זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פילה אמנון, כ-4 פילטים (ניתן להכין עם דניס, סול, מוסר, לברק ועוד).
5 שיני שום פרוסות
פלפל אדום גדול (גמבה) חתוך לרצועות דקות (*מומלץ לשלב פלפלים בצבעים)
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את רצועות הפלפלים והשום במשך כ-5 דקות, עד לריכוך חלקי.
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-פורשים נייר אפיה בתבנית ומניחים את הפילטים על נייר האפיה (כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה). מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מעל את רצועות הפלפלים המטוגנות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות.
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל |
- סלמון בפסטו |
- סלמון במרינדה
יצא מעולה! אפילו הבת שלי שכבר כמה שנים לא הסכימה לטעום דג, אכלה ואהבה. תודה 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה, שפכתי פי 3 מכמות התבלינים, מסלת דגים ובלי לימון. לשבת חתן. יצא מעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה?
תודה
היי,
אפשר לוותר על פטרוזיליה או לשים כוסברה או רוזמרין או טימין.
מושלם. האם כמות התיבול מספיקה ל 4 פילה מושט? נראה לי מעט.תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון🙂
הכמות מתאימה כי מדובר בדג בתנור- כמעט בלי רוטב.
הבנתי.תודה -יש לך המלצה לדג בתנור אבל שיצא עם רוטב ככה שניתן לספוג בחלה?תודה
יש מתכון לדג בתנור עם רוטב, אמנם זה לא יצא כמו דג מבושל אבל זה המתכון לדג בתנור עם הכי הרבה רוטב.
הדגים בתנור צריכים להיות מכוסים או לא מכוסים בתנור?
היי,
אין צורך לכסות(:
אפשר להשתמש בשמן קנולה? וללא מיץ לימון?
אפשר מירי 🙂
לשים רק פלפל אחד?
כן (אם רוצים יותר אפשר להוסיף).
יצא מצוין – הרוטב משתלב נהדר עם הפלפלים והטעם של הדג עצמו. תודה רבה על מתכון קל שיש לו ניחוח של מתכון מנצח!
תודה סיון 🙂
אפשר ללא המלח?
אפשר אבל בלי מלח בכלל יהיה חסר לזה קצת טעם.
באופן רשמי הוא הפך להיות הדג של שבת שלנו! פשוט טעים כל כך! וקל הכנה!
תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שמחה לשמוע ❤️️
תודה בתיה ושבת שלום
יצא ממש מש טעים. השתמשתי בפילטים טריים של דניס בלי פטרוזילה מעל. ההקפצה של שום ופלפלים ממש משדרגת את המנה
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להכין עם סלמון?
אפשר. זמן אפיה עשוי להתארך ל- 20 דקות.
מתכון מעולה! תודה!
בתיבול דגים אני מניחה את השמן והתבלינים בתבנית, “מלבישה” שקית הקפאה על היד ומערבבת את התיבול עם הדגים מכל הכיוונים. כך הדג מתובל היטב והכל נקי ובלי כלים… (כך אני עושה גם בתיבול תפו”א בתבנית ואפילו לחמין)
רעיון מעולה 🙂
תודה
היי אפרת, אפשר להכין עם נסיכת הנילוס?
כן.
הי אפרת
יש לי שאלה, אני נבחרתי לעשות את הדג חערב חג ואני רואה שיש באתר המושלם הזה כל כך הרבה מתכונים לדג בתנור, ואני חייבת מתכון לדע רק בתנור ולא בבישול, מה המתכון הכי מוצלח ומומלץ שלך לדג בתנור מכל המתכונים שיש באתר?
היי חן,
יש מתכון לפילה אמנון ברוטב אדום חריף (אפשר לוותר על החומוס אם אתם לא אוכלים קטניות). הרוטב שומר על העסיסיות של הדג.
יש את המתכון הזה- פילה אמנון בתנור ויש את המתכון שבעמוד הזה (פילה דג עם פלפלים) שהוא גם מעולה.
הי
האם אפשר כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה
כן.
יצא מעולה!
תודה!
תודה שחזרת לעדכן!
יש דרך לעשות את הדג בתנור בלבד, בלי לטגן קודם?
נגיד לאפות קודם את הפלפלים או משהו כזה?
תודה,
אשמח לתשובה בהקדם.
כן. אפשר לאפות את רצועות הפלפלים בתנור עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף את הדגים.
יש מצב בלי לטגן את הפלפלים מראש?
אני לא בטוחה שהם יספיקו להתרכך כמו שצריך אם לא תטגני אותם קודם.
רוצה להכין לשבת.
את הפלפלים אטגן מראש ואח”כ במקום אפיה אשים על הפלטה בערב שבת, יש צורך לשנות? זה לא ישרף?
לא רואה בעיה.
שבת שלום 🌷
הכנתי לחג עם דג בס והיה מוצלח מאוד.
האם המתכון עם הכמויות הכתובות מתאים גם לארבעת דגי אמנון שנקנו בוואקום קפואים? תודה ומועדים לשמחה
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, זה מתאים גם עם פילה אמנון קפוא.
הכנתי כבר 4 פעמים ויצא מעולה, תודה רבה!❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורה
היוש
איך אפשר להמיר את נפפריקה המתוקה אם אין לי?
אני רוצה את הטעם המתוק שלו אבל גם בריא אז שיהיה ללא סוכר
אפשר לוותר על הפפריקה אבל קחי בחשבון שהדג ייצא קצת חסר צבע.
יצא נהדר חטפו את הדג תודה על המתכונים הנהדרים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
היי אפרת,
הכנתי עם דג לברק ויצא מושלם!
שמחה לשמוע!
תודה אלינור ושבוע טוב🌷
אפרת שלום. דג פילה מושט אפשרי? ובמה משרים את הדגים לפני אפיה?תודה רבה
בוקר טוב ענתי,
אפשר להשתמש בפילה מושט. אין צורך להשרות לפני. מתבלים ולתנור.
יום מקסים 🙂
תודב רבה. חום נפלא
למה בעצם לטגן את הפלפלים מראש? אפשר לשים אותם ישר על הדג, לא?
אפשר אבל הם לא תמיד מספיקים להתרכך כמו שצריך ב-15 דקות אפיה.
איזה תוספת אפשר לשים ליד?
פירה, תפוחי אדמה, אורז, ירקות בתנור.
פילה סלמון יתאים?
כן. בגלל שהסלמון עבה יותר זמן האפיה עשוי להתארך ל- 18-20 דקות.
אם אני משתמשת בפטרוזיליה יבשה- כמה לשים?
כחצי כפית.
אני מרגישה שהאתר הזה הוא אתר נהדר עבור אמהות שרוצות אוכל טוב ומענין בלי לבזבז זמן.
האם אני יכולה לשים סלרי במקום פטרוזליה?????????
כן אפשר 🙂