שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש (ככל שהאורז יבש כך ייצא פחות דביק).
מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה.
מוסיפים את האורז, מתבלים ומערבבים במשך כ- 3 דקות. (טיגון האורז וערבבו עם השמן חשובים כדי שהאורז יצא אחד אחד).
מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות בדיוק על אש נמוכה ומכבים את האש.
ומלץ להשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.