זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18-20 יחידות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק חד פעמית
200 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים דק (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
65 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
לציפוי: 100 גרם שוקולד לבן + 3 כפות שמנת מתוקה
-מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שכל הפירורים מכוסים בצורה אחידה בתערובת השוקולד.
-יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת הציפוי.
–לציפוי: מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן ו3 כפות שמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-יוצקים על העוגה בצורה אחידה, מכסים ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
-מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית (ניתן לחתוך את התבנית אם היא חד”פ), מניחים על משטח חיתוך ובעזרת סכין ארוכה חותכים לרוחב ואז לאורך לקוביות בגודל כ 2.5 ס”מ.
*שומרים בקופסה סגורה במקפיא.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
מושלם!! תודה אפרת
נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!
הכנתי את התערובת יצא קצת יבש,
עכשיו זה באמצע ההקפאה,
מה אפשר לעשות שלא יהיה כך?
אם עדיין לא שמת את הציפוי אפשר להוציא את זה החוצה שיתרכך קצת, להוסיף שמנת ולערבב שוב.
ואז להקפיא שוב?
כן
הכנתי את התערובת אבל היא לא מדי מגובשת,
היא מפוררת,
אחרי ההקפאה זה יסתדר?
אז כדאי להוסיף עוד שמנת.
אבל זה כבר אחרי ההקפאה
מה לעשות?
זה יתפורר בחיתוך?
יכול להיות שזה קצת יתפורר, תלוי כמה התערובת היתה יבשה ופירורית.
הרגע הכנתי את זה ואת השוקולד חיממתי על האש…השוקולד בצבע צעוב כזה,זה ישתנה כשזה יקפא?
תודה רבה על המתכון!
היי רחלי,
זה כנראה הסוג של השוקולד הלבן.
אחרי הקפאה הצבע אמור להשתפר קצת למרות שאם הוא היה צהבהב אז לבן הוא כבר לא יהיה🙂
הכנתי ,יצא מיוחד !!! תודה רבה רבה!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על המתכונים אני תמיד מאוד נהנית וישר מחפשת מתכונים שלך!
תגידי לא שמתי לב שזה חלבי עשיתי הכל פרווה כולל קצפת במקום שמנת יצא טוב נראלך?
תודה מראש!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אמור לצאת טוב(:
הי אפרת קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים שלך שתמיד יוצאים טוב ולא מאכזבים . שאלה אם אני מכינה וצריכה שיישמר לי לשבוע איזה מהקינוחים/עוגיות עדיף לעשות האם על החיתוכיות זה תופס ?
היי
ניתן להכין קינוחים ולהקפיא למשך שבוע ויותר- מוס, חיתוכיות, ריבועי שוקולד/פיצוחים וכדומה(:
יצא ממש טעים!!
שמחה מאד לשמוע🩷
היי:) שאלה דיי מוזרה..אבל יש כזה דבר שוקולד לבן פרווה?
🤭
היי
כן, יש שוקולד לבן טבעוני.
יש שוקולד לבן פרווה משובח (טעמו חלבי)
בד”כ ניתן להשיג במכירות ביתיות של מוצרי אפיה
יש
של אופנהימר
טעים 😋 מאוד ופשוט. תודה!
נראה מעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף😊
קודם כל תודה רבה על המתכונים פשוט מדהים וקל להכנה רציתי לשאול שתי שאלות 1 65 גרם שוקולד איף אני יודעת כמה זה 65 בשוקולד
2ולגבי בסקווטים מרוסק דק את מתכוונת לבסקוטים שמוכרים בספור במארז ישמח לקבל תשובות תודה
היי
1. זה חצי חבילה + 3 קוביות
2. יש לרסק את הביסקוויטים בשקית או קערה. אפשר להשתמש בביסקוויט מרוסק קנוי.
אפרת יקרה
יש לי שאלה אפשר להחליף את שמנת מתוקה בקרם קוקוס
אשמח לעזרתך
תודה רבה
היי
אפשר(:
אפרת יקרה
יש לי שאלה במקום שמנת מתוקה אפשר קקם קוקוס??
אשמח לעזרתך
היי
אפשר(:
היי אפרת, כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה?
מומלץ עד 3 שבועות
היי
אין על האתר שלך מטורפת עליוווווו
אפשר להמיר לפרווה.?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש בקצפת צמחית, ובציפוי לשים 100 גרם שוקולד מריר+ 5 כפות שמנת צמחית.
יצא מוצלח, אבל הגרסה החלבית טעימה יותר…
האתר שלך מושלם כל המתכונים שאני מכינה זה מפה
הכנתי את הקינוח ויצא נדיררר
תודההה
שמחה מאד שאהבת את המתכון🙂
תודה שחזרת לשתף(:
שמתי שוקולד חלב במקום שוקולד לבן ויצא מעולהה!! ממש תודה על האתר!
אני משתמשת בו הרבה….
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
האתר שלך הוא הצלה !אפשר לעשות את הציפוי משוקולד חלב?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
אפשר ציפוי של שוקולד חלב או דווקא לבן?
היי,
אפשר להכין ציפוי גם משוקולד חלב.
האם צריך לבגיש ישר מהמקרר או שזה יכול לעמוד בארוע כמה שעות בבר?
היי,
הריבועים במיטבם כשהם קפואים.
אפשר להשאיר אותם בטמפ’ החדר כשעה. מעבר לכך ציפוי השוקולד ימס והריבועים יראו פחות טוב וגם המרקם יהיה שונה.
היי אפרת!
פעם שניה שאני מכינה ויצא מאוד טעים!
תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
קודם תודה על המתכונים המדהימים אני מחפשת מתכונים רק באתר שלך ורציתי לשאול אפשר לעשות את המתכון פרווה? זה יצא מוצלח.
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקצפת צמחית, ובציפוי לשים 100 גרם שוקולד מריר+ 5 כפות שמנת צמחית.
יצא מוצלח, אבל הגרסה החלבית טעימה יותר…
היי אפרת!כרגיל כל מתכון אצלך הוא משהוא מיוחד במינו! האתר שלך כבר הפך לחלק מהיום יום שלי,אני נורא אוהבת אותו! את המתכון הזה הכנתי לשבת בכמות שכתבת,והכל ניגמר חיש מיד,כולם אהבו!
נידמה לי שבפעם הבאה אכין בכמות כפולה(:
תודה רבה על המתכון!
שמחה שאהבתם את המתכון ואת שאר המתכונים באתר, תודה על השיתוף❤
תודה רבה לך מכל הלב על המתכונים הנפלאים והמוצלחים.
סליחה על השאלה הטיפשית, אבל הכוונה היא לחצי ממיכל של 125 מל, או 125 מל)חצי מ 250)?
תודה מראש
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הכוונה לחצי ממיכל של 250 מ”ל (כלומר, ל-125 מ”ל).
קודם כל אפרת המכונים שלך סוף הדרך הם הבחירה הראשונה למתכונים. שנית רציתי לשאול .השתמשתי בשוקולד צמקאו לבן של אופנהיימר ופשוט קיבלתי נוזל שקוף ולא לבן מה הסיבה? והאם אחרי ההקפאה זה ישוב להיות לבן?
היי,
זה בסדר שהצבע נהיה צהבהב-שקוף, כך קורה בשוקולד לבן. אחרי הקפאה זה אמור להלבין קצת יותר.
כן זה אכן קרה אבל מאוד לא אחיד. נראה לי שאעשה שוב ציפוי מסוג שוקולד אחר תודה .
שלום אפרת
אני עכשיו מכינה את המתכון הזה ואני שמה לב שאין לי שמנת מתוקה.
אנייכולה להמיר אותה בחלב?
אם כן, בכמה??
היי הדס,
בתערובת עצמה אפשר אבל פחות כדאי.
בציפוי לא מומלץ כי המרקם עשוי להשתנות לנוזלי יותר.
יצא מעעעדדדדןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!
מושלם ממש!!!!!!!!!
היי בתיה,
יצא לך מהמם! איזה כיף ששיתפת❤
אפרת היקרה, צהריים טובים.
הכנתי כמות כפולה בתבנית ח”פ 22X31. יצא ממש אבל ממש טעים. רק שהציפוי יצא לי דקיק מאוד ולא כיסה את העוגה בצורה אחידה. מה לשנות בפעם הבא? תודה מראש.
היי רימה,
קודם כל אני ממש שמחה שיצא טעים!
רק כדי לוודא- את מדייקת בכמויות ומשתמשת בכוס מדידה? (הכפלת כמויות בציפוי פי 2?)
אם כן, בפעם הבאה תוכלי להגדיל את כמות הציפוי (לכמות הכפולה: 250 גרם שוקולד לבן+ 7 וחצי כפות שמנת מתוקה).
בהצלחה(:
מקפידה להיצמד להוראותייך, כולל כוס מדידה. השתמשתי ב-200 ג’ שוקולד לבן ו-6 כפות שמנת מתוקה. בפעם הבאה אגדיל כפי שהמלצת.
היי תגידי שמנת לבישול גם מתאים פה?
היי אביגיל,
בריבועים עצמם אפשר, בציפוי לא מומלץ.
בהצלחה(:
שלום אפרת,
רציתי לשאול איך אני יוכל להמיר את המתכון לפרווה?
אני מחפשת קינוח לסעודת שבת והמתכון הזה ממש נשמע טעים.
אשמח אם תוכלי לענות לי תודה רבה וחג שמח!
היי מלכי,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית, ובציפוי לשים 100 גרם שוקולד מריר+ 5 כפות שמנת צמחית.
חג שמח!
אני השתמשתי בשוקולד ציפס פרווה ושמנת צמחית
היי דבר ראשון האתר שלך מושלםםם
דבר שני שהוצאתי את העוגה מהמקפיא היה קשה לחתוך אותה מה עושים?
היי תהילה,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לתת לזה להפשיר מעט ואז לחתוך עם סכין חדה.
אפשר להמיר לפרווה?
היי שרי,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית, ובציפוי לשים 100 גרם שוקולד מריר+ 5 כפות שמנת צמחית.
שלום,
דבר ראשון, האתר שלך מדהים, תודה ענקית!
אני רוצה לעשות כמות גדולה, בתבנית בינונית.
בכמה אני צריכה להכפיל את הכמות?
היי נועה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לתבנית בינונית קטנה (22X31) יש להכפיל כמויות פי 2, ולבינונית גדולה- פי 3.
היי
אפשר לשים במקום הביסקיויטים, ביסיקיוט לוטוס?
היי רחלי,
אפשר(:
היי
יש לי צימקאו שוקולד לבן בלי שימוש בבית הולך עם זה?
היי מורן,
כן, אפשר(:
מצויין טעים וקל להכנה
שמחה שאהבת❤
תודה הקל עלי מאוד שצריך קינוח מהרגע להרגע ומוצלח
אפשר להכין בלי הציפוי?
היי חגית,
אפשר אבל זה יראה פחות טוב וגם פחות טעים😊
להוסיף עוד שמנת אם אני רק משתמשת בשוקולד מריר?
כן, תלוי באיזה מרקם את מעדיפה את הציפוי:
לציפוי סמיך וקשה יותר שימי 4-5 כפות שמנת מתוקה ולציפוי קרמי יותר שימי 7-8 כפות שמנת.
תודה למתכון היפה והמדהים. מה אורך תבנית האינגליש קייק?? ואיזה גובה זה יוצא? תודה למענה ולאתרך.
היי ציפי,
אורך התבנית 10 ס”מ. הגובה יוצא כ3 ס”מ🙂
אפשר להחליף בפצפוצי אורז? אם כן כמה?
היי,
אפשר (אם כי לדעתי עם ביסקוויטים התוצאה מוצלחת יותר), 200 גרם.
מה פירוש פירורים? ממש טחון למרקם קמח? לאיזה גודל הכוונה.
תודה רבה
לא צריך לטחון לאבקה כמו קמח, אלא לפירורים קטנים.
שבוע טוב, מה שלומך? תודה רבה על מתכון חדש ומעולה! תבורכי
שמחה שאהבת❤
הכנתי את זה עכשיו. זה פשוט מעדןןןןןןןןןן!! ולמה כולם רוצים להמיר לפרוה הכי טעים חלבי………………………
איזה כיף שאהבת את המתכון😊תודה על השיתוף!
כי לפעמים רוצים לאכול אחרי בשר 🙂
היי עכשיו הכנתי זה נראה טוב עשיתי עם ציפוי שוקולד מריר לדעתי צריך יותר מ-4 כפות שמנת לציפוי אני שמתי 6 -7 כפות עד שזה היגיע למרקם הנכון
היי אורנה,
זה תלוי אם אוהבים את הציפוי יותר מוצק או יותר רך(:
תודה על השיתוף❤
היי אפשר להמיס גם את השוקולד על הגז?
כן, רצוי על אמבט בן מארי (להמיס בקערית מעל סיר עם מים רותחים על הגז).
השוקולד הלבן אמור לצאת בצבע צהבהב?
יש חברות שהשוקולד קצת פחות לבן, אבל אם אחרי ההמסה הוא נהיה ממש צהוב זה אומר שהוא התחיל להתקרמל- בגלל חום גבוה מדי או זמן ארוך מדי על הגז.
אם לא נוצרו לך גושים בשוקולד זה בסדר.
העוגה היתה פשוט מטריפה!!!
כולם נהנו מימנה וביקשו את המתכון…..
תודה רבה על הכל…
איזה כיף שאהבתם❤
תודה על המתכון!!
אם אני שמה בציפוי שוקולד מריר בציפוי במקום שוקולד לבן, זה יצא מתוק מידי ועדיף בלי ציפוי?
להיפך(: שוקולד מריר פחות מתוק משוקולד לבן, ואפשר להשתמש גם בו לציפוי .
האם ניתן להשתמש במקום שוקולד לבן בשוקולד חלב או מריר?
כן, אפשר.
אם את משתמשת בשוקולד מריר כדאי לשים 4 כפות שמנת מתוקה ולא 3.
בהצלחה😊
היי אם אני רוצה במקום שוקולד לבן שוקולד מריר זה אותו הדבר לגבי הציפוי
אפשר לשים 4 כפות שמנת מתוקה עם השוקולד המריר.
וואו נשמע טוב
במיוחד בשבילי- כל המתכונים שלי הם מפתי בר…
אחזור לעדכן בלי נדר 😉
אפרתוש, יש לי 2 שאלות:
1. אני לא אוהבת קפוא, אפשר במקרר?
2. יש תחליף לשמנת מתוקה?
תודה
האתר שלך הוא הצלה!! 🙂
היי😊
1. אפשר, אבל כשזה קפוא זה ממש טעים:)
2. לדעתי אפשר גם חלב או שמנת צמחית -ריץ’.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה רבה אפרת!
זה אפשרי… ולמתכון פרווה תחליפי את השמנת מתוקה בריץ’ ואת השוקולים למריר
אה תודה אביגיל אבל זה עניין של בריאות לא חלבי…
היי אפשר להחליף שמנת מתוקה בחלב? תודה
בתערובת עצמה אפשר (אבל פחות כדאי). בציפוי לא מומלץ.
נראה מאוד טעיםםםם!! תמיד נהנים מהמתכונים שלך!!
איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בשמנת צמחית- ריץ’, ובשוקולד פרווה ( אפשר גם מריר).
בהצלחה😊
איך אני יכולה להמיר את המתכון לפרווה?
תודה מראש😍
אפשר להשתמש בשמנת צמחית ובשוקולד פרווה (ואם את לא משיגה לבן אפשר גם מריר).
בהצלחה😊
תודה על האתר הנפלא.
יש אפשרות להחליף את הביסקויטים בפצפוצי אורז?
כן, אפשר(:
מה עושים אם אין לי מיקרוגל?
ממיסים על הגז בלהבה נמוכה.
אפשר עם פצפוצי אורז?
אם כן, מה הכמות?
מניחה שאפשר, באותה כמות😊
ראה מהמם ומגרה!!😋🍩🍭
תודה! שמחה שאהבת❤