זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מים
2 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
לקראמבל: חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל, 2 כפות (15 ג’) אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות (25 ג’) סוכר, 3 כפות (24 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית חצי כוס קמח, 2 אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר ו-3 כפות שמן, עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (התערובת אמורה להיות פירורית לכן אני ממליצה להוסיף את השמן בסוף בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב).
-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפזרים מעל את קוביות השזיפים ומעל את פירורי הקראמבל.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).
-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
בס”ד
שלום אפרת,
האם יש לך כבר מתכון לעוגת שזיפים, כשהתחתית בצק ועליו שזיפים
(לאו דווקא שלמים, ומעל, קצפת או משהו מעין זה? יש עוגות קוקוס כאלה, משהו כזה. ואיך מונעים מעוגת פאי כזו לא להיות רטובה מדי בגלל השזיפים? (מעדיפים אותם מאוד רכים ובשלים.
שנה טובה. רכה. מתוקה. מלאה דברים טובים לך ולכולן!
סורי אין לי מתכון כזה.
לגבי הרטיבות בתחתית – יש כאלה שאופים קודם את התחתית ואז מוסיפים את השזיפים.
שנה טובה ומתוקה! בשורות טובות לכולנו❤️
אפשר להשתמש באפרסקים מקופסת שימורים בסירופ?
כן אפשר:)
אפרת היקרה
אפיתי את העוגה עם שזיפים ואינני יודעת מדוע אך בכל מרשם של עוגה ששמן מעורב , הוא נוצר במרכז העוגה ואיננו נטמע בה , מה אני עושה לא נכון ?
היי רות,
באיזה שמן את משתמשת? האם את מערבבת היטב את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפה את השמן ומערבבת שוב היטב?
האם את משתמשת בכוס מדידה? זה חשוב כדי שלא יהיה עודף שמן בעוגה.
אפרת שלום
כוס שמכילה 200 גרם של
Sunflower oil וניסיתי שני סוגי שמן שמצויין עליהם שמתאימים לבישול ולאפייה. מילאתי אחר הוראותיך ( לגבי הביצים והסוכר ורק בסוף השמן) אך אולי הייתי צריכה להוסיף את השמן יותר בהדרגה ולא בבת אחת ? ולהקפיד באופן מיוחד כי חילקתי את המרקם בשתי תבניות כמו כן הנחתי יותר שזיפים חצויים ולא חתוכים לקוביות , האם זו היתה הסיבה?
המון תודות
רותי
שמן חמניות אמור להיות מעולה לעוגה. את השמן כדאי להוסיף בהדרגה (או לפחות לא בפעם אחת).
אני לא חושבת שהשזיפים החצויים קשורים לשומניות שמתרכזת באמצע.
לגבי כוס המדידה- חשוב למדוד את כל המרכיבים באותו אופן (אם בגרמים- למדוד את הכל במשקל ולא בכוס, ולהיפך אם בנפח- למדוד הכל בכוס מדידה).
תודה רבה, אני מתרגמת לפי טבלה את כל הכמויות למשקל, אנסה להבא לערבב בצורה הדרגתית
האם ניתן להחליף את השזיפים באפרסקים? האם ניתן להקפיא את העוגה? ובעניין הקראמבל יש לי אגוזים טחונים.איזו כמות של אגוזים טחונים לקחת?
תודה מראש.
היי,
אפשר להשתמש באפרסקים ואפשר להקפיא את העוגה. יש לשים 2 כפות אגוזים טחונים.
בהצלחה!
כולם פה אומרים שאין עליך והם צודקים🥰 פשוט ומושלם. טיפ לצליאקים או נמנעי פחמימות: קמח תופח הוחלף ב-1 כוס קמח שקדים, 2 כפות קמח תמי רב תכליתי ו-2 כפות קמח קוקוס, כפית אבקת אפיה. בקראמבל השתמשתי בכף קמח תמי, כף קמח שקדים ופקאנים. תענוג! תודה💌
שמחה מאד שיצא מוצלח גם בגרסה ללא גלוטן! תודה שחזרת לשתף❤️
עוגה פשוט פצצה! החלפת את השזיפים ב3 אפרסקים קטנים. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!
איזה כיף לשמוע! תודה גל❤
העוגה מעולה! תודה רבה!
שמחה לשמוע, איזה כיף שאהבת😊
היי אפרת
אם אני רוצה להפחית כמות סוכר , כמה אפשר להוריד מהעוגה? ומהקרמבל?
היי ורד,
אם את מחליפה את הסוכר בתחליף סוכר- את יכולה להמיר אפילו את כל כמות הסוכר.
אם את רק מעוניינת להפחית בסוכר- בקרמבל מומלץ להפחית עד כף אחת. בעוגה עצמה אפשר לשים רבע כוס סוכר ולוותר על הסוכר וניל, וכדאי להוסיף כפית תמצית וניל במקום.
היי אפרת. המלצת לי על עוגה זו כדי לנצל את המשמשים. גם אותם צריך לקלף? לכמות כפולה בכמה משמשים להשתמש? 6-8 יספיקו? אפשר יותר? ועוד שאלה של בורות. אם אני רוצה להכין שתי תבניות אינגליש קייק, אפשר לאפות אותן ביחד? כמה זמן? ואם אכין בתבנית עגולה 24, כמה הזמן לאפות? תודה רבה
היי,
גם כאן מומלץ לקלף את המשמשים.
