איך מכינים קינואה
איך מכינים קינואה?
קצת על הקינואה..
ישנם 3 סוגים עיקריים של קינואה. קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה.
לקינואה הלבנה יש את הטעם העדין ביותר והיא גם רכה יותר לאחר שמבשלים אותה ויכולה לשמש כתחליף לאורז במאכלים שונים.
הקינואה האדומה והקינואה השחורה בעלות טעם חזק יותר ומאחר והן שומרות על צורתן הן מתאימות יותר לסלטים.
מבחינת ערכים תזונתיים של קינואה, מדובר בסוג של דגן ללא גלוטן והיא מכילה המון מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים.
איך מבשלים קינואה?
אפשר לבשל קינואה כמו שמבשלים פסטה, בתוך מים רותחים ולאחר שהיא מתרככת, מסננים מעודפי המים ואפשר להכין כמו שמבשלים אורז ולבשל אותה עם 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
אפשרות בישול קינואה ראשונה:
חומרים:
1 כוס קינואה לבנה
כפית מלח (אל דאגה, רק חלק מהמלח ייספג בקינואה והיתר ישטף החוצה עם המים)
6 כוסות מים
אופן הכנה:
-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.
-שופכים לסיר בינוני את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבים).
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
אפשרות בישול קינואה שניה:
חומרים:
1 כוס קינואה לבנה
2 כוסות מים
חצי כפית מלח
כפית שמן זית/קנולה
אופן ההכנה:
-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.
-מחממים בסיר את הקינואה עם כפית שמן במשך כחצי דקה, תוך כדי ערבוב.
-מוזגים את המים ומתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מרימים את המכסה ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג.
*לאחר הבישול הקינואה הופכת לשקופה.
קינואה: ערך תזונתי
הקינואה קלה מאוד לעיכול ואיננה מכילה גלוטן.
עשירה מאוד בסידן ביחס לדגנים אחרים.
עשירה בחלבון ונחשבת לחלבון מלא. מכילה חומצות אמינו שחסרות בדרך כלל בקטניות ובדגנים, ולכן אכילתה מספקת לגוף חלבון איכותי במיוחד.
עשירה בסיבים תזונתיים ומכילה ויטמינים ומינרלים רבים כמו אבץ, אשלגן, ויטמיני B ו-E.
ישנם 3 צבעים לקינואה: קינואה לבנה, אדומה ושחורה. אין כל כך הבדל בטעם בין הסוגים השונים. הקינואה הלבנה נחשבת לבריאה ביותר.
חזרה לתפריט “איך להכין” >>
ערב ושבוע טוב אפרת:)
שאלה קצת מביכה כי זה נראה לי בעיקר מחוסר ידע שלי אבל כשאני מסנן את הקינואה במסננת דקה עדיין נשארים מלא גרגרים על המסננת ולוקח לי המון זמן להסיר אותם לכלי הבישול יש לזה פתרון?
שבוע טוב:)
אתה מתכוון שהקינואה נדבקת למסננת? זה קורה במיוחד אם הקינואה עדיין רטובה.
כן לזה התכוונתי:)
אז מה לעשות לחכות שהיא תתייבש ?
אפרת זה סיוט הכל נדבק על החורים של המסננת ואי אפשר להסיר אותם
תגידי לי מה לעשות כדי לא לעבור את הבלאגן הזה בכל פעם SAVE ME:)
זה לא אמור להיות עד כדי כך. באיזה מסננת אתה משתמש?
אולי אתה מועך את הקינואה במסננת כשאתה מסנן אותה?
מסננת דקה
ממתכת או פלסטיק?
אתה מועך את הקינואה במסננת כדי לסנן אותה או רק מעביר את הקינואה למסננת?
מתכת
מצרף תמונה
יש לי גם מסננת כזו.
אם אני מעבירה את הקינואה לאחר הבישול למסננת ולא מועכת אותה היא קצת נדבקת אבל אם אני נותנת מכה קטנה הכל יוצא ולא נשאר דבוק בין החריצים.
תודה רבה:)
כמה מים על חצי כוס קינואה?
באפשרות בישול השניה.
כוס מים
שלום אפרת יקרה,
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך הרבה זמן ונהנית כל פעם מחדש…
יש לי שאלה לגבי אופן בישול הקינואה: אפשר לבשל קינואה בתוך קערה עם מים רותחים?
(השרייה עד שמתרכך, כמו שמכינים קוסקוס…)
וא”כ מה היחס בין בקינואה למים הרותחים?
חיפשתי הרבה דרכים לבשל קינואה, וכמעט בכולם צריך לבשל אותה על גז. אני רוצה להכין לי קינואה בעבודה, ואין לי שם אופצייה של גז…
תודה רבה!!
היי לינוי,
כעקרון אם הטמפ’ של המים נשמרת אז אפשר אבל העניין שהמים מתקררים.
את יכולה לעשות ניסוי עם כמות קטנה וכל 5 דקות להחליף את המים במים רותחים. אחרי 20-25 דקות, זה אמור להיות מוכן.
תודה אפרת,
אנסה את זה
שלום,
יש לי שאלה על קינואה ובנוסף גם על בורגול.
אם אני רוצה שיהיה לי קינואה או בורגול שיש גם טעם של שמן. איך יותר טוב לעשות ומאיזה סיבה?
א. שמה שמן בסיר, מחכה שיתחמם השמן, מוסיפה קינואה / בורגול, מטגנת דקה-שתיים, מוסיפה מים רותחים, מנמיכה אש, שמה מכסה וכו’.
ב. שמה את הקינואה / בורגול בסיר, מוסיפה מים רותחים וגם שמן ומערבבת הכל (בלי כל הטיגון בהתחלה), מנמיכה אש, שמה מכסה וכו’.
תודה רבה!!
עדיף את האפשרות הראשונה.
בכל מקרה כדי לחזק את הטעם של השמן אני ממליצה להוסיף שמן גם בסוף הבישול. פשוט לזלף קצת שמן מעל ולערבב.
הפרופורציות במתכון לא נכונות!?!@!@?
על כוס קינואה צריך 1-2 כוסות מים מקסימום. במתכון רשמתם 6 כוסות מים!
שים לב שיש 2 אופציות בישול. במתכון עם 6 כוסות המים מסננים אחר כך מהמים.
היא רשמה שיש 2 אפשרויות
או לבשל כמו פסטה-שזה הגיוני 6 כוסות
או לבשל כמו אורז
שבוע טוב אפרת:)
כמה מלח(בגרמים)לשים על 500 גרם קינואה?
יש לי משקל מטבח זה יותר קל לי 🙂
היי
כ-7-8 גרם (כפית ורבע).
בוקר טוב אפרת ושבת שלום:)
כתבת”אפשר לבשל קינואה כמו שמבשלים פסטה, בתוך מים רותחים ולאחר שהיא מתרככת, מסננים מעודפי המים ואפשר להכין כמו שמבשלים אורז ולבשל אותה עם 2 כוסות מים על כל כוס קינואה”
שאלה כוס קינואה זה 170 גרם כוס מים זה 240 גרם?
ולגבי תוספת של פפריקה אם נגיד אני עושה כמות של 340 גרם אז אצלי יש כפות חד פעמיות(כך כתוב לי על השקית)אז כמה זה כף פפריקה(יש לי משקל מטבח) והאם לשים כף שלמה על הכמות הזו או חצי ?
היי
כוס קינואה= כ-180 גרם.
כוס מים= 240 מ”ל. אפשר לשים כחצי כפית פפריקה על כוס קינואה.
שבוע טוב 🙂
כמה זה חצי כפית 15 גרם?
בוקר טוב
תלוי כפית של מה, לכל חומר משקל שונה.
כמה זה לחצי קילו קינואה בגרמים
כמה פפריקה בגרמים לחצי קילו קינואה
כמה כורכום בגרמים לחצי קילו
קינואה?
אפשר לשים כפית פפריקה (4 גרם) ו3/4 כפית כורכום (3 גרם) לחצי קילו קינואה.
עם המים נכון?
כן.
בוקר טוב ושבת שלום אפרת:)
כמה זה כוס קינואה בגרם?
וכמה בגרמים לשים פפריקה או כורכום על 500 גרם והאם להוסיף את התבלינים עם המים או בזמן שמחממים בסיר עם כפית השמן?
