מצרכים להכנת שבלולי גבינה ותרד
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- כפית (5 ג’) שמרים יבשים
- כפית שטוחה סוכר
- חצי כפית מלח
- 4 כפות שמן
- מים חמימים (בין שליש לחצי כוס)
למילוי:
- כף שמן זית + שן שום כתושה
- 100 גרם עלי תרד
- 3/4 כוס גבנ”צ מגורדת (כ-75 גרם)
- 2 כפות גבינת פרמזן (מומלץ, לא חובה)
- *ביצה טרופה לציפוי
איך מכינים שבלולי גבינה ותרד?
- מערבבים את הכל חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים מוסיפים בסוף, בהדרגה לפי הצורך). לשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כרבע שעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את עלי התרד. מחממים מחבת עם כף שמן ומבשלים את עלי התרד במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מגירים נוזלים ומצטמצמים. מסירים מהאש.
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לריבוע דק. מערבבים כף שמן זית עם שן שום כתושה ומברישים את הבצק. סוחטים את עלי התרד משאריות נוזלים ומניחים על הבצק בצורה אחידה. מפזרים מעל גבינה צהובה ופרמזן.
- מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של עד ס”מ וחצי. מניחים במרווחים על נייר האפיה. מברישים כל שבלול בביצה טרופה.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
135 תגובות
כניסה
135 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

