זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים גדולות
שליש כוס (65 ג’) סוכר (*אם המיץ חמצמץ יש לשים חצי כוס סוכר)
שליש כוס (65 ג’) שמן
קליפת תפוז מגורדת
חצי כוס (120 ג’) מיץ תפוזים
כוס (125 ג’) קמח כוסמין מלא
2 כפות (20 ג’) קורנפלור
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח כוסמין עם קורנפלור, אבקת אפיה ואבקת קינמון ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להקפיד לא לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע במרקם העוגה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי
יש לי ביצים m כמה להשים
והאם אפשר קמח כוסמין לבן במקום מלא
2 ביצים
אפשר כוסמין לבן
בוקר טוב אפרת,
טעים ברמות!!!
הכפלתי כמויות לתבנית 20X30 ובשלתי מיץ תפוזים סחוט עם סוכר ומרחתי מעל העוגה.
ממש מוצלח
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף
אפרת שלום, אליפות!!! רך פריך ואוורירי.
הכנתי מקמח כוסמין 80%. הכפלתי כמויות ולא היה לי קורנפלור- המרתי בקמח תפוחי אדמה.
לי יצא גבוה אבל אוורירי ולא דחוס. מושלם.
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה ושבת שלום
הכנתי ויצא מאוד טעים! את הסוכר החלפתי בשליש כוס אריתריטול+ קצת סילאן, ושפכתי על העוגה האפויה סירופ ממיץ תפוזים וסילאן כדי שתהיה יותר עסיסית ומתוקה.
מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף!
את הסירופ שעשית שפכת אחרי שהעוגה הייתה מוכנה או לפני שנכנסת לתנור?
עוגה מעולה אני מכינה אותה הרבה! תודה רבה על המתכונים שלך 🙏🏼
שמחה לשמוע💜
תודה ליהי
האם אפשר להכין את העוגה עם סוכר חום במקום לבן ולהפחית בכמות הסוכר?
אפשר להפחית עד רבע כוס, העוגה תצא במתיקות מעודנת.
בגלל שזה סוכר גרגירי יותר יש לערבב היטב עם הביצים עד שכמעט יימס.
ניסיתי את המתכון הזה 5 פעמים וכל הזמן יוצא לי לא עוגה אלא יותר פשטידה. ממש דחוס וצמיגי…יודעת להגיד לי למה? עושה בדיווק לפי ההוראות. אולי משהו בערבוב של היבשים והרטובים?
יש מספר סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר או ארוך מהדרוש לעוגה.
בנוסף שימי לב ששימוש בקמח כוסמין משנה מעט את מרקם העוגה והופך אותה לדחוסה קצת יותר.
הכנסתי הכול לחד פעמי של אינגליש קייק והכול נהפך לנוזלי האם זה בסדר? צריך להוסיף עוד דברים לבלילה?
היי,
מה הכוונה הכל נהפך לנוזלי?
האם העוגה לא נאפתה מבפנים?
זה אומר שכנראה היה חוסר דיוק בכמויות (או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה), גודל תבנית קטן מהדרוש (הגודל הדרוש- 10*31) או חום אפייה נמוך יותר, וכן משך אפייה קצר מהדרוש.
התמונה היא לפני האפייה.. הייתי חייב להשתמש בכוס מדידה? כי פשוט רק מדדתי לפי המשקל שיש לי. בפעם הבאה צריך להשתמש בכוס מדידה?
אצלי התמונה מאד קטנה ולא ברורה, כך שקשה לראות את המרקם.
אם זה לפני האפייה הבלילה אמורה להיות די נוזלית…
אפשר להשתמש במשקל ולמדוד בגרמים, אבל רק בתנאי שמודדים את כל המרכיבים בגרמים ולא חלק מהם במ”ל- עם כוס מדידה.
יצא מר בגלל גרידת התפוז השלם
היי,
יכול להיות שגירדת גם את החלק הלבן של התפוז שהוא מר, או שאת פחות מחבבת את הטעם של גרידת תפוז… בפעם הבאה תוכלי להשתמש בחצי תפוז.
חייב קורנפלור?
אפשר משהו במקום?
אפשר להחליף ב2 כפות קמח😊
אפשר ב2 כפות קוקוס?
ואפשר להחליף את הסוכר במייפל ולהוריד כמות?
2 כפות קוקוס אפשר לשים בכל מקרה אבל כדאי לשים 2 כפות קמח.
אפשר לשים שליש כוס מייפל.
חשבתי להוסיף לעוגה קוקוס, אגוזים ושוקולד צ’יפס
זה הולך ביחד?
אשמח לדעת כמויות (כמה קוקוס ואגוזים ניתן להוסיף? האם זה בא על חשבון הקמח?)
תודה רבה!
היי הדס,
אפשר להוסיף לעוגה כשליש כוס קוקוס.
אפשר להוסיף 3 כפות אגוזים קצוצים, אך אם את מוסיפה לעוגה גם קוקוס- תפחיתי 3 כפות מכמות הקמח.
בהצלחה😊
תודה רבה!
ויש אפשרות לקחת חלק מהבלילה ולהוסיף קקאו ואז תהיה עוגה בחושה?
כף קקאו?
מניחה שאפשר, כף קקאו אמורה להספיק😊
בסוף הכנתי לפי המתכון (הפחתתי טיפה מהסוכר ומהשמן)
הפרדתי ביצים בהקצפה והוספתי חצי כפית סודה לשתייה
ופקאן מלמעלה
יצא סוףףף!!
תודה רבה
וואו מעולה! תודה על השיתוף🌺
אם אני משתמשת בקמח כוסמין 80 אחוז + קורנפלור אני אמורה לנפות ?
היי שרון,
רצוי לנפות תמיד קמחים בעוגות:)
שלום אפרת,
אני חדשה באתר והמתכונים נראים מוצלחים ומגרים ששווה לנסות.
אשמח לדעת אם הכמות של העוגה היא אכן רק לכמות של תבנית אינגליש קייק אחת?
תודה ויום טוב.
היי יעל וברוכה הבאה🙂
הכמות לתבנית אינגליש אחת.
בהצלחה!
תודה רבה!!
שאלה נוספת בקשר לתחליפי סוכר, אני רואה שאת משתמשת רבות בתחליף ‘ כמו סוכר’, הייתי שמחה לשמוע אם אכן הוא מספיק בטיחותי וטוב לשימוש כי הבנתי שיש תחליפים שממש לא בריאים.
תודה רבה רבה!!
אכן ישנם תחליפי סוכר פחות בריאים, ובלי קשר לא מומלץ לצרוך כמות מוגזמת של ממתיקים מלאכותיים, הכל במידה
אני חושבת שתחליפי סוכר על בסיס סטיביה הם עדיפים יותר מבחינה בריאותית.
יצא ממש טעים תודה רבה
מתכון מושלם כרגיל
תודה רותם, שמחה לשמוע 🙂
פשוט וטעים. המון תודה!!!
תודה לך❤️
מתכונים מעולים!🙂 אם אני רוצה להמיר במתכונים (עוגות וחלות) קמח לבן חיטה בקמח כוסמין לבן, האם הכמות נשארת אותו הדבר?
היי תהילה
תודה רבה 🙂
בעיקרון אפשר להמיר קמח כוסמין לבן בחיטה, יש מתכונים שמומלץ לשלב בינהם
אבל לרוב אין בעיה- הכמות נשארת אותו הדבר 🙂
שבוע טוב❤️
היי אפרת !
תודה רבה על המתכונים שלך הם מצויינים וקלים להכנה !
אפשר לוותר על הגרידת תפוז ?
