www.10dakot.co.il

שבלולי וניל ללא תוספת סוכר

שבלולי שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס - ללא תוספת סוכר!

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
שבלולי וניל ללא תוספת סוכר
בישול/אפייה

35 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת שבלולי וניל ללא תוספת סוכר

  • 3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
  • כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם)
  • רבע כוס תחליף סוכר סוויטאנגו
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
  • חצי כפית תמצית וניל
  • שליש כוס (66 ג’) שמן
  • קמצוץ מלח
  • קרם וניל למילוי:
  • ¾ כוס (180 מ”ל) חלב
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמנת להקצפה
  • רבע כוס (50 ג’) תחליף סוכר סוויטאנגו
  • כפית תמצית וניל
  • לערבב בקערית: חצי כוס חלב (120 מ”ל), חלמון ביצה (הצהוב), 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל סוויטאנגו.

לפיזור:

  • שוקולד צ’יפס ללא סוכר (סוויטאנגו)

להברשה:

  • ביצה טרופה

איך מכינים שבלולי וניל ללא תוספת סוכר?

הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערת מיקסר (וו לישה): קמח, שמרים ותחליף סוכר. מוסיפים ביצים, מים ותמצית וניל ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ולשים במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (בינתיים מכינים את קרם הוניל).
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס”מ, מורחים מעל את קרם הוניל באופן אחיד ומפזרים שוקולד צ’יפס.
  4. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ ומגלגלים לצורה של שבלול.
  5. משמנים תבנית רינג עגולה בקוטר 26 ס”מ (ניתן גם לרפד אותה בנייר אפיה) ומניחים את השושנים מניחים בתוך התבנית. מכסים במגבת להתפחה של 15 דקות.
  6. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד להשחמה יפה.

    קרם וניל:

  7. מחממים בסיר קטן (על אש נמוכה): ¾ כוס חלב, רבע כוס שמנת להקצפה, רבע כוס סוויטאנגו ותמצית וניל.
  8. מערבבים בקערית (רצוי בעזרת מטרפה ידנית): חצי כוס חלב, 3 כפות קורנפלור, כף אינסטנט פודינג וניל עד לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים.
  9. מוספים לסיר את תערובת החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד (מזכירה שהסיר צריך להיות על אש נמוכה).
  10. מגבירים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (כ-2 דקות). מסירים מהאש ומצננים לגמרי (מומלץ להכניס את קרם הוניל למקרר לשעה לפחות).
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
9 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

9 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות