מצרכים להכנת תבשיל אורז ובורגול
- כוס בורגול עבה (יש להשרות במי ברז כ-5 דקות ולסנן)
- כוס אורז לבן שטוף ומסונן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 עגבניה גדולה מגורדת
- 2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)
- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2.5 מים רותחים
תיבול:
- כף סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
איך מכינים תבשיל אורז ובורגול?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והעגבניה המגורדת ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את האורז, הבורגול, רסק עגבניות, פטרוזליה קצוצה ומתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
- מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את אש ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. מרימים את המכסה, מערבבים קלות ומגישים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
43 תגובות
כניסה
43 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

