איך מכינים קינואה
איך מכינים קינואה?
קצת על הקינואה..
ישנם 3 סוגים עיקריים של קינואה. קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה.
לקינואה הלבנה יש את הטעם העדין ביותר והיא גם רכה יותר לאחר שמבשלים אותה ויכולה לשמש כתחליף לאורז במאכלים שונים.
הקינואה האדומה והקינואה השחורה בעלות טעם חזק יותר ומאחר והן שומרות על צורתן הן מתאימות יותר לסלטים.
מבחינת ערכים תזונתיים של קינואה, מדובר בסוג של דגן ללא גלוטן והיא מכילה המון מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים.
איך מבשלים קינואה?
אפשר לבשל קינואה כמו שמבשלים פסטה, בתוך מים רותחים ולאחר שהיא מתרככת, מסננים מעודפי המים ואפשר להכין כמו שמבשלים אורז ולבשל אותה עם 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
אפשרות בישול קינואה ראשונה:
חומרים:
1 כוס קינואה לבנה
כפית מלח (אל דאגה, רק חלק מהמלח ייספג בקינואה והיתר ישטף החוצה עם המים)
6 כוסות מים
אופן הכנה:
-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.
-שופכים לסיר בינוני את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבים).
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
אפשרות בישול קינואה שניה:
חומרים:
1 כוס קינואה לבנה
2 כוסות מים
חצי כפית מלח
כפית שמן זית/קנולה
אופן ההכנה:
-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.
-מחממים בסיר את הקינואה עם כפית שמן במשך כחצי דקה, תוך כדי ערבוב.
-מוזגים את המים ומתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מרימים את המכסה ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג.
*לאחר הבישול הקינואה הופכת לשקופה.
מתכונים עם קינואה:
קציצות קינואה
קינואה עם גזר
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
תגובות
האם בישול של קינואה אדומה/שחורה זהה לבישול של הקינואה הלבנה?
כן.
אפרת, כל דבר שאני מכינה מהאתר שלך יוצא פשוט מושלם. את פשוט מהממת! מפשטת את הכל ומסבירה בצורה כל כך מדויקת שזה מדהים .הבישול של הקינואה כמו פסטה פשוט הברקה.אף פעם לא ראיתי מישהו מכין ככה קינואה וזה יצא פשוט מושלם!! ( עד עכשיו הכנתי תמיד כמו אורז והיא יצאה דביקה ) תכינו בשיטה השנייה יוצאת מעולה
שמחה לשמוע❤️
שלום,
תודה על המתכון!
האם יש הבדל בין הוספת מים והרתחה שלו לבין הוספת מים רותחים מקומקום?
אם אין הבדל, למה לא להוסיף מים רותחים מקומקום ולחסוך את זמן הרתיחה בסיר?
תודה
אין בעיה להשתמש במים מהקומקום, אין לזה סיבה ספציפית אהובה
הי אפרת יקרה
כמה זמן ניתן לאחסן קינואה במקרר וכיצד?
תודה
אפשר לאחסן את הקינואה בקופסה סגורה במקרר במשך כ- 4 ימים.
תודה רבה על האתר זה ממש הציל אותי כי אני התחלתי לאכול בריא ולא ידעתי איך מבשלים את ממש אלופה
שמחה לשמוע ❤️
שלום אפרת,
אפשר לבשל במיקרוגל?
אם כן: מה היחס מים:קינואה? וכמה זמן?
תודה
אפשר. יש לשטוף כוס קינואה היטב ולסנן. לשים בקערת זכוכית. להוסיף חצי כפית מלח ו- 2 כוסות מים, לערבב ולהכניס למיקרוגל ל-6 דקות על עוצמה גבוהה. לאחר מכן להוציא, לערבב ולהחזיר למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. להוציא, לכסות את הקערה ולהניח בצד במשך 7-10 דקות ואז לערבב.
היי אפרת היקרה!
שכחתי לשטוף את הקינואה לפני… 🙃כמה זה קריטי/איך לתקן ?
בברכה
נטלי
טעמת אותה? אם אין לה טעם מר זה בסדר.
טעמתי הטעם בסדר אבל יצא לי ממש עיסתי יש איך לתקן?…
הכנתי כמו פסטה.
אולי היא התבשלה יותר מידי?
פעם הבאה אם זה יוצא גושי אפשר לשטוף מעט במי ברז, לסנן, להוסיף קצת שמן זית ולערבב.
היי, מדוע חייבים לסנן ולשטוף את הקינואה לפני בישולה?
כדי להסיר ממנה את הטעם המר של המעטפת שלה.
האים אפשר לבשל קינואה עם עדשים כמו מג’דרה
כן. כדאי להוסיף עדשים מבושלות ולא יבשות.
היי איך מכינים חזה עוף עם קינואה אשמח ואודה למכון תודה
מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים קוביות חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים כוס קינואה שטופה ומסוננת ומערבבים. מתבלים בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון (אם אוהבים) ומעט פלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות
היי,
תיקון קטן..
קינואה זה זרע ולא דגן 🙂
תודה אפרת,
הכנתי קינואה לבנה לפי המתכון הפשוט שלך ונהניתי מהתהליך והטעם
גדי
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה גדי.
איך מסננים קינואה? הם כל כך קטנים שכל הקינואה נופלת הים החריצים. יש עצה?
יש להשתמש במסננת דקה.
יש מסננות דקות מאוד שנקראות מסננות אורז או שומשום נסו ותהנו
היי אפרת,
האם הקינואה יוצאת אותו הדבר השני הדרכים שציינת?
ניסיתי להכין קינואה כמה פעמים ולצערי על אף שהיא יוצאת טעימה, זה במרקם נורא דייסתי… אני תמיד מכינה אותה כמו אורז ועם טיגון של ירקות לפני באותו הסיר.
אני חושבת לנסות את הדרך של בישול כמו פסטה. זה אמור לצאת במרקם יבש יותר?
תודה לך!
היי עופרה,
אם מכינים את הקינואה בשיטה כמו שמכינים אורז היא אכן יוצאת עיסתית.
ממליצה לך לנסות את השיטה הראשונה כמו שמבשלים פסטה, לאחר מכן לסנן את הקינואה ולזלף מעל שמן זית. בעזרת מזלג להפריד את הקינואה זו מזו.
יום מקסים 🙂
יש כאן טעות בסיסית במתכון ולכן לא יוצא לך טוב. המתכון הנכון הוא על כל כוס קינואה, כוס וחצי מים. ובישול מכסימום 10 דקות, אחרת יוצא דייסה!
מניסיוני הקינואה נשארת קשה בשיטה שלך.
האם המתכון בהכנתו שדומה לאורז גם לגבי קינואה אדומה
אני חושבת שכן.
שלום אפרת קודם כל המתכונים מעולים תודה רבה! רציתי לדעת לגבי הקינואה למה אפשר להוסיף אותה בארוחה (קינואה לבנה)
היי שושן,
קינואה אפשר לאכול במקום אורז אם מגישים אותה חמה, הכוונה שמה שמתאים לצד אורז יכול ללכת עם קינואה.
אפשר גם להגיש אותה קרה כמו סלט ואז זה יכול להיות כתוספת לצד כל ארוחה.
היי אפרת,
האם המים צריכים להיות רותחים כששופכים אותם מעל הקינואה?והאם אפשרי להכין עם גזר את הקינואה?
תודה רבה על המתכונים.
כן, רצוי מים רותחים ואפשר לבשל גזר עם הקינואה (אגב, אני מתכוונת בהמשך להוסיף מתכונים נוספים וטעימים עם קינואה).
שלום אפרת, לאחר ששוטפים את הקינואה בצורת ההכנה השניה צריך לחכות עד שהיא תתייבש לפני שממשיכים בהכנה?
היי תמי,
מומלץ להמתין עד שהקינואה תתייבש אבל לא חובה.
4 כוסות מים??
אני מכינה קינואה המון המון זמן ובכל מתכון כתוב 2 כוסות. אין סיבה להוריד מים. היא סופגת את המים ויוצאת אוורירית ונפלאה. מבשלים כמו אורז 1:2.
היי שלומית,
יש שתי דרכים לבשל קינואה. ציינתי את שתיהן.
המשך יום נפלא
אופס.. את הדרך השנייה לא ראיתי. תודה על העדכון
ארבע כוסות מים על כוס קינואה ?
היי נחמה,
שימי לב שהבישול הוא כמו שמבשלים פסטה. לא כל המים נספגים בקינואה ולאחר שהקינואה מוכנה מסננים אותה מעודפי המים.
יום נפלא 🙂