שום דבר לא נמצא

איך מכינים קצפת?

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים קצפת?

איך להכין קצפת?
חומרים:
קצפת חלבית: מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ”ל), שליש כוס חלב קר , 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
קצפת פרווה: מיכל קצפת צמחית, שליש כוס חלב סויה קר, 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל.

1. מכניסים מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית למקפיא למשך 10 דקות ומוציאים (למה? כדי שההקצפה תצליח חשוב שהקצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה. שימו לב לא לשכוח במקפיא אחרת השמנת תקפא). גם את קערה ההקצפה מומלץ להכניס למקפיא ל-10 דקות.
2. שופכים את השמנת לקערה ומפעילים את המיקסר על עוצמה הגבוהה ביותר במשך כחצי דקה.
3. מוסיפים כשליש כוס חלב ו 2-3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.

איך יודעים אם הקצפת מוכנה?
מטים את הקערה הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת, יש להמשיך להקציף עד לקצפת סמיכה ויציבה.

הקצפתם והקצפת נשארה רכה או נוזלית?
יש להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא למשך כ-15 דקות, עד שהקצפת נעשית קרה מאוד, להוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

הקצפת קרם קוקוס– כדי שנצליח להקציף קרם קוקוס כמו שצריך יש להכניס אותו למקרר 24 שעות קודם להקצפה כדי שהחלק השומני יצוף למעלה ואותו יהיה ניתן להקציף.

למה מוסיפים לקצפת אינסטנט פודיג וניל? מאחר והקצפת לבדה לא נשארת יציבה יותר מ24 שעות. ברגע שמוסיפים לה אבקת אינסטנט פודינג וניל, היא מתייצבת יותר ומחזיקה מעמד יותר זמן.

הקצפה ללא מיקסר: איך להכין קצפת בלי מיקסר?
כעקרון אפשר להכין קצפת באופן ידני עם מטרפה (עם כף זה פחות מתאים) אבל זה מצריך קצת עבודה :-)  צריך לעבוד בנמרצות ובמהירות ולא להפסיק עד שהשמנת מסמיכה והופכת לקצפת יציבה. זה לוקח יותר זמן מאשר הקצפה במיקסר (4-6 דקות). כדי שההקצפה תצליח חשוב לזכור להכניס את מיכל השמנת ואת הקערה שבה רוצים להקציף למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.

מתכונים עם קצפת:
קינוחים עם קצפת: תותים עם קצפת, קינוח קצפת
עוגות עם קצפת: עוגת שוקולד עם קצפת, עוגת טריקולד, עוגת קרמבו

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מרים (14:29 28.06.2021)

שאלה נוספת, הכנתי מוס חמאת בוטנים לפי איזה מתכון שמתחתיו יש בסיס עוגת שוקולד. המוס הזה עשוי משמנת, כף אינסטינג פודינג, אבקת סוכר, חמאת בוטנים ושוקולד לבן וכמה שניסיתי זה לא הקציף ממש ונשאר נוזלי וגם ניסיתי לקרר וגם להקפיא. הקצפת כבר נהייתי עם גושים קטנים קטנים לבנים כאילו השמנת הופכת לגבינה עוד מעט אבל זה ממש בהתחלה עצרתי ישר את ההקצפה כשראיתי את זה. האם יש דרך לתקן?

מתכונים ב-10 דקות (17:05 28.06.2021)

אני לא מכירה את המתכון, אבל יתכן שאפשר עכשיו להוסיף כף- שתיים של פודינג ולהקציף עוד קצת, ולאחר מכן להקפיא.
בהצלחה!

גבאי מרים (14:25 28.06.2021)

שלום אפרת,
רציתי לשאול אם אני אכין קצפת עכשיו בשביל לזלף על עוגה, זה יהיה טוב עד יום רביעי בצהריים?

