איך מכינים קאפקייקס
קאפקייקס הן עוגות קטנות ומתוקות שמכינים בתבניות אישיות קטנות. ההכנה של העוגה היא בדר”כ פשוטה וקלה. את העוגה מקשטים בזיגוג קצפת, קרם או ציפוי שוקולד. מקשטים בסוכריות צבעוניות, נטיפי שוקולד, חטיף קליק וממתקים.
מתכון לקאפקייקס שוקולד:
חומרים (8-10 יחידות):
ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
2/3 כוס (160 מ”ל) מים חמים
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
כף אבקת קקאו
כף גדושה אבקת שוקולית
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף לפי הסדר הרשום. יוצקים לתבנית מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות.
מתכון לקאפקייקס וניל (עוגה לבנה):
חומרים (8-10 יחידות):
ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש (80 מ”ל) כוס שמן
2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה או תרכיז)
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף לפי הסדר הרשום. יוצקים לתבנית מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות.
להכנת קצפת חלבית או פרווה לחצו כאן – איך מכינים קצפת?
תבניות לקאפקייקס:
אפשר להשתמש במנג’טים מנייר. מומלץ לשים אותם בתוך תבנית שקעים ממתכת או סיליקון ורק אז לצקת לתוכם את הבלילה. כך הם יישארו יציבים. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 3/4 מהמנג’ט. אין צורך לשמן את המנג’טים.
–
אפשר להשתמש ב”קוקטים” שהן תבניות אישיות מקרטון. מומלץ לשמן אותם לפני. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 2/3 מהתבנית.
–
אפשר להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון. יש לשמן את השקעים לפני. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 3/4 מהתבנית.
–
טיפים:
*מומלץ למלא את השקעים בכמות זהה של בלילה כדי שהעוגות תהינה בגובה אחיד.
*יש להניח לקאפקייקס להתקרר לגמרי לפני שמצפים בציפוי או בקצפת.
–
אוסף מתכוני קאפקייקס קלים להכנה.
איך להכין קאפקייקס
אפשרי לשים רבע כוס מייפל ורבע כוס שמן? ו2 כפות קקאו?
אפשר אבל קחי בחשבון שזה לא ייצא מספיק מתוק כי הקקאו מר.
כי בדרך כלל רבע כוס מייפל מספיק לנו, אולי לשים שוקולד צ’יפס/אוכמניות לטופינג?
אפשר לשים שוקולד צ’יפס.
שלום
אני רוצה להכין את שתי הגרסאות (שוקו ווניל) מבלילה אחת.
האם אפשר לשים מיץ תפוזים בשתיהן או לחילופין לשים חלב במקום מים ומיץ תפוזים?
כן אפשר לשים מיץ בשתיהן.
מעולה, תודה!
תודה רבה אפרת יצא מעולה!!
מהמם! תודה לך על השיתוף❤️
תודה רבה אפרת יצא מאד טעים!!
שמחה שיצא טעים🙂
היי אפרת,
הכנתי את הקפקייקס שוקולד שלך לראש השנה והיה לי קצת זמן להכין הכל אבל הספקתי בזכות המתכון המהיר שלך. יצא טעים מאוד.
הקפקייקס וניל יצאו לי בטעם ברזל בגלל שהתפוז היה חמוץ מאוד. (טיפ: לבחור תפוזים מתוקים 😀☆☆☆☆)
קודם כל כל הכבוד שהכנת!
ותודה שחזרת לשתף:)
שנה טובה❤️
היי אפרת
קודם כל תודה רבה! אני רוצה להניח למעלה דף סוכר )מגיע בעיגולים מוכנים לקאפקייקס( איזה קרם כדאי להכין לקאפקייקס וניל שהוא לא קרם שוקולד? להבנתי קצפת לא מומלצת לשים מתחת לדף סוכר
תודה 🙂
אפשר להכין ציפוי לבן כמו במתכון הזה- עוגה לבנה
לכמויות של המתכון שכתוב פה, הכמות קרם שם מתאימה?
מספיק להכין 50 גרם שוקולד לבן + כף שמנת להקצפה/לבישול.
היי אפרת, אני רוצה להכין את שני הסוגים אבל ללא סוכר. מה את ממליצה לשים במקום?
האם כדאי להוסיף סודה לשתיה? אם כן, כמה?
תודה!
אפשר להמיר את הסוכר במייפל טבעי.
סודה לשתיה אין צורך לשים אם לא רשום במתכון.
היי אפרת קןדם כל תודה! הכנתי את הוניל עם המייפל ויצא טעים.
למעלה הקאפקייקס התבקעו. יש משהו לעשות?
זה קורה לפעמים.
אפית בחום עליון ותחתון? לא טורבו, נכון?
כן. פשוט בגלל שאני לא מצפה אותם אז רואים ותהיתי אם יש לזה פתרון כלשהו 🙂
להבא תנסי לאפות ב175-170 מעלות, זה אמור קצת לעזור.
היי אפרת, אני רוצה להכין את המאפינס ללא סוכר. מה היית ממליצה לשים במקום? בגלל שזה ליום הולדת של ילדים מגיל שנה עד שלוש ולא כולם אוכלים סוכר.. תודה מראש!
אם זה לילדים אז אפשר לשים סירופ מייפל טבעי במקום.
מעולה. באותה כמות שרשום במתכון?
כן
תודה רבה אפרת! ועוד שאלה קטנה ברשותך 🙂 חשבתי להוסיף בננה לקאפקייקס שוקולד ולוותר על השוקולית בגלל הסוכר. יכול לעבוד לדעתך?
אני חושבת שאפשר. אם כן, שימי חצי כוס מים (במקום 2/3 כוס).
בכל מקרה כדאי להוסיף מייפל כי לדעתי המתיקות של הבננה לא תהיה משמעותית יחד עם הקקאו (אפשר לוותר על השוקולית).
היי אפרת המתכונים שלך מושלמים, והקאפקייקס השוקולד יצא לי מושלם.
רציתי לשאול האם אפשר לשים במקום מיץ תפוזים מים? או מיץ כולשהו אחר.
המיץ מוסיף טעם אבל אפשר לשים גם מים:)
יש לנו תנור מצויין והקפקייקס נאפו תוך חצי שעה
שלום אפרת
תודה על האתר המדהים!!!! עוזר לי הרבה במטבח.
שאלה- כשאת כותבת מיץ תפוזים למה הכוונה? מספיק מיץ של קריסטל לדוג’? או מיץ מתפוזים בלבד?
אודה לתשובתך בהקדם ( צריכה למחר)
מיץ מבקבוק לשתיה קלה כמו פריגת, קריסטל וכו’🙂
היי אפרת, האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש:)
אני צריכה להכין קאפקייס למסיבת גן, כמות של 30-40. תוכלי לרשום לי את הכמויות לוניל? ראיתי בתגובות שיש רק לשוקולד. תודה רבה מראש
היי איריס,
אלה הכמויות:
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
2.5 כוסות מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה או תרכיז)
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה)
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
וואי אלופה!!! ממש תודה על המענה המהיר♥️
היי אפרת, איך לשמור את הקאפקייקס עד מחר בצהריים? הוספתי להם ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה…
אם זה רק ציפוי אז בקופסה סגורה על השיש.
אם יש גם קרם/קצפת אז במקרר בקופסה סגורה.
תודה רבה♥️
היי,
דבר ראשון אני רוצה לומר שהמתכונים שלך פשוט טעימיםם ומדהימים!
דבר שני, שאלה קטנה: אם אני רוצה להוסיף פצפוצי שוקולד ציפס אז אני צריכה להוסיף לפני האפייה או לאחר האפייה?
לפני האפיה, אחרי ששמת את הבלילה בתבנית תפזרי מעל🙂
היי אפרת.
אני רוצה לאפות מראש את הקאפקייקס וניל לשבת בעוד שבועיים. אני כמובן אקפיא את הקאפקייקס המוכנים. אבל יש לי כמה שאלות:
1. הקאפקייקס יוגשו בשבת בבוקר. מתי כדאי להוציא אותם המקפיא?
2. איפה לשמור אותם לאחר ההוצאה מהמקפיא?
3. מתי מומלץ לשים את הקצפת מלמעלה?
תודה רבה!!
1. אפשר להוציא להפשרה יום לפני בלילה.
2. לשמור עטופים על השיש (אם אין להם קצפת).
3. את הקצפת אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. אפשר לזלף מעל הקאפקייקס כמה שעות לפני ההגשה או יום לפני. מרגע ששמת קצפת צריך לשמור את הקאפקייקס במקרר בתוך קופסה או תבנית אטומה.
היי אפרת, רציתי לשאול האם אני יכוהח לזלף את הקאפקייקס ולשמיר במקרר כמה שעות עד הערב.. זה יחזיק?
כן, בתנאי שהקצפת יציבה.
שלום
רוצה להכין כמות גדולה
וכרגע אין לנו מיץ תפוזים האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ ענבים?
תודה רבה
היי
עדיף לשים חלב/חלב סויה/מים מעורבבים עם חצי כפית מיץ לימון.
היי תהילה,
מצרפת לינק – איך מכינים קצפת.
שבת שלום וחג שמח!
היי אפרת
יש אולי עוד כלי שאפשר להכין איתו כי נגמר לי ואין לי עוד בבית..
היי
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ומשך האפייה יתארך בכ5-10 דקות.
תודה רבה אפרת מאד אוהבת את האתר שלך. איך עוד אפשר להכין קצפת אם אין לי פודינג וניל?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש באבקת סוכר במקום. להתחיל עם כף-שתיים על כל מיכל שמנת ולהוסיף לפי הצורך והטעם.
היי אפרת
הכנתי עם וילדיי אהבו .
מבחינת זמן בתנור רק אחרי 50 דקות בתנור ניהיה אצלי אפוי
והתנור אצלי חזק.
הכנתי עם קמח לבן אבל עם שמן אבוקדו
מה הגורם שלא נאפה כבר אחרי 20 דקות ?
איפה טעיתי?
תודה מראש ויום נפלא.
היי,
אני זוכרת שאת משתמשת תמיד בכוס מדידה, אבל אני שוב אשאל ליתר ביטחון😊 את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
את מחממת תנור לפחות 9 דקות מראש, על 180 מעלות? אופה בתכנית קו עליון ותחתון?
האם שאר העוגות/מאפים שאת אופה גם צריכים משך אפייה ארוך מהרגיל?
היי אפרת
כן אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית (איך ניתן לדעת שהכוס בנפח 240 מ”ל?) (אני משערת שהנפח 240 מ”ל על פי תמונה שפירסמת ?)
מחממת מראש אפילו רבע שעה
חום עליון תחתון
על גבי תבנית תנור באמצע התנור
לגבי שאר המאפים לא כל כך שמתי לב
לרוב אני מכינה רק את הקאפקייס שבמתכונים שלך .
תודה על התגובה .
אם הכוס היא כוס זכוכית סטנדרטית לשתייה חמה היא כנראה בנפח המתאים (אין דרך לדעת מלבד להסתכל על האריזה שלה אם שמרת, או למלא כוס חד פעמית לשתייה חמה במים ולשפוך את המים לכוס הזכוכית כדי לראות אם הכמות מתאימה).
נשמע שאת עושה הכל טוב אז שווה לבדוק אם הבעיה בתנור חוזרת על עצמה בשאר המאפים.
בהצלחה(:
היי אפרת
לקאפקייקס וניל אפשר במקום מיץ תפוזים אפשרי רק מים (ואם כן חמים או קרים?)
ולגבי מיץ תפוזים מ100 אחוז פרי יצא בסדר?
תודה מראש
ושבוע טוב.
היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה/שמנת צמחית ואם אין אפשרות אז אפשר גם במים (לא רותחים ולא קרים אלא בטמפ’ החדר).
גם מיץ תפוזים 100% יהיה נהדר, הטעם התפוזי יורגש יותר.
היי, אני רוצה להכין קאפקייק טבעוניים ולא מצאתי מתכון. האם אני יכולה לטבען את המתכון הזה (של הוניל) ולהמיר את הביצה ברסק תפוחים או בננה?
ואם כן אז מה עדיף למתכון הזה, בננה או רסק תפוחים?
תודה😊
היי,
את יכולה להכין את המתכון הטבעוני הזה לעוגה ללא ביצים בתבניות מאפינס.
שלום,
אני רוצה להכין קאפקייקס וניל קטנים ותכננתי למזוג את התערובת לעטרות נייר קטנות (בערך בגודל שמשתמשים לכדורי שוקולד). האם אפשר להעביר את הבלילה של הקאפקייקס לשקית זילוף כדי שאוכל למזוג לעטרות נייר באופן אחיד, או שהבלילה נוזלית מדיי?
תודה
היי,
אפשר להעביר את הבלילה לשקית זילוף ואפשר גם להיעזר בכפית כי המנג’טים ממש קטנים.
לדעתך כדאי למלא את המנז’טים עד החצי או יותר?
וכמה זמן לאפות בתנור?
למלא חצי או קצת יותר. זמן האפייה יכול לנוע בין 10-16 דקות. תלוי בגודל שתכיני.
בכל מקרה כדאי להשגיח על הקאפקייקס כדי לדעת מתי בדיוק להוציא אותם מהתנור.
תודה רבה 💜
היי,אם אני רוצה לשים ציפוי שוקולד עד איזה גובה אני צריכה לשים את הבלילה ואיזה ציפוי שוקולד את ממליצה לשים?
היי מיכל,
יש למלא את התבניות ב-3/4 מהגובה.
מצרפת לך מדריך לציפויי שוקולד(:
הכנו את הקאפקייק וניל, הם לא תפחו בכלל ויצאו צמיגים, זה בגלל שערבבנו יותר מידי או פחות מידי? ערבבו במטרפה ידנית.
היי רינת,
זה יכול לקרות בגלל ערבוב יתר, אבל גם בגלל עודף/חוסר באבקת אפייה או שימוש בכוס לא נכונה (במקום בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל).
מוצלח כתמיד! האם נראה לך שתוספת של קינמון תשתלב?
אם אוהבים קינמון- ישתלב מעולה(:
תודה! בהחלט ינוסה בהמשך…
הכנתי עם הבת 3 שלי, ובואי נאמר ששנינו לא בשלנים גדולים. אבל יצא מעולה, אפילו אישתי החמיאה לנו ואמרה שתכין כאלה גם ליום הולדת בגן.
שמחה ממש שיצא מוצלח(: כל הכבוד!
הי אפרת מהממת!
הכנתי למסיבה בגן של הבן שלי,
נראה מהמם, והריח…
נראה מעולה ובטוחה שיראה מושלם אחרי האפייה והקישוט!😊
הי אפרת.
אשמח לדעת איך להכין קרם / קצפת פרווה לקאפקייק. תודה!
היי יעל,
מכינים כמו קצפת רגילה, רק עם קצפת צמחית, ועם חלב סויה/שקדים.😊
ליום העצמאות הכנתי עם שני הבנים הגדולים (בן 4 ובן 5) קאפקייקס וניל פרווה. משהו מתוק למשפחה לאחרי “על האש”. יצא מדהים וטעים. קצרתי מחמאות רבות (הילדים יותר נכון קיבלו את המחמאות) שהיה טעים וממכר ☺️
רעיון מקסים ונראה מעולה! תודה על השיתוף נורית:)
היי אפרת, אוהבת את האתר שלך!
מתכננת להכין קאפקייקס לכל ילדי הכיתה, 33 סהכ. עכשיו שחוזרים לכיתות סוף סוף, אחרי שנה שלמה!!
חיפשתי בתגובות ולא מצאתי אם שאלו אותך על כמויות אז כותבת.. 🙂 תוכלי לכתוב בבקשה מה הכמות לכיתה שלמה? 33-35? המון תודה וימים טובים
היי ענת,
כדאי להכפיל כמויות פי 4 כדי שבטוח יצא מספיק. הנה הכמויות לקאפקייקס שוקולד:
4 ביצים גדולות או 8 ביצים קטנות
2 כוסות (400 ג’) סוכר
כוס ושליש (320 מ”ל) שמן
2/3 2 כוסות (640 מ”ל) מים חמים
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה)
4 כפות אבקת קקאו
4 כפות גדושות אבקת שוקולית
בהצלחה!
תודה רבה אפרת 🙂
למה הקאפקייס יצאו לי צמיגים כמו גומי
ערבבתי את המוצרים עם כף ואפיתי בערך 25 דקות כי פחות עוד היה מימי ויצא מאד לא אורירי במה שגיתי
היי רבקה,
באיזה כוס השתמשת? שימוש בכוס קטנה גורם לבלילה להיות מימית ולמאפינס צמיגיים. בנוסף, יכול להיות שלא אפית מספיק את המאפינס.
בכוס קרטון של שתיה חמה ואפיתי עד שראיתי עם קיסם שהעוגה לא רטובה תודה רבה
עם אני רוצה להכין את זה היום אפשר לשמור את זה וזה עדיין היהי טעים?
היי אגם,
את יכולה להכין ללא קישוט הקצפת ולשמור עטוף היטב במקרר, ולפני ההגשה לקשט בקצפת מעל:)
יצא מושלםם ממליצה…💗💗
הצעה:אפשר לקחת קאפקיס מוכן למרוח קצפת עם טיפה צבע מאכל כחול בכדי שיצא תכלת
מזלפים בכל צד קצת קצפת לבנה ולוקחים חצי חמצוץ ולהניח בן לבין (זה לא מובן בתמונה יותר מובן:)
אפשר גם:
נראה ממש ממש יפה אחינועם!
איזה כיף שאהבת 🙂
תודה שחזרת לשתף🌸
כמה זמן זה אמור להתקרר
משהו כמו 20 דק- חצי שעה
פשוט תניח להם להתקרר עד לטמפ’ החדר
הוספנו לזה שוקולד אבל כמה זמן זה אמור להתקרר
ביצה גדולה זה L?
שתי ביצים קטנות זה M?
היי בלי,
נכון מאוד 🙂
למה אין מתכון לקצפת? אז זה לא קפקייק זה מאפינס.
מצורף – איך מכינים קצפת.
הי אפרת, אני מתכננת להכין מחר ליום הולדת של הבן שלי. אני קצת מפחדת שהם יפלו לי אחרי האפייה. לא בטוחה שהבנתי מה מונע מהם ליפול. האם ההקצפה/ערבוב החומרים צריך להיות ידנית או במיקסר. תודה רבה!
היי סיון,
אין סיבה שהעוגה תנצח אלא אם כן היא לא מוכנה.
אם תוציאי אותה מהתנור לפני שהיא אפויה לגמרי היא עלולה לצנוח לכן כדאי לבדוק עם קיסם וחשוב שייצא יבש.
בנוסף, אין לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה.
אפשר לערבב במטרפה ידנית או במיקסר, לא משנה.
המון מזל טוב ❤️
תודה רה
לקאפקייק וניל – מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
המיץ מוסיף טעם אבל אפשר לשים חלב או מים באותה כמות.
היי אפרת,
קודם כל אספר שאנחנו נהנים בבית כולם מהאתר שלך!! לא מחפשים יותר מתכונים בגוגל רק באתר☺️
בנוגע לקאפקייקס:
1. במידה ואני רוצה שיהיו חלביים ניתן להמיר את השמן בחמאה והחלב במים?
במתכון של הוניל להוסיף את החלב ביחד עם התפוזים? אם כן באיזה יחס
2. לא הכנתי מעולם קצפת😅
אשמח לקבל הסבר איך להכין את הקצפת לזילוף
תודה רבה!!!
היי סיוון,
1. אפשר לשים חלב ו- 65 גרם חמאה מומסת (ממליצה לשלב 30 גרם חמאה+ 4 כפות שמן). במתכון הוניל לשים ⅔ כוס חלב (בלי מיץ תפוזים).
2. ממליצה לקרוא את זה- איך מכינים קצפת.
בהצלחה 🙂
הכוונה שלי היא אם אפשר להכניס לתנור כי כתוב שהם לא לאפייה…
לא יצא לי לאפות במנג’טים כאלה אבל יצא לי לשמוע על כאלה שהשתמשו בהם לאפיה למרות שהיה רשום שהם לא לאפיה והכל היה בסדר.
האם כל מנג’ט מנייר טוב לתבנית השקעים?
מבחינת הגודל עדיף שאלה יהיו מנג’טים מס’ 4.
היי,האם אני יכולה לקשט עם ציפוי שוקולד ולא קצפת..אני צריכה את זה לגן של הבן שלי ולא רואה איך הם יסתדרו שם עם קצפת..במידה וכן,אני צריכה לשים יותר מהבלילה בכל מנג’ט?
כן אפשר. עדיין שימי עד 3/4 גובה כי זה תופח.
איזו כתבה מעולה! עושה המון סדר 🙂
❤️
הי אפרת,
תודה רבה על האתר המדהים!!
הכנתי את הקאפקייקס והם היו נראות מעולה בתנור אבל צנחו לי כשהוצאתי אותם.
איך אני יכולה למנוע את זה?
אולי הם לא היו אפויים לגמרי כשהוצאת אותם.
כמה זמן אפית ובאיזה תבנית מאפינס השתמשת?
אחרי רבע שעה (כמו שהיה כתוב בהוראות) בדקתי וזה לא היה מוכן. אז השארתי אותם לעוד 10 דקות וזה היה נראה מעולה. אבל כמו שאמרתי, צנח אח”כ.
הכנתי במנגטים מנייר שהיו בתור תבנית אלומיניום עם שקעים כדי שזה יחזיק את זה…
תודה רבה!
השתמשת במיקסר או שערבבת ידנית? כי לפעמים גם הקצפת יתר עלולה לגרום לזה.
לא פתחת את דלת התנור לפני שעברה רבע שעה נכון?
פעם הבאה כדאי להמתין לפחות 22 דקות לפני שאת פותחת. יכול להיות שזאת הסיבה.
הכנתי את המתכון וטעמתי אחד ליפני שהכנסתי למקרר והוא יצא ממש אוורירי וטעים ואז הכנסתי אותו למקרר עד להגשה בערך שעה וחצי ושאכלתי אותו אחרי זה הוא לא היה אוורירי בכלל למה זה קורה?
במקרר זה מתייבש.
למה הכנסת למקרר? שמת קצפת?
זה היה מכוסה או פתוח?
שמתי קצפת והכנסתי למקרר לא מכוסה
אז זאת הסיבה. חשוב לכסות היטב אחרת זה מתייבש.
מתכון פשוט ומהיר וממש טעים, ממליצה בחום
תודה שהם 🙂
אין לי קקאו… מה אני יכולה לשים במקום?
אפשר לשים במקום כף גדושה שוקולית.
היי תתחדשי על האתר מהמם!לקאפקיי-ס וניל מה אפשר במקום מיץ במקרה אין לי בבית
תודה שרון 🙂
אפשר לשים חלב או מים באותה כמות.
הי,
האם אפשר להקפיא? צריכים ליומולדת של הבן בעוד שבוע ורוצים להוריד עומסים בהכנות.
הכוונה רק את הקאפקייקס (מאפינס) ללא הציפוי ומאוחר יותר לקשט.
אפרופו יום הולדת, איזה ציפוי קצפתי מומלץ אם הקאפקייק מיועדים לעמוד על שולחן מתוקים לאורך הארוע? מניח שקצפת רגילה תימס. באטר קרים? או שיש עוד פתרונות?
כן, אפשר להקפיא.
לדעתי באטר קרים.
היי אפרת
אני רוצה להכין כ 20 יחידות קאפקייקס וניל ב”קוקטים”
עלי להכפיל את כמות החומרים?
כן.
אפשר להכין יומיים לפני. ולשמור במקרר?
איזה קצפת מומלץ שיעמוד יציב
כן אפשר. את המאפינס אני ממליצה לשמור על השיש עטוף בניילון נצמד ואת הקצפת להכין ולשמור בנפרד במקרר.
באותו יום או קצת לפני ההגשה לזלף את הקצפת מעל המאפינס ואז להכניס למקרר.
אפשר להקציף מיכל שמנת להקצפה או קצפת צמחית עם 4 כפות אבקת פודינג וניל ורבע כוס חלב קר, עד לקבלת קצפת יציבה.
היי,
אני מכינה מחר בצהריים וזה מיועד לחצי בערב. איפה הכי כדאי לשמור על הקאפקייקסים שישמרו על טריות?
אם את לא שמה קצפת אז אפשר לעטוף היטב ולשמור במקום מוצל וקריר על השיש.
אם את שמה קצפת אז במקרר, בקופסה סגורה.
היי אפרת
האם ניתן להוסיף לקאפקייקס וניל סוכריות ציבעוניות לבלילה?
אם כן מה הכמות והאם זה ישנה לי את זמן האפיה?
היי רינה,
בבלילה עצמה פחות מומלץ. הצבע גם יימס מהחום.
כדאי להוסיף את הסוכריות לאחר האפיה, מעל הציפוי.
הי אפרת
יש סוכריות מיוחדות לאפיה שהצבע לא נמס..
נראה לך שזה יצא טוב עם כאלו סוכריות?
אם אלה סוכריות שהצבע לא יורד אז אפשר.
הי
באיזה כוס מודדים את הרטובים?
באיזה כוס מודדים את היבשים?
אפשר צילום הכוס?
כוס בנפח 240 מ”ל
היי, הייתי שמחה לדעת למה שאני מכינה את הקאפקייקס הוא מתנתק מהמנג אחרי האפיה ?
לא הבנתי. מתנתק ממה?
היי,
אני רוצה להכין קאפקיקס ליום הולדת של הילדה ולהזליף מעל את הקרם (משמנת צמחית).
כיצד עדיף לשמור אותם כשהקרם כבר מוזלף שתישמר הצורה של ההזלפה במועד ההגשה?
או שיש לך העדפה אחרת כמו להזליף סמוך למועד ההגשה?
אפשר לשמור במקרר אבל אז תצטרכי לכסות אותם באופן כזה שהזילוף לא יפגע.
אפשרות אחרת היא להכין את הקאפקייקס והקצפת בנפרד ולזלף סמוך להגשה (ואז את הקאפקייקס אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור על השיש ואת הקצפת – במקרר בכלי סגור).
לא יודעת מה הקטע, הייתי צריכה כמות גדולה, והמים פשוט הרסו את המרקם של הבלילה. העוגיות צנחו ברמה קשה, ממש, בחיים לא צנחה לי ככה עוגה גדולה, אז קאפקייקס?! בקיצור, לא אהבתי.
לא הבנתי. הגדלת רק את כמות המים או שהכפלת את כל החומרים?
באיזה כוס השתמשת?
העוגה תפחה ואח”כ צנחה? מתי זה צנח? בתנור או לאחר שהוצאת מהתנור?
כנל. הכפלתי את הכמות והמים יצרו בלילה מאודדד נוזלית. הקאפקייקס יצאו גומי😥😥 הטעם טעים אבל המרקם מזעזע. מה יכול להיות?
היי מרים,
באיזה כוס השתמשת?
בשימוש בכוס קטנה הבלילה יוצאת מאוד מימית ובטעם צמיגי
כנסי ללינק כאן המרת מידות אפיה ותוכלי לראות את הכוס שהשתמשתי בה
הי רציתי להוסיף עליהם קרמל מלוח באיזה שלב כדאי להוסיף את זה…
אפשר להוסיף מעל העוגות לאחר שהן מוכנות. כדאי להניח להן להתקרר קודם לטמפ’ החדר.
האם ניתן להשאיר את העוגה בחוץ (לא במקרר) ?
כן. בתנאי שלא שמת קצפת.
היי,
האם ניתן לוותר על האבקת שוקולית?
תודה מראש:)
אפשר לשים במקום כף שטוחה קקאו.
היי,
הכנתי את הקאפקייס ואני צריכה אותם למחר בבוקר השאלה האם לזלף היום או לשים את הקצפת במקרר ולזלף בבוקר
תודה
לא משנה, מה שנוח לך. קחי בחשבון שאם את מזלפת את צריכה לשמור במקרר מכוסה.
אפשרי להתתמש במכונה של וופל בלגי שעושה צורות עיגולים כמו תנור
היי נתנאל,
הכוונה למולטיקייק? אם כן, אפשר.
יצא לי מושלם
תקשיבי לי את אלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת. תבנית קטנות חד פעמי -יש צורך לשמן?תודה
רצוי שכן.
היי אפרת, מה שלומך?
אני מעונינית להכין את הקאפקייס למסיבת סיום גן של הבת שלי ביום שישי ואני רוצה לאפות אותם בקוקטים
האם זמן האפיה כאן יהיה יותר ארוך או יותר קצר ממה שרשמת במתכון ?
תודה רבה
אם אלה קוקטים גדולים אז זמן האפיה עשוי להיות 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנתי ביום שישי. יצא מושלםםםםםם.תודה
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להוסיף שוקולד ציפס?
כן.
פעם ראשונה שעבדתי עם זילוף, אומנם לא נראה מקצועי אבל טעים מאוד! מקווה שפעם הבאה הם יראו מקצועי ויפים כמו שלך 😃 תודה רבה על מתכונים מדהימים וקלים
היי קרן, השתמשת בצנתר כוכב?
היי… לא, צנתר עיגול
אז זאת הסיבה 🙂
האם אפשר בבלילה לשים חלב במקום מים חמים?
כן. מומלץ לחמם אותו קצת.
היי אפרת -לקרם וניל יש צורך בתוספת של חלב? ראיתי 2 תשובות שלך -אחד רשמת שמנת מתוקה ופודינג וניל .ובתשובה השניה רשמת שמנת מתוקה פודיני וחלב.אשמח לדעת.תודה
עדיף להוסיף חלב, פשוט בגרסת פרווה לא תמיד יש לאנשים חלב סויה או קוקוס בבית ולכן אני רושמת להם שיכינו רק עם שמנת ופודינג.
הי,
האם ניתן להכין מתכון זה במכשיר מולטיקייק של ICAKE
אם כן האם יש לשנות את המתכון או להשאירו כמו שהוא?
תודה
כן אפשר.
רק זמן האפיה משתנה. בסביבות 5 דקות.
הי
נראה טעים ןאני רוצה להכין ליום ההולדת של בני.
ניתן להכין בגרסת פרווה?
מתנצלת מראש על השאלה אבל איך מזלפים את הקצפת?
הקאפקייקס עצמם הם פרווה.
מתכון לקצפת פרווה: מקציפים מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) עם 4 כפות אבקת פודינג וניל עד לקבלת יציבה. את הקצפת שמים בשקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב.
היי אפרת מה שלומך???
רציתי לדעת..
אם אני מכינה בלילה של עוגה רגילה (למשל העוגת שוקולית של הכוס..כוס..כוס.. אם את מכירה)אפשר להכין את הקאפקייקס מהבלילה או שהמרקם ייפגע?
מכינה פשוט פעם ראשונה קאפקייקס ליום הולדת של הבת שלי שהחברות והיא יקשטו לעצמן..
ואפשר להכין יום לפני ולהשאיר מחוץ למקרר?
היי מעיין,
אפשר להכין את הקאפקייקס מבלילה של עוגה רגילה, כולל עוגת השוקולית שאת מתכוונת אליה.
אפשר להכין יום לפני ולשמור מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.
יום מקסים 🙂
הי
האם הכמויות הן עבור כוס של 180 מל או 240 ?
תודה
240 מ”ל.
היי
אני רוצה להכין כחמישה ימים לפני
איפה מומלץ לשמור כדי לשמור על הטריות
מומלץ להקפיא.
עוד שאלה אחת וזהו…
אם אני רוצה להכין קרם רגיל מקצפת וכו מתי אני יכולה להכין את זה
יואו אפרת את מדהימה אין ספק שבזכותך אנשים הולכים ברחוב שבעים….
קרם רגיל מקצפת את יכולה להכין כיומיים לפני ולשמור במקרר עד ההגשה.
תודה רבה.
2 שאלות
שמים בתוך שקית זילוף ומזלפים נכון? ואפשר להוסיף צבע מאכל נכון?
אם אני צריכה את זה למחר בבקר מתי אני יכולה להכין את זה כמה זמן מראש ואיך לאחסן?
סורי זה יותר מ2 שאלות…
שמים בשקית ומזלפים ואפשר להוסיף לזה צבע מאכל.
אפשר להכין כיום-יומיים לפני ולשמור במקרר. כדאי להוציא מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
הי אפרת זאת שוב אני עם השאלות שלי…..
אני צריכה מתכון של ציפוי לקאפקייק במרקם שאפשר לזלף וזה מתקשה קצת
נראה לי זה על בסיס מרגרינה ואבקת סוכר
יש לך מושג למה אני מתכונת?
היי מלי,
הכוונה לקרם חמאה. כעקרון מקציפים 100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפ’ החדר במשך כדקה (מומלץ לחתוך קודם לקוביות). מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר ומקציפים כדקה נוספת. מוסיפים חצי כפית תמצית וניל וכף מים וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
אפשר לשנות את המרקם לרך יותר ע”י הוספת יותר מים.
אפשר לדעתך לאפות גם בכוס מאג מחרסינה? או שהיא תתפןצץ? 🙁
בדר”כ זה אפשרי.
הי אפרת. נראה טעים ומושלם ליום הולדת של הילדה שביקשה מאפינס תותים (לא יודעת מאיפה ילדה בת 3 חשבה על הרעיון הזה…)
אז אני תוהה איזה מהמאפינס עדיפים לשילוב עם תותים- שוקולד או וניל?
ואיזה קרם כדאי לעשות אם אקשט מעל עם תותים? תודה מראש!
היי ליאור,
אם את רוצה לשלב תותים בתוך התערובת של העוגה אני ממליצה להכין את המתכון הזה – עוגה בחושה עם פירות יער ובמקום הפירות לשים תותים קצוצים. כמובן שאפשר להכין את העוגה בתבנית מאפינס (זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות).
אם את מתכוונת לקשט רק מעל בתותים אז אפשר להכין את מאפינס השוקולד עם ציפוי שוקולד ולשים מעל תותים או להכין את המאפינס הלבן עם ציפוי שוקולד לבן ולשים מעל תותים.
אפשר גם להכין קצפת ומעל לשים תותים.
המון מזל טוב 🎉
אפרת אלופה! חייבת לשתף, הכנתי גם את הווניל וגםאת את השוקולד למסיבה של הילדה, נשארה לי המון בלילה גם מהווניל וגם מהשוקולד, החלטתי לערבב את שתי הבלילות יחד (במקום לזרוק), להפתעתי יצא ממש ממש מוצלח!! כמו עוגת שיש אבל הרבה יותר מוצלח!
רעיון מהמם 🙂
שמחה שיצא טעים ותודה על השיתוף!
האם אפשר לשמור חלק מהבלילה במקרר כמה ימים ?
פחות מומלץ כי העוגות לא יתפחו כמו שצריך. האפקט של חומרי ההתפחה נפגע ככל והבלילה עומדת.
היי
עשיתי כמות כפולה בטעם וניל ותפוזים ואז חלקתי לשניים. לחצי מהכמות הוספתי קקאו ושוקולית. יצא מעולה! וזה מצויין לאורחי הצימרים שלי!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי נעמי,
הוספת כף קקאו וכף שוקולית?
היי, תודה על מתכונים מעולים וקלים 🙂
לגהי המאפינס וניל- האם אפשר להשתמש בריצ או חלב במקום המיץ תפוזים?
כן, אפשר לשים חלב באותה כמות.
מאוהבת באתר שלך. תודה. ועכשיו לשאלתי- למה תמיד כשאני מכינה קאפקייקס בכוסות קשיחות (קוקטים מנייר) יוצא לי לא טוב? הלמעלה יוצא ים גבעה קטנה (ולא שטוח) והאפיה מתארכת מאוד?
היי חני,
זה קורה גם לי 🙂 המבנה של הקוקטים מנייר הוא כזה שבאפיה זה יוצא כמו שתיארת. גם זמן האפיה ארוך יותר מאשר אפיה בתבנית מאפינס מסיליקון למשל.
מתכון מדהים! נגמר בשנייה
שמחה לשמוע 🙂
היי
מה שלומך?
אשמח אם תגידי לי אם אני יכולה לעשות במיקסר
כן אפשר.
אני יכולה להשתמש בקצפת מתוקה מוכנה ?
כן.
היי שבת שלום איך מכינים את הקרם וניל?
מקציפים מיכל שמנת להקצפה או קצפת צמחית עם 4 כפות אבקת פודינג וניל ורבע כוס חלב קר, עד לקבלת קצפת יציבה.
היי אפרת! אני מעוניינת להכין מיני-קאפקייקס קטנים (נגיד במנג’טים מס. 2) אבל יש לי רק תבנית שקעים רגילה. איך עושים אותם קטנים? לא ראיתי בחנויות תבניות עם שקעים קטנים, אז מה מחזיק אותם? בתמונות שלך, הקאטקייקס נראים קטנים, איך את עושה את זה?? רוצה להכין כמות ולקשת. תודה רבה!
היי אודליה,
אני שמה את המנג’טים בתבנית מאפינס רגילה למרות שהם קטנים יותר (לא זוכרת אם השתמשתי במס’ 2 או 3).
אפשר למצוא בחנויות (בעיקר לכלים חד פעמיים) גם קוקטים (מקרטון קשיח) ממש קטנים ואז אפשר לשמן אותם ולאחר קירור לחלץ את העוגה מהם.
מעולה תודה! ועוד שאלונת,
יש לי תבנית שקעים ממתכת אפשר לשמן ולהשתמש או שחייבים לשים מנג׳טים מנייר בפנים?
מחכה כבר לקנות את ספר המתכונים שלך! הפכתי לשפית בזכותך 😃
היי קרן 🙂
אם זו תבנית טובה אז אפשר לשמן ולשים ישר את הבלילה.
היי,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך אני משתמשת בהם הרבה.
אשמח לדעת כמה זמן לפני אפשר להכין אותם?
בלי קישוט כמובן..
ואיך ניתן לשמור עליהם
היי רותם,
קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין את העוגות כיומיים לפני, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא עד שבועיים.
הייי אפרת!!!
לא ראיתי איפה המתכונים לקרמים שמגיעים מעל הקפקייקס? מאוד רוצה להכין אבל גם רוצה קרם 😋😋
היי קרן 🙂
קרם תותים מכינים לפי המתכון הזה- מוס תותים.
קרם וניל או שוקולד אפשר להכין לפי המתכון הזה – גליליות ממולאות.
קרם שוקולד יותר עשיר אפשר להכין גם לפי המתכון הזה- מוס שוקולד.