לכמות כפולה 6-7 משמשים יספיקו. אפשר לשים גם קצת יותר- לפי העין.
אפשר בהחלט לאפות את שתי התבניות יחד במרכז התנור, זמן האפייה לא משתנה- 40-45 דקות.
בתבנית עגולה 24 זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות.
בכל מקרה תמיד כדאי לבדוק עם שיפוד כמה דקות לפני סיום האפייה.
בהצלחה!
היי אפרת, שבוע טוב. יש לי במקפיא 300 ג’ קוביות מנגו. האם אפשר להשתמש בהן במתכון? בכמה? להפשיר? תודה רבה
היי רימה,
אני אישית לא מחבבת את השילוב של מנגו בעוגות, אבל את יכולה כמובן לנסות(:
הייתי שמה 250 גרם. ודווקא לא הייתי מפשירה לגמרי אלא רק מעט, כדי שהתערובת לא תיצבע בכתום😊
אני מאוד קשובה להמלצותייך ובהחלט מעוניינת לנסות. 5-10 דקות הפשרה מספיקות לדעתך? אחזור אלייך עם התוצאה.
כן, 5 דקות יספיקו לדעתי. מקווה שיצא מוצלח ומחכה לעדכון❤
יצא נחמד מאוד
איזה יופי! העוגה נראית טעימה ומזמינה(: תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת.
שאלה שלא קשורה בהכרח למתכון הזה.
קניתי בסופר שברי עוגיות ושברי ביסקוויט שהייתי רוצה לשלב אותם בעוגה כלשהי. איך היית ממליצה לי לשלב אותם, בתוך בלילה מסוימת או מעל עוגה?
ובאיזו עוגה זה יכול להשתלב טוב?
תודה רבה!
היי דניאל,
אפשר לשלב בעוגה הזאת – עוגת שכבות בחושה (במקום הביסקוויטים ואגוזי המלך).
יש גם את המתכונים האלה- בראוניז מפירורי ביסקוויטים. או עוגת כדורי שוקולד.
היי אפרת,
יש לי רק שזיפים מיובשים.
איך אני הופכת את השזיפים המיובשים לריבה/ממרח?
ואיך אני מוסיפה אותה לבלילה? מניחה כרגיל (כמו את קוביות השזיפים)?
תודה!
היי יהודית,
את יכולה לטחון את השזיפים במעבד מזון עם קצת מים עד לקבלת ממרח.
שימי כ-4 כפות ממרח בבלילה.
הי,
האם ניתן להשתמש בשזיפים מיובשים?
אם כן, איזו כמות מומלצת ובאיזה אופן יש להתשמש?
תודה!
אפשר אבל אני חושבת שכדאי להפוך אותם לממרח שזיפים ולטחון אותם עם מים.
לשים כ-4 כפות.
תודה 🙏
נמצאת באתר שלך הרבה כול עוגה יוצאת מעולה!
הכפלתי כמויות יצא מאלף!! 😍
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל
שכחתי לציין שהכנתי בלי קראמבל
אפרת המקסימה!הכנתי עם 2 נקטרינות לבנות.העוגה יצאה טעימה מאוד.אם אני רוצה שהפירות יורגשו יותר להוסיף עוד 2 נקטרינות ולשים מעל הבלילה?או אולי אפשר לשים 4 נקטרינות ולערבב עם הבלילה?תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף עוד נקטרינות ולשים מעל הבלילה, גם ככה זה שוקע קצת במהלך האפיה.
הי,
אני באמצע הכנה….
יצאה לי בלילה נוזלית, ככה זה אמור להיות? או שאני צריכה להוסיף קמח?
זה לא אמור לצאת ממש דליל. באיזה כוס השתמשת?
הי אפרת,
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים והיא טעימה מאוד מאוד ומקבלת תשבוחות. עוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת.
אני שמה 3 שזיפים ולא מקלפת.
תודה תהילה 🙂
שבוע טוב
יצא מ-ט-ו-ר-ף!!!!!😋😋
תודה אפרת!
שמחה לשמוע ❣️
אם ארצה להוסיף שמנת חמוצה, זה הולך? אם כן, באיזה שלב מוסיפה
אני חושבת שאפשר לשים חצי מיכל שמנת חמוצה (100 ג’) ולהפחית את כמות המים לרבע כוס. יש להוסיף בשלב שמוסיפים את המים.
מתאים לעשות שילוב של שזיפים עם דובדבנים? ישלי דובדבנים רכים….
אני חושבת שכן.
איזה עוד פירות ילך פה?
אגסים, אפרסקים, נקטרינות או תותים. כדאי לקלף את הפירות ולהשתמש בפירות רכים ולא קשים.
שלום
יש אפשרות לעשות את אותו התכון רק בלי הקראמבל?
כן.
בוקר טוב אפרת. הכנתי את העוגה עם קמח קונדיטור ואורז מלא, גם בקראמבל ויצא מצויין ולא דחוס. רציתי לשאול אם צריך לשמור במקרר כדי שהפירות לא יעלו עובש בעוגה או שאפשר בחוץ? תודה
היי יערית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
אם אתם מתכוונים לאכול אותה היום אז תשמרי על השיש מכוסה בניילון נצמד, כי במקרר העוגה קצת מתייבשת.
בטח את יודעת שעוגות מקמח קונדיטור מתייבשות בכל מקרה יום למחרת אז רצוי להקפיא אם רוצים לשמור ליותר זמן.
בס\”ד
צהריים טובים!
האם אפשר להחליף את השזיפים בריבת אוכמניות?
ואם כן אז מה תהיה הכמות?
תודה מראש!
נראה לי שכן. כ- 4 כפות מלאות ריבה.
עוד מתכון אליפות!! את פשוט נהדרת!! הכנתי עם אפרסקים ויצא יאמי יאמי.
אין על האתר שלך!
מהמם 🙂
תודה לירון ❤️
מתה על העוגה הזאת!
עובד נהדר גם עם שסק
תודה שרה 🙂
היי אפרת, אוספת מתכונים לט\”ו בשבט ונזכרתי במתכון הזה שהכנתי מזמן והיה ממש טעים 🙂 אם אין לי שזיפים, מה דעתך לשים ריבת תות (חלק) במקום?? ואם כן, כמה לשים? תודה רבה יקירה 🙂
כן אפשר. בערך 4 כפות מלאות ריבה.
תודה רבה! ו-אויש – סורי – שכחתי לעשות חיפוש לפני ששאלתי … אופס … 🙂
הכל בסדר! 🙂
עשיתי שבוע שעבר לכבוד יום ההולדת שלי את העוגה הזאת וגם את עוגת התפוחים שלך. העוגות קצרו שבחים. תודה רבה לך.
שמחה לשמוע.
תודה שלמה והמון מזל טוב 🌺
היי
אם רוצים להחליף את השזיפים בממרח שוקולד + שוקולד צ’יפס, מה הכמויות שצריך לשים בערך??
תודה
2 כפות גדושות ממרח שוקולד + כשליש כוס שוקולד צ’יפס.
שאלה מצחיקה..
מה את אומרת במקום שזיפים לשים שוקולד ציפס?? הולך??
אפשר. הייתי הולכת על ממרח שוקולד + שוקולד צ’יפס.
יצאה עוגה פשוט מושלמת,תוך שנייה התחסלה.
תודה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר
טעימה מאוד מאוד מוצלחת!!!!! תודה רבה😍
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך
העוגה לא פחות מדהימה!
הכנתי כפול בתבנית 26
כולם ממש אהבו
שמחה לשמוע!
תודה דליה 🙂
עוגה נהדרת, קלה וטעימה!
הכנתי כמות כפולה לתבנית גדולה יותר.
בקרמבל לא שמתי אגוזים, בעוגה לא שמתי סוכר וניל ושמתי אפרסקים במקום שזיפים.
תודה על עוד מתכון מצויין
תודה לך שחזרת לעדכן! 🙂
אפרת שלום,
כיצד להכין עם קמח כוסמין? במידה ואין שינוי ביחס הכמויות זהות, האם אוכל להשתמש בכוסמין גם ב רולדות שאני מכינה בטורטים ובבחושות, לפי היחס של קמח רגיל?
תודה,
טלי
אם זה קמח כוסמין לבן אז אין בעיה. במתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר להשתמש באותו אופן גם בקמח כוסמין מלא רק צריך לקחת בחשבון שהמרקם ייצא פחות אוורירי.
זה רלוונטי גם ליתר המתכונים.
היי…
הכנתי את זה..
פשוט פצצה!! טעים במיוחד!!
תודה רבה שבת שלום!!❤️🌹❤️🌹
נראה מעולה 😍
תודה ושבת שלום!
אהה תראי את התמונה🤩
נראה מעולה 😍
תודה וחודש טוב ומבורך ❤️
היי,הכנתי את העוגה מכמה סיבות …
*התרוצצתי באתר כמו שאני עושה המון פעמים…☺️
*כי היה בא לי להכין פינוקון לכבוד ראש חודש..😀
*כי הרבה פעמים לא הולך לי עוגת בחושות וקראמבל בכלל לא הולך לי..😏
אבל ניסיתי כי זה מאוד קרץ לי..😛😛
ויצא פשוט פצצה!!!
קראמבל מושלם! עוגה מושלמת! והכי חשוב טעם מושלם!😋😋😋
אז תודה רבה! לילה טוב! וחודש טוב ומבורך!
❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜
היי אפרת האם במקום שזיפים אפשר לשים נקטרינות או אפרסקים אם כן כמה? והאם אפשר לוותר על סוכר וניל כי פשוט נגמר לי,חחח?
היי רינת,
אפשר לשים 1.5 אפרסקים או נקטרינות קלופות ורכות.
במקום סוכר וניל אפשר לשים כף שטוחה סוכר וחצי כפית תמצית וניל (אם אין לך תמצית וניל – לא נורא).
