מצרכים להכנת לחם מקמח מלא
- תבנית אינגליש קייק
- 2 כוסות קמח מלא
- ¾ כוס קמח לבן
- רבע כוס שיבולת שועל דקה/קוואקר
- כף שמרים יבשים (10 גרם)
- כפית סוכר
- חצי כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)
- שליש כוס צימוקים (לא חובה)
- כוס וחצי מים חמימים
- כפית מלח
לפיזור מעל (לפי בחירה)
- שומשום
- שיבולת שועל דקה/עבה
- גרעיני דלעת
- גרעיני חמניה וכו
איך מכינים לחם מקמח מלא?
- מחממים תנור ל50 מעלות.
- מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח המלא, הלבן והקוואקר. מכניסים את הקערה למיקרוגל לחימום של 25-30 שניות (פעולת החימום של הקמח מזרזת את התפיחה).
- מוסיפים לקמח שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים, צימוקים, מוזגים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת עם כף. מרטיבים ידיים ומיישרים קצת את החלק העליון. מפזרים מעל שומשום, גרעינים וכו’.
- מכבים את התנור (שחיממנו קודם לכן ל50 מעלות) ומכניסים את התבנית לתנור. משאירים את דלת התנור חצי פתוחה ומתפיחים במשך כ-30 דקות (השמרים צריכים סביבה חמה כדי לתפוח יותר מהר).
- כעבור כ-30 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים על השיש. בינתיים מחממים את התנור ל190 מעלות. לאחר שהתנור חם מאוד (אחרי כ-5 דקות של חימום) מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל - מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים אותו בזהירות מהתבנית ומניחים אותו לקירור בחוץ על רשת התנור (כדי שלא יצטברו אדים בחלק התחתון וירככו אותו. אנחנו רוצים אותו פריך במעטפת החיצונית).
- רק לאחר שהלחם התקרר לגמרי לטמפ’ החדר ניתן לפרוס אותו. אני יודעת שקשה להתאפק אבל משתלם :-)
*ניתן לפרוס את הלחם לפרוסות ולהקפיא בתוך שקית אטומה.
הערה: במקרה הזה עדיף להשתמש בשמרים יבשים אבל אם ממירים לשמרים טריים יש לשים 20 גרם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
262 תגובות
כניסה
262 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

