www.10dakot.co.il

כריך אנטיפסטי

יש משהו מיוחד בכריך אנטיפסטי - הוא לוקח את כל הטעמים האיטלקיים האהובים ושם אותם בין שתי פרוסות לחם. שימו את הירקות הקלויים בכריך ותקבלו ארוחה שלמה ב-5 דקות! השילוב של חציל קלוי רך, פלפלים מתוקים, גבינת עזים קרמית ופסטו ארומטי על לחם ג'בטה פריך - זה פשוט חיבוק איטלקי בכל ביס. והכי טוב? אם יש לכם אנטיפסטי מוכן במקרר, הכריך מוכן ברגע!

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
כריך אנטיפסטי
זמן הכנה

5 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת כריך אנטיפסטי

איך מכינים כריך אנטיפסטי?

  1. מורחים על הלחם ממרח שאוהבים, מניחים את הירקות, הגבינה והעלים.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

הסודות שלי לכריך אנטיפסטי מושלם

  • לחם ג’בטה (או צ’באטה) הוא הבחירה המושלמת לכריך אנטיפסטי – לחם איטלקי אוורירי שפריך מבחוץ ורך מבפנים. הוא הומצא באיטליה בשנות ה-80 בדיוק בשביל כריכים כאלה! אין ג’בטה? חצי באגט או לחמנייה טובה יעבדו מעולה.
  • גבינת עזים נחשבת לקלה יותר לעיכול מגבינת פרה, נמוכה בלקטוז ועשירה בחלבון ובסידן. הטעם שלה – קצת חמצמץ וקרמי – משתלב מושלם עם המתיקות של הירקות הקלויים.
  • הממרח הוא הבסיס! פסטו בזיליקום נותן ארומה ירוקה ורעננה, ממרח עגבניות מיובשות מוסיף מתיקות עמוקה, וגבינת שמנת יוצרת בסיס קרמי ועדין. אפשר גם לשלב – קצת פסטו וקצת גבינת שמנת זה שילוב מנצח!
  • עלי רוקט (ארוגולה) מוסיפים טעם עם חריפות קלילה שמאזנת את המתיקות של הירקות הקלויים. הם גם דלים בקלוריות ועשירים בויטמינים A, C ו-K. אין רוקט? עלי בייבי או חסה פריכה יעבדו נהדר.
  • סוד לכריך שנשאר פריך ולא נרטב תמיד מורחים קודם את הממרח על הלחם – הוא יוצר שכבת הגנה שמונעת מהירקות להרטיב את הלחם. ואם מכינים מראש? עוטפים בנייר פרגמנט ולא בניילון נצמד.

מתכונים מומלצים

מתכון כריך אנטיפסטי כריך אנטיפסטי מפנק כריך אנטיפסטי חצילים וירקות כריך אנטיפסטי מומלץ כריך אנטיפסטי עם ירקות צלויים כריך אנטיפסטי אפרת סיאצ'י
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות ותשובות

כריך אנטיפסטי הוא כריך איטלקי עם ירקות קלויים כמו חציל, קישוא ופלפלים, בשילוב גבינה וממרח על לחם איכותי.

המילה “אנטיפסטי” באיטלקית מורכבת משתי מילים: “אנטי” (לפני) ו”פסטי” (ארוחה) – כלומר “לפני האוכל”. באיטליה, אנטיפסטי הוא שם כולל למנות פתיחה מגוונות שמגישים לפני הארוחה העיקרית. כשלוקחים את הירקות הקלויים האלה ושמים אותם בכריך – מקבלים ארוחה שלמה וטעימה!

בהחלט! אפשר להכין גרסה טבעונית עם ממרח חומוס או טחינה במקום הגבינה.

הכריך יהיה טעים גם בלי גבינה – הירקות הקלויים עם פסטו (בגרסה ללא גבינה) או ממרח עגבניות מיובשות נותנים מספיק טעם ועומק. אפשר גם להוסיף אבוקדו מעוך שייתן קרמיות במקום הגבינה.

כריך מוכן מומלץ לאכול מיד או תוך כמה שעות לשמירה על הפריכות.

אם מכינים מראש לעבודה או ללימודים – עדיף לארוז את הרכיבים בנפרד ולהרכיב במקום. הירקות הקלויים עצמם נשמרים במקרר עד שבוע בכלי אטום, אז תמיד אפשר להרכיב כריך טרי ברגע.

כן! חימום קל בטוסטר הופך את הכריך לחוויה אחרת לגמרי.

הלחם נהיה פריך וזהוב, הגבינה מתרככת והירקות מתחממים – זה שדרוג רציני! רק שימו לב לא לחמם יותר מדי כדי שעלי הרוקט לא יכמשו. אפשר להוסיף אותם אחרי החימום.

פסטו הוא ממרח ירוק על בסיס בזיליקום, שום, צנוברים ושמן זית – בטעם רענן וארומטי. ממרח עגבניות מיובשות הוא ממרח אדום-כתום בטעם מתקתק ועמוק.

שני הממרחים מצוינים לכריך אנטיפסטי! פסטו נותן רעננות ירוקה שמשתלבת יפה עם הירקות, וממרח עגבניות מיובשות מוסיף מתיקות שמחמיאה לחציל הקלוי. אפשר אפילו לשים קצת משניהם.

גבינת עזים רכה נותנת קרמיות וחמצמצות עדינה, גבינת עזים קשה מוסיפה עומק וטעם אגוזי, וגבינה בולגרית נותנת מליחות נעימה.

הכל עניין של טעם אישי! גבינת עזים נחשבת לבחירה קלאסית כי היא קלה לעיכול והטעם שלה משתלב מושלם עם ירקות קלויים. אבל גם פטה או גבינה צפתית יעבדו נהדר.

בטח! זיתים שחורים או ירוקים, עגבניות מיובשות, ארטישוק, או אפילו פרוסות אבוקדו – הכל הולך!

הכריך הזה מאוד גמיש. אפשר להוסיף קצת בלסמי מצומצם לטעם חמוץ-מתוק, לפזר צנוברים קלויים לקראנץ’, או להוסיף עלי בזיליקום טריים. כל תוספת שאתם אוהבים רק תשדרג!

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

0 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות