מצרכים להכנת מרק עדשים ירוקות
- כוס וחצי עדשים ירוקות (יש להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
- 1 בצל גדול קצוץ
- גזר גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
- 8-9 כוסות מים רותחים
- כף רסק עגבניות
תיבול
כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
איך מכינים מרק עדשים ירוקות?
- מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.
- מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
הפעל טיימר (01:00:00)+טיימר פועל - מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- לקבלת מרקם סמיך יותר, מומלץ לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני (לא חייבים לטחון עד הסוף).
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים שווים למרק עדשים ירקות הכי טעים בכלום זמן
- השריית העדשים מקצרת את זמן הבישול לא חייבים להשרות עדשים ירוקות, אבל אם יש לכם זמן – שווה. השרייה של שעתיים (ועדיף לילה שלם) מקצרת את זמן הבישול ומגבירה את זמינות הערכים התזונתיים. פשוט שוטפים, מכסים במים וזהו.
- הוסיפו את המלח רק בסוף הבישול זה אחד הטיפים הכי חשובים! מלח מעכב את התרככות העדשים. תמתינו עד שהעדשים רכות לגמרי ורק אז תתבלו. ככה תקבלו מרק עם עדשים רכות ולא קשות.
- בדקו את טריות העדשים לפני הבישול עדשים ישנות לוקחות יותר זמן להתרכך. סימן טוב לעדשים טריות – צבע אחיד ללא כתמים. תמיד כדאי לקנות עדשים עם תאריך תפוגה רחוק ולבדוק את השקית לפני השימוש.
- רוצים מרק יותר סמיך? תטחנו רק חלק הטריק הוא לא לטחון את כל המרק, אלא רק חצי. ככה מקבלים מרק עם מרקם סמיך וקרמי אבל עם חתיכות עדשים שנותנות טקסטורה מעניינת. אפשר להשתמש במוט בלנדר ישירות בסיר.
- שדרגו את המרק עם תוספות קלות לפני ההגשה, טפטפו קצת שמן זית איכותי ומעט מיץ לימון סחוט טרי – זה עושה הבדל ענק בטעם! אפשר גם להוסיף קצת שקדי מרק לקראנץ’.
- המרק יותר טעים ביום למחרת כמו הרבה מרקים, גם מרק עדשים מתיישן יפה. הטעמים מתאחדים והמרק נהיה יותר עשיר. רק שימו לב – העדשים סופחות נוזלים, אז כשמחממים מוסיפים קצת מים.
- בעניין הבריאות – עדשים ירוקות הן סופרפוד אמיתי! המרק הזה טבעוני, ללא גלוטן, דל בשומן ועשיר בכל מה שטוב. האינדקס הגליקמי של העדשים נמוך, מה שאומר שהן משחררות אנרגיה לאט ושומרות על תחושת שובע לאורך זמן. מושלם לדיאטה ולשמירה על משקל!
אם אהבתם את מרק העדשים אתם בטח תאהבו גם את המתכונים האלו
- אוהבים מרק יותר קרמי? נסו את מרק העדשים הכתומות שלנו
- רוצים עוד מרק משביע? מרק לקוסקוס שלנו פשוט מטורף
- אוהבים עדשים? נסו גם את המג’דרה הביתית
- עוד מנה טבעונית מעולה – פלאפל ביתי
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
איך תכינו מרק עדשים מושלם? כל השאלות והתשובות
לא חייבים, אבל מומלץ. השרייה של 2-3 שעות (או לילה שלם) מקצרת את זמן הבישול ומגבירה את זמינות הויטמינים והמינרלים. אם אין לכם זמן, פשוט שטפו היטב והוסיפו עוד 15-20 דקות לזמן הבישול.
יש כמה סיבות אפשריות: הוספתם מלח מוקדם מדי (מלח מעכב התרככות), העדשים ישנות מדי, או שזמן הבישול לא היה מספיק. הפתרון: בשלו בלי מלח, טעמו מדי פעם, והמשיכו לבשל עד שהעדשים רכות לגמרי.
בהחלט! סיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. טגנו את הירקות כרגיל, הוסיפו את העדשים והמים, וסגרו לכ-20-25 דקות בלחץ. התוצאה תהיה מרק סמיך ועדשים רכות.
אפשר, אבל התוצאה תהיה שונה. עדשים כתומות מתפרקות לגמרי בבישול ונותנות מרק עדשים כתומות קרמי וחלק. עדשים ירוקות שומרות על צורתן ונותנות מרקם עם יותר “נשיכה”. לכל אחד יש את הקסם שלו!
מרק עדשים נשמר יופי במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור. אפשר גם להקפיא למשך 3 חודשים. כשמחממים, כדאי להוסיף קצת מים כי העדשים סופחות נוזלים.
יש המון אפשרויות! תפוחי אדמה או בטטה לסמיכות, גזר נוסף למתיקות, סלרי לעומק טעם, או אפילו אטריות דקות בסוף הבישול. אפשר גם להוסיף עלי תרד דקה לפני ההגשה.
כנראה יש יותר מדי מים ביחס לעדשים, או שהעדשים לא התבשלו מספיק זמן כדי להתפרק ולסמיך את המרק. הפתרון: המשיכו לבשל בלי מכסה כדי שהנוזלים יתאדו, או טחנו חלק מהמרק.
כן! מרק עדשים הוא מצוין לתינוקות מגיל 6 חודשים. פשוט הכינו אותו בלי מלח ואבקת מרק, וטחנו למרקם חלק. העדשים עשירות בברזל וחלבון – בדיוק מה שתינוקות צריכים.