אפרת יקרה, יש לי 6 משמשים ו3 שזיפים. באם אפשר להכין עוגה אחת(קלה, ללא מיקסר) שתשלב את כולם? הם עומדים להתקלקל…
בוקר טוב קרן,
אין לי מתכון לעוגה אחת שיכולה לשלב את כל כמות הפירות אבל את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2 (ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות).
בכל עוגה שימי 3 פירות.
היי אפרת, מתכון מצוין!
אני רוצה להכין עם תותים. נראה לך שאני אוכל להכין כמה עוגות, לכסות ולהקפיא מיד כשמגיעות לטמפרטורת החדר?
היי יפית,
עוגות שיש בהן פירות טריים פחות מומלץ להקפיא כי פירות מופשרים נוטים להיות סמרטוטיים ולהפריש נוזלים.
שלום אפרת!אפיתי עוגה שזיפים לפי המתכון שלך.במקום שזיפים השתמשתי בקונפיטוריה שזיפים של 778.העוגה יצאה בסדר גמור וטעימה.השאלה שלי למה קונפיטוריה שזיפים שקעה למטה במקום למעלה או שזה ככה .תודה
היי ענת,
זו תופעה טבעית שהקונפיטורה שוקעת במהלך האפיה.
העוגה יצאה טעימה ורכה להפליא!
הכנתי עם אפרסקים משומרים.
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא
היי אפרת,העוגה יצאה מעולה אבל היא לא תפחה לי אולי את יכולה לעזור לי בעניין?
היי גליה,
השתמשת בקמח תופח?
באיזה גודל כוס?
הבלילה נשארה באותו גובה?
עוד מתכון נהדר… תודה רבה!!!
היי אפרת,
מאוד אוהבת את האתר וכמובן שאפיתי כמה עוגות ממנו ויצא מושלם.
האם אפשר להשתמש בשזיפים משומרים?
תודה מראש!
תודה גלית 🙂
לגבי העוגה, נראה לי שכן.
שבוע מקסים 🌷
השתמשתי בממרח שזיפים – שמתי 4 כפות.
העוגה יצאה טעימה!
מעולה 🙂
תודה ענת
היי איך אפשר להככין קראמבל בלי אגוזים פשוט אין לי…
אפשר לשים במקום פירורי ביסקוויטים או פשוט להכין בלי.
הי
דבר ראשון תודה על האתר הפצצה! כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני מיד פותחת אותו ומוצאת דברים מעולים!!
שאלה: אפשר להחליף את השזיפים במנגו רך?
היי מרים,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם מנגו.
חג שמח ושנה טובה ❤️
תודה רבה
שאלה נוספת
יש לי אגוזים גרוסים זה טוב לקראבל או צריך דווקא טחונים?
זה בסדר, פשוט ירגישו אותם יותר.
היי,
האם ניתן להקפיא?
תודה רבה!
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
שלום הכנתי את המתכון שלך לעוגת שזיפים יצא מ ע ו ל ה. תודה על המתכון הטעים והקל להכנה
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת
אפשר להכין הכל ערב לפני ובבקר רק לשים בתנור?
היי שלמה,
לא מומלץ להכין בלילות של עוגות יום לפני מאחר והאפקט של חומרי ההתפחה מתחיל לעבוד מיד במגע עם נוזלים ואם לא אופים את העוגה מיד לאחר הכנת הבלילה זה עלול לפגוע בהתפחה שלה והיא יכולה לצאת נמוכה ודחוסה.
תודה
אם הקיסם יוצא רטוב, איך אני יכול לדעת שזה לא בגלל השזיפים?
הקיסם אמור לצאת יבש.
שכחתי להוסיף מים ):.
מענין איך ייצא לי.
דוקא יצא רך הבצק.
הקרמבל יצא סוכרי ומתפורר.
יש לך מושג למה?
הקראמבל אמור לצאת פירורי. לפעמים גם מרגישים קצת את גבשושי הסוכר, הסוכר כנראה לא נמס בתערובת.
תודה רבה.
העוגה יצאה בסדר גמור.
השתמשתי ב 5 שזיפי שגיב.
לפי דעתי אפשר להוסיף עוד.
תודה רבה לך על המתכונים הברורים והפשוטים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא
היי אפרת ,
אם יש לי ביצים מדיום כמה צריך לשים לעוגה?
תודה רבה.
2 ביצים.
הכנתי והתאהבתי!
לדעתי אפשר להוסיף עוד שזיף או אפילו שניים..
השילוב בין הנימוח לקרנצ’ הוא מעולה!
תודה על מכונים נהדרים
תודה מרים 🙂
הכנתי היום כמות כפולה( 5 שזיפים, 2 אינגליש קייק) ויצא פשוט מעולה! חוסל ב5 דקות!
שמחה לשמוע!
תודה חן 🌷
עשיתי את העוגה פעמיים. פעמיים השזיפים שקעו למטה.
יכול להיות שזה בגלל שהבלילה היתה דלילה מידי. באיזה כוס השתמשת?
נכון. הבלילה היתה דלילה..
אולי השתמשת בכוס קטנה יחסית. מומלץ להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שצירפתי בתמונה.
כנראה שזו באמת היתה הבעיה..
תודה רבה.
וואו אפרת, איזו עוגה! הבצק רך רך והפירות טובעים בבצק והקראמבל למעלה פריך ומדהים… תענוג!
אפיתי אותה בכמות הגדולה יותר שרשמת פה בתגובות, ובתבנית פיירקס לא גבוהה מדי (במקום אינגליש), מה שאיפשר לפזר יותר פירות ולשפר את יחס הפירות/בצק – סה”כ שמתי 3-4 שזיפים ו-2 אגסים שערבבתי עם מעט סוכר חום. העוגה היתה נהדרת, חמה בערב שבת וקרה בבוקר. תודה תודה!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷
זה פשוט אסון! עוד לא נגמר היום וכבר העוגה כמעט וחוסלה! מה נאכל מחר?!
טעיםםםםם ביותר (:
שמחה שיצא טעים!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת שלום,
האם אפשר להמיר את השזיפים במשמשים?
אשמח לתשובתך בהקדם
מאיה
היי מאיה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה להשתמש במשמשים בשלים ורכים.
תודהההההה.
יצאאאא מדהים.
אוהבת!
סופש נעים.
עוגה מוצלחת ביותר! יש אפשרות להמיר את הקמח כדי שתהיה כשרה לפסח?
היי ריבי,
לדעתי בעוגה הזאת זה פחות מתאים. אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס.
הי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה. ניסיתי להכין שוב אחרי שבוע והסתבכתי עם העניין של ערבוב הקמח. היו גושים של הקמח אז ערבבתי עוד ועוד ובסוף יצאה עוגה דחוסה.. איך מערבבים את הקמח שלא יהיו גושים ומצד שני שיהיה ערבוב קצר? אני מערבבת בכף.
תודה רבה
היי רותם,
כדי שהערבוב יהיה מוצלח וקצר יש להשתמש במטרפה ידנית.
היי, עוגה מעולה כבר הכנתי אותה פעם אחת עם שזיפים. האם ניתן להכין עם תפוחים?
היי לילך,
אפשר אבל כדאי לקלף את התפוח ולחתוך אותו לקוביות קטנות. לרכך מעט במחבת עם כפית סוכר וכמה כפות מים (אין צורך לשים שמן).
שזיפים יבשים יתאים? אפרסק שימורים? איזה פרי מתאים בעונה הזאת?
תודה רבה!!
היי רותם,
עדיף אפרסקים משימורים. גם אגסים קלופים רכים יכולים להתאים. גם תותים.
היי. האם אפשר להמיר את השזיפים בריבת תותים?
ואם כן, האם כדאי לשים בקערה ריבת תותים, מעט מים רותחים כדי שתהיה נוזלית, או לוותר על המים החמים?
תודה מראש
אפשר. אין צורך לדלל במים.
יום מקסים 🙂
האם ניתן לשים שזיפים וגם ריבה או שעדיף רק אחד מהם? אני רוצה שיהיה צבע אדום יפה.
תודה
אני חושבת שאת יכולה לשלב.
היי אפרת, אפשר להחליף את השזיפים בפירות יער? ואם לא יש לך המלצה למתכון אחר שיתאים?
תודה רבה
היי חנה,
לדעתי זה יילך טוב עם אגסים קלופים, אפרסקים או נקטרינות קלופות וגם תותים. כדאי להשתמש בפירות רכים ולא קשים.
גם פירות יער יכולים להשתלב אבל כדאי יהיה להמתיק אותם בגלל החמיצות שלהם.
סוכר רגיל אפשר במקום וניל?
כן, אפשר לשים כף סוכר במקום. אם יש לך תמצית וניל כדאי לשים חצי כפית.
היי, אפשר במקום שזיפים לשים ריבה?
נראה לי שכן.
תודה, אני רוצה לעשות בשתי תבניות אז פשוט להכפיל את הכמויות או לעשות בנפרד?
את יכולה להכפיל כמויות.
טוב…..הנתי אותה הבוקר לחג והיא יצאה פיצוץ,רכה ונימוחה .הקראמבל מוסיף המון.
חג שמח 🙂
תודה שימרית, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
היי, האם ניתן להכין כמאפינס? אם כן, זמן האפיה משתנה?
כן אפשר. זמן האפיה מתקצר ל 20-25 דקות.
איזה טעיייים!
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה שרה 🙂
במה אפשר להחליף אגוזים טחונים בקראמבל? (השאלה היא בגלל אלרגיה לאגוזים ולשקדים) אולי שיבולת שועל? תודה רבה!
היי מרים,
אפשר לשים שיבולת שועל או פירורי ביסקוויטים.
שבוע טוב 🙂
הכנתי את העוגה והיא ממש מוצלחתת !
האם ניתן להכין את העוגה אבל עם שוקולד במקום שזיפים?
כן, אפשר בהחלט. ממליצה לשים 3-4 כפות ממרח שוקולד.
שאלה נוספת – האם אפשר/כדאי למרוח קצת ריבת שזיפים על הבצק מתחת לקראמבל?
אפשר אבל לדעתי זה מיותר כי יש את השזיפים שעושים את העבודה ונותנים טעם.
האם אפשר לוותר על האגוזים הטחונים? אם לא, במה אפשר להחליף אותם?
תודה
אפשר לוותר למרות שהם מוסיפים פריכות לקראמבל. אם יש לך שקדים או בוטנים אפשר לשים במקום.
תודה על התגובה. אני ניגשת עכשיו לעבודה.
אפשר אולי לשים פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים?
כן, אפשר.
עשיתי כמות כפולה
בתבנית חד פעמית עגולה.
שמתי נקטרינות ואגס אחד
חתכתי ממש לקוביות קטנות.
מתכון קל יצא מושלם.
נשמע מצוין 🙂
תודה רוית ושבוע נפלא
יצא מצויין!! השתמשתי ביותר אגוזים טחונים בערך חופן של אגוזים (שלמים לפני הטחינה) אז יצא הרבה קרמבל טעים למעלה.
והשזיפים היו אדומים אבל איבדו את צבעם באפייה…אבל לא נורא הם בכל מקרה הוסיפו חמיצות נהדרת!
תודה על המתכון!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אני בדיוק אוכלת את העוגה.. מקווה שישאר משהו לכבוד שבת זה יצא אחת העוגות הטובות שהכנתי(והכנתי המון) רוצה רק לומר תודהההההה. שבת שלום
כיף לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
שלום לאפרת!!! הכנתי את העוגה עם השזיפים הכל יצא 10 אבל השזיפים לא ניראו בכלל אולי בגלל שקילפתי אותם… פשוט לא יצאו בצבע אדום לא רואים אותם בכלל. אולי הזן שהשתמשתי בו הוא לא מה שאת השתמשת קילפתי אותם וחתכתי ושמתי קצת יותר מ-4-5 שזיפים הם לא ניראים רק צבע צהוב. אולי השזיפים שהשתמשת הם זן הרוזה . העוגה יצאה טעימה רק שלא ניתן לשלוף אותה. אפשרי להכין את העוגה בתבנית פאי מרובעת כדי שאוכל לשלוף אותה היא נישארה בתוך התבנית (מזכוכית אינגליש) אבל אם אני מוציאה אותה כל הקראמבלס יישפכו… אשמח לקבל ממך תשובות …(זכיתי לאתר מעולה כל מתכון קוצרת מלא מחמאות ממשפחתי לא מסובך ומוסבר בצורה ברורה תודה !)
היי,
נכון, זה כנראה הזן של השזיפים. כדאי להשתמש בשזיפים בצבע אדום חזק מבפנים.
אני חושבת שאפשר להכין את העוגה בתבנית פאי. מה גודל התבנית שיש לך ומה הגובה שלה?
היי אפשר את המתכון לתבנית עגולה 26 .?
היי שלומית,
לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3. אני ממליצה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית אחת גדולה כי כשאופים בתבנית גדולה לעיתים העוגה יוצאת לא אפויה כמו שצריך במרכז.
האם כוס מדידה אוניברסלית?
כוס של 240 מ”ל.
בוקר טוב!
עכשיו אני עם הקפה נמס והעוגה הטעימה הזאת ☺
אתמול הכנתי אותה עם הילדה “בקייטנה של אמא” יצאה מעולה רק בפנים רטובה יכול ליהיות בגלל השזיפים? או כי בעלי לא חיכה שתתקרר וחתך כשהיא יצאה מהתנור.. ?
היי שרון,
אני מניחה שזה בגלל שהעוגה עדיין לא התקררה לגמרי.
יום מקסים 🙂
עוגה מדהימה, עשיתי אותה גם עם נקטרינות וענבים. יצא מדהים
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
יום מקסים
ערב טוב!
הכנתי את העוגה לשבת ויצאה נחמד וקל מאד…ממליצה.
תודה רעות 🙂
היי, האם צריך לאפות את הקרמבל בנפרד ואז להוסיף אותו בסוף?
לא, אין צורך לאפות בנפרד.
אלפי תודות. העוגה יצאה מוצלחת ביותר.טעימה ויפה הוספתי כדור גלידה בהגשה. מאמצת העוגה בשלל פירות הקיץ
תודה ציפי ושבת שלום 🙂
מכינה עכשיו את העוגה ללא גלוטן .אדוח תוצאות 🙂
מעולה 🙂
היי אפרת,
האם אפשרי במקום לערבב ידנית את כול המרכיבים בכול העוגות לערבב עם מיקסר כולל הקמח?
תודה רבה על המתכונים.
כן אפשר.
לאפרת עוגה מושלמת ועולמית היה נקטרינה במקרר שמתי
פשוט מעולה
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון.
שבת שלום
היו לי אפרסקים במצב מתקדם מאד של בשלות ועשיתי עכשיו את העוגה הזו – יצא טעים מאד מאד!!! מאמצת את המתכון לגמרי:)
אגב יש גם מתכון לפאי עם פירות כאלו בסגנון או אולי עם קצפת גם? כאילו משהו עם בצק פריך ופרי?
את אלופה! תודה רבה ושבת שלום:))
שמחה שיצא טעים!
אין לי מתכון לפאי פירות אבל עשית לי חשק להכין 🙂 מקווה להעלות מתכון בקרוב.
