מצרכים להכנת חביתת מצה
- מצה
- 2 ביצים
- תוספות לפי בחירה: בצל קצוץ, זיתים קצוצים, עגבניה קצוצה, עלי פטרוזיליה קצוצים, גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת
- כרבע כפית מלח ופלפל שחור
איך מכינים חביתת מצה?
- מרטיבים מצות (בכמות שרוצים) במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
- טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ותוספות שאוהבים.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר המצה). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש בינונית במשך כחצי דקה.
- חותכים את קצוות המצה, מניחים אותה מעל החביתה ומכסים את המחבת. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שהחביתה מתבשלת מצד אחד וניתן להפוך אותה בקלות. הופכים את החביתה (כך שהמצה תהיה מונחת בתחתית), מכסים ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי. מעבירים לצלחת, מגלגלים לרולדה וחותכים לחצי.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
להרטבה מדויקת של המצה: עדיף לא להשרות יותר מדי – מספיק 20 שניות ולהכניס למגבת לחה. מצה רכה מדי תיקרע, קשה מדי לא תתגלגל.
שדרוגים לפי מה שיש במקרר: חביתת מצה קלאסית היא רק ההתחלה. נסו להוסיף גבינה צהובה, פטרוזיליה, בצל ירוק, או אפילו זיתים קצוצים – וכל ביס מקבל אופי אחר.הכי טעים כשזה טרי: כדי לשמור על הקראנץ’ של המצה והטעם הרענן של הביצה – מומלץ לאכול סמוך להכנה. אבל אם נשאר, אפשר לשמור בקופסה אטומה.לגרסה פרווה: ותרו על הגבינות והכינו את החביתת מצה רק עם ירקות וביצים – פתרון מושלם לארוחת פסח קלה וללא חלב.חביתת מצה בארוחת ערב חגיגית? שדרגו עם סלט חסה מרענן בצד, ותקבלו ארוחה כשרה לפסח שלא מרגישה בכלל כמו ויתור!
אהבתם את חביתת המצה? הנה עוד רעיונות שווים לפסח:
- פשטידת מצות ובשר – ארוחה שלמה לעצלנים – הכל בתבנית אחת
- פרנץ’ טוסט ממצה – גירסה מושלמת לבוקר חג
- קינוחים לפסח – עוגיות, עוגות ועוד בלי קמח
- עוגיות בראוניז לפסח – מתכון מתוק שמכינים בקלות עם עוגיות יין של פסח
- מתכון עראיס מצה – מתכון נדיר לעראיס כשר לפסח שמחייב מחמאות לשימוש בנינג’ה
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות להכנת חביתת מצה
לא חובה – אבל מצות רכות מקלות על הגלגול. אם המצה יבשה מדי, היא תיסדק ותישבר.
אפשר, אם משתמשים במחבת נונסטיק טובה. עדיין, מעט שמן ישפר את המרקם והטעם.
למי שמעדיפים טעם עשיר יותר, אפשר להשתמש בחלב או בחלב צמחי (כשר לפסח כמובן).
אין בעיה – אפשר להניח אותה מעל החביתה גם לאחר שהיא התחילה להתבשל, ואז לכסות עם מכסה. לא אידיאלי, אבל עובד.
בהחלט! חביתת מצה היא בסיס מצוין. נסו להוסיף טונה, תירס, או שאריות ירקות מבושלים – פתרון מעולה לארוחה מזינה ומהירה.

