מצרכים להכנת כריך אנטיפסטי
- לחם ג’בטה או חצי באגט
- ירקות אנטיפסטי (חציל קלוי, קישואים, פלפלים) – לחצו למתכון אנטיפסטי
- ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או גבינת שמנת
- גבינת עזים (קשה או רכה) או בולגרית
- עלי רוקט, בייבי או חסה
איך מכינים כריך אנטיפסטי?
- מורחים על הלחם ממרח שאוהבים, מניחים את הירקות, הגבינה והעלים.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
הסודות שלי לכריך אנטיפסטי מושלם
- לחם ג’בטה (או צ’באטה) הוא הבחירה המושלמת לכריך אנטיפסטי – לחם איטלקי אוורירי שפריך מבחוץ ורך מבפנים. הוא הומצא באיטליה בשנות ה-80 בדיוק בשביל כריכים כאלה! אין ג’בטה? חצי באגט או לחמנייה טובה יעבדו מעולה.
- גבינת עזים נחשבת לקלה יותר לעיכול מגבינת פרה, נמוכה בלקטוז ועשירה בחלבון ובסידן. הטעם שלה – קצת חמצמץ וקרמי – משתלב מושלם עם המתיקות של הירקות הקלויים.
- הממרח הוא הבסיס! פסטו בזיליקום נותן ארומה ירוקה ורעננה, ממרח עגבניות מיובשות מוסיף מתיקות עמוקה, וגבינת שמנת יוצרת בסיס קרמי ועדין. אפשר גם לשלב – קצת פסטו וקצת גבינת שמנת זה שילוב מנצח!
- עלי רוקט (ארוגולה) מוסיפים טעם עם חריפות קלילה שמאזנת את המתיקות של הירקות הקלויים. הם גם דלים בקלוריות ועשירים בויטמינים A, C ו-K. אין רוקט? עלי בייבי או חסה פריכה יעבדו נהדר.
- סוד לכריך שנשאר פריך ולא נרטב תמיד מורחים קודם את הממרח על הלחם – הוא יוצר שכבת הגנה שמונעת מהירקות להרטיב את הלחם. ואם מכינים מראש? עוטפים בנייר פרגמנט ולא בניילון נצמד.
מתכונים מומלצים
- מתכון לאנטיפסטי בתנור – הבסיס לכריך!
- ממרח עגבניות מיובשות – ממרח שהולך מצויין בכריך אנטיפסטי
- סנדוויץ’ טוניסאי עם פיצוץ של טעמים
- מתכון מהיר להכנת סביח
- מגוון רעיונות לכריכים
- רעיונות לארוחת בוקר
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות ותשובות
כריך אנטיפסטי הוא כריך איטלקי עם ירקות קלויים כמו חציל, קישוא ופלפלים, בשילוב גבינה וממרח על לחם איכותי.
המילה “אנטיפסטי” באיטלקית מורכבת משתי מילים: “אנטי” (לפני) ו”פסטי” (ארוחה) – כלומר “לפני האוכל”. באיטליה, אנטיפסטי הוא שם כולל למנות פתיחה מגוונות שמגישים לפני הארוחה העיקרית. כשלוקחים את הירקות הקלויים האלה ושמים אותם בכריך – מקבלים ארוחה שלמה וטעימה!
בהחלט! אפשר להכין גרסה טבעונית עם ממרח חומוס או טחינה במקום הגבינה.
הכריך יהיה טעים גם בלי גבינה – הירקות הקלויים עם פסטו (בגרסה ללא גבינה) או ממרח עגבניות מיובשות נותנים מספיק טעם ועומק. אפשר גם להוסיף אבוקדו מעוך שייתן קרמיות במקום הגבינה.
כריך מוכן מומלץ לאכול מיד או תוך כמה שעות לשמירה על הפריכות.
אם מכינים מראש לעבודה או ללימודים – עדיף לארוז את הרכיבים בנפרד ולהרכיב במקום. הירקות הקלויים עצמם נשמרים במקרר עד שבוע בכלי אטום, אז תמיד אפשר להרכיב כריך טרי ברגע.
כן! חימום קל בטוסטר הופך את הכריך לחוויה אחרת לגמרי.
הלחם נהיה פריך וזהוב, הגבינה מתרככת והירקות מתחממים – זה שדרוג רציני! רק שימו לב לא לחמם יותר מדי כדי שעלי הרוקט לא יכמשו. אפשר להוסיף אותם אחרי החימום.
פסטו הוא ממרח ירוק על בסיס בזיליקום, שום, צנוברים ושמן זית – בטעם רענן וארומטי. ממרח עגבניות מיובשות הוא ממרח אדום-כתום בטעם מתקתק ועמוק.
שני הממרחים מצוינים לכריך אנטיפסטי! פסטו נותן רעננות ירוקה שמשתלבת יפה עם הירקות, וממרח עגבניות מיובשות מוסיף מתיקות שמחמיאה לחציל הקלוי. אפשר אפילו לשים קצת משניהם.
גבינת עזים רכה נותנת קרמיות וחמצמצות עדינה, גבינת עזים קשה מוסיפה עומק וטעם אגוזי, וגבינה בולגרית נותנת מליחות נעימה.
הכל עניין של טעם אישי! גבינת עזים נחשבת לבחירה קלאסית כי היא קלה לעיכול והטעם שלה משתלב מושלם עם ירקות קלויים. אבל גם פטה או גבינה צפתית יעבדו נהדר.
בטח! זיתים שחורים או ירוקים, עגבניות מיובשות, ארטישוק, או אפילו פרוסות אבוקדו – הכל הולך!
הכריך הזה מאוד גמיש. אפשר להוסיף קצת בלסמי מצומצם לטעם חמוץ-מתוק, לפזר צנוברים קלויים לקראנץ’, או להוסיף עלי בזיליקום טריים. כל תוספת שאתם אוהבים רק תשדרג!

