שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

חצי כוס קמח רגיל (אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא)

כף וחצי שמן זית/קנולה

חצי כפית מלח

*פירורי לחם לציפוי




אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט ידני 3/4 כוס חומוס + 3/4 כוס תירס.

-מעבירים לקערה ומוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, קמח, שמן ומלח. מערבבים לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-5 ס”מ ובעובי עד 1 ס”מ, טובלים בצלחת עם פירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן. מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

ראו גם
חטיף שוקולדחטיף שוקולד
עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ליאת (20:15 5.07.2024)

היי, שוב משתמשת במתכונים המעולים שלך וכרגיל מרוצה מאוד:)
והפעם היתה לי אורחת צמחונית מפתיעה והשתמשתי במתכון הזה, רק כמתכון צמחוני ולא טבעוני. טבלתי בביצה ואז פירורי לחם ושיטחתי כמו צורה של שניצל וטיגנתי בשמן. יצא פשוט מעולה♡

שניצל תירס וחומוס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 7.07.2024)

נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
תמי (09:49 4.01.2024)

אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה במקום קמח רגיל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 4.01.2024)

אני חושבת שכן.

avatar
חן (11:36 21.10.2022)

הכנתי, יצא מושלם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 21.10.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤

avatar
נאוה (18:32 12.07.2022)

כרגיל , כמו כל המתכונים שלך….
מ-ו-ש-ל-ם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 12.07.2022)

שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
רחלי (21:48 14.06.2022)

האם אפשר להחליף את החומוס בשעועית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 14.06.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ויצא טוב גם עם שעועית לבנה משימורים.

avatar
נעמי (12:01 7.02.2022)

מתכון מושלם
הפך לקבוע אצלנות הילדים אוהבים מאוד (גם אני 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 7.02.2022)

שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
יסמין (00:57 9.07.2021)

היי אפרת
בהכנה מחומוס יבש שהשרתי במים לילה, אחכ כמה זמן יש לבשל אותו?
וכן, האם ניתן להפחית מעט בתירס ולשים במקומו חומוס?
ולכמה זמן זה יכול להשמר במקרר \ במקפיא?

תודה מראש!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 9.07.2021)

יש לבשל כשעה- שעה ורבע.
לא כדאי לשנות את היחס של התירס והחומוס אם רוצים מרקם דומה ככל האפשר לשניצל תירס(:
מומלץ לשמור במקפיא עד חודש.

avatar
אורטל (13:37 21.05.2021)

עשיתי עם קמח קונדיטור. הוספתי עוד כף שמן כי זה יותר סופח… יצא טעים , תודה על המתכון

שניצל תירס וחומוס
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 21.05.2021)

נראה מעולה!! תודה על השיתוף😊

avatar
שני (17:25 22.01.2021)

אליפות! טעים, קל

שניצל תירס וחומוס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 23.01.2021)

נראה מעולה!
תודה שני 🙂

avatar
תהילה (13:15 2.06.2020)

היי, אם אני רוצה לנסות את המתכון ללא גלוטן. יש לך המלצה על קמח מסוים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 2.06.2020)

אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי או קמח חומוס.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.

avatar
יוסי (11:57 31.05.2020)

היי אפרת, לא ברור לי האם צריךגם 3/4 כוס תירס לטחון עם חומוס ועוד 3/4 כוס תירס שלמים להוסיף לתערובת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 31.05.2020)

כן.
3/4 כוס תירס +3/4 כוס חומוס – לטחון.
3/4 גרגירי תירס שלמים – להוסיף (בלי לטחון)

avatar
מיכל (21:27 4.05.2020)

מתכון מעולה וקל! יצאו טעימות מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 4.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עינת (08:58 30.03.2020)

בוקר טוב אפרת

האם זה נכון שפירורי לחם הופכים את השניצל לקשה יותר ?

האם אפשרי להשתמש בקווקר במקום יש צורך להשרות את ה קווקר במים ?

התנור שלי חזק כמה מעלות כדאי להשתמש (כשהכנתי שניצלים בתנור השתמשתי ב180 והיה חזק מידי) ובכמה זמן להפחית כאשר אופה מכל צד?

תודה רבה ויום טוב .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:11 30.03.2020)

פירורי לחם בציפוי לא משפיעים על המרקם הפנימי. קוואקר בציפוי פחות מוצלח.
תאפי ב-170 או 165 מעלות.

avatar
כרמית (22:55 26.03.2020)

הי אפרת,
אפשר להשתמש בחומוס ותירס קפואים? אני משתדלת להימנע מקופסאות שימורים.

תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 27.03.2020)

אפשר אבל יש לבשל אותם במים לפני שיהיו רכים לגמרי, בעיקר החומוס.

avatar
avital75 (17:30 22.03.2020)

מתכון מעולה!!! המרקם יצא מעולה בשימוש עם קמח כוסמין. הוספתי מעט אבקת שום ואבקת מרק, מראש הכנתי כמות כפולה, הצלחה מסחררת גם עם הילדים. מרטיבים מעט את הידיים ואז זה לא נדבק, תודה רבה לך אפרת, האתר שלך אצלי בשימוש קבוע.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 22.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

avatar
נדיה (13:44 22.03.2020)

באיזה קמח/תערובת קמחים כדאי להשתמש להכנה ללא גלוטן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 22.03.2020)

אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
לציפוי – בפירורי לחם ללא גלוטן.

avatar
רחל (13:10 23.02.2020)

יצא מצוין!
הוספתי שמיר קצוץ, כורכום ואבקת שום,ועשיתי אותם בינוניים,כי הם קצת רכים,ויצא מעולה,מומלץ!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרה (13:15 18.11.2019)

מתכון מעולה! הכנתי כמה נגלות. אפשר להוריד גם את הקמח וגם את הפירורי לחם ועדיין יוצא טוב מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 18.11.2019)

תודה שרה 🙂

avatar
לילי (13:08 14.08.2019)

היי
האם ניתן להשתמש עם קמח מלא ? תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:46 15.08.2019)

עם קמח מלא זה ייצא קצת דחוס. כדאי לשלב לפחות חצי כמות קמח לבן.

avatar
עינת (20:29 18.11.2018)

היי אפרת

התבלבלתי קצת התכונתי לגרגירי תירס וגרגירי חומוס בכמה עלי להשתמש אם רוצה להכין כמחצית מהכמות?
ולגבי הקמח האם ילך עם קמח כוסמין 70 אחוז (70 אחוז מנופה) ועם קמח כוסמין מלא לא יצא דחוס מידי או קשה קצת? ומה לגבי קמח כוסמין לבן (מאה אחוז גרגירי כוסמין) ?

תודות .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 18.11.2018)

קחי בחשבון שתצא לך כמות קטנה (5-6 יחידות):
שליש כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
¾ כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
רבע כוס קמח
כפית וחצי שמן זית
רבע כפית מלח
*פירורי לחם לציפוי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. עדיף בקמח כוסמין לבן כדי שייצא יותר אוורירי.

avatar
עינת (11:06 18.11.2018)

היי אפרת

אם מעוניינת להכין חצי מזה בכמה קמח חומוס ותירס להשתמש?

והאם בקמח כוסמין מלא זה יצא טוב? או עדיף קמח כוסמין לבן?

תודות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 18.11.2018)

את מתכוונת שאת רוצה להכין מחצית מהכמויות?
אין במתכון קמח חומוס וקמח תירס. יש גרגירי חומוס וגרגירי תירס.
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.

avatar
מירית (12:34 7.08.2018)

היי אפרת,
מה ניתן לעשות כשהתערובת נדבקת לא משנה כמה קמח אני שמה?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 7.08.2018)

נסי להוסיף עוד קצת גרגירי תירס בנוסף לקמח.

avatar
דוד (19:48 12.03.2020)

גם לי יצא מאוד דביק ולא עזר כמה קמח שהוספתי. מצאתי שלהרטיב את הידיים ואז לעשות את הקציצות פותר את הבעיה. בהצלחה.
נ.ב.
יצא טעים מאוד 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 12.03.2020)

תודה דוד 🙂

avatar
מיכל (15:25 28.06.2018)

שאלה אולי קצת טרחנית, אבל רק בגלל שאני לא מבינה בזה: כתבת מעבד מזון או בלנדר מוט, אבל יש לי בלנדר רגיל. גם עובד, נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 28.06.2018)

היי מיכל,
מעבד מזון ובלנדר מוט טוחנים ממש למחית אבל אם יש לך בלנדר רגיל תשתמשי בו (יכול להיות שתצטרכי להוסיף מעט מים).

avatar
שרה (22:49 11.01.2018)

הפך למתכון קבוע בתפריט השבועי, בת ה-6 שלאחרונה לא אוהבת שום דבר מחסלת בשמחה
טיפ קטן: אפשר לשים כפפות על הידיים בשלב יצירת השניצלים והציפוי וכך הבצק לא נדבק!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 12.01.2018)

שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!

avatar
מיכלי (04:08 27.08.2017)

הכנתי, הילדים חיסלו בשניה!!! הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 27.08.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ושבוע נפלא

avatar
מאיה (13:33 8.08.2017)

האם אפשר לטגן במקום תנור ?? תודה מראש 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 8.08.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
ענת (08:38 16.03.2017)

אפרת היקרה מכל (:, יצא ממש טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 16.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אהובה (17:30 15.03.2017)

מה אפשר להוסיף במקום החומוס??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:57 15.03.2017)

לא ניסיתי אבל אולי אפונה רכה מקופסת שימורים.

avatar
נעמה (16:18 15.03.2017)

היי אפרת
רציתי לדעת מה יכול להיות תחליף לפרורי לחם, אני מכינה את זה לילד צליאקי והפרורי לחם ללא גלוטן הם לא משהו, האם אפשר לצפות בקמח כרגיל ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 15.03.2017)

היי נעמה,
יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
אפשר גם להשתמש בקורנפלקס תירס רגיל שהוא ללא גלוטן ולטחון אותו לפירורים.

avatar
נטלי (20:42 28.12.2016)

וואו, תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שכנראה ישמש אותנו עוד הרבה.
קצת היה לי לא נוח לעבוד עם השניצל בשלב הציפוי (התפרק ונדבק לידיים) אבל הסתדרתי בסה”כ והמחמאות היו רבות מאוד. תודה תודה תוד ה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 28.12.2016)

שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח

avatar
שושי (17:05 6.12.2022)

אפשר להרטיב קצת את הידיים זה עוזר

avatar
רעות (14:34 11.12.2016)

אפשר להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 11.12.2016)

היי רעות,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא אך מאחר והוא לא רך לגמרי אלא רק מבושל חלקית יש לבשל אותו קודם במים רותחים עד שהוא נעשה רך לגמרי ורק אז להשתמש בו למתכון.

avatar
לאה (13:24 7.12.2016)

יאמי יאמי יאמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 7.12.2016)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מיכל (18:36 2.12.2016)

נגמר לפני שהספקתי להעביר מהתבנית לצלחות! מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 2.12.2016)

תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
/NYGisella (17:38 1.12.2016)

Hi
Love your site!!!
האם מומלץ להוסיף תבלינים ואיזה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 1.12.2016)

היי,
האמת שאין צורך להוסיף תבלינים במקרה הזה. זה טעים כמו שזה 🙂

avatar
אוסנת (12:57 1.12.2016)

נראה מעולה, האם לדעתך אפשר להוסיף ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 1.12.2016)

היי אוסנת,
אפשר להוסיף ביצה קטנה אבל אם זה בשביל להדביק בין החומרים אז אין צורך כי התערובת די יציבה.

avatar
נעה (11:40 28.11.2016)

היי, ניתן לטגן את הקציצות או שהן יתפרקו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:50 28.11.2016)

היי נעה,
לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.

avatar
אורה (09:26 28.11.2016)

שלום אפרת, נשמע מעולה!

את חושבת שאפשר להכין כמות ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 28.11.2016)

היי אורה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה לנסות קודם להקפיא כמה בודדים לפני שמכינים כמות גדולה.
יום נפלא 🙂

avatar
ואלרי (02:09 28.11.2016)

שלום אפרת

נשמע ממש טעים !
אני יכולה להשתמש במקום בחומוס מקופסאת שימורים בחומוס יבש ? כמה להשרות מראש ?

תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:16 28.11.2016)

היי ואלרי,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו במים לפחות לילה מראש ואז לבשל אותו במים רותחים עד שהוא נעשה רך מאוד. לאחר מכן ניתן להשתמש בו למתכון.
אני ממליצה להשרות לפחות כוס חומוס יבש ולהשתמש ב3/4 כוס חומוס מבושל ואת היתר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
יום מקסים 🙂

avatar
ענת (19:38 27.11.2016)

אני לא אוהבת תירס… אפשר אולי משהו במקום? או שזה הבסיס פה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 27.11.2016)

היי ענת,
יכול להיות שגם אפונה רכה משימורים תעבוד מבחינת המרקם אבל אין לי מושג איך זה ייצא מבחינת טעם.

avatar
דנית (19:19 1.12.2016)

מניסיון שניצל אפונה ביתי יוצא מצוין
הילדים אהבו .
אפרת תודה כרגיל על מתכונים מעולים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 1.12.2016)

תודה דנית 🙂

לקריאת כל התגובות