רכיבים
- 1 דף פילו
- 25 גרם חמאה/ מחמאה
- 1 כף דבש
- 1 כף גדושה סוכר חום
- 1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)
- תרסיס שמן בטעם חמאה של פאם

אופן ההכנה
-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
- מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).
- מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ’ החדר.
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- פורשים דף פילו על משטח עבודה ומתיזים אותו בתרסיס שמן של פאם.
- מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, משמנים את החלק העליון והתחתון בתרסיס שמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.