שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

חצי כוס קמח רגיל (אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא)

כף וחצי שמן זית/קנולה

חצי כפית מלח

*פירורי לחם לציפוי




אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט ידני 3/4 כוס חומוס + 3/4 כוס תירס.

-מעבירים לקערה ומוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, קמח, שמן ומלח. מערבבים לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס”מ ובעובי עד 1 ס”מ, טובלים בצלחת עם פירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן. מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיף שוקולד
עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יסמין (00:57 9.07.2021)

היי אפרת
בהכנה מחומוס יבש שהשרתי במים לילה, אחכ כמה זמן יש לבשל אותו?
וכן, האם ניתן להפחית מעט בתירס ולשים במקומו חומוס?
ולכמה זמן זה יכול להשמר במקרר \ במקפיא?

תודה מראש!!

מתכונים ב-10 דקות (10:09 9.07.2021)

יש לבשל כשעה- שעה ורבע.
לא כדאי לשנות את היחס של התירס והחומוס אם רוצים מרקם דומה ככל האפשר לשניצל תירס(:
מומלץ לשמור במקפיא עד חודש.

אורטל (13:37 21.05.2021)

עשיתי עם קמח קונדיטור. הוספתי עוד כף שמן כי זה יותר סופח… יצא טעים , תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (13:52 21.05.2021)

נראה מעולה!! תודה על השיתוף😊

שני (17:25 22.01.2021)

אליפות! טעים, קל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 23.01.2021)

נראה מעולה!
תודה שני 🙂

תהילה (13:15 2.06.2020)

היי, אם אני רוצה לנסות את המתכון ללא גלוטן. יש לך המלצה על קמח מסוים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 2.06.2020)

אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי או קמח חומוס.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.

יוסי (11:57 31.05.2020)

היי אפרת, לא ברור לי האם צריךגם 3/4 כוס תירס לטחון עם חומוס ועוד 3/4 כוס תירס שלמים להוסיף לתערובת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 31.05.2020)

כן.
3/4 כוס תירס +3/4 כוס חומוס – לטחון.
3/4 גרגירי תירס שלמים – להוסיף (בלי לטחון)

מיכל (21:27 4.05.2020)

מתכון מעולה וקל! יצאו טעימות מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 4.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

עינת (08:58 30.03.2020)

בוקר טוב אפרת

האם זה נכון שפירורי לחם הופכים את השניצל לקשה יותר ?

האם אפשרי להשתמש בקווקר במקום יש צורך להשרות את ה קווקר במים ?

התנור שלי חזק כמה מעלות כדאי להשתמש (כשהכנתי שניצלים בתנור השתמשתי ב180 והיה חזק מידי) ובכמה זמן להפחית כאשר אופה מכל צד?

תודה רבה ויום טוב .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:11 30.03.2020)

פירורי לחם בציפוי לא משפיעים על המרקם הפנימי. קוואקר בציפוי פחות מוצלח.
תאפי ב-170 או 165 מעלות.

כרמית (22:55 26.03.2020)

הי אפרת,
אפשר להשתמש בחומוס ותירס קפואים? אני משתדלת להימנע מקופסאות שימורים.

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 27.03.2020)

אפשר אבל יש לבשל אותם במים לפני שיהיו רכים לגמרי, בעיקר החומוס.

avital75 (17:30 22.03.2020)

מתכון מעולה!!! המרקם יצא מעולה בשימוש עם קמח כוסמין. הוספתי מעט אבקת שום ואבקת מרק, מראש הכנתי כמות כפולה, הצלחה מסחררת גם עם הילדים. מרטיבים מעט את הידיים ואז זה לא נדבק, תודה רבה לך אפרת, האתר שלך אצלי בשימוש קבוע.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 22.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

נדיה (13:44 22.03.2020)

באיזה קמח/תערובת קמחים כדאי להשתמש להכנה ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 22.03.2020)

אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.

רחל (13:10 23.02.2020)

יצא מצוין!
הוספתי שמיר קצוץ, כורכום ואבקת שום,ועשיתי אותם בינוניים,כי הם קצת רכים,ויצא מעולה,מומלץ!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

שרה (13:15 18.11.2019)

מתכון מעולה! הכנתי כמה נגלות. אפשר להוריד גם את הקמח וגם את הפירורי לחם ועדיין יוצא טוב מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 18.11.2019)

תודה שרה 🙂

לילי (13:08 14.08.2019)

היי
האם ניתן להשתמש עם קמח מלא ? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:46 15.08.2019)

עם קמח מלא זה ייצא קצת דחוס. כדאי לשלב לפחות חצי כמות קמח לבן.

עינת (20:29 18.11.2018)

היי אפרת

התבלבלתי קצת התכונתי לגרגירי תירס וגרגירי חומוס בכמה עלי להשתמש אם רוצה להכין כמחצית מהכמות?
ולגבי הקמח האם ילך עם קמח כוסמין 70 אחוז (70 אחוז מנופה) ועם קמח כוסמין מלא לא יצא דחוס מידי או קשה קצת? ומה לגבי קמח כוסמין לבן (מאה אחוז גרגירי כוסמין) ?

תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 18.11.2018)

קחי בחשבון שתצא לך כמות קטנה (5-6 יחידות):
שליש כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
¾ כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
רבע כוס קמח
כפית וחצי שמן זית
רבע כפית מלח
*פירורי לחם לציפוי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. עדיף בקמח כוסמין לבן כדי שייצא יותר אוורירי.

עינת (11:06 18.11.2018)

היי אפרת

אם מעוניינת להכין חצי מזה בכמה קמח חומוס ותירס להשתמש?

והאם בקמח כוסמין מלא זה יצא טוב? או עדיף קמח כוסמין לבן?

תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 18.11.2018)

את מתכוונת שאת רוצה להכין מחצית מהכמויות?
אין במתכון קמח חומוס וקמח תירס. יש גרגירי חומוס וגרגירי תירס.
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.

מירית (12:34 7.08.2018)

היי אפרת,
מה ניתן לעשות כשהתערובת נדבקת לא משנה כמה קמח אני שמה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 7.08.2018)

נסי להוסיף עוד קצת גרגירי תירס בנוסף לקמח.

דוד (19:48 12.03.2020)

גם לי יצא מאוד דביק ולא עזר כמה קמח שהוספתי. מצאתי שלהרטיב את הידיים ואז לעשות את הקציצות פותר את הבעיה. בהצלחה.
נ.ב.
יצא טעים מאוד 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 12.03.2020)

תודה דוד 🙂

מיכל (15:25 28.06.2018)

שאלה אולי קצת טרחנית, אבל רק בגלל שאני לא מבינה בזה: כתבת מעבד מזון או בלנדר מוט, אבל יש לי בלנדר רגיל. גם עובד, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 28.06.2018)

היי מיכל,
מעבד מזון ובלנדר מוט טוחנים ממש למחית אבל אם יש לך בלנדר רגיל תשתמשי בו (יכול להיות שתצטרכי להוסיף מעט מים).

שרה (22:49 11.01.2018)

הפך למתכון קבוע בתפריט השבועי, בת ה-6 שלאחרונה לא אוהבת שום דבר מחסלת בשמחה
טיפ קטן: אפשר לשים כפפות על הידיים בשלב יצירת השניצלים והציפוי וכך הבצק לא נדבק!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 12.01.2018)

שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!

מיכלי (04:08 27.08.2017)

הכנתי, הילדים חיסלו בשניה!!! הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 27.08.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ושבוע נפלא

מאיה (13:33 8.08.2017)

האם אפשר לטגן במקום תנור ?? תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 8.08.2017)

אני חושבת שכן.

ענת (08:38 16.03.2017)

אפרת היקרה מכל (:, יצא ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (09:28 16.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂

אהובה (17:30 15.03.2017)

מה אפשר להוסיף במקום החומוס??

מתכונים ב-10 דקות (17:57 15.03.2017)

לא ניסיתי אבל אולי אפונה רכה מקופסת שימורים.

נעמה (16:18 15.03.2017)

היי אפרת
רציתי לדעת מה יכול להיות תחליף לפרורי לחם, אני מכינה את זה לילד צליאקי והפרורי לחם ללא גלוטן הם לא משהו, האם אפשר לצפות בקמח כרגיל ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (16:25 15.03.2017)

היי נעמה,
יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
אפשר גם להשתמש בקורנפלקס תירס רגיל שהוא ללא גלוטן ולטחון אותו לפירורים.

נטלי (20:42 28.12.2016)

וואו, תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שכנראה ישמש אותנו עוד הרבה.
קצת היה לי לא נוח לעבוד עם השניצל בשלב הציפוי (התפרק ונדבק לידיים) אבל הסתדרתי בסה”כ והמחמאות היו רבות מאוד. תודה תודה תוד ה

מתכונים ב-10 דקות (20:46 28.12.2016)

שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח

רעות (14:34 11.12.2016)

אפשר להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 11.12.2016)

היי רעות,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא אך מאחר והוא לא רך לגמרי אלא רק מבושל חלקית יש לבשל אותו קודם במים רותחים עד שהוא נעשה רך לגמרי ורק אז להשתמש בו למתכון.

לאה (13:24 7.12.2016)

יאמי יאמי יאמי

מתכונים ב-10 דקות (14:25 7.12.2016)

שמחה שאהבת 🙂

מיכל (18:36 2.12.2016)

נגמר לפני שהספקתי להעביר מהתבנית לצלחות! מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (21:13 2.12.2016)

תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂

/NYGisella (17:38 1.12.2016)

Hi
Love your site!!!
האם מומלץ להוסיף תבלינים ואיזה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:01 1.12.2016)

היי,
האמת שאין צורך להוסיף תבלינים במקרה הזה. זה טעים כמו שזה 🙂

אוסנת (12:57 1.12.2016)

נראה מעולה, האם לדעתך אפשר להוסיף ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (13:21 1.12.2016)

היי אוסנת,
אפשר להוסיף ביצה קטנה אבל אם זה בשביל להדביק בין החומרים אז אין צורך כי התערובת די יציבה.

נעה (11:40 28.11.2016)

היי, ניתן לטגן את הקציצות או שהן יתפרקו?

מתכונים ב-10 דקות (11:50 28.11.2016)

היי נעה,
לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.

אורה (09:26 28.11.2016)

שלום אפרת, נשמע מעולה!

את חושבת שאפשר להכין כמות ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (09:35 28.11.2016)

היי אורה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה לנסות קודם להקפיא כמה בודדים לפני שמכינים כמות גדולה.
יום נפלא 🙂

ואלרי (02:09 28.11.2016)

שלום אפרת

נשמע ממש טעים !
אני יכולה להשתמש במקום בחומוס מקופסאת שימורים בחומוס יבש ? כמה להשרות מראש ?

תודה !

מתכונים ב-10 דקות (09:16 28.11.2016)

היי ואלרי,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו במים לפחות לילה מראש ואז לבשל אותו במים רותחים עד שהוא נעשה רך מאוד. לאחר מכן ניתן להשתמש בו למתכון.
אני ממליצה להשרות לפחות כוס חומוס יבש ולהשתמש ב3/4 כוס חומוס מבושל ואת היתר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
יום מקסים 🙂

ענת (19:38 27.11.2016)

אני לא אוהבת תירס… אפשר אולי משהו במקום? או שזה הבסיס פה?

מתכונים ב-10 דקות (21:41 27.11.2016)

היי ענת,
יכול להיות שגם אפונה רכה משימורים תעבוד מבחינת המרקם אבל אין לי מושג איך זה ייצא מבחינת טעם.

דנית (19:19 1.12.2016)

מניסיון שניצל אפונה ביתי יוצא מצוין
הילדים אהבו .
אפרת תודה כרגיל על מתכונים מעולים

מתכונים ב-10 דקות (19:55 1.12.2016)

תודה דנית 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.