שבת שלום
שלום, ותודה על האתר המדהים הוא נח ויעיל. רציתי לשאול אם אפשר לשים יותר שזיפים ואז שזה יצא פשוט פאי כזה.. בלי להכפיל את הכמות של הבצק רק לשים בתבנית גדולה יותר..? תודה מראש!
היי,
אפשר להוסיף יותר שזיפים אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה פאי כי התערובת בתחתית היא במרקם של עוגה ולא מבצק פריך.
האם אפשר לשים תפוחים במקום שזיפים? והאם לקלף?
היי איילת,
הייתי הולכת על פרי שהוא יותר רך כמו אפרסקים או אגסים. אם בכל זאת את רוצה להכין עם תפוחים אני ממליצה לחתוך אותם לקוביות קטנטנות וכמובן לקלף.
אפרת המקסימה!אפשר לשים כפית תמצית וניל במקום סוכר וניל?וכמה שזיפים אפשר להוסיף כדי שיורגשו יותר בעוגה?
כן אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
ממליצה לשים כ-3 שזיפים.
היי,
זה ילך עם מנגו? כבר תקופה המשפחה נהית ממאכלים טעימים. ואני נהנית מכך שהם גם מהירים ופשוטים להכנה 🙂
נראה לי שכן.
המשך יום מקסים 🙂
עוגה מ- ע- ו – ל -ה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום אגוזים?
כן, אפשר.
היי
המתכון נראה טעיםםם
יש לי אגוזים גרוסים. האם זה יהיה בסדר או שחייבים טחונים?
תודה!
זה בסדר.
תודה!!!
אעדכן איך יצא…
יצא מדהים!!!
תכננתי מראש לצרף תמונה— אבל כבר לא היה מה לצלם…
תדה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה אסתי ושבת שלום 🙂
מתכון מוצלח!
אני הכנתי עם תותים
ובנוסף לאגוזים הוספתי שקדים פרוסים לקראמבל
בנוסף, במקום שמן רגיל בקראמבל השתמשתי בשמן קוקוס.
עוגה נינוחה וטעימה
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי, אפשר מתכון לעוגת שזיפים ללא גלוטן? אני חולה על עוגות פירות, ולא מצאתי עדיין מתכון מוצלח בו הבצק נשאר פריך ולא הופך למן עיסה. יש לך רעיון?
היי עפרה,
לגבי העוגה עצמה אני מניחה שבמקום קמח רגיל אפשר להשתמש בתערובת קמחים כמו תמי או “כרגיל” וכו’. אפשרות אחרת היא לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור עם שליש כוס קמח אורז. כמובן שבשני המקרים יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.
לגבי הקראמבל, הייתי מנסה להכין דווקא משקדים טחונים במקום קמח ומוסיפה כף גדושה תערובת קמחים ללא גלוטן.
שבת שלום !במה אפשר להחליף את השזיפים ?
היי אלייה,
אפשר להמיר בתותים, אפרסקים, נקטרינות או אגסים. מומלץ שכל הפירות יהיו קלופים ורכים.
שבת שלום 🙂
תודה על המענה המהיר
הכנתי בלי האגוזים כי לא היה לי…ויצא יפה פעם הבאה אקנה אגוזים ואוסיף לבצק…
תודה רבה.
היי קרינה,
תודה על התמונה 🙂
שבת שלום
האגוזים ניגמרו…ורוצה לדעת האם ניתן לוותר כי לא הספקתי ליקנות?
תודה רבה על המתכונים:)
היי אפרת,
יש לי תבנית אינגליש קייק קצת גדולה לא חד פעמית האם אפשר כמויות מדויקות לעוגה?
ניראה טוב וממש רוצה כבר להכין לשבת:)
היי קרינה,
ממליצה להכין את הכמויות האלה:
2 ביצים גדולות
שליש כוס סוכר + כף שטוחה סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שליש כוס שמן + 2 כפות שמן
שני שליש כוס מים
2-3 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)
כוס ושליש קמח תופח (או כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם כפית ושליש אבקת אפיה)
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר, 3 כפות שמן
היי..אפשר עם נקטרינות במקום שזיפים?
כן אפשר רק מומלץ לקלף.
היי! נכנסתי לאתר בשבוע שעבר לחפש מתכון לעוגת שזיפים, אבל לא מצאתי… כמובן שהיום שמחתי לראות שצץ המתכון הזה. אז קודם כל תודה על המתכון – עוד בלי שטעמתי הוא נראה מעולה… אני אשמח להכין את העוגה מחר, ותהיתי האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? ממש בא לי טעם חמאתי, בעיקר בקרמבל… אשמח לדעת אם זה אפשרי, ושוב תודה על אתר מעולה ♥
בטח שאפשר 🙂
בתערובת עצמה אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת. בקראמבל אפשר לשים כ-25 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת).
חזרתי רק לעדכן שהעוגה יצאה מושלמת! המרתי את השמן בחמאה, לפי מה שכתבת וזה יצא מעולה. תודה רבה ♥
אין על האתר שלך 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה 🙂
היי יקירה אני חייבת לפרגן לך שתידעי שבזכותך אני מכינה עוגות לשבת זה לא היה החלק הטוב אצלי שנאתי להיתעסק עם זה בישולים אין לי בעיה אבל עוגות בשום אופן לא היה לי סבלנות לזה…. ומאז שאני מחוברת לאתר שלך אני מחכה כל יום חמישי ומכינה משהו מהמתכונים הפעם הגדלתי לעשות והכנתי את העטגה המהממת שלך השזיפים ועוד אחת עם אפרסקים וזה נראההה סוףףף אז באמת אשרייך את עושה ממש חייל תודה רבה על הכל
נראה מעולה! וכיף גדול שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה עדי ושבת שלום
עוגה מדהימה. הכנתי לפי ההוראות המדויקות שלך. תודה!
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
נראה טעים !
אפשר עם קמח מלא ותחליף אחר לסוכר?
היי ענת,
אני פחות ממליצה להשתמש בקמח מלא אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא ואז התוצאה תצא יותר מוצלחת. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית מלאה אבקת אפיה.
אפשר להשתמש בתחליף סוכר במתיקות של בין שליש לחצי כוס סוכר.
היי,
נראה לי אחלה של מתכון לעוגת שזיפים ,,אנסה אותה הסופ”ש.
רק שאלה אחת – האם אפשר במקום קמח תופח, קמח מלא או קמח כוסמין עם אפיה?
האפיה תצליח באותה מידה?
תודה לך
היי רויטל,
עדיף לשים כוס קמח כוסמין + כפית מלאה אבקת אפיה. עם קמח מלא העוגה עלולה לצאת דחוסה.
היי אפרת,
את חושבת שהקראמבל יעבוד טוב כתוספת על עוגת הקראנץ’ שמרים שוקולד הנהדרת שלך שאת המתכון הזה אני לא מפסיקה להכין?
יהיה קשור להוסיף על זה קראמבל?
תודה מראש
היי מיטל,
נראה לי ששווה לנסות 🙂
את הביצים והחומרים שאיתן מערבבים ידנית או במיקסר?
היי יעל,
אפשר לערבב ידנית או במיקסר.
אפשר קמח מלא במקום רגיל?
היי מרים,
לא בטוחה אם כדאי. אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה. אם בכל זאת את מנסה אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.
יפי יקרה
הכנתי המון מתכונים שלך והם מאוד מוצלחים וקלים- תודה תודה
האם במקום שזיפים אפשר פרי אחר??
היי מיה,
אני חושבת שזה יעבוד טוב גם עם אפרסקים קלופים או אגסים קלופים (רצוי לבחור בפירות רכים). גם תותים יכול ללכת טוב אם את מוצאת.
וואו!! נשמע מעולה!! חייבת לנסות, “במקרה” קניתי שיזיפים אתמול! אכין לשבת בע”ה יחד עם עוד כמה מתכונים שלך ואעדכן! תודה ושבת שלום אפרת 🙂
מעולה 🙂
שבת שלום יקירה
שבוע טוב אפרת! חוזרת לעדכן 🙂 הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח ומאוד טעים!! רק דבר אחד שבפנים לא היה הצבע האדום המדהים כמו בתמונה שלך, אלה הכל היה לבן בפנים כולל השיזיפים. כנראה שזה קשור לסוג השיזיפים. השתמשתי באלה שבחוץ צבע סגול כהה ובפנים קצת ורדרד/צהוב בהיר. באיזה סוג השתמשת? בכל מקרה, יצא מאוד טעים אז תודה רבה 🙂 חוץ מזה, הכנתי לשבת עוד הרבה מתכונים שלך – קציצות דגים ברוטב, קציצות ירק אפויות, כיסונים במילוי פטריות, מטבוחה, עוגת מייפל ועוגיות רולדה וב”ה הכל היה טעים ומוצלח מאוד! תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂
שבוע טוב אודליה 🙂
שמחה שהכל יצא טעים. לגבי העוגה, אני מניחה שזה קשור לסוג השזיפים. אני השתמשתי בשזיפים עם צבע אדום-בורדו חזק מבפנים.
תודה שחזרת לעדכן!
תודה רבה אפרת! אחפש את השזיפים האדומים, רוצה להכין שוב לשבת הקרובה כי היה ממש טעים 🙂
בוקר טוב. העוגה נראת מאוד טעימה. אפשר להחליף מיים במיץ תפוזים או שזה מיותר? תודה רבה לך על המתכונים. אני מאוד אוהבת את האתר.
היי אולגה,
אפשר להמיר במיץ תפוזים למרות שבמקרה הזה גם עם מים זה יוצא טעים.
בוקר אור האגוזים צריכים להיות טחונים והאם ניתן לוותר על האגוזים ולהוסיף משהו אחר כצימוקים.
היי ציפי,
כדאי שהאגוזים יהיו טחונים כי זה חלק מהקראמבל. האגוזים מוסיפים למרקם הפירורי והפריך של הקראמבל לכן לא הייתי ממליצה להמיר בצימוקים במקרה הזה.
שלום וברכה!
תגיגי בבקשה האם אפשר לווותר על ציפוי קראמבל?
היי יבגניה,
אפשר אבל יותר טעים ומיוחד עם הציפוי.