כן אפשר 🙂
יצא פשוט מושלם תודה! חצי תבנית חוסלה על ידי והבן שלי . הכנתי בדיוק כמו במתכון אבל אפיתי למשך 40 דקות כי כשבדקתי אחרי 30 דקות זה היה רטוב בפנים ועדיין רוטט. והעוגה בכלל לא צנחה. הכנתי בתבנית אינגליש קייק שהיא מיועדת ללחם קצרה ורחבה מעט. יצא כל כך רך ואוורירי.
נראה מעולה אור!
כיף שחזרת לעדכן ותודה על הטיפ 🙂
סופ”ש נפלא❤️
תודה לך ! ❤️
מה אפשר לעשות כדי שתצא עסיסית במיוחד ולא דחוסה ולא אוורירית? הקוקוס תורם לעסיסיות?
היי חן,
לעוגה אוורירית ועסיסית אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.
עם קמח כוסמין מלא זה יוצא פחות אוורירי.
הקוקוס תורם לעסיסיות אבל לא קשור לאווריריות.
אפשר גם להקציף את הביצים עם הסוכר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
חשוב גם לערבב כמה שפחות לאחר שמוסיפים את הקמח כי ערבוב יתר גורם לעוגה לצאת דחוסה.
היי איפה במתכון יש קוקוס ?
אין במתכון, ניתן להוסיף 🙂
אפשר להכין את אותו המתכון על לימון? וזה יהיה אותם יחסים למיץ הסחוט ולגרידה?
היי אביבית,
תוכלי להכין את המתכון הזה מתכון לעוגת לימון בחושה
ובמקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה הכמות 🙂
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?
אפשר לשים 2 כפות קמח.
העוגה בתנור עכשיו ופתאום עלה לי רעיון להגיש אותה מחר עם קישוט מיוחד (לא אבקת סוכר או שוקולד מריר, לצורך הדוגמה). אולי משהו כמו הזיגוג שיש על סינמון באן? אשמח לרעיונות
כן אפשר.
אפשר גם להכין זיגוג כמו במתכון הזה- קאפקייקס דבש
תודה רבה על התשובה המהירה! חייבת להתוודות שטעמתי (מהפירורים חחח) והטעם של התפוזים מטורף 🙂 סופסוף עוגה רכה ונימוחה, שבאמת מרגישים בה את התפוז (וזה עוד רק מהפירורים). מצ”ב תמונה, כפי שאפשר לראות אלתור גרוע עם שוקולד רובי, כי גיליתי שאין לי אבקת סוכר/ שוקולד אחר באופן כללי.
תודה שחזרת לשתף 🙂
הוספתי שוקולד צ’יפס ויצא מצוין!
תודה רבה:)
מהמם 🙂
תודה רחלי
הכנתי לשבועות – עוגה מאוד מוצלחת, טעימה ורכה! תודה רבה אפרת ושבוע טוב 🙂
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 💜
תודה אודליה
היי המון תודה
העוגה יצאה פשוט מושלמת!!!!
שמחה לשמוע ❤️
אני רוצה לאפות עם קמח מלא ובלי קורנפלור. כמה לשים?
היי דרורה,
בעוגות מומלץ יותר להשתמש בקמח כוסמין מלא כי אז התוצאה יותר מוצלחת והמרקם פחות דחוס מקמח מלא רגיל.
אם בכל זאת את מכינה עם קמח מלא שימי כוס + כף קמח מלא (במקום הקמח והקורנפלור).
במה אפשר להמיר קורנפלור.. ??
כי אין לי כרגע …
אפשר לשים 2 כפות קמח.
אפרת תודה רבה על המתכון! העוגה יצאה ממש רכה וטעימה!
מזל שהכפלתי את הכמויות! החלפתי את הקמח כוסמין בקמח מלא, בהתאם להנחיות שלך. וויתרתי על הקורנפלור..
שבת שלום:-)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליטל
היי אפרת
במה ניתן להחליף את הביצים במתכון?
תודה
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר ברבע כוס רסק תפוחים. במקרה כזה רצוי להשתמש בקמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל) כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.
היי אפרת, אם אני רוצה להשתמש בלימון במקום תפוז זה גם בסדר?
ובמקום סוכר או סילן מה ניתן להוסיף? (לא מחפשת שיהיה מתוק
במקום מיץ תפוזים אפשר לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון ולהוסיף מים עד חצי כוס ואפשר לגרד קליפת לימון (רק החלק הצהוב).
הלימון חמצמץ ולכן תצטרכי להמתיק את העוגה. אפשר לשים מייפל טבעי.
תודה על המתכון!
האם מתאים קמח כוסמין לבן במקום המלא? והאם אפשר להחליף את הסוכר ברסק תפוחי עץ ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש ורק בשורות טובות🙏
כן מתאים.
לגבי הסוכר, לא בטוחה. אני ממליצה להמיר במייפל טבעי או דבש ולשים לפחות רבע כוס.
תודה על המתכון. מאוחרוקמח כוסמין מלא דל מאוד בגלוטן, למה צריך להימנע מערבוב יתר?
אבל עדיין יש בו גלוטן.
גם ככה שימוש בקמחים מלאים כולל כוסמין מלא גורמים למרקם לצאת פחות אוורירי מקמח לבן אז אם אפשר להמנע מערבוב יתר אז רצוי.
אין לי קורנפלור. מה אפשר במקום?
אפשר לשים 2 כפות קמח.
היי. האם אני יכולה להכין בתבנית של מאפינס?
כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצאה טעימה ורכה! הוספתי גם אגוזי מלך מרוסקים.. תודה על מתכון מוצלח כמו תמיד
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
קמח מלא הכוונה קמח חיטה מלאה?
ופה מדובר על קמח כוסמין מלא אז אפ אשים לפי המתכון ובמקום הקורנפלור אך אותה כמות אשים קמח כוסמין מלא (נוסף על הכמות שרשום)?
לא יצא דחוס?
בתודה מראש
כשאני רושמת קמח מלא הכוונה לקמח חיטה מלאה.
כאן מדובר על קמח כוסמין מלא. אפשר לשים קמח כוסמין מלא במקום הקורנפלור אבל עדיף קמח כוסמין לבן אם יש לך.
היי אפרת
במקום הקורנפלור קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין לבן?
תודה.
עדיף לבן אם יש לך.
היי אפרת תודה רבה על המתכונים
אם אין לי קורנפלור?
אפשר לשים 2 כפות קמח כוסמין.
מה תפקיד הביצים בעוגה? אם אני ממירה לרסק תפוחים אפשר להוסיף גם סודה לשתייה ומיץ לימון?
אני משתמשת בשמן קוקוס וכדי שיהיה פחות מורגש רציתי לדעת אם אפשר להפחית מכמות השמן?
אשמח לתשובה
הביצים קושרות את החומרים ובכך מייצבות את העוגה וגם מעניקות אווריריות לעוגה.
אפשר להמיר לרסק תפוחים אבל העוגה תצא דחוסה, בעיקר אם משתמשים בקמח כוסמין מלא (במקרה כזה רצוי להשתמש בקמח לבן). אפשר להוסיף גם חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה. בגלל שיש במתכון מיץ תפוזים אין צורך בלימון.
שימי לפחות רבע כוס שמן קוקוס מומס.
היי אפרת,
האם ניתן להוסיף קוקוס לעוגה.
אם כן איך משתלב?
תודה🙏
כן, אפשר להוסיף לתערובת הקמחים כשליש כוס קוקוס.
צהריים טובים
נתקעתי בלי אבקת אפיה
יש לי רק קמח כוסמין מלא
וקמח תופח רגיל
אפשר עדיין להכין או לוותר? אם כן מה הכמויות?
שימי כוס קמח תופח.
תודה על התשובה(:
ולגבי חלות מקמח כוסמין לבן.. האם יש צורך לערבב עם קמח כוסמין לבן גם קמח לבן כמו בהרבה מתכונים של חלות כדי שהחלה תצא אוורירית יותר או קמח כוסמין לבן הוא אוורירי מספיק כמו קמח לבן רגיל?
אפשר להכין חלות מקמח כוסמין לבן בלי לשלב גם קמח לבן רגיל.
אין על המתכונים שלך(: עלי והצליחי!
רציתי לשאול האם יש הבדל בין קמח כוסמין לבן לבין קמח כוסמין מלא/70%?
היי חן,
במתכון הזה אפשר להשתמש בכל אחד מהקמחים שציינת.
אם זה מבחינה בריאותית אז קמח כוסמין מלא הכי בריא, אח”כ קמח כוסמין מלא 70% ובסוף קמח כוסמין לבן.
לגבי מרקם העוגה (באופן כללי – כל עוגה), הכי מוצלח יוצא עם קמח כוסמין לבן. אח”כ קמח כוסמין מלא 70% ובסוף קמח כוסמין מלא.
אפרת
תודה רבה על המתכון , אני הכנתי עם שמן קוקוס אורגני וניפיתי את הקמח
יצא ממש ממש טעים
נראה מעולה! תודה קרן 🌺
היי
רציתי בבקשה לדעת כמה שמן קוקס שמת ואם הוא היה נוזלי או מוצק?
היי יפית,
במקרה הזה כדאי לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.
היי אפרת
אם אשתמש בקמח כוסמין מלא או קמח כוסמין מלא 70 אחוז אז יצא דחוס?
לא אבל אם יש לך את שניהם אז עדיף 70%.
הי אפרת,
מה ההבדל, אם בכלל, בין קמח כוסמין לסובין כוסמין אורגני (זה מה שיש לי בבית..), והאם אפשרי להשתמש בסובין כוסמין במקום קמח כוסמין..?
תודה
היי שירה,
סובין זו השכבה החיצונית של גרגיר החיטה וזה שונה מקמח.
חייבת לציין שלא ניסיתי להכין עוגה מסובין ולכן אני לא יודעת איך המרקם יוצא.
היי אפרת. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. יצא מושלם. המון תודה, כרגיל 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרין
העוגה יצאה טעימה, אך “רטובה” מידי. הפחתתי סוכר ועדיין יצאה מתוקה לטעמי. לא הובן לי איך זה אמור לצאת פחות דחוס כמו בתמונה שלך?
היה עלי להוסיף קמח?
היי רוני,
זה יכול להיות כתוצאה משימוש בכוס קטנה או שהעוגה עדיין לא היתה אפויה לגמרי.
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת, השתמשתי בכוסות מדידה לשם הכנת העוגה 🙂
היי רוני,
אם העוגה היתה אפויה לגמרי אז אולי כדאי פעם הבאה לא להוסיף סירופ.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על המתכון הנהדר.
במקום הקורנפלור הוספתי שתי כפות של קוקוס טחון. יצא אוורירי מאוד!
אחרי שהעוגה יצאה מהתנור שפכתי מעליה מעט מיץ תפוזים (אצלי במשפחה אוהבים עוגות לחות).
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
עוגה מצויינת.
קלה להכנה, אין צורך במיקסר. יצא לי מושלם. מתאים ומנחם לגשם הנוכחי.
תודה
תודה אורנה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
אפרת היי
האם כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר במקסר? או עם מטרפה ביד?
אפשר להכין בשתי הדרכים. לעוגה קצת יותר אוורירית אפשר להקציף עם מיקסר.
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים!!!!
רציתי לשאול האם אפשרי להחליף לקמח שיפון? אם כן, מה היחס והאם צריך להוסיף עוד נוזלים?
תודה רבה,
נועה.
היי נועה,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון לעוגות. זה יוצר מרקם “כבד” ופחות טעים.
שבת שלום 💜
היי אפרת
עשיתי את העוגה טבעונית כפי שהמלצת..תודה ענקית
הוספתי רסק תפוחים ויצא מושלם (לא כמו עוגת תפוזים עם ביצים אבל טעימה ממש )
תודה רבה ושבוע טוב😉
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב 💜
היי רציתי בבקשה לדעת כמה הוספת רסק תפוחים במקום הביצים?
כמה קלוריות יש בעוגה ?
המתכונים שלך פצצות אחד אחד !!!!!!!!!!
אני אופה די הרבה ועוד לא ראיתי מתכונים יותר טובים משלך….
כ-130 קלוריות בפרוסה.
ותודה 🙂
היי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
קלים ובעיקר מוצלחים 🙂
הייתי רוצה להפוך את העוגה לטבעונית (ללא ביצים )
מה ניתן להשתמש כתחליף ?
היי אביבה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר ברבע כוס רסק תפוחים. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהעוגה עשויה מקמח כוסמין מלא אז בלי ביצים היא עלולה לצאת די דחוסה. אפשר להמיר את הקמח (או לפחות חלק ממנו) בקמח לבן כדי שהמרקם ייצא קצת פחות דחוס.
הכנתי היום את העוגה, יצאה ממש טעים, בעלי אמר שזו העוגה הכי טעימה שאי פעם הכנתי.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שירי
האם אפשר לעשות גם מקמח מלא?
כדי שהעוגה לא תצא דחוסה אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח תופח מלא עם חצי כוס קמח תופח או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
ושאלה נוספת,
מה כמות הקליפה? זה מתפוז שלם?
וכן, קליפה מתפוז שלם (רק החלק הכתום).
היי אפרת,
יש לי קמח כוסמין לבן, זה בסדר?
כן אפשר.
היי, מה הכמויות לתבנית 24? והאם ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס? תודה רבה!
היי רינת,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
הכמות של הקמח והסוכר זה כוס חד פעמית שקופה?
לא, זאת כוס קטנה מידי.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
הי
כמה קלוריות יש ב-100 גרם/או בפרוסה?
133 קלוריות לפרוסה (בהנחה ומחלקים את העוגה ל-12 חתיכות), 295 קלוריות ל100 גרם.
היי:) האם אני יכולה להכין את העוגות שלך עם סוכר קוקוס? אם כן באיזה אופן? קניתי היום ואני רוצה להחליף את הסוכר הלבן.
היי מור,
לא ניסיתי אבל בגדול אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר קוקוס באותו יחס.
אפרת המקסימה!מה הקינמון מוסיף?לא רוצה טעם מתוחכם מידי על חשבון התפוזים.עדיין כדאי לשים אותו?חשבתי להוסיף קוקוס למרקם פריך וקראנצ’י יותר.כמה כדאי לשים?תודה רבה!
היי שרון,
קינמון משתלב מעולה עם קמח כוסמין. את יכולה לשים או לוותר עליו. לגבי הקוקוס, אפשר לשים כרבע כוס.
שלום אפרת
כל כך הרבה זמן אנחנו מתלבטים באפיית עוגות ללא סוכר, הניסיון מוכיח שאי אפשר להקציף חלבונים ללא סוכר. אז מה בכל זאת? סטיוויה, כל חומר ממתיק, או אולי splenda? לעוגות בחושות אין בעיה להשתמש בסילאן ללא סוכר, או בסירופ אגבה, אבל מה לגבי עוגות שחייבים להפריד את הביצים…
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שמעשירים את המטבח, קלים, בריאים ומועילים.
היי ציונה,
אפשר להקציף חלבונים עם אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
I live in the u.s. I need names in English
what is kosmin ?
thank you
I think it’s called Triticum spelta
If you can not find it, you can use half a cup of whole wheat flour and half a cup of white flour.
Kusmin means spelt
The best of all kinds of flours
ערב טוב אפרת. אני אוספת מתכונים לשבת/שבועות והמתכון הזה מתאים לי 🙂 מטעמי כשרות אני לא משתמשת בקליפות פרי הדר, אפשר לוותר או לשים משהו אחר? אולי חתיכות קטנטנות של תפוז או יותר מיץ? תודה רבה!! 🙂
היי אודליה,
זה טעים גם בלי גרידת הקליפה. פשוט תכיני בלי.
אפשר להקפיא את העוגה?
תודה וערב טוב
כן, אפשר.
שבוע מקסים 🌷
האם אפשר לשים נוזל בטייבה במקום סוכר? ומה הכמות?
תודה
אפשר אבל אני לא יודעת לגבי הכמות. יש הרבה סוגים של סטיביה וזה משתנה בין אחד לשני. אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.
היי אפרת!
אם אני רוצה להשים סילאן טבעי במקום הסוכר, כמה להשים?
היי שלי,
אני מניחה שאפשר לשים שליש כוס סילאן + כף סוכר.
אפרת שבוע טוב, הכנתי את העוגה לפי המתכון הוספתי מעט חמוציות ללא סוכר בתערובת ופזרתי מעט שוקלוד צ’יפס לבן
מעל – העוגה יצאה אוורירית טעימה מאוד לא מתוקה מדי, תודה.
נשמע מעולה 🙂
תודה אתי ושבוע טוב
הי אפרת,
הכנתי אתמול את העוגה.
עשיתי את המתכון כפי שכתבת מלבד הקורנפלור שלא היה לי.
שמתי עוד 2 כפות קמח כוסמין כפי שהצעת באחת התגובות.
הטעמים של העוגה היו טובים אך היא יצאה מעט דחוסה.
יש לך רעיון כיצד לשפר כדי שתצא אוורירית יותר?
תודה
היי כרמית,
עוגות עם קמח כוסמין מלא יוצאות פחות אווריריות מעוגות עם קמח לבן רגיל. בכל מקרה היא לא אמורה לצאת דחוסה מידי.
הקורנפלור נועד לשפר את המרקם אבל למי שאין הצעתי לשים קמח כוסמין.
אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?
פעם הבאה נסי לשלב קורנפלור ו/או להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר כדקה.
היי אפרת יקרה!
נשמע מתכון מעולה! האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופחי אדמה? אין לי קורנפלור פשוט..
היי שירן,
אם אין לך קורנפלור אפשר לשים 2 כפות קמח כוסמין.
הכנתי היום וכבר חצי ממנה התחסל תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה 🙂
הי אפרת
יש קמחים נוספים שיכולים להתאים במקום הכוסמין?
תודה על המתכונים הנפלאים. אצלנו בבית מהללים אותך בפני כל שומע…
היי אפרת,
קודם כל תודה רבה 🙂
אפשר להמיר בקמח לבן רגיל.
ערב נעים
היי יפית,
הטילו תחליפי סוכר טבעיים ניתן להשתמש?
תודה
אני חושבת שאפשר להמיר במייפל או בדבש ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.
היי האם אפשר להשים שמן קוקוס במקום וכמה
היי נחמי
שימי לפחות רבע כוס שמן קוקוס מומס
בהצלחה 🙂
ערב נעים
אפשר להחליף עם קמח רגיל? לא תופח ואז כמה אבקת אפייה לשים?
כן, אפשר לשים כוס קמח רגיל. זה נשאר כפית אבקת אפיה.
היי אפרת.
שמחה מאד שאת מעלה מתכונים עם כוסמין, לבעלי יש כל מיני רגישויות, אולי סוף סוף אוכל להכין לו קינוח טעים ומתאים.
הבעיה שהוא רגיש לפירות הדר ולקורנפלור, יש לך רעיונות אחרים להציע לי?
היי יפית,
במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח כוסמין. במקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים.
האם אפשר גם להחליף את מיץ התפוזים למיץ של פרי אחר ? (גזר, קלמנטינה וכו’)
מיץ קלמנטינות/מנדרינות יכול להתאים בהחלט. לגבי מיץ גזר, לא ניסיתי.