www.10dakot.co.il

חלת דבש

חלת דבש רכה, אוורירית ומתוקה שתשדרג כל שולחן חג! המתכון המושלם לחלת דבש לראש השנה שמשלבת את המסורת עם טעם מתוק של דבש בכל ביס. חלת דבש שתמיד מצליחה ומרשימה את האורחים. מתאים לכל אחד - גם למי שלא אופה לחם בדרך כלל, אי אפשר לפספס!

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
חלת דבש - מתכונים ב-10 דקות
כשר מסוג

מצרכים להכנת חלת דבש

  • 3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
  • כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 5 כפות מלאות דבש
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים פושרים (180 מ”ל)
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמן
  • כפית מלח
  • לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום
  • לזילוף מעל (לאחר האפיה): 2-3 כפות דבש

איך מכינים חלת דבש?

  1. מערבבים במיקסר (וו לישה): קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
  4. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 28 בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים של 1.5-2 ס”מ זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד הכדורים תופחים.
  5. מברישים את החלק העליון בתערובת של ביצה טרופה ודבש ומפזרים שומשום.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה (יש לחמם את התנור מראש כ-10 דקות לפני).
    הפעל טיימר (25 דק’)
    +
    טיימר פועל
  7. לאחר שהחלה יוצאת מהתנור מומלץ לזלף עליה דבש.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

  • חלת דבש אוורירית במיוחד: ככל שמתפיחים את הבצק יותר זמן, כך החלת דבש הרכה תהיה אוורירית יותר. אם יש לכם זמן, תתנו לבצק לתפוח פעמיים לפני שיוצרים כדורים או הוסיפו משפר אפיה שיכול לתרום לתוצאה אוורירית יותר.
  • לגרסה מיוחדת של חלת דבש לראש השנה, אפשר למלא כמה כדורים בתערובת תפוחים כמו במתכון הזה- שטרודל תפוחים. זה ישתלב נהדר עם טעם הדבש ויוסיף מתיקות ולחות נוספת.
  • שדרגו את החלת דבש המסורתית על ידי מריחת הכדורים בתערובת של 3 כפות דבש, כפית קינמון וחצי כוס צימוקים מושרים בתה חם לפני הסידור בתבנית. כך תקבלו חלת דבש מתוקה עם הפתעות מתוקות בכל ביס.
  • אחסון נכון של חלת דבש: אם רוצים שהחלת דבש העסיסית תישאר טרייה לאורך זמן, עטפו היטב בניילון נצמד ואחסנו בטמפרטורת החדר עד יומיים. ניתן גם להקפיא את החלה לאחר שהתקררה לחלוטין, עטופה היטב בניילון נצמד ונייר אלומיניום, למשך עד חודש.

ערכים תזונתיים בדבש

הדבש, המרכיב המרכזי במתכון לחלת דבש שלנו, הוא לא רק ממתיק טבעי אלא גם מוסיף ערכים תזונתיים. כף דבש (כ-21 גרם) מכילה כ-64 קלוריות וכ-17 גרם פחמימות. בחלה שלנו אנחנו משתמשים בכ-5 כפות דבש בבצק, שמתחלקות בין כל החלה. הדבש מכיל גם נוגדי חמצון וחומרים אנטיבקטריאליים טבעיים. בנוסף, הדבש שאנו מזלפים על החלה החמה מוסיף לא רק מתיקות אלא גם ברק ולחות לחלת דבש לראש השנה שלנו.

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות ותשובות

כן, אפשר ללוש את הבצק ידנית.

המתכון לחלת דבש קלה להכנה עובד נהדר גם בלישה ידנית. פשוט ערבבו את כל החומרים בקערה גדולה ולושו ביד לפחות 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. ככל שתלושו יותר את הבצק כך תקבלו תוצאה טובה יותר. זה אולי ידרוש קצת יותר מאמץ פיזי, אבל התוצאה תהיה זהה לחלת דבש מסורתית שלשתם במיקסר.

אפשר לעצב את הבצק בצורת צמה במקום כדורים.

למרות שהמתכון המקורי של חלת דבש לראש השנה מציע עיצוב כדורים, אפשר בהחלט לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים, לגלגל לחבלים ארוכים וליצור צמה קלאסית. או לחלופין, ליצור צמה מ-4 או 6 חבלים לחלה מרשימה במיוחד. בראש השנה נהוג לעצב את החלה בצורה עגולה, המסמלת את מחזוריות השנה.

אפשר להחליף עד מחצית מהקמח הלבן בקמח מלא.

אם תרצו להכין גרסה בריאה יותר של חלת דבש מיוחדת, אפשר להחליף עד כ-250 גרם מהקמח הלבן בקמח מלא. קחו בחשבון שהחלה תהיה מעט כבדה יותר ופחות אווררית, ויתכן שתצטרכו להוסיף עוד כ-2-3 כפות מים לבצק, כי קמח מלא סופח יותר נוזלים.

אפשר להכין את הבצק יום לפני ולאפות בבוקר החג.

אחת האפשרויות הנהדרות עם מתכון לחלת דבש ביתית היא שאפשר להכין את הבצק יום לפני, לתת לו לעבור את ההתפחה הראשונה, ואז לשים במקרר ללילה בקערה מכוסה היטב. למחרת, הוציאו את הבצק מהמקרר כשעה לפני העיצוב הסופי, המשיכו לפי ההוראות מהשלב של עיצוב הכדורים. התפחה קרה במקרר למעשה משפרת את טעם החלת דבש הרכה.

יש לוודא ששמרים טריים ולשתם מספיק את הבצק.

אם הבצק של החלת דבש הקלה להכנה שלכם לא תופח כראוי, יתכן שהשמרים לא פעילים. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים, אפשר לבדוק את חיוניותם על ידי ערבוב כפית שמרים עם כפית סוכר וחצי כוס מים פושרים – אם מופיע קצף/בעבוע תוך 10 דקות, השמרים תקינים. יכול להיות גם שלא לשתם מספיק את הבצק, ואולי פשוט צריך לתת לבצק יותר זמן לתפוח בסביבה חמה ולחה.

בהחלט! צימוקים או חמוציות ישתלבו נהדר.

אפשר לשדרג את החלת דבש המסורתית עם תוספות טעימות. הוסיפו כחצי כוס צימוקים (מושרים מראש במים חמים ומסוננים), חמוציות מיובשות קצוצות לבצק לפני ההתפחה הראשונה. אפשר גם לגלגל את הבצק לפני יצירת הכדורים, לפזר תערובת של קינמון, סוכר וצימוקים, ואז לגלגל מחדש לכדורים לקבלת חלת דבש מתוקה עם הפתעות.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
14 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

14 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות