שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 12-14 יחידות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

3 כוסות קוקוס טחון (270 גרם)

מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

אבקת סוכר (כף + כפית)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה 50 גרם שוקולד מריר + 7 כפות קצפת צמחית וממיסים כמה שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים כוס וחצי קוקוס וכפית אבקת סוכר ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת לחה). מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים היטב לגובה אחיד.

-ממיסים במיקרוגל כמה שניות 50 גרם שוקולד מריר עם כף מים וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים האופן אחיד מעל שכבת הקוקוס.

-מערבבים בקערה כוס וחצי קוקוס עם כף מלאה אבקת סוכר ומוסיפים את שארית הקצפת צמחית. מערבבים עד לתערובת אחידה ולחה. יוצקים את התערובת מעל שכבת השוקולד ומיישרים בעזרת ידיים רטובות.

-מכניסים למקפיא ל 2-3 שעות, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך ל-3 חלקים לאורך ואז לקוביות).

*שומרים במקרר. ניתן גם להקפיא בקופסה אטומה.

הערה: הריבועים עלולים להתפרק מעט בחיתוך, במיוחד החלק העליון. פתרון לכך הוא שימוש בתבנית פרלינים מסיליקון.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים בתנור
סלט צנונית וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אדוה (13:17 27.03.2021)

הייתי מורידה מהקוקוס בשכבה הראשונה ושמה עוגיות במקום
גם מהשכבה השלישית הייתי מורידה מהכמות של הקוקוס

מתכונים ב-10 דקות (18:59 28.03.2021)

היי אדוה,
את יכולה לעשות כך, זה עניין של טעם אישי:)

הדסה (19:14 25.03.2021)

אם אין לי מיקרוגל לפסח, כיצד אוכל לחמם את הדברים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 25.03.2021)

את שואלת שאלה כללית? כי אין צורך לחמם את ריבועי הקוקוס.
בכל מקרה, מאכלים שדורשים חימום אפשר לחמם בתנור או במחבת.

הדסה (13:57 26.03.2021)

לא, כתוב כאן במתכון להמיס במקרוגל כמה דברים, איך אוכל להעמיס ללא מקרוגל?

מתכונים ב-10 דקות (14:47 26.03.2021)

את יכולה להמיס על הגז:
שימי על הגז בכלי מים רותחים (באש בינונית), שימי את השוקולד והקצפת בקערה, ותניחי אותה מעל הכלי עם המים. תערבבי עד להמסה. בצורה כזו השוקולד נמס טוב בלי להישרף…

חני (21:20 1.03.2021)

היי אפרת! אני לא אוהבת קקוס ,האם את חושבת שאני עדיין יואב את זה? כי אני לא רוצה להכין סתם וגם המשפחה שלי לא כל כך אוהבת, אך בתמונה זה נראה מטריף!!!!!!!! מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 1.03.2021)

היי חני,
תמיד אפשר לנסות דברים:) הריבועים האלו אכן מטריפים!
עם זאת, במתכון הזה הקוקוס מאד דומיננטי ולכן אם ממש לא אוהבים אפשר להכין משהו אחר…

תמר (12:19 11.02.2021)

רציתי ג”כ לשאול מה ההבדל בין מ”ל לגרם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 11.02.2021)

היי תמר,
גרם זה כובד המוצר (למי שמשתמש במשקל).
מ”ל זה נפח.
יש שתי אפשרויות למדוד מתכון:
1. לפי משקל ואז שוקלים את המוצרים.
2. המלצה שלי – לפי כוס נכונה בנפח 240 מ”ל ואז אפשר להתעלם מהגרמים ולשים לפי מה שרשום במתכון – חצי כוס, שליש כוס, רבע כוס וכו’

תמר (19:06 11.02.2021)

תודה אפרת איןןן על האתר שלך:)

תמר (12:08 11.02.2021)

כמה גרם יש בכל כוס קוקוס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 11.02.2021)

90 גרם.

טל מועלם (00:11 24.11.2020)

יש אפשרות להחליף שוקולד בממרח? ובאיזה כמות?, אפשר לשלב קצפת צמחית עם מים או חלב?

מתכונים ב-10 דקות (09:10 24.11.2020)

תוכלי להשתמש ב2-3 כפות ממרח שוקולד ולהמיס עם כמה כפות חלב עד שתגיעי למרקם של גנאש כמו ציפוי שוקולד
בצד של השוקולד את יכולה להוריד את השמנת הצמחית בגלל שאת משתמשת בממרח שוקולד אחר
ובצד הלבן זה יהיה בעייתי כי השמנת מחברת את המרכיבים

טל מועלם (10:11 24.11.2020)

חצי מיכל של שמנת יכול להספיק?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 24.11.2020)

כן (:

עינת (19:37 26.10.2020)

היי אפרת

שוקוציפס מריר או צמקיאו או שוקולד לאפייה במקוםשוקולד מריר מה מתאים?

או שהכרחי שוקולד מריר וכמה אחוז קקאו מקסימום אפשרי(מבית טבע שוקולד)

תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 26.10.2020)

כן אפשר להמיס 100 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד לאפיה.

עדי (09:58 5.07.2020)

היי, תודה רבה על המתכון, נראה מעולה!
אני רוצה לעשות את זה אישי ויפה (פוחדת להסתבך עם החיתוך) ואין לי תבנית פרלינים.
האם לדעתך מתאים לעשות במנג’טים? או שזה יהרס?

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 5.07.2020)

היי עדי,
לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות להכין במנג’ט אחד קטן. תראי אם זה נוח, כי המנג’ט לא יציב.

לילך (14:02 22.04.2020)

היי אפרת,
אני מאוהבת באתר שלך!
שאלה- אפשר להכין את זה בשלוש שכבות כלומר להוסיף עוד שכבה מהפתיבר גם למעלה מעל הקוקוס? במידה וכן מה הכמות הרצויה של המסה התחתונה לפני חלוקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 22.04.2020)

היי לילך,
את מתכוונת שאת רוצה להוסיף שכבה של פירורי פתי בר עם שמנת?
את רוצה להשתמש במיכל אחד של שמנת לכל שלושת השכבות או להוסיף שכבה נוספת בלי קשר לשתי השכבות הקיימות?

אסתר (17:20 13.02.2020)

האם אפשר להחליף את הקוקוס, אני ממש לא אוהבת את הטעם שלו….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 14.02.2020)

היי, אם את לא אוהבת קוקוס אני מציעה לך להכין משהו אחר.
יש המון מתכונים מתוקים אחרים טעימים.

מיכל (21:56 31.01.2020)

הי אפרת, כמה זמן לדעתך יכול להישמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 1.02.2020)

בסביבות 4-5 ימים.

גלית (09:45 30.11.2019)

היי,

איך אפשר להכין את המתכון ללא סוכר (כלומר עם תחליפים)?

הרבה תודה,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 30.11.2019)

אפשר להשתמש בשוקולד מריר ללא סוכר ובמקום קצפת צמחית בקרם קוקוס.
במקום אבקת סוכר אפשר לשים אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

נירה (15:37 1.02.2020)

נהדר, יכול להתאים גם לסוכרתיים ולטבעונים .
תודה רבה גם לשואלת.

הדס (16:02 31.10.2019)

הי אפרת,

תודה רבה על האתר המדהים.
אני מתכוונת להכין ויש לי שתי שאלות.
1. האם אפשר להמיס בסיר ולא במקרוגל?
2. יש אופציה אחרת מתבנית אנגליש קיק ניראה לי שיהיה לי מסובך לחתוך כי התבנית צרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 31.10.2019)

1. כן, על אש הכי נמוכה.
2. זה די פשוט יש לחתוך לאורך ל-3 חלקים ואז לקוביות. בכל מקרה אם יש לך תבנית קטנה מרובעת אפשר להכין בה (17X17 ס”מ).

בתיה (11:56 20.10.2019)

יצא טעיםםם בטירוף אני רק מגישה לשולחן והכל נחטף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 21.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

רחלי (23:23 9.10.2019)

טעים ברמות!!!
מי שאוהב קוקוס זה פשוט מעדן,
תודה רבה
גמר חתימה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:47 10.10.2019)

תודה רחלי.
גמר חתימה טובה 🌺

אביטל (08:38 15.08.2019)

היי אפרת,
מתכון מעולה !
רוצה לנסות הפעם חלבי

המתכון נשאר זהה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 15.08.2019)

כן 🙂

יאיר (11:35 26.07.2019)

במה אפשר להחליף את השמנת צימחית? (חוץ מקרם\שמן קוקוס) אפשר אולי בשמן רגיל ועוד סוכר או משהו?
תודה רבה על המתכונים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 26.07.2019)

הי יאיר
אפשר להמיר ב ¾ כוס חלב מעורבב עם 25 גרם חמאה מומסת. שמן רגיל פחות מתאים.

יאיר (21:47 12.04.2020)

תודה!

לאה (08:39 5.06.2019)

שלום וברכה, הכנתי אתמול את הקינוח, יצא מושלם ברמות! נראה מעולה, טעים ואסתטי!
הכנתי את זה בתוך תבניות סיליקון בצורת סירה.. נראה אפילו יותר יפה מהתמונה פה באתר.. אולי אעלה לפה מחר תמונה.. תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 5.06.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה לאה

אביה (19:59 3.06.2019)

לאפרת תודה ענקית💕 על האתר המושלם הזה נורא אהבתי אותו והכנתי כבר 3 מתכונים היום שנראים טוב אני מזה שמחה שמצאתי את האתר לפני שבועות כי באמת יש כאן מתכונים מנצחים קלים מהירים וטעימים אש בקיצור תודה!!!! 😍
הכנתי היום ויצא נפלא 👍
אני אישית לא אוהבת קוקוס אז לא טעמתי אבל זה בשביל המשפחה שנורא אוהבים קוקוס אז הכנתי להם לכבוד החג
ומאמינה שהיו תגובות חיוביות ורציתי לשאול שאלה קטנה הלבן יצא לי קצת רח יותר מהשחור האם לתת לזה
עוד זמן בהקפאה או מה אני יעשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 4.06.2019)

זה בסדר שהחלק הלבן רך יותר. את יכולה לשמור את זה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
חג שבועות שמח 💗

פלונית (16:00 17.01.2019)

האם ניתן להשתמש בחלב סויה במקום קצפת צמחית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 17.01.2019)

בחלב סויה אין מספיק שומנים שידביקו את המרכיבים.
אפשר להשתמש בקרם קוקוס או ב ¾ כוס חלב סויה מעורבב עם 25 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.

רעות (18:23 8.01.2019)

מה הכמויות לתבנית מלבנית 25*30?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 8.01.2019)

היי רעות,
הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אינגליש קייק.
לתבנית בגודל 32X25 יש להכפיל כמויות ב-3.
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22.

ליאורה (18:36 21.11.2018)

שלום , אין לי אבקת סוכר, אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.11.2018)

היי ליאורה,
כדי שלא ירגישו את גבשושי הסוכר כדאי להמיס את הסוכר יחד עם השוקולד והשמנת. זה לגבי השכבה הראשונה.
לגבי השכבה השניה, כדאי לערבב קודם את הסוכר עם השמנת הצמחית ורק אז להוסיף את הקוקוס.

עינת (11:04 14.11.2018)

היי אפרת

אני רוצה להכין את המתכון נשמע טעים.

אם אשתמש בשוקולד מריר 100 אחוז קקאו ללא סוכר וללא תחליף סוכר ואלך על פי המתכון זה עדיין יצא טעים ?

מה דעתך?

והאם ניתן להמיס את השוקולד על הגז ? ולא במיקרו?

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 14.11.2018)

היי עינת,
זה ייצא קצת מר אבל אם את אוהבת את השוקולד הזה כמו שהוא אז אין בעיה.
אפשר להמיס על הגז.

תמר (11:27 9.11.2018)

היי, האם אפשר במקום האבקת סוכר לשים מייפל טהור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 9.11.2018)

אני מניחה שכן.

יהודית (11:15 1.11.2018)

עשיתי ויצא מהמם!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 1.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יהודית 🌷

הודיה (14:32 25.10.2018)

יש לי כוס מדידה שרשום עליה 250 מ”ל אז כמה כוסות זה 270 גרם? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 25.10.2018)

היי הודיה,
אני משתמשת בכוס של 240 מ”ל כך שזה אמור לצאת בערך 3 כוסות פחות 2 כפות.

אביטל פרץ (21:44 24.09.2018)

יצא לי מעולה לא התפרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 24.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל

יפית רווח (14:18 7.09.2018)

אם אני רוצה להחליף את השמנת בקרם קוקוס , מה הכמות של הקרם קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 7.09.2018)

אותן כמויות. 250 מ”ל זה יוצא קצת יותר מכוס.