מתכונים ב-10 דקות (17:05 28.06.2021)

היי,
לא מומלץ בכלל… כדאי להכין עד לילה לפני ולא מעבר לכך😊

רויטל (08:50 29.05.2021)

שלום, רציתי לשאול – קרה לי כבר כמה פעמים שכשהכנתי קרם וניל (שמנת מתוקה, פודינג, חלב) נשארו בקרם גושים של אינסטנט פודינג שלא התערבבו כמו שצריך והמרקם של הקרם לא חלק. איך מונעים מזה לקרות?
תודה 🌺

מתכונים ב-10 דקות (20:43 29.05.2021)

היי,
זה קורה לפעמים כששמים קצת יותר פודינג מהכמות הדרושה או שהמקצפים לא מגיעים לכל תכולת הקערה ולכן נשארים גושים.
אם את רואה שיש גושים אפשר או להסיר אותם עם כפית או למעוך אותם בעדינות ולהקציף עוד טיפה😊

רויטל (22:15 29.05.2021)

תודה! נהנית מהאתר 😀

צביה (23:36 3.05.2021)

שלום אפרת.
הקצפתי את הקצפת יותר מידי והיא חזרה להיות נוזלית, יש לה תקנה?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (00:14 4.05.2021)

היי צביה,
אפשר לנסות להכניס למקפיא לכמה דקות ואז להוסיף פודינג וניל.😊

ברכה כהן (15:14 23.04.2021)

הי, מה זה קרם קוקוס? איפה אפשר להשיג אותו? הוא מוצר יקר? והאם הוא עדיף על קצפות אחרות? תודה מראש ושבת שלום!!

מתכונים ב-10 דקות (16:21 23.04.2021)

היי ברכה,
קרם קוקוס מיוצר מ’בשר’ הקוקוס והוא מרוכז ושומני. הוא נחשב לבריא הרבה יותר משמנת מתוקה.
כיום ניתן להשיג קרם קוקוס בכל סופר, ובמחיר נוח.

עינת (21:12 22.04.2021)

היי אפרת
בקשר להכנת הקצפת
בקשר לקערת הקצפת להכניסה ךמקפיא כשריקה בלי הקצפת ולאחר ההקצפה אם הכל תקין אין צורך להכניסה למקפיא עם הקצפת?
בתודה מראש .

מתכונים ב-10 דקות (21:50 22.04.2021)

היי עינת,
הבנת נכון, כן😊

ליאת (14:39 14.04.2021)

אהלן!
יש אפשרות להזליף ערב קודם על מאפינס, לקשט עם סוכריות ולשמור במקרר עד הבוקר? הקצפת לא תיפול או תתרכך? זה לפיקניק בחוץ אז אשמח לטיפים איך לשמור שזה יגיע בשלמותו. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:40 14.04.2021)

היי ליאת,
אפשר לשמור במקרר אם זה לא יותר מלילה אחד, אבל לא בטוחה שזה רעיון מוצלח לקחת אותם לפיקניק בגלל החום:)

לירז (19:32 5.04.2021)

היי,
אני רוצה להכין את הקאפקייק וניל, ואני רוצה להוסיף לבלילה קרם של פררו רושה בטעם פירות יער, אני יכולה להוסיף את הקרם הזה לאחר שהבלילה מוכנה ואז כאילו לשייש או על חשבון מצרך אחר כמו השמן אולי?

מתכונים ב-10 דקות (19:48 5.04.2021)

היי לירז,
את יכולה להוסיף לבלילה ולעשות דוגמת שיש, ואין צורך לשנות משהו בכמויות המצרכים:)
בהצלחה!

טלי (18:33 16.03.2021)

היי אפרת אם הכנתי קצפת צמחית ויצא לי יותר מדי, אפשר להקפיא אותה?

מתכונים ב-10 דקות (19:07 16.03.2021)

היי טלי,
חושבת שאפשר להקפיא כמה ימים, אך לא יותר🙂

דיני (13:11 25.02.2021)

היי אפרת הכנתי את הקצפת שלך ויצא לי פצצה
מצרפת פה מתכון לקינוח קליל עם הקצפת שלך שאולי יענין את הקוראות
מרסקים 2 חבילות עוגיות וניל(אוראו) שמים שכבת פרורים בעובי 3 ס”מ מעל זה שמים את הקצפת כשהיא מעורבבת עם פרורים גם כן
ומעל הקצפת שמים טיפונת פרורים(נגיעות)
יוצא מדהים

מתכונים ב-10 דקות (14:25 25.02.2021)

היי דיני, תודה על השיתוף🌺

עדינה (20:11 16.02.2021)

הי אפרת האלופה!!
אני רוצה להכין עוגת טורט עם קצפת וראיתי בתגובות שאחת רצתה קצפת מאוד יציבה. מה עדיף על העוגה קצפת מאוד יציבה או קצפת רגילה? (שיראה יותר יפה).
תודה רבה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:43 16.02.2021)

היי עדינה,
מספיק שהקצפת תהיה יציבה, היא לא חייבת להיות מאוד יציבה.
כל עוד הקצפת לא נוזלית או רכה אין בעיה וזה נראה יפה 🙂

עדינה (21:35 16.02.2021)

אין עלייך!!!!
ענית כל כך מהר!!!
תודה רבה ולילה טוב.

לילי (07:16 23.12.2020)

האם הקצפת מתאימה להזלפה דקה של אותיות על עוגה (“יום הולדת שמח”)?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 23.12.2020)

לדעתי קצפת פחות תתאים.. תוכלי להמיס שוקולד לבן עם חלב/מים ולזלף אותיות שיתקשו אחכ

לילי (06:18 24.12.2020)

רעיון מעולה! תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:50 24.12.2020)

❤️

רוני כהן (18:11 3.12.2020)

המתכון יצא מעולה! השתמשתי בקצפת לקרם לעוגת יום הולדת וכולם ממש אהבו, היה קל להכין וטעים✨

מתכונים ב-10 דקות (20:30 3.12.2020)

שמחה לקרוא שנהנתם רוני 🙂
סופש נעים❤️

עמית כהן (19:56 19.11.2020)

היי,מה אפשר לשים במקום חלב סויה ועדיין שיהיה פרווה?אפשר לשים מים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 19.11.2020)

אפשר לשים רבע כוס מים קרים.

COOK (10:35 11.11.2020)

הכנתי במעבד מזון כי אין לי מיקסר ויצא מעולה תודה רבה (הכנתי את זה לקרפים שיש פה באתר) תודה💋☺😘💕

מתכונים ב-10 דקות (13:27 11.11.2020)

מעולה!
תודה על השיתוף ♥

הדר אביחי (13:55 1.11.2020)

שני דברים,
אם אני אכין היום את הקצפת הפרווה ואשים על הקפקייקס זה יהיה בסדר על מחר בבוקר?
ושאלה שניה,אפשר לשים במקום חלב סויה חלב שיבולת שועל?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 1.11.2020)

היי הדר :),
אין בעיה להכין יום מראש את הקצפת במידה ואת פועלת לפי המתכון והוספת אינסטנט פודינג וניל למתכון ודאגת שיהיו במקרר עד השימוש,
לגבי החלב שיבולת שועל, אין בעיה להחליף במקום הסויה אך רק במידה ואת מתחברת לטעמים, אני לא ניסיתי מאחר ולחלב יש טעם דומניננטי לטעמי.

————-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

רחל (09:22 23.10.2020)

תודה רבה על מתכונים נפלאים!
האם אפשר לשים חלב שקדים במקום חלב סויה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 23.10.2020)

כן אפשר. רצוי שיהיה קר מהמקרר.

שירן (22:49 15.10.2020)

יש לי קצפת שהכנתי ונשאר לי קצת והקצפת שהכנתי היא לא יציבה יש לי אפשרות להכניס אותה תקופת היציבה והיא תישאר יציבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:13 15.10.2020)

לא הבנתי את השאלה.
לאן את רוצה להכניס את הקצפת? זאת קצפת שהכנת עכשיו?

שירן (23:17 15.10.2020)

כן היא תישאר יציבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 15.10.2020)

אם היא יציבה עכשיו היא תשאר יציבה גם במקרר.
אם היא לא יציבה אז כדאי להכניס אותה למקפיא למשך כ-15 דקות, להוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

מורן (18:34 13.10.2020)

אפרת באמת שאין כמוך, כל דבר שאני צריכה קטן או גדול אני מוצאת באתר שלך, ותמיד בדרך קלה להכנה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:27 13.10.2020)

תודה מורן ❤️

לאה (01:47 12.10.2020)

הי אפרת, תודה רבה על אתר מהמם, אני באופן קבוע משתמשת בו ותמיד יש את התשובות לשאלות שלי בתגובות,פשוט מושלם. אם אני רוצה להכין קצפת מאד יציבה חלבית ויש לי שמנת מתוקה להקצפה וקצפת צמחית-אני צריכה 375 מל. ניתן לערבב? ז”א 250 חלבית והשאר צמחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 12.10.2020)

כן, אפשר לערבב.
יום נפלא 🙂

יפעת (23:36 15.09.2020)

אפשר להקציף עם נינג’ה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 16.09.2020)

לא חושבת.

גלוריה (18:50 3.09.2020)

היי אפרת,
האם ניתן לדעתך להשתמש בבלנדר ידני במקום במטרפה ידנית?
ייצור את האווריריות שאני מקווה להשיג בעוגה בחושה?
או שאין קשר בין שני הכלים האלה? 🙂

תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:07 3.09.2020)

היי, לא חושבת שאפשר להקציף עם בלנדר מוט ידני.
רצוי להשתמש במיקסר ידני אם יש לך.

גלוריה (23:56 3.09.2020)

תודה!

מממממ (16:21 29.07.2020)

לכמה קאפקייקסים מספיקה הקצפת בזילוף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 29.07.2020)

כ-15 יחידות.

מממממ (09:53 31.07.2020)

תודה רבה

שיר (16:49 26.07.2020)

אם אני רוצה קצפת בטעם שוקולד מה עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 26.07.2020)

אפשר להשתמש באינסטנט פודינג בטעם שוקולד ולהוסיף כפית אבקת קקאו.

שיר (00:10 27.07.2020)

האם הקקאו לא יוסיף מרירות או יהרוס את הקצפת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 27.07.2020)

תמיד אפשר לטעום ולהמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.

אאאאאאאאאאאא (18:48 24.07.2020)

היי , האתר שלך ממש טוב!!
כשאני מקציפה קצפת צמחית (עם פודינג) היא יוצאת עם טעם לוואי מוזר, למה זה קורה? ואיך אפשר למנוע את זה? ולמה הקצפת יוצאת לי קצת צהובה? (אני רוצה שהיא תהיה לבנה ממש…|)
תודה רבהה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 24.07.2020)

אולי הקצפת לא טובה?

דניאלה ניב (14:15 29.08.2020)

גם לי היא יוצאת ממש צהובה

שניצל (13:09 21.07.2020)

יצא לי ממש נוזלי.. אני חושב שצריך להפחית בכמיות של החלב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 21.07.2020)

אם הקצפת יצאה נוזלית אז יכול להיות שהשמנת או החלב לא היו מספיק קרים.
יש להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא למשך כ15 דקות, להוציא ולהוסיף 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף.

הילה (21:34 12.07.2020)

היי אפרת רציתי לשאול אין לי שמנת להקצפה אני יכולה להשתמש בחלב ולערבב עם פודינג?זה יצא לי קצפת? אם לא אשמח למרכיב אחר שיכול ליצור לי קצפת אך בלי שמנת-אין לי כרגע בבית ואני רוצה להכין משהו אשמח לתשובה ותודה על כל המתכונים המעולים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 13.07.2020)

היי הילה,
חלב לא ניתן להקצפה לכן זה בלתי אפשרי להכין ממנו קצפת.
שמנת ניתנת להקצפה בגלל אחוז השומן הגבוה שיש בה. אפשר להכין קצפת רק עם שמנת מתוקה/קצפת צמחית או עם קרם קוקוס.

יעל (17:17 1.07.2020)

האם ניתן להקפיא את הקצפת כשהיא מוכנה? ואם כן כמה זמן מחזיקה במקפיא?
ואם לא- כמה זמן מחזיקה במקרר? 🙂 תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 1.07.2020)

כן אפשר להקפיא למשך כ-3 שבועות.

מעיין (14:24 17.06.2020)

היי, האם הכמויות מתאימות לעוגה בגודל 24?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:59 17.06.2020)

אם זה קצפת מעל העוגה אז כן.

מעיין (10:12 17.06.2020)

היי, אני רוצה להכין ולזלף על עוגת שוקולד ליום הולדת.
מתי כדאי לזלף?
מכינה את העוגה היום למחר… העוגה תהיה עם ציפוי שוקולד מעל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 17.06.2020)

אפשר לזלף כבר היום, לאחר שהעוגה והציפוי התקררו.
יש לשמור את העוגה במקרר עד מחר כשהיא מכוסה.

orly (19:06 31.05.2020)

איך מכינים קרם מסקרפונה?
בטעם זה דומה לשמנת מתוקה מוקצפת יחד עם גבינה לבנה או גבינת שמנת ?

על כל מסקרפונה שמים מיכל שמנת מתוקה או יותר ?
וכמה סוכר ופודינג וניל צריך אם בכלל(כי המסקרפונה מייצבת?), חלב צריך או ניתן לוותר? 
רמת המתיקות שלי – אני שמה 3 או 4 כפות פודינג על כל מיכל מתוקה ובלי סוכר בכלל, ורק אם אני מוסיפה גבינה אני שמה כף גדושה סוכר על כל 250 גרם גבינה.

אופן ההכנה : מה שמים קודם ? יש כאלה שקודם מקציפים קלות את המסקרפונה עד לריכוך ואח\”כ מוסיפים את השמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית ואחר כך גבוהה עד לקצף יציב. יש כאלה שקודם מקציפים את השמנת מתוקה+ סוכר ופודינג לקצפת יציבה אך לא קשה ורק אז מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים במהירות בינונית ואחר כך גבוהה עד לקצף יציב מאוד. לבסוף יש שפשוט מוסיפים הכל ביחד לקערה . מה הדרך הכי קלה וטובה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 31.05.2020)

ראי מתכון לקרם מסקרפונה במתכון הזה – מתכון לטירמיסו.

orly (01:12 1.06.2020)

אני כבר ראיתי אבל שם יש גם גבינה לבנה, ושאר החומרים והכמויות מחושבים לפי זה.
אני מתכוונת רק להוספת מסקרפונה, מה שאר החומרים והכמויות? ולהרגשת המסקרפונה כדאי לשים מיכל אחד שמנת מתוקה או יותר. במיוחד גם לא מובן לי אופן ההכנה מתי לשלב אותה ואיך לאור השיטות השונות שציינתי קודם לכן. ומה הטעם זה כמו שמנת מתוקה שמוקצפת עם גבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 2.06.2020)

תכיני מחצית מכל החומרים שבמתכון, תוותרי על גבינה לבנה ושימי 250 גרם מסקרפונה.
אופן הכנה רשום במתכון.
לקרם יש טעם יותר “כבד” מאשר עם גבינה לבנה.

איתמר (15:09 12.05.2020)

האם אפשר לישתמש בתמצית וניל בימקום פודינג וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 12.05.2020)

הפודינג מייצב את הקצפת ומוסיף טעם.
אפשר להקציף גם בלי פודינג ולהוסיף אבקת סוכר לפי הטעם וכפית תמצית וניל. הקצפת תהיה רכה יותר.

הילה (22:12 23.04.2020)

הי אפרת, נהנית מאוד מהאתר שלך. רציתי לשאול מה אני עושה עם קצפת שקצת התפשלה חוץ מלזרוק כמובן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.04.2020)

היי הילה,
אם הכוונה שהקצפת לא התייצבה ונשארה נוזלית או רכה יש להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא למשך כ15 דקות, להוציא ולהוסיף 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף.

צופיה (20:22 26.03.2020)

הי אפרת,
נסיתי עכשיו להקציף שמנת מתוקה שהיתה לי במקרר שבוע (בקור חזק) והיא מסרבת להתקצף. יש מה לעשות?
תודה על האתר והמתכונים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 26.03.2020)

בכל מקרה נסי להכניס את הקערה למקפיא למשך 10-15 דקות, תוסיפי 1-2 כפות אינסטנט פודינג ותמשכי להקציף.

רבקה (18:53 6.02.2020)

הי. תודה על המתכונים! האם ריצ\’ זה כמו שמנת צמחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 6.02.2020)

כן.

נעמצוק (14:34 27.12.2019)

אהבתי! הקצפת יוצאת טעימה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 27.12.2019)

כן 🙂

רחל (17:17 14.12.2019)

אפרת היקרה
עכשיו נודע לי שאני צריכה להכין עוגה לביהס שוקולד. היכנתי עוגה ורוצה לקשט בקצםת והסתבר שיש לי רק שמנת לבישול . האם אפשר להשתמש? כמו שמנת רגילה?

אודה אם תעני דחוף
תודה רחל פתאל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 14.12.2019)

היי רחל,
שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה. אפשר להכין ממנה רק ציפוי גנאש ולהמיס חצי מיכל עם 100 גרם שוקולד מריר.

Natalie (20:48 27.10.2019)

אם רוצים קצפת חומה ובלי צבעי מאכל, אפשר להשתמש בפודינג בטעם שוקולד? ובאותן הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 27.10.2019)

כן, כדאי לשים לפחות 3 כפות פודינג שוקולד. אפשר גם להוסיף 1-2 כפיות קקאו לקבלת צבע יותר חום.

חלי (12:11 6.10.2019)

היי אפרת. קודם כל תודה על המתכונים שלך שתמיד קלים להכנה ופשוט עובדים וטעימים:)

רציתי לשאול אם אני רוצה קצפת סופר יציבה ואין לי המון פודינג, אבל יש לי אבקת סוכר, אני יכולה להקציף עם הפודינג שיש לי ולהוסיף אבקת סוכר? כמה כפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 6.10.2019)

היי חלי,
לקצפת יציבה אני ממליצה להשתמש בקצפת צמחית/ריץ’ כי היא יותר יציבה משמנת מתוקה חלבית. יש להכניס את מיכל הקצפת למקפיא למשך כ-15 דקות לפני ההקצפה.
תקציפי עם הפודינג שיש לך ותוסיפי כף אבקת סוכר.

אילנית אנקר (14:54 19.09.2019)

שלום
אני כבר כמה פעמים מנסה להכין קצפת
ובכל פעם שאני מוסיפה חלב פודינג ו/או סוכר
השמנת הופכת להיות ממש מימית ונהרסת

אשמח במייל לדעת מה הסיבה ולמתכון בדוק
והאם זה חשוב באיזה חבה של שמנת להשתמש?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:44 20.09.2019)

בדר”כ קצפת צמחית קלה יותר להקצפה משמנת מתוקה חלבית.
בכל מקרה כדאי לשים את מיכל השמנת ואת הקערה שבה רוצים להקציף במקפיא כ-15 דקות לפני ההקצפה.
גם החלב רצוי שיהיה קר.
הפודינג דווקא אמור לסייע בהסמכת הקצפת.

אילנה (17:48 13.09.2019)

אפרת שלום,לא יודעת מה קורה לי לאחרונה מקציפה כרגיל שמנת מתוקה עם אותם מרכיבים סוכר ופודינג אך,השמנת יוצאת רכה מדי!יש אפשרות שהיא קפאה במקרר?כי יש בה קצת גושים(היא לא מריחה והיא חדשה)חופשה נעימה ותודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 16.09.2019)

אם יש בה קצת גושים אז זה לא טוב, זה עלול לפגוע בהקצפה.

שירה (17:24 9.08.2019)

היי, אפשר לשמור את הקצפת לילה במקרר?
מכינה בכניסת שבת וצריכה לבוקר.( שומרים שבת אז לא יכולה להכין בשבת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 9.08.2019)

כן בטח.
שבת שלום 🙂

Simi (12:15 9.07.2019)

האם אפשר חלב שקדים במקום חלב סויה(לקצפת פרווה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 9.07.2019)

כן.

שי** (08:11 2.07.2019)

היי אני שואלת לגבי הקצפת יש אפשרות להכין קצפת בלי שמנת מתוקה שאר המצרכים יש לי אבל שמנה אין כיאילו יש לי שמנת לבישול זה טוב ? מקווה שתביני בהקדם⁦⁦(•‿•)⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 2.07.2019)

שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה בגלל אחוזי השומן הנמוכים.
חייבים שמנת מתוקה/להקצפה.

מירי (11:40 1.07.2019)

היי אפרת, לא הבנתי איך ניתן להכין קצפת בלי מערבל, יש אולי דרך אחרת? צריך להשתמש בחומרים אחרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 1.07.2019)

היי מירי,
אפשר להכין קצפת עם מטרפה (הכלי שבתמונה). בלי מטרפה או מיקסר אין אפשרות.
ראי מה רשום בפסקה האחרונה (הקצפה ללא מיקסר: איך להכין קצפת בלי מיקסר?)

תהי (23:24 25.06.2019)

הי אפרת הלוואי ותוכלי לענות לי מהר.. אני רוצה להכין קצפת בצבע חום.
יש שמנת מתוקה, אבקת שוקולית, אבקת סוכר, סוכר וניל וחלב. יש טיפה פודינג, מעדיפה להשתמש כמה שפחות. איך אני עושה את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 26.06.2019)

סורי, ראיתי עכשיו.
אפשר להכין קצפת מהמרכיבים שציינת אבל היא תהיה בצבע חום בהיר. רק אם מוסיפים לה אבקת קקאו היא נעשית כהה יותר.
יש להקציף מיכל שמנת מתוקה עם רבע כוס חלב קר, 1-2 אבקת סוכר (לפי הטעם), 2 כפות שוקולית. אם הקצפת לא מספיק יציבה כדאי להוסיף לפחות כף פודינג.

נירית (23:17 25.06.2019)

שלום רב,
תודה על אתר נפלא ומתכונים מדהימים.
תוכלי בבקשה להסביר מה ההבדל בקצפת אם אני שמה 3 כפות אינסטנט פודינג, או שמה חבילה שלמה? (כמו בעוגת הלוטוס שלך https://www.10dakot.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a1/). באופן כללי אני רוצה להכין קצפת מאוד יציבה לעוגת תותים שאוכל להוציא מהמקרר ולקחת לקונצרט בפארק.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:21 25.06.2019)

היי נירית,
ההבדל הוא במרקם ובטעם. קצפת עם יותר אינסטנט פודינג יותר יציבה ויותר מתוקה.

נירית (04:05 27.06.2019)

תודה על ההסבר.
יש לך המלצה לקצפת מ-א-ו-ד יציבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 27.06.2019)

קצפת מאוד יציבה היא קצפת שמכינים ממיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + חבילת אינסטנט פודינג בטעם שאוהבים (80 מ”ל).

יעלה (13:32 20.06.2019)

שלום! תודה רבה על העצות הטובות!
יש לי שמנת להקצפה (לא מתוקה) ובמתכון אני צריכה שמנת מתוקה. מה אפשר לעשות? להוסיף סוכר או אבקת סוכר? כמה?
אשמח לעזרתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 20.06.2019)

עדיף אבקת סוכר. בסביבות 1-2 כפות, לפי הטעם (אפשר לטעום תוך כדי ההוספה).

שרה הורי (21:18 2.06.2019)

תודה רבה!

שרה הורי (21:54 1.06.2019)

היי אפרת,

רציתי לדעת האם אפשר להכין קצפת בלי פודינג? משהו טבעי יותר אולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 2.06.2019)

הפודינג מייצב את הקצפת ומוסיף טעם.
אפשר להקציף גם בלי פודינג ולהוסיף אבקת סוכר לפי הטעם וכפית תמצית וניל. הקצפת תהיה רכה יותר.

אילנית (15:05 26.05.2019)

היי אפרת ,
רציתי.לדעת האם ניתן.להקפיא את הקרם קוקוס לזמן קצר , אין לי זמן לחכות 24 שעות לקרור חייבת להכין עוד היום עוגה בשעות הקרובות .
תודה רבה על אתר המדהים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 26.05.2019)

היי אילנית,
אם אין ברירה אז עדיף להכניס למקפיא.

אלמוג (18:21 22.05.2019)

היי אפרת רציתי לדעת אם ניתן להשתמש במתכון זה לציפוי עוגת קומות וזילופים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 22.05.2019)

כן.

אסנת יערי (11:47 22.05.2019)

היי אפשר להכפיל את הכמויות? אני רוצה לקשט עוגה בכמה צבעים. לשכבה של קצפת ועוד כמה סוגי זילופים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 22.05.2019)

כן, אפשר.

ליאת (18:32 6.05.2019)

כמה מייכלים של שמנת מתוקה צריך אם אני רוצה לעשות גם זילוף וגם בין שלוש שכבות עוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 6.05.2019)

מה קוטר העוגה?

צליל (17:11 29.04.2019)

היי שלום לך!
האם יש דרך להכין קצפת ללא אינסטינג פודינג ושבכל זאת תצא טעימה ויציבה?
יש לי בעיה עם כמות הנתרן שיש באינסטינט פודינג..
אשמח לעזרה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 29.04.2019)

היי צליל,
אפשר שהקצפת תצא טעימה אבל קצת פחות יציבה. בכל מקרה, זה לא מאד נורא.
במקום פודינג וניל אפשר לשים 2-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם) וכפית תמצית וניל. את כמות החלב יש להפחית לרבע כוס.

צליל (21:14 29.04.2019)

לחלב את מתכוונת לשמנת מתוקה? או בנוסף למיכל שמנת מתוקה לשים רבע כוס חלב..?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 29.04.2019)

בנוסף. רבע כוס חלב קר (חשוב שיהיה קר).
אפשר גם בלי חלב בכלל.

שי (23:08 18.04.2019)

אני רוצה לזלףעל עוגה בקוטר 24, כמה מיכלים להשתמש? חג שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:32 18.04.2019)

אם זה רק לזילוף אז מיכל אחד יספיק.
חג שמח 🌸

ליאור (20:18 24.02.2019)

הי אפרת
אני מכינה עוגהףת קצפת עם תותים. האם אפשר לשמור את הקצפת לילה במקרר ולהרכיב את העוגה למחרת? (כדי שהעוגה עצמה תתקרר וההרכה עם התותים הטריים תהיה ממש לפני ההגשה). תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 24.02.2019)

כן בטח.

אפרת (19:31 26.12.2018)

היי אפרת,
אפשר במקום החלב מים? או חלב שקדים בייתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 27.12.2018)

אפשר לשים רבע כוס מים קרים או חלב שקדים קר.

אתי מזרחי (11:15 25.12.2018)

האם אפשר להכין ולשמור במקרר כמה שעות כמובן בקופסא סגורה הכוונה לשמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג
תודה, משתמשת המון במתכונים שלך והכל יוצא טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 25.12.2018)

כן אפשר.

ענת (13:43 18.10.2018)

היי אפרת,
איך אפשר להקציף עם קרם קוקוס ? (ראיתי שציינת משהו לגבי זה)
צירך להוסיף עוד משהו לקרם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 18.10.2018)

היי ענת,
מקציפים באותו אופן רק שצריך להכניס את הקרם למקרר 24 שעות קודם להקצפה כדי שהחלק השומני יצוף למעלה ואותו יהיה ניתן להקציף.

ענת (15:23 18.10.2018)

סורי, לא ממש הבנתי :/
אחרי שהכנסתי למקרר, צריך להפריד את החלק השומני ולהקציף רק אותו?
זה בעצם במקום השמנת מתוקה/קצפת צמחית?
צריך להוסיף חלב? אפשר לוותר על הפודינג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 18.10.2018)

נכון. קרם הקוקוס הוא במקום השמנת המתוקה. מומלץ להשתמש ב-2 קופסאות אם את רוצה כמות גדולה יותר של קצפת. לאחר לילה במקרר, פותחים את הקופסאות ובעזרת כף מוציאים מהן את החלק הלבן והיציב (רובו יצוף למעלה) ומעבירים לקערה. מוסיפים פודינג וניל ומקציפים עד לקצפת יציבה. אין צורך להוסיף חלב.

ענת (16:21 18.10.2018)

הבנתי 🙂
יש אפשרות לוותר על הפודינג?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 18.10.2018)

אפשר לשים אבקת סוכר במקום, לפי הטעם (אחרת אני לא בטוחה שזה יהיה מספיק מתוק).

רבקה (11:11 12.10.2018)

יש מתכון לקצפת בלי ריץ או שמנת?

יש לי רק פודיגנג

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 12.10.2018)

סורי, לא מכירה.

שירה (19:17 12.09.2018)

שלום!
יש לי קצפת ואני רוצה לעשות קצפיות \ נשיקות
יש לך אולי מתכון?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 12.09.2018)

היי,
נשיקות מכינים מחלבונים ולא מקצפת. ראי מתכון בסעיף 2 בפוסט המצורף – חלבונים מיותרים.

מזל קלנר (21:51 9.08.2018)

אפשר לעשות בלי חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 10.08.2018)

החלב מרכך ונותן אווריריות לקצפת אבל אפשר להכין גם בלי.

לין (10:49 9.07.2018)

הי, לאחר שאני מוסיפה את הפודינג והחלב, להמשיך להקציף במהירות הכי גבוהה? או לרדת במהירות? בנוסף, לכמה קאפקייקס זה יספיק לדעתך? מתכננת להכין 15 קאפקייקס ליום הולדת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 9.07.2018)

להמשיך בהקצפה על מהירות גבוהה.
אם את שמה את הקצפת רק בחלק העליון של העוגות לדעתי זה אמור להספיק ל15 יחידות.

הודיה (07:06 6.06.2018)

בוקר טוב.
אין לי פודינג וניל רק ריצ.
איך אני עושה מזה קצפת???
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 6.06.2018)

היי הודיה,
את מכינה באותו אופן רק בלי הפודינג. אין צורך להוסיף את החלב.
יום מקסים 🙂

קרן (09:14 11.05.2018)

היי אשמח לדעת איך זה עובד עם קצפת פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 11.05.2018)

אותו דבר.

הדס (09:06 7.01.2018)

היי, אם אני עוצרת את ההקצפה אני יכולה להמשיך אותה בלי שתיגרם פגיעה לקצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 7.01.2018)

לא בטוח. עדיף להמשיך להקציף עד הסוף.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.