זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

1 בצל קטן קצוץ

4 שיני שום כתושות

300 גרם טופו

2 כפות סילאן

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום (ניתן להשתמש בעלי בזיליקום טריים), מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה (מצורף דף הסבר – איך מכינים פסטה). מעבירים למסננת, שוטפים מעט מתחת לברז, מזליפים שמן זית ומערבבים קלות עם מזלג.

-מפוררים את הטופו בעזרת הידיים לחתיכות קטנות. מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים היטב ומניחים בצד 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והטופו המפורר ומערבבים כ-3 דקות.

-מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים ומבשלים כ-7 דקות. מוסיפים זיתים קצוצים ומתבלים במלח, בזיליקום ומעט פלפל שחור. מבשלים 5-10 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

-מגישים את הפסטה ומעל את רוטב הבולונז.

בולונז צמחוני

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי כרוביתכדורי כרובית
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלישבע (12:13 24.05.2021)

אפרת שלום,
יש לי בבית מוצר של B&D שנקרא גולש סויה, זה מיוצר מקמח סויה נטול שומן, האם זה זהה לטופו?
ואם לא האם ניתן להכין את זה בפסטה?
וכן האם זה בריא?
אשמח לתשובה מהירה…. על מנת להכין ארוחת צהריים מהירה.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 24.05.2021)

היי,
מדובר במוצר דומה לטופו- תחליף בשר על בסיס סויה. ידוע שסויה בריאה, בייחוד בהשוואה לבשר…
כדי להכין את הסויה עם פסטה, קודם יש לבשל את הסויה במשך כ-12 דקות במים רותחים עד שהיא מתרככת, לסנן ולסחוט.
לאחר מכן אפשר להוסיף את הסויה לרוטב פסטה ולבשל עוד כמה דקות, ואז להוסיף פסטה מבושלת.

avatar
שרית (17:51 10.02.2021)

מתכון מדהים. למדתי ממך שוב עוד דרך לבשל טופו.

הזיתים הוסיפו המון טעם.
מאד אהבתי, תודה.

בולונז טבעוני
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 10.02.2021)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרית

avatar
אתי (18:43 19.10.2020)

היי רציתי לדעת אם אפשר להקפיא עם הרוטב ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 20.10.2020)

עדיף להקפיא בנפרד.

avatar
דבורה (07:23 24.07.2020)

האם אפשר להשתמש עם סימון במקום טופו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 24.07.2020)

היי דבורה,
מה הכוונה סימון?

avatar
דבורה (14:41 30.07.2020)

סליחה. התכוונתי לסייטן.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 30.07.2020)

אפשר אבל אני חושבת שעם טופו או פתיתי סויה זה יותר מוצלח.

avatar
דריה (13:25 5.04.2020)

היי 🙂
האם אפשר להחליף כף סילאן במולסה/סירופ אגבה? אין לי מספיק בבית… תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 5.04.2020)

כן. מספיק לשים כף סילאן וחצי כף סירופ אגבה.

avatar
עינת (12:02 9.09.2019)

שלום אפרת,
משנה טופו קשה או טופו רך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 9.09.2019)

לא חושבת שמשנה כל עוד אפשר לפורר אותו.

avatar
אסנת (15:52 16.08.2019)

היי אפרת,
הכנתי ויצא מעולה.
נשאר לי מהרוטב.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר ועל מה עוד אפשר לשים את הרוטב הזה חוץ מפסטה?
תודה רבה,
אסנת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 16.08.2019)

היי אסנת,
הרוטב הולך גם עם פירה תפו”א או אורז לבן.
נשמר במקרר כ-4 ימים.

avatar
גילת (11:58 13.08.2019)

הי אפרת,
יש לך רעיון למשהו אחר במקום הזיתים? הילדים שלי לא אוהבים (גם) זיתים…
אפשר לוותר? יפגע משמעותית בטעם?
תודה,
גילת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 13.08.2019)

אפשר להכין גם בלי.

avatar
לאה (12:53 12.05.2019)

השתמשתי בעגבניות קצוצות דק במקום מרוסקות,הוספתי אורגנו ובזיליקום ושמתי מעל פסטה מחיטה מלאה- ויצא מדהים!
תודה אפרת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 12.05.2019)

מעולה 🙂
תודה לאה

avatar
שרון אלון (20:49 19.03.2019)

היי, ניתן לעשות בלי בזיליקום בכלל? אין לי ואם כן מה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 19.03.2019)

אפשר להכין בלי.

avatar
מיכל (18:37 22.01.2019)

הי אפרת, האם ייצא טעים לאחר הקפאה והפשרה?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 22.01.2019)

אני חושבת שכן. יש להקפיא עד שבועיים, לאחר מכן הטעם מתחיל להפגע.

avatar
אורה (15:01 5.12.2018)

יצא מאד טעים!! במקום בזיליקום שמתי אורגנו כי זה מה שהיה לי ושמתי פחות מים רותחים. תודה אפרת על עוד מתכון טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 5.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷

avatar
שחר (11:41 23.08.2018)

שלום אפרת.
האם אפשר להחליף את רסק העגבניות, בעגבניות טריות שאני מרסק?
האם זה לא יהיה דליל מידי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.08.2018)

זה ייצא דליל יותר אבל עם טעם מודגש יותר של עגבניות. יהיה כדאי לבשל אותן קצת יותר זמן ולאזן את החמיצות בתוספת של קצת סילאן.

avatar
אודליה (21:11 10.07.2018)

וואו יצא ממש טעים!! האמת היא שדאגתי קצת מהריח של הטופו כשפתחתי את החבילה, אבל לא היה לי מה לדאוג, יצא מושלם!! מתכוונת להכין עוד פעם בשבוע הבא בע”ה עקב “תשעת הימים”. תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 10.07.2018)

תודה לך וערב נפלא 🙂

avatar
אודליה (11:06 9.07.2018)

היי אפרת! אז סוף סוף יש טופו בד”צ של תנובה 🙂 רוצה להכין היום, ויש לי רק קוביות בזיליקום קפואות. הולך? ואם כן, מספיק קוביה אחת? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 9.07.2018)

מעולה 🙂
שימי קוביה אחת.
יום מקסים 🌷

avatar
אודליה (11:01 19.10.2017)

היי אפרת! תמיד אוהבת למצוא מתכונים צמחוניים (הכי טעים לי למרות שאני לא צמחונית 🙂 ). אני לא מצליחה למצוא טופו בכשרות מתאימה למשפחתי. את חושבת שאפשר להכין גם עם סויה טחון (מהסוג שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול)? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 19.10.2017)

היי אודליה,
אני חושבת שאפשר ואז יהיה כדאי להוסיף את הטופו הטחון לקראת סוף הבישול (בזמן שמוסיפים את הזיתים הקצוצים והתיבול).
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות