מצרכים להכנת בורגול עם שעועית ירוקה ואפונה
- 1 כוס בורגול עבה/גס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום שמנה קצוצה
- כוס וחצי שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (180 ג’)
- כוס תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (120 ג’)
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (או חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת)
תיבול:
- חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק (*מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
איך מכינים בורגול עם שעועית ירוקה ואפונה?
- מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך כ-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל). מעבירים למסננת.
- מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את השעועית הירוקה ותערובת אפונה וגזר (אין צורך להפשיר). מבשלים על אש בינונית במשך 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
62 תגובות
כניסה
62 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

