www.10dakot.co.il

קציצות פרסה ובשר

קציצות פרסה ובשר לפסח אפויות בתנור. מי שלא מכיר, פרסה הכוונה לכרישה או לוף. זה ירק ממשפחת השומיים. המראה של זה הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
קציצות פרסה ובשר
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

35 דקות

מס׳ מנות

25 קציצות

כשר מסוג

מצרכים להכנת קציצות פרסה ובשר

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • בצל קטן מטוגן עד להזהבה קלה
  • 1.5 כרישה גדולה (400-500 ג’) חתוכה לעיגולים
  • ביצה גדולה או 2 ביצים S או M
  • שליש כוס קמח מצות

תיבול:

  • חצי כפית כמון, כפית מלח, מעט פלפל שחור

איך מכינים קציצות פרסה ובשר?

  1. מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הכרישה החתוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מעבירים למסננת.
  2. טוחנים במעבד מזון את הכרישה (למי שאין מעבד מזון כשל”פ ניתן למעוך את הכרישה בעזרת מזלג או לקצוץ דק-דק בעזרת סכין).
  3. מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה (יש לסחוט אותם מעט מנוזלים). מוסיפים בשר טחון, ביצה, קמח מצות, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  5. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.
  6. יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
    הפעל טיימר (20 דק’)
    +
    טיימר פועל
  7. הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
פרסה - כרישה כרישה חתוכה ומסוננת
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
קציצות פראסה
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
43 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

43 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות