www.10dakot.co.il

עראיס מפרגית

חשבתם שעראיס חייב להיות עם בשר טחון? אז יש לי הפתעה בשבילכם – קבלו גרסה מיוחדת עם פרגית עסיסית. תאמינו לי שאחרי שתטעמו את הגרסה הזו, תתקשו להחליט איזו גרסה אתם מעדיפים.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
עראיס מפרגית
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

12-15 דקות

מס׳ מנות

10 חצאים

כשר מסוג

מצרכים להכנת עראיס מפרגית

  • כמות: 10 חצאים
  • 5 פיתות רגילות חתוכות לחצי
  • 600 גרם פרגיות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום
  • כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

תיבול:

  • כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
*תרסיס שמן קנולה של פאם

איך מכינים עראיס מפרגית?

  1. טוחנים במעבד מזון את הפרגיות עם הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  2. ממלאים כל חצי פיתה בתערובת (אין צורך לבשל לפני) ומתיזים תרסיס שמן משני צידי הפיתה.
  3. מחממים מחבת אש גבוהה (אין צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.
  4. בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  5. לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 12-15 דקות.
    הפעל טיימר (12 דק’)
    +
    טיימר פועל
  6. מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.
-מומלץ להגיש עם טחינה.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
8 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

8 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות