www.10dakot.co.il

טוסט אבוקדו

יש משהו קסום בטוסט אבוקדו, פרוסת לחם חמה ופריכה עם שכבה נדיבה של אבוקדו קרמי, קמצוץ מלח, פלפל שחור וכמה טיפות לימון... זו ארוחת הבוקר שגורמת לי לקפוץ מהמיטה בבוקר! והכי יפה? האבוקדו הוא פיצוץ של בריאות - מלא שומנים טובים, ויטמינים, ואשלגן יותר מבננה! אז בעצם אתם מפנקים את עצמכם ועושים טוב לגוף באותו זמן.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
טוסט אבוקדו
זמן הכנה

5 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת טוסט אבוקדו

  • פרוסת לחם
  • אבוקדו רך מעוך
  • קמצוץ מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 טיפות מיץ לימון

איך מכינים טוסט אבוקדו?

  1. מטגנים את הלחם קלות או שמים בטוסטר קופץ (מצנם).
  2. מורחים אבוקדו מעוך, מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

הסודות שלי לטוסט אבוקדו מוש!

האמת? פעם חשבתי שטוסט אבוקדו זה סתם טרנד של בתי קפה יקרים. אבל אז הכנתי את זה בבית ו-וואו, איזה גילוי! ב-5 דקות יש לכם ארוחה שהיא גם מזינה וגם ממלאת וגם כזו שאפשר להתגאות בה באינסטגרם.

תוספות מומלצות לשדרוג טוסט אבוקדו:

  • תוספת ביצה: הוסיפו ביצת עין או ביצה קשה, או ביצה עלומה.
  • תוספת גבינה: פזרו מעל גבינה בולגרית או גבינות מתוקות כמו חלומי צרוב ודבש.
  • פיקנטי: הוסיפו קמצוץ צ’ילי גרוס או בצל ירוק קצוץ
  • רענן: הוסיפו עגבנייה קצוצה או עלי רוקט.

עוד כמה טיפים שכדאי ליישם לתוצאות מושלמות:

לחם מחמצת הוא הבחירה האידאלית – המרקם הלעיס והטעם החמצמץ משלימים מושלם את העושר של האבוקדו. גם לחם שיפון או לחם מלא עובדים נהדר. העיקר שהלחם יהיה יציב ולא רך מדי, כדי שיחזיק את הממרח בלי להתפורר.

לחצו בעדינות בקצה של האבוקדו – אם הוא נכנע ללחץ עדין, הוא בשל. טיפ מנצח: הסירו את העוקץ הקטן – אם הצבע מתחת צהבהב, האבוקדו מושלם. ירוק = עוד לא בשל, חום = בשל מדי.

מיץ לימון הוא חבר הכי טוב של האבוקדו! הוסיפו כמה טיפות על האבוקדו המעוך מיד אחרי החיתוך. החומציות מונעת את תהליך החמצון ושומרת על הצבע הירוק היפה. גם מעט שמן זית עוזר.

אם נשאר לכם חצי אבוקדו, מרחו עליו שכבה דקה של שמן זית או מיץ לימון, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר. כך הוא ישמור על טריות עד יומיים. אפשר גם לשמור אותו במים קרים ליממה אחת.

טוסט אבוקדו וביצה מתכון טוסט אבוקדו טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה טוסט אבוקדו עם ביצת עין
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

כל מה שרציתם לדעת על טוסט אבוקדו

כן, טוסט אבוקדו הוא בחירה מצוינת לתפריט בריא.

האבוקדו עשיר בשומנים חד בלתי רוויים – אותם שומנים “טובים” שנמצאים גם בשמן זית. הוא מכיל סיבים תזונתיים שנותנים תחושת שובע, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, אשלגן (יותר מבננה!) וחומצה פולית. בשילוב עם לחם מלא, מקבלים ארוחה מאוזנת ומזינה.

חותכים את האבוקדו לחצי, מוציאים את הגרעין ומעבירים לקערית עם מזלג.

מועכים בעדינות עם המזלג – לא חייבים להגיע למחית חלקה לגמרי. דווקא מרקם גס עם חתיכות קטנות של אבוקדו נותן טעם ומרקם מעניינים יותר. מוסיפים מיד מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים.

עדיף להכין טוסט אבוקדו ממש לפני ההגשה.

האבוקדו נוטה להשחיר כשהוא נחשף לאוויר, והלחם הקלוי מאבד מהפריכות שלו. אם חייבים להכין מראש, הכינו את הממרח בנפרד עם הרבה מיץ לימון, כסו בניילון נצמד צמוד וקלו את הלחם ממש לפני ההגשה.

גוואקמולי הוא ממרח מקסיקני מתובל יותר, עם תוספות כמו עגבניה, בצל וכוסברה.

טוסט אבוקדו בגרסה הבסיסית הוא פשוט יותר – אבוקדו מעוך עם מלח, פלפל ולימון. שניהם טעימים ובריאים! אם יש לכם גוואקמולי מוכן, אפשר להשתמש בו על הטוסט בהחלט. כדאי לנסות גם את המתכון של טורטיה עם מילוי גוואקמולי

אבוקדו מזן האס נחשב לטעים ביותר לטוסט בזכות המרקם הקרמי והטעם האגוזי שלו.

האס הוא קטן יחסית, עם קליפה כהה ומחוספסת. גם אטינגר ופוארטה מתאימים מצוין. העיקר שהאבוקדו יהיה בשל – רך אבל לא בהגזמה (שלא יהיה בשלב ריקבון), עם צבע ירוק יפה ובלי כתמים חומים.

בהחלט! זו דרך מצוינת להכניס שומנים בריאים לתפריט של הילדים.

אם הילדים לא מתלהבים מהטעם, התחילו עם מריחה דקה והוסיפו תוספות שהם אוהבים – גבינה צהובה, ביצה או אפילו קצת דבש. עם הזמן הם יתרגלו לטעם ואפילו יתאהבו.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

0 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות