מצרכים להכנת עוגיות אמסטרדם השחר
- 75 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
- 4 כפות סוכר חום כהה
- 1 ביצה גדולה
- כוס ורבע (175 ג’) קמח לבן
- כף אבקת שוקולית
- רבע כפית אבקת סודה לשתיה
למילוי:
- ממרח השחר העולה
איך מכינים עוגיות אמסטרדם השחר?
- בעזרת כף קפיצית או שתי כפיות משומנות, יוצרים כדורים בגודל כפית של ממרח השחר ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט. מכניסים למקפיא למינימום חצי שעה.
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מערבבים בקערת מיקסר (וו גיטרה): חמאה עם סוכר חום. מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח, שוקולית ואבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם הבצק יבש/פירורי יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים בעובי 2.5-3 ס”מ. מטמינים בכל כדור עיגול ממרח שהקפאנו ומכסים בבצק (מתקבלת עוגית שוקולד מבלי שרואים את המילוי).
- מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 15-17 דקות.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
12 תגובות
כניסה
12 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














