מצרכים להכנת פשטידת מצות ובשר
תבנית אינגליש קייק
- 3.5 מצות
- שליש כוס מים רותחים
- בצל בינוני קצוץ
- 250 גרם בשר טחון
תיבול לבשר:
- חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור
- 3 ביצים גדולות
תיבול לתערובת:
- שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
איך מכינים פשטידת מצות ובשר?
- מפוררים את המצות ומניחים בקערה. מוסיפים שליש כוס מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות.
- מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים במשך כמה דקות עד שהבשר מתבשל. מתבלים בחצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את תערובת הבשר לקערה עם המצות. מוסיפים ביצים ומתבלים בשליש כפית מלח ומעט פלפל שחור.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים באופן אחיד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?


-
כל התגובות (8)
-
חוות דעת וטיפים (0)
-
שאלות (0)
רגע לפני שאתם שואלים, שימו לב שלפעמים השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכםאם משתמשים בפתיתי מצות (farfel) כלומר מצה שכבר שבורה, כמה כוסות צריך?
היי אפרת תוכלי לרשום כמויות ל500 גרם בשר טחון? תודה רבה;)
היי, חג שמח, המתכון נראה מעולה!
היום אכין אחרי חיפושים ארוכים למנת פתיחה טובה. יש לי שאלה, האם ניתן להוסיף צנוברים ועשבי תיבול כמו כוסברה נניח? המון תודה 🤗
היי אפרת, האם ניתן להכין אותה עם עוף טחון? ייצא גם טוב?
תודה על כל המתכונים שמקלים על חיי🙏🏽
סליחה על השאלה המעצבנת, אני פשוט גרה בחו"ל ואין פה מצות (ובכלל לא פסח עכשיו) והמתכון נראה לי מעניין... את חושבת שאפשר להמיר את המצות בקרקרים?