זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18 ריבועים
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר/ חלב/ לבן
שליש כוס מים רותחים
40 גרם חמאה/ מרגרינה (או 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
1-2 כפות סוכר (אם מכינים משוקולד חלב או לבן – יש להפחית את כמות הסוכר לחצי כף או לוותר על הסוכר)
300 גרם תערובת אגוזים טבעיים לפי בחירה (לא קלויים): אגוזי מלך, פקאן, אגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים, שקדים וכדו’ (זה יוצא בסביבות 2.5-3 כוסות)
100 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את קוביות השוקולד, החמאה והסוכר ועליהם שופכים שליש כוס מים רותחים. מניחים בצד למספר דקות ומערבבים לתערובת אחידה (אם החומרים לא נמסו לגמרי אפשר לחמם במיקרוגל מספר שניות ולערבב).
-מניחים במעבד מזון את הביסקוויטים וחצי מתערובת האגוזים וטוחנים דק. את המחצית הנוספת של תערובת האגוזים קוצצים גס (אפשר להכניס לשקית אוכל ולשבור בזהירות בעזרת מערוך).
-מוסיפים את כל תערובות האגוזים והביסקוויטים לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.
-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה-שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה (אך לא לגמרי). מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חוצים לאורך לשני חלקים ואז לרוחב לקבלת ריבועים.
*מסדרים את הריבועים בצלחת הגשה (ניתן גם להחזיר לתבנית), עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
אפשר להשתמש במרגרינה?
כן(:
היי, רק הכרתי את האתר והוא פעיל ופתוח תמיד.
תודה אפרת!
אין לי כרגע בבית קורנפלקס. מה אפשר במקום?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
במתכון הזה אין קורנפלקס, אולי התכוונת למתכון אחר?
רעיון מעניין קורנפלקס, אפשרי לשים קורנפלקס במקום ביסקוויטים?
מניסיון פחות מומלץ. הקורנפלקס נרטב ואז הוא מתרכך והמרקם שלו נפגע.
אפשר להחליף את הבסקוויטים לפצםוצי אורז? אם כן מה הכמות בכוסות?
תודה רבה
היי,
אפשר לשים פצפוצי אורז. מעריכה שכ-2 כוסות יספיקו ואם יהיה צורך תוסיפי יותר.
שלום אפרת,
אפשר להוסיף גרעיני דלעת וחמנייה?
או /ו שזיפים ומשמשים מיובשים?
זה ייצא טעים?
אני חושבת שזה יותר טעים בלי.
אם בכל זאת את רוצה להוסיף אז אפשר להוסיף קצת גרעיני דלעת וחמנייה.
תודה רבה!!!
יש לך אולי מתכון לעוגה/עוגיות/קינוח עם שזיפים ומשמשים מיובשים?מחפשת מה לעשות איתם😃
יש מתכון לעוגת פירות יבשים.
היי. אתר מושלם!!!נעזרת בו הרבה.
איך עשית שיצא לך חלק מהריבועים שחור חצי לבן?
פעם הכנתי עם שוקולד לבן ופעם עם מריר 🙂
חצי משוקולד לבן בגלל זה זה בהיר
ואוו ואוו אפרת יא אלופההההה, אין לי מילים כבר❤️
תודה טל 💕
האם אפשר לשים טחינה גולמית במקום המרגרינה, חמאה או השמן קוקוס?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. תתחילי ב-2 כפות.
היי, האם יתאים לצפות עם קצת לוטוס מומס?
לטעמי זה יוצא מתוק מספיק.
תטעמי ותחליטי.
הכנתי את השוקולד והאגוזים, היה נראה לי חסר משהו (בעיקר במראה) והוספתי שוקולד מלמעלה. היה מיותר…
יצא מעולה טעים ולא מתוק מידי.
תודה רבה!
תודה יעל 🙂
היי, כמה קריטי אם אשים אגוזים ושקדים קלויים?
אין בעיה שיהיו קלויים אם הם לא מלוחים מידי.
שבוע טוב,
האם אפשר להקפיא בתבניות סילקון קטנות ( של שוקולדים) שיצאו מנות אישיות?
כן, לא אמורה להיות בעיה.
שבוע נפלא 🙂
אין לי אגוזים בכלל בבית… ניתן לשים במקום האגוזים בסקוויטים?? והאם אפשר לעשות את התערובת של העוגיות בתור תערובת של עוגה ולהכין כעוגה?
תודה
היי מיכל,
אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים.
ומה הכוונה להכין כעוגה? אפשר פשוט לערבב את כל החומרים ולשטח בתבנית מבלי לאפות.
חג שמח 🙂
שלום רב ! האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה ?תודה
היי אליה,
החמאה/שמן קוקוס מתקשים לאחר קירור ולכן מייצבים את התערובת. לדעתי עם שמן רגיל התערובת לא תחזיק ותתפורר לכן פחות מומלץ.
אוהו זה היה באמת טעים.ושמתי רק 100 גרם אם הייתי שמה יותר …
אבל זה מעט התפורר.מה לעשות פעם הבאה?אני ודאי ירצה לעשות שוב .
היי שרית,
שמחה שיצא טעים 🙂
כעקרון החמאה/מרגרינה היא זו שמייצבת את התערובת. פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות בעוד כ-20 גרם.
אפשר גם להוסיף עוד כמה כפות מים כדי לרכך את התערובת ובכך היא תהיה גמישה יותר ופחות מתפוררת.
שבוע נפלא!
עושה רושם נהדר ושאלתיי-1 . האם מגישים זאת קפוא או בטמפרטורת החדר או בטמפרטורת המקרר.
2. האם אפשר לשים פירות יבשים כמו צמוקים, תמרים וכו’.
3. אתר נפלא ותבורכנה ידייך ורעיונתיך.
היי ציפי,
1. מגישים את זה קר מהמקרר.
2. אפשר בהחלט להוסיף צימוקים או פירות יבשים חתוכים אחרים אם אוהבים.
3. ותודה רבה 😉
כמה זמן אפשר לאחסן את הרבועים במקרר
היי שרה,
הם נשמרים במקרר 5-7 ימים. אם רוצים ליותר- אפשר להקפיא אותם.
יש אפשרות לשיפ פחות אגוזים.זה פשוט נורא יקר….
כן שרית, את יכולה לשים יותר פירורי ביסקוויטים ופחות מתערובת האגוזים.
המשך יום נפלא 🙂