מצרכים להכנת כעכים כשרים לפסח
- חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח לעוגות/דק)
- רבע כוס קמח תפו”א (*למי שאין ניתן להשתמש בקמח מצה)
- חצי כוס מים
- 4 כפות שמן
- כף מלאה סוכר
- 2 ביצים גדולות
- קורט מלח
איך מכינים כעכים כשרים לפסח?
- מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
- מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מכבים את האש, מוסיפים לתוך הסיר את קמח המצה וקמח התפו”א ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל בצק דביק ומעט פירורי.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כל פעם ביצה אחת ומערבבים במהירות (רצוי להשתמש במיקסר ידני) עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים) לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים כדור ועושים חור במרכז בעזרת האצבעות ליצירת צורה של בייגל עגול. מסדרים במרווחים על נייר אפיה.
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ב200 מעלות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- אח”כ מורידים את הטמפ’ ל180 ואופים עוד כ-20 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
22 תגובות
כניסה
22 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

