מצרכים להכנת סלט כרוב חמוץ
- חצי כרוב לבן (קטן-בינוני) חתוך לרצועות דקות
- חצי כרוב אדום/סגול (קטן) חתוך לרצועות דקות
- גזר גדול מגורד גס
- רוטב להרתחה: 2 כוסות מים, כוס חומץ רגיל, 2 כפיות מלח
תיבול:
- 3 כפות שמן זית/קנולה, 3 כפות מיץ לימון טרי, כפית גדושה סוכר, פלפל שחור לפי הטעם.
איך מכינים סלט כרוב חמוץ?
- מניחים את הכרוב הלבן, הכרוב הסגול והגזר בקערה גדולה.
- מחממים בסיר (על אש גבוהה) 2 כוסות מים, כוס חומץ וכפית מלח ומערבבים עד שהמלח נמס. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים) ושופכים לתוך קערת הירקות. מכסים את הקערה בעזרת צלחת גדולה ומשהים למשך 5 דקות (בזמן זה רצועות הכרוב מתרככות מעט והטעמים נספגים).
- מסירים את המכסה ומערבבים היטב. מטים בזהירות את הקערה לכיור ושופכים כ3/4 מכמות הנוזלים (את הירקות משאירים בקערה 😉 ).
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 45 דקות לפחות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
32 תגובות
כניסה
32 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

