מצרכים להכנת דג דניס בתנור
דג דניס שלם טרי (400-450 גרם)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור טרי גרוס
חומרים למרינדה (להשריית הדג):
1 כוס שמן זית משובח
10 עגבניות מיובשות
3 שיני שום טרי
10 עלי מרווה
כפית פלפל שחור
חומרים לרוטב צ’ימיצ’ורי (להגשה מעל הדג):
1 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טרי גרוס
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
5 שיני שום טרי קצוצות דק דק
3 כפות חומץ בן יין
אופן הכנה:
הכנת המרינדה – יש לקצוץ את כל מרכיבי המרינדה ולערבב יחד עם שמן הזית.
הכנת הצ’ימיצ’ורי – יש לקצוץ את כל מרכיבי הצ’ימיצ’ורי יחד ולערבב.
הכנת המנה – יש להוציא את הדג מהמרינדה (הדג צריך להיות במרינדה לפחות שעה, אך יכול גם יום שלם), לתבל במלח ופלפל שחור. להכניס לגריל (רק כשהדג לא קר!), אשר חומם מראש ל- 250 מעלות, במשך כ- 14 דקות ולהוציא את הדג מהגריל.
להניח את הדג על צלחת הגשה ולהוסיף מעל לאורכו 2 כפות צ’ימיצ’ורי.
–
המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.
הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר
איך מכינים דג דניס בתנור?
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

