שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

ממתק טעים של שוקולד מריר, חלב או לבן עם פיצוחים, שמתאים במיוחד לט"ו בשבט (ללא אפיה).

גם בגרסה ללא גלוטן ובגרסה לטבעונים.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (כ-18 ריבועים):

100 גרם שוקולד מריר/ חלב/ לבן

שליש כוס מים רותחים

40 גרם חמאה/ מרגרינה  (או 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)

1-2 כפות סוכר (אם מכינים משוקולד חלב או לבן – יש להפחית את כמות הסוכר לחצי כף או לוותר על הסוכר)

300 גרם תערובת אגוזים טבעיים לפי בחירה (לא קלויים): אגוזי מלך, פקאן, אגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים, שקדים וכדו'  (זה יוצא בסביבות 2.5-3 כוסות)

100 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"  (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד, החמאה והסוכר ועליהם שופכים שליש כוס מים רותחים. מניחים בצד למספר דקות ומערבבים לתערובת אחידה (אם החומרים לא נמסו לגמרי אפשר לחמם במיקרוגל מספר שניות ולערבב).

-מניחים במעבד מזון את הביסקוויטים וחצי מתערובת האגוזים וטוחנים דק. את המחצית הנוספת של תערובת האגוזים קוצצים גס (אפשר להכניס לשקית אוכל ולשבור בזהירות בעזרת מערוך).

-מוסיפים את כל תערובות האגוזים והביסקוויטים לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה-שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה (אך לא לגמרי). מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חוצים לאורך לשני חלקים ואז לרוחב לקבלת ריבועים.

*מסדרים את הריבועים בצלחת הגשה (ניתן גם להחזיר לתבנית), עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

ריבועי שוקולד ופיצוחים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תמרים ואגוזים
בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם ☝️

הוספת תגובה
Avatar
טל (20:05 10.02.2020)

ואוו ואוו אפרת יא אלופההההה, אין לי מילים כבר⁦❤️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.02.2020)

תודה טל 💕

Avatar
rachel (12:55 27.01.2020)

האם אפשר לשים טחינה גולמית במקום המרגרינה, חמאה או השמן קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 27.01.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. תתחילי ב-2 כפות.

Avatar
דנה (18:57 4.10.2019)

היי, האם יתאים לצפות עם קצת לוטוס מומס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 5.10.2019)

לטעמי זה יוצא מתוק מספיק.
תטעמי ותחליטי.

Avatar
יעל (16:30 28.05.2018)

הכנתי את השוקולד והאגוזים, היה נראה לי חסר משהו (בעיקר במראה) והוספתי שוקולד מלמעלה. היה מיותר…
יצא מעולה טעים ולא מתוק מידי.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 28.05.2018)

תודה יעל 🙂

Avatar
רויטל אסתר (17:46 1.08.2017)

היי, כמה קריטי אם אשים אגוזים ושקדים קלויים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 1.08.2017)

אין בעיה שיהיו קלויים אם הם לא מלוחים מידי.

Avatar
רחל (23:19 25.02.2017)

שבוע טוב,
האם אפשר להקפיא בתבניות סילקון קטנות ( של שוקולדים) שיצאו מנות אישיות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:53 26.02.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
מיכל (16:25 11.06.2016)

אין לי אגוזים בכלל בבית… ניתן לשים במקום האגוזים בסקוויטים?? והאם אפשר לעשות את התערובת של העוגיות בתור תערובת של עוגה ולהכין כעוגה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:25 11.06.2016)

היי מיכל,
אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים.
ומה הכוונה להכין כעוגה? אפשר פשוט לערבב את כל החומרים ולשטח בתבנית מבלי לאפות.
חג שמח 🙂

Avatar
אליה (12:57 21.03.2016)

שלום רב ! האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה ?תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:07 21.03.2016)

היי אליה,
החמאה/שמן קוקוס מתקשים לאחר קירור ולכן מייצבים את התערובת. לדעתי עם שמן רגיל התערובת לא תחזיק ותתפורר לכן פחות מומלץ.

Avatar
שרית (10:06 7.02.2016)

אוהו זה היה באמת טעים.ושמתי רק 100 גרם אם הייתי שמה יותר …
אבל זה מעט התפורר.מה לעשות פעם הבאה?אני ודאי ירצה לעשות שוב .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:26 7.02.2016)

היי שרית,
שמחה שיצא טעים 🙂
כעקרון החמאה/מרגרינה היא זו שמייצבת את התערובת. פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות בעוד כ-20 גרם.
אפשר גם להוסיף עוד כמה כפות מים כדי לרכך את התערובת ובכך היא תהיה גמישה יותר ופחות מתפוררת.
שבוע נפלא!

Avatar
zipi (18:49 28.01.2016)

עושה רושם נהדר ושאלתיי-1 . האם מגישים זאת קפוא או בטמפרטורת החדר או בטמפרטורת המקרר.
2. האם אפשר לשים פירות יבשים כמו צמוקים, תמרים וכו'.
3. אתר נפלא ותבורכנה ידייך ורעיונתיך.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:15 28.01.2016)

היי ציפי,
1. מגישים את זה קר מהמקרר.
2. אפשר בהחלט להוסיף צימוקים או פירות יבשים חתוכים אחרים אם אוהבים.
3. ותודה רבה 😉

Avatar
שרה (17:32 28.01.2016)

כמה זמן אפשר לאחסן את הרבועים במקרר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:01 28.01.2016)

היי שרה,
הם נשמרים במקרר 5-7 ימים. אם רוצים ליותר- אפשר להקפיא אותם.

Avatar
שרית (12:55 25.01.2016)

יש אפשרות לשיפ פחות אגוזים.זה פשוט נורא יקר….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:15 25.01.2016)

כן שרית, את יכולה לשים יותר פירורי ביסקוויטים ופחות מתערובת האגוזים.
המשך יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.