www.10dakot.co.il

בוריקה

בוריקה הוא אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש - ואני לא מגזימה! מעטפת דקיקה ופריכה של עלה סיגר עם ביצה בפנים שהחלמון שלה נשאר נוזלי ומתפוצץ בפה עם הביס הראשון. הבוריקה מוכר גם בשמות בריק, בוריק או בריקה, הוא אוכל רחוב קלאסי שמגיע מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי, כך תכינו בוריק בבית בשתי דקות, כל מה שצריך זה עלה סיגר מהמקפיא, ביצה ומחבת עם שמן - וזהו! ארוחת ערב מהירה ומשביעה שכולם אוהבים.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מתכון בוריק, בוריקה מתכונים ב10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

2 דקות

מס׳ מנות

1 מנה

כשר מסוג

מצרכים להכנת בוריקה

  • עלה סיגר
  • ביצה
  • קמצוץ מלח
  • שמן לטיגון

איך מכינים בוריקה?

  1. מחממים מחבת רחבה עם כוס שמן.
  2. שוברים בזהירות ביצה לכוס.
  3. כשהשמן חם, טובלים בשמן מחצית מעלה הסיגר, עליו מניחים ביצה בזריזות וסוגרים עם המחצית השניה של העלה (לצורה של חצי עיגול).
  4. מטגנים כחצי דקה, הופכים צד ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים מקצועיים להכנת בוריק מושלם עם ביצה

היום אפשר למצוא בוריק בשוק הכרמל בתל אביב, בנתניה וביהוד, אבל למה לחפש כשאפשר להכין בבית תוך שתי דקות? כל מה שצריך זה עלה סיגר מהמקפיא, ביצה ומחבת עם שמן – וזהו! ארוחת ערב מהירה ומשביעה שכולם אוהבים. רוצים להוסיף טוויסט? נסו גם את השקשוקה המושלמת שלנו או את הפנקייק לארוחת בוקר חגיגית.

הסוד לבוריק מוצלח עם ביצה שהחלמון נשאר נוזלי והחלבון מוכן לגמרי טמון בשליטה בטמפרטורת השמן ובתזמון מדויק.

כדי לדעת אם השמן מוכן לטיגון הבוריק, אפשר לזרוק פנימה עלה קטן של פטרוזיליה – אם הוא מקפץ בשמחה עם בועות קטנות מסביב, השמן מוכן.

חשוב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח מדי, כי אחרת העלה יישרף לפני שהביצה תספיק להתבשל כמו שצריך.

הטריק הכי חשוב הוא לשבור את הביצה קודם לכוס קטנה ולוודא שהחלמון שלם ויפה, ורק אז להעביר אותה לתוך עלה הסיגר.

ככה נמנעים ממצב שהחלמון נשבר עוד לפני שהתחלנו. כשמטגנים בוריק ביצה עם עלי סיגר, חשוב להפוך צד אחרי בערך 30-40 שניות – לא יותר מדי מהר שהעלה יספיק להתייצב, ולא יותר מדי לאט שהביצה לא תהיה קשה.

שימו לב שעלי סיגר מתייבשים מהר מאוד ברגע שפותחים את החבילה, אז אם נשארו עלים כדאי לסגור היטב ולהחזיר מיד למקפיא.

איך מכינים בוריק בוריקה במילוי ביצה בוריק חם ומושלם בריק טוניסאי בוריק ביצה בוריק בקלי קלות מתכון לבוריק קלאסי איך מכינים בוריקה עם ביצה בוריקה מתכון בוריקה שוק הכרמל
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות ותשובות על הכנת בוריק, בוריקה

אין הבדל אמיתי. בוריק, בריק, בוריקה ובריקה הם כולם שמות שונים לאותו מאכל בדיוק. השם משתנה בהתאם למוצא – התוניסאים קוראים לזה בריק ובריקה, והטריפוליטאים משתמשים יותר בבוריק ובוריקה.

השמן כנראה לא היה חם מספיק כשהתחלתם, או שטיגנתם יותר מדי זמן. הטריק הוא שמן חם (לא רותח!) וטיגון של בערך 30-40 שניות מכל צד. אם אתם רואים שהעלה כבר מושחם יפה, הוציאו מהר גם אם עברו פחות משניה.

בהחלט! אפשר לטגן במחבת עם שמן לא עמוק, אבל יכול להיות שזה ייצא פחות קראנצ’י.  גם אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עם תרסיס שמן – יוצא פריך ובריא יותר, רק שהטעם קצת שונה מהמקורי.

בוריק עם פירה תפוחי אדמה הוא קלאסיקה לא פחות טעימה, ואפשר גם לשלב ביצה ופירה יחד. יש שמוסיפים גבינה בולגרית, טונה, בשר טחון, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

עלי סיגר מפשירים מהר מאוד, בערך 10-15 דקות בטמפרטורת החדר. אפשר גם להפשיר כמה שעות מראש במקרר. חשוב לא להשאיר אותם פתוחים באוויר כי הם מתייבשים ונקרעים.

הקלאסי הוא להגיש עם טחינה, אריסה או חריף, וסלט ירקות טרי. בשוק הכרמל ובנתניה מגישים את הבוריק בתוך פיתה עם סלט כרוב, צ’רשי (סלט דלעת כתום), מלפפון חמוץ ועגבנייה.

בטח! בוריק עם ביצה זו ארוחת בוקר מושלמת שמכינים בשתי דקות. הוסיפו קפה ואתם מסודרים לכל הבוקר.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

0 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות