מצרכים להכנת סופגניות בנינג'ה
- 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- כף שמרים יבשים (8 גרם)
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- 2 ביצים
- כוס פחות 4 כפות (200 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
- 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
- כפית תמצית וניל
- *שמן להברשה, ריבה ואבקת סוכר
איך מכינים סופגניות בנינג'ה?
- מערבבים במיקסר: קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים ביצים, חלב, חמאה רכה, תמצית וניל ומערבבים כדקה. לשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ומעט דביק.
- יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-12 כדורים בגודל שווה (כל כדור כ-70 גרם, אם הבצק דביק, אפשר לעבוד עם ידיים משומנות).
- משמנים את תבנית הטיגון ומניחים בתוכה 6 כדורים. מכסים ומתפיחים במשך 30-60 (ככל שתתפיחו יותר, זה ייצא אוורירי יותר. את 6 הכדורים שנותרו מניחים על נייר אפיה).
- מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית טיגון באוויר חם, מכוונים את הטמפ’ ל- 160 מעלות ואת הזמן ל- 12 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים.
- כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD, מכניסים את סלסלת הטיגון, משמנים את כדורי הבצק וסוגרים את המכשיר. לאחר 6 דקות פותחים את המכסה, מברישים שוב בשמן וסוגרים.
- לאחר סיום פעולת המכשיר, מברישים שוב בשמן. מצננים מעט, ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
אפשר להכין גם בגרסה פרווה למרות שהגרסה החלבית הרבה יותר מוצלחת: במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן ובמקום חלב – לשים ⅔ כוס מים חמימים.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
27 תגובות
כניסה
27 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

