הן היו בתנור? אפית בתוכנית רגילה ב180 מעלות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »