מצרכים להכנת גולש צמחוני
- 250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס”מ) *אפשר להמיר בטופו
- תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס”מ)
- גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים
- סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס
- חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות
- 2 כוסות מים רותחים
- כף מלאה רסק עגבניות
תיבול:
- כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
- להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים
איך מכינים גולש צמחוני?
- מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
- מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
57 תגובות
כניסה
57 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