היי
כוס קינואה= כ-170 גרם.
אין לי כמויות בגרמים לתיבול, תתבל לפי הטעם(:
תוסיף את התבלינים עם המים.
חצי כפית בערך?
תתחיל משליש כפית פפריקה ורבע כפית כורכום.
הי אפרת
דבר ראשון תודה על האתר. אני נעזרת בו כמעט כל יום.
הכנתי קינואה אדומה כמו אורז רק בלי השמן איך אני יכולה לתקן את הטעות.
ושוב תודה
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
הכוונה שכבר בישלת את הקינואה?
אפשר להוסיף כפית שמן ולערבב.
היי אשמח לעזרה הכנתי בדיוק כמו במתכון . כוס חד פעמי לשתיה חמה .. ו 2 כוסות מים. לאחר 20 דקות לא נשארו מים בסיר אבל הקינואה יחסית דביקה אחת לשניה. זה אמור להיות ככה? או שזה אמור להיות אחד אחד כמו בורגול ? עכשיו מזגתי אבל זה דביק כזה אחד לשני מדוע
היי,
קינואה יותר דביקה מבורגול, אבל לא אמור לצאת מדי דביק.
יכול להיות שהיה צריך לבשל כמה דקות פחות על מנת שיצא פחות דביק.
נ.ב
וגם שכחתי לשאול כמה פפריקה לשים על חצי קילו כדי שיקבל צבע אדום יפה
יש לי משקל אז מאוד יעזור לי כמויות:)
לפי הטעם, תתחיל מחצי כפית ל-500 גרם.
בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
אני מאוד אוהב חמוציות שלא לדבר על הערך הבריאותי שלהן ומאוד רוצה שהטעם שלהם יודגש
שאלה קצת מאתגרת תוכלי להגיד לי כמה כמות חמוציות לשים על חצי קילו?
וגם האם לטגן אותן עם הבצל או להוסיף כששמים מים רותחים ?
היי,
מומלץ לשים כוס עד כוס וחצי חמוציות לכמות כזו.
את החמוציות מוסיפים עם המים.
שלום,
סליחה על הבורות אני רווק שלא מבין שום דבר.
מה הכוונה “מסננים”?
מה בדיוק מסננים?
היי,
לסנן= להעביר למסננת ולהשאיר בה את הקינואה עד שלא נשאר מים בקינואה.
שלום אפרת. עשיתי לפי השיטה הראשונה והוספתי גם כורכום ופלפל לבן למים. יצא סביר. מה אפשר לעשות עוד כדי להחיות את.הקינואה?
היי,
ניתן להוסיף לקינואה תבלינים נוספים שאוהבים וכן ירקות מכל הסוגים.
תוכל למצוא באתר המון מתכונים מעניינים עם קינואה בקישור: https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94
היי, רציתי לשאול איך אפשר עוד לתבל את הקינואה חוץ ממלח?
אפשר נגיד להוסיף כמון או פפריקה ופלפל?
בוודאי, אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים…
אפרת אהובה
תודה רבה על האתר המדהים!
בזכותך אני מקבלת הרבה מחמאות ולא שוכחת להגיד שהמתכונים שלך😄
פעם אחת לקחתי מתכון מאתר אחר.. והתחרטתי ממש😔
בטעות קנינו קינואה אדומה ולא לבנה..
בכל המתכונים שלך של הקינואה הלבנה אפשר להחליף לאדומה?
צריך לשים לב לעוד משו?
יש סוגי מתכונים שלא כדאי קינואה אדומה?
תודה רבה רבה!💞
אפרת
היי אפרת,
תודה על המילים החמות❤
אין הבדל בין הקינואה הלבנה והאדומה מלבד הצבע (וגם הטעם די זהה), לא ידוע לי על מקרים שלא מומלץ להשתמש בקינואה אדומה.
בהצלחה!
היי אפרת, רציתי לדעת האם יש דרל להכין את הקינואה בלי בישול? זאת אומרת כמו שמכינים קוסקוס או בורגול?
היי יערה,
לא ידוע לי על דרך אחרת להכנת קינואה מלבד בישול…
היי אפרת, אם אני רוצה להכין את הקינואה בצורת בישול השנייה, ואני רוצה להוסיף בצל ופטריות.
לטגן קודם את הצל והפטריות ואז להמשיך עם הקינואה?
היי,
כן, אפשר לטגן את הבצל והפטריות ואז להוסיף את הקינואה.
תודה
בוקר טוב אפרת
לגבי כפית המלח בקינואה ,מה מטרתה?
רק הטעם?
תודה לך ויום טוב.
כן, ללא תבלינים או לפחות מלח הקינואה תצא טפלה🙂
היי אפרת
אני נוהגת להשרות את הקינואה בלילה (נגד הרעלן שמצוי בה ונגד המרירות )
האם זה פוגע במרקם לדעתך ? הופך את הקינואה ליותר דיסתית או שלא ואפשר להמשיך בכך?
שאלה שנייה לי אלייך : אני שוטפת את הקינואה בקערה במשך מספר פעמים (שופכת את המים וממלאה שוב ושוב שופכת את המים ) גם מאותה סיבה שציינתי
האם מספיק לסנן אותה או לשטוף אותה תחת הברז במשך דקה חשוב בנוסף?
תודה לך על התמיכה
ושבוע טוב .
היי,
השרייה קצרה לא אמורה לפגוע במרקם, אבל השרייה ארוכה לילה שלם עלולה לשנות מעט את המרקם של הקינואה.
בכל מקרה, אם את עושה כך והקינואה יוצאת בסדר אין בעיה🙂
אין בעיה לשטוף את הקינואה אחרי ההשרייה.
האם בישול של קינואה אדומה/שחורה זהה לבישול של הקינואה הלבנה?
כן.
אפרת, כל דבר שאני מכינה מהאתר שלך יוצא פשוט מושלם. את פשוט מהממת! מפשטת את הכל ומסבירה בצורה כל כך מדויקת שזה מדהים .הבישול של הקינואה כמו פסטה פשוט הברקה.אף פעם לא ראיתי מישהו מכין ככה קינואה וזה יצא פשוט מושלם!! ( עד עכשיו הכנתי תמיד כמו אורז והיא יצאה דביקה ) תכינו בשיטה השנייה יוצאת מעולה
שמחה לשמוע❤️
שלום,
תודה על המתכון!
האם יש הבדל בין הוספת מים והרתחה שלו לבין הוספת מים רותחים מקומקום?
אם אין הבדל, למה לא להוסיף מים רותחים מקומקום ולחסוך את זמן הרתיחה בסיר?
תודה
אין בעיה להשתמש במים מהקומקום, אין לזה סיבה ספציפית אהובה
הי אפרת יקרה
כמה זמן ניתן לאחסן קינואה במקרר וכיצד?
תודה
אפשר לאחסן את הקינואה בקופסה סגורה במקרר במשך כ- 4 ימים.
תודה רבה על האתר זה ממש הציל אותי כי אני התחלתי לאכול בריא ולא ידעתי איך מבשלים את ממש אלופה
שמחה לשמוע ❤️
שלום אפרת,
אפשר לבשל במיקרוגל?
אם כן: מה היחס מים:קינואה? וכמה זמן?
תודה
אפשר. יש לשטוף כוס קינואה היטב ולסנן. לשים בקערת זכוכית. להוסיף חצי כפית מלח ו- 2 כוסות מים, לערבב ולהכניס למיקרוגל ל-6 דקות על עוצמה גבוהה. לאחר מכן להוציא, לערבב ולהחזיר למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. להוציא, לכסות את הקערה ולהניח בצד במשך 7-10 דקות ואז לערבב.
היי אפרת היקרה!
שכחתי לשטוף את הקינואה לפני… 🙃כמה זה קריטי/איך לתקן ?
בברכה
נטלי
טעמת אותה? אם אין לה טעם מר זה בסדר.
טעמתי הטעם בסדר אבל יצא לי ממש עיסתי יש איך לתקן?…
הכנתי כמו פסטה.
אולי היא התבשלה יותר מידי?
פעם הבאה אם זה יוצא גושי אפשר לשטוף מעט במי ברז, לסנן, להוסיף קצת שמן זית ולערבב.
היי, מדוע חייבים לסנן ולשטוף את הקינואה לפני בישולה?
כדי להסיר ממנה את הטעם המר של המעטפת שלה.
האים אפשר לבשל קינואה עם עדשים כמו מג’דרה
כן. כדאי להוסיף עדשים מבושלות ולא יבשות.
היי איך מכינים חזה עוף עם קינואה אשמח ואודה למכון תודה
מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים קוביות חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים כוס קינואה שטופה ומסוננת ומערבבים. מתבלים בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון (אם אוהבים) ומעט פלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות
היי,
תיקון קטן..
קינואה זה זרע ולא דגן 🙂
תודה אפרת,
הכנתי קינואה לבנה לפי המתכון הפשוט שלך ונהניתי מהתהליך והטעם
גדי
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה גדי.
איך מסננים קינואה? הם כל כך קטנים שכל הקינואה נופלת הים החריצים. יש עצה?
יש להשתמש במסננת דקה.
יש מסננות דקות מאוד שנקראות מסננות אורז או שומשום נסו ותהנו
היי אפרת,
האם הקינואה יוצאת אותו הדבר השני הדרכים שציינת?
ניסיתי להכין קינואה כמה פעמים ולצערי על אף שהיא יוצאת טעימה, זה במרקם נורא דייסתי… אני תמיד מכינה אותה כמו אורז ועם טיגון של ירקות לפני באותו הסיר.
אני חושבת לנסות את הדרך של בישול כמו פסטה. זה אמור לצאת במרקם יבש יותר?
תודה לך!
היי עופרה,
אם מכינים את הקינואה בשיטה כמו שמכינים אורז היא אכן יוצאת עיסתית.
ממליצה לך לנסות את השיטה הראשונה כמו שמבשלים פסטה, לאחר מכן לסנן את הקינואה ולזלף מעל שמן זית. בעזרת מזלג להפריד את הקינואה זו מזו.
יום מקסים 🙂
יש כאן טעות בסיסית במתכון ולכן לא יוצא לך טוב. המתכון הנכון הוא על כל כוס קינואה, כוס וחצי מים. ובישול מכסימום 10 דקות, אחרת יוצא דייסה!
מניסיוני הקינואה נשארת קשה בשיטה שלך.
האם המתכון בהכנתו שדומה לאורז גם לגבי קינואה אדומה
אני חושבת שכן.
שלום אפרת קודם כל המתכונים מעולים תודה רבה! רציתי לדעת לגבי הקינואה למה אפשר להוסיף אותה בארוחה (קינואה לבנה)
היי שושן,
קינואה אפשר לאכול במקום אורז אם מגישים אותה חמה, הכוונה שמה שמתאים לצד אורז יכול ללכת עם קינואה.
אפשר גם להגיש אותה קרה כמו סלט ואז זה יכול להיות כתוספת לצד כל ארוחה.
היי אפרת,
האם המים צריכים להיות רותחים כששופכים אותם מעל הקינואה?והאם אפשרי להכין עם גזר את הקינואה?
תודה רבה על המתכונים.
כן, רצוי מים רותחים ואפשר לבשל גזר עם הקינואה (אגב, אני מתכוונת בהמשך להוסיף מתכונים נוספים וטעימים עם קינואה).
שלום אפרת, לאחר ששוטפים את הקינואה בצורת ההכנה השניה צריך לחכות עד שהיא תתייבש לפני שממשיכים בהכנה?
היי תמי,
מומלץ להמתין עד שהקינואה תתייבש אבל לא חובה.
4 כוסות מים??
אני מכינה קינואה המון המון זמן ובכל מתכון כתוב 2 כוסות. אין סיבה להוריד מים. היא סופגת את המים ויוצאת אוורירית ונפלאה. מבשלים כמו אורז 1:2.
היי שלומית,
יש שתי דרכים לבשל קינואה. ציינתי את שתיהן.
המשך יום נפלא
אופס.. את הדרך השנייה לא ראיתי. תודה על העדכון
ארבע כוסות מים על כוס קינואה ?
היי נחמה,
שימי לב שהבישול הוא כמו שמבשלים פסטה. לא כל המים נספגים בקינואה ולאחר שהקינואה מוכנה מסננים אותה מעודפי המים.
יום נפלא 🙂