נחמי (22:53 6.09.2018)

אני רוצה מתכון קל ופשוט של קינוח עם תותים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 6.09.2018)

יש 2 מתכונים קלים שנראים לי מתאימים:
תותים עם קצפת
מוס תותים
שנה טובה 🙂

נחמי (10:50 7.09.2018)

וואוו, תודה רבה. לקחתי את המוס תותים והוא מעולה!!!
האתר הזה מקסים וכייפי…
שנה טובה.

ציפי (12:18 18.06.2018)

שלום לך אפרת ותודה על כל המתכונים המיוחדים!
כמה חיתוכיות יוצאות מהכמות המופיעה כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 18.06.2018)

12-14, תלוי בגודל שחותכים.

תושב ביתר (23:51 4.04.2018)

שלום אפרת נראה טעים ומגרה מאוד רציתי לשאול אם אפשר להוסיף פצפוצי אורז ושקדים טחונים? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:57 4.04.2018)

היי,
יכול להיות שעם פצפוצי אורז המרקם ייצא פחות יציב אבל תוספת של שקדים טחונים נשמע לי דווקא טוב ומתאים. אפשר לשלב את זה במקום חלק מהקוקוס.

יפית (18:30 12.03.2018)

אפשר להשתמש בשמנת לבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 12.03.2018)

אני חושבת שכן.

שירן (20:03 4.02.2018)

הי אפרת,
אשמח לכמות 3/4 אינגליש קייק בבקשה.
ואם בכל זאת החליט על פרלינים כמה זמן יספיק להם במקפיא בערך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 5.02.2018)

היי שירן,
2+1/4 כוסות קוקוס טחון
3/4 מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
75 גרם שוקולד מריר
כף שמן
אבקת סוכר (כף + כפית)
לגבי הפרלינים, בסביבות שעה. עד שהם מתייצבים.

סימה כהן (08:12 31.01.2018)

בס”ד
אפרת יקרה
אני משתמשת קבוע באתר הזה, כנתי המון דברים מתוך האתר שלך מגוון של עוגות, עוגיות, מאכלים, קינוחים מרקים ומה לא
ותמיד תמיד הכל יוצא מוצלח מאוד וקוצר אין ספור מחמאות
תודה רבה רבה, את מוכשרת מאוד
סימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 31.01.2018)

תודה רבה סימה, שמחה שאת נהנית מהאתר! 🌺
יום מקסים.

לילך (12:50 29.01.2018)

הכנתי כבר פעמיים ממש טעים, עשיתי בלי סוכר בכלל וזה עדיין מתוק וטעים.
לגבי השכבה התחתונה היא קצת מתפוררת, מה אפשר לעשות שיהיה טיפה יותר מגובש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 29.01.2018)

היי לילך,
שמחה שיצא טעים.
השכבה התחתונה אמורה לצאת לחה. אם היא יוצאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות חלב או מים לפי הצורך.

מרב (15:09 14.01.2018)

כבר 3 פעמים הכנתי.
בכל הפעמים לא הצלחתי עם השוקולד שבאמצע.
אינני מצליחה למרוח אותו על השכבה שבתחתית התבנית.
הוא נעשה סמיך מהר מאוד לאחר הוצאתו מהמיקרוגל,
וכשאני רוצה למרוח אני “סוחבת” חלק מהתחתית שנדבקת לשוקולד המותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 14.01.2018)

היי מרב,
השוקולד אמור להיות נוזלי.
כמה שניות במיקרוגל את ממיסה את קוביות השוקולד עם המים והשמן?

גלית יוסף (12:53 11.01.2018)

היי אפרת?

האם אפשר להחליף את השמנת הצימחית בקרם קוקוס? ולהוסיף סוכר?

תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 11.01.2018)

כן, אפשר. ממליצה לטעום לפני ולהוסיף אבקת סוכר בהדרגה ולפי הטעם.

אורטל (16:38 28.12.2017)

נשמע ממש טוב!
באיזו תבנית להשתמש לכמות הזאת? תבנית אינגליש קייק אחת או גדולה יותר?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 28.12.2017)

היי אורטל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.

לאה (22:52 30.11.2017)

היי, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 1.12.2017)

היי לאה,
אפשר. בדר”כ