www.10dakot.co.il

סלט כרוב חמוץ

מתכון לסלט כרוב חמוץ מכרוב לבן, כרוב סגול וגזר

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
סלט כרוב חמוץ
זמן הכנה

10 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת סלט כרוב חמוץ

  • חצי כרוב לבן (קטן-בינוני) חתוך לרצועות דקות
  • חצי כרוב אדום/סגול (קטן) חתוך לרצועות דקות
  • גזר גדול מגורד גס
  • רוטב להרתחה: 2 כוסות מים, כוס חומץ רגיל, 2 כפיות מלח

תיבול:

  • 3 כפות שמן זית/קנולה, 3 כפות מיץ לימון טרי, כפית גדושה סוכר, פלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים סלט כרוב חמוץ?

  1. מניחים את הכרוב הלבן, הכרוב הסגול והגזר בקערה גדולה.
  2. מחממים בסיר (על אש גבוהה) 2 כוסות מים, כוס חומץ וכפית מלח ומערבבים עד שהמלח נמס. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים) ושופכים לתוך קערת הירקות. מכסים את הקערה בעזרת צלחת גדולה ומשהים למשך 5 דקות (בזמן זה רצועות הכרוב מתרככות מעט והטעמים נספגים).
  3. מסירים את המכסה ומערבבים היטב. מטים בזהירות את הקערה לכיור ושופכים כ3/4 מכמות הנוזלים (את הירקות משאירים בקערה 😉 ).
  4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 45 דקות לפחות לפני ההגשה.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
32 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

32 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות