זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
חצי כוס קמח רגיל (אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא)
כף וחצי שמן זית/קנולה
חצי כפית מלח
*פירורי לחם לציפוי
אופן הכנה:
-טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט ידני 3/4 כוס חומוס + 3/4 כוס תירס.
-מעבירים לקערה ומוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, קמח, שמן ומלח. מערבבים לתערובת אחידה.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה.
-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס”מ ובעובי עד 1 ס”מ, טובלים בצלחת עם פירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן. מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך כ-20 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
היי, שוב משתמשת במתכונים המעולים שלך וכרגיל מרוצה מאוד:)
והפעם היתה לי אורחת צמחונית מפתיעה והשתמשתי במתכון הזה, רק כמתכון צמחוני ולא טבעוני. טבלתי בביצה ואז פירורי לחם ושיטחתי כמו צורה של שניצל וטיגנתי בשמן. יצא פשוט מעולה♡
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🙂
אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה במקום קמח רגיל
אני חושבת שכן.
הכנתי, יצא מושלם!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
כרגיל , כמו כל המתכונים שלך….
מ-ו-ש-ל-ם!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר להחליף את החומוס בשעועית?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ויצא טוב גם עם שעועית לבנה משימורים.
מתכון מושלם
הפך לקבוע אצלנות הילדים אוהבים מאוד (גם אני 🙂
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
בהכנה מחומוס יבש שהשרתי במים לילה, אחכ כמה זמן יש לבשל אותו?
וכן, האם ניתן להפחית מעט בתירס ולשים במקומו חומוס?
ולכמה זמן זה יכול להשמר במקרר \ במקפיא?
תודה מראש!!
יש לבשל כשעה- שעה ורבע.
לא כדאי לשנות את היחס של התירס והחומוס אם רוצים מרקם דומה ככל האפשר לשניצל תירס(:
מומלץ לשמור במקפיא עד חודש.
עשיתי עם קמח קונדיטור. הוספתי עוד כף שמן כי זה יותר סופח… יצא טעים , תודה על המתכון
נראה מעולה!! תודה על השיתוף😊
אליפות! טעים, קל
נראה מעולה!
תודה שני 🙂
היי, אם אני רוצה לנסות את המתכון ללא גלוטן. יש לך המלצה על קמח מסוים?
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי או קמח חומוס.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.
היי אפרת, לא ברור לי האם צריךגם 3/4 כוס תירס לטחון עם חומוס ועוד 3/4 כוס תירס שלמים להוסיף לתערובת?
כן.
3/4 כוס תירס +3/4 כוס חומוס – לטחון.
3/4 גרגירי תירס שלמים – להוסיף (בלי לטחון)
מתכון מעולה וקל! יצאו טעימות מאוד
שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב אפרת
האם זה נכון שפירורי לחם הופכים את השניצל לקשה יותר ?
האם אפשרי להשתמש בקווקר במקום יש צורך להשרות את ה קווקר במים ?
התנור שלי חזק כמה מעלות כדאי להשתמש (כשהכנתי שניצלים בתנור השתמשתי ב180 והיה חזק מידי) ובכמה זמן להפחית כאשר אופה מכל צד?
תודה רבה ויום טוב .
פירורי לחם בציפוי לא משפיעים על המרקם הפנימי. קוואקר בציפוי פחות מוצלח.
תאפי ב-170 או 165 מעלות.
הי אפרת,
אפשר להשתמש בחומוס ותירס קפואים? אני משתדלת להימנע מקופסאות שימורים.
תודה
אפשר אבל יש לבשל אותם במים לפני שיהיו רכים לגמרי, בעיקר החומוס.
מתכון מעולה!!! המרקם יצא מעולה בשימוש עם קמח כוסמין. הוספתי מעט אבקת שום ואבקת מרק, מראש הכנתי כמות כפולה, הצלחה מסחררת גם עם הילדים. מרטיבים מעט את הידיים ואז זה לא נדבק, תודה רבה לך אפרת, האתר שלך אצלי בשימוש קבוע.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
באיזה קמח/תערובת קמחים כדאי להשתמש להכנה ללא גלוטן?
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.
יצא מצוין!
הוספתי שמיר קצוץ, כורכום ואבקת שום,ועשיתי אותם בינוניים,כי הם קצת רכים,ויצא מעולה,מומלץ!
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה! הכנתי כמה נגלות. אפשר להוריד גם את הקמח וגם את הפירורי לחם ועדיין יוצא טוב מאוד
תודה שרה 🙂
היי
האם ניתן להשתמש עם קמח מלא ? תודה מראש
עם קמח מלא זה ייצא קצת דחוס. כדאי לשלב לפחות חצי כמות קמח לבן.
היי אפרת
התבלבלתי קצת התכונתי לגרגירי תירס וגרגירי חומוס בכמה עלי להשתמש אם רוצה להכין כמחצית מהכמות?
ולגבי הקמח האם ילך עם קמח כוסמין 70 אחוז (70 אחוז מנופה) ועם קמח כוסמין מלא לא יצא דחוס מידי או קשה קצת? ומה לגבי קמח כוסמין לבן (מאה אחוז גרגירי כוסמין) ?
תודות .
קחי בחשבון שתצא לך כמות קטנה (5-6 יחידות):
שליש כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
¾ כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
רבע כוס קמח
כפית וחצי שמן זית
רבע כפית מלח
*פירורי לחם לציפוי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. עדיף בקמח כוסמין לבן כדי שייצא יותר אוורירי.
היי אפרת
אם מעוניינת להכין חצי מזה בכמה קמח חומוס ותירס להשתמש?
והאם בקמח כוסמין מלא זה יצא טוב? או עדיף קמח כוסמין לבן?
תודות.
את מתכוונת שאת רוצה להכין מחצית מהכמויות?
אין במתכון קמח חומוס וקמח תירס. יש גרגירי חומוס וגרגירי תירס.
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.
היי אפרת,
מה ניתן לעשות כשהתערובת נדבקת לא משנה כמה קמח אני שמה?
תודה
נסי להוסיף עוד קצת גרגירי תירס בנוסף לקמח.
גם לי יצא מאוד דביק ולא עזר כמה קמח שהוספתי. מצאתי שלהרטיב את הידיים ואז לעשות את הקציצות פותר את הבעיה. בהצלחה.
נ.ב.
יצא טעים מאוד 🙂
תודה דוד 🙂
שאלה אולי קצת טרחנית, אבל רק בגלל שאני לא מבינה בזה: כתבת מעבד מזון או בלנדר מוט, אבל יש לי בלנדר רגיל. גם עובד, נכון?
היי מיכל,
מעבד מזון ובלנדר מוט טוחנים ממש למחית אבל אם יש לך בלנדר רגיל תשתמשי בו (יכול להיות שתצטרכי להוסיף מעט מים).
הפך למתכון קבוע בתפריט השבועי, בת ה-6 שלאחרונה לא אוהבת שום דבר מחסלת בשמחה
טיפ קטן: אפשר לשים כפפות על הידיים בשלב יצירת השניצלים והציפוי וכך הבצק לא נדבק!
שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!
הכנתי, הילדים חיסלו בשניה!!! הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. תודה רבה!!
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ושבוע נפלא
האם אפשר לטגן במקום תנור ?? תודה מראש 🙂
אני חושבת שכן.
אפרת היקרה מכל (:, יצא ממש טעים.
שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר להוסיף במקום החומוס??
לא ניסיתי אבל אולי אפונה רכה מקופסת שימורים.
היי אפרת
רציתי לדעת מה יכול להיות תחליף לפרורי לחם, אני מכינה את זה לילד צליאקי והפרורי לחם ללא גלוטן הם לא משהו, האם אפשר לצפות בקמח כרגיל ללא גלוטן?
היי נעמה,
יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
אפשר גם להשתמש בקורנפלקס תירס רגיל שהוא ללא גלוטן ולטחון אותו לפירורים.
וואו, תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שכנראה ישמש אותנו עוד הרבה.
קצת היה לי לא נוח לעבוד עם השניצל בשלב הציפוי (התפרק ונדבק לידיים) אבל הסתדרתי בסה”כ והמחמאות היו רבות מאוד. תודה תודה תוד ה
שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח
אפשר להרטיב קצת את הידיים זה עוזר
אפשר להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט?
היי רעות,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא אך מאחר והוא לא רך לגמרי אלא רק מבושל חלקית יש לבשל אותו קודם במים רותחים עד שהוא נעשה רך לגמרי ורק אז להשתמש בו למתכון.
יאמי יאמי יאמי
שמחה שאהבת 🙂
נגמר לפני שהספקתי להעביר מהתבנית לצלחות! מעולה!
תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂
Hi
Love your site!!!
האם מומלץ להוסיף תבלינים ואיזה?
תודה
היי,
האמת שאין צורך להוסיף תבלינים במקרה הזה. זה טעים כמו שזה 🙂
נראה מעולה, האם לדעתך אפשר להוסיף ביצה?
היי אוסנת,
אפשר להוסיף ביצה קטנה אבל אם זה בשביל להדביק בין החומרים אז אין צורך כי התערובת די יציבה.
היי, ניתן לטגן את הקציצות או שהן יתפרקו?
היי נעה,
לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
שלום אפרת, נשמע מעולה!
את חושבת שאפשר להכין כמות ולהקפיא?
היי אורה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה לנסות קודם להקפיא כמה בודדים לפני שמכינים כמות גדולה.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת
נשמע ממש טעים !
אני יכולה להשתמש במקום בחומוס מקופסאת שימורים בחומוס יבש ? כמה להשרות מראש ?
תודה !
היי ואלרי,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו במים לפחות לילה מראש ואז לבשל אותו במים רותחים עד שהוא נעשה רך מאוד. לאחר מכן ניתן להשתמש בו למתכון.
אני ממליצה להשרות לפחות כוס חומוס יבש ולהשתמש ב3/4 כוס חומוס מבושל ואת היתר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
יום מקסים 🙂
אני לא אוהבת תירס… אפשר אולי משהו במקום? או שזה הבסיס פה?
היי ענת,
יכול להיות שגם אפונה רכה משימורים תעבוד מבחינת המרקם אבל אין לי מושג איך זה ייצא מבחינת טעם.
מניסיון שניצל אפונה ביתי יוצא מצוין
הילדים אהבו .
אפרת תודה כרגיל על מתכונים מעולים
תודה דנית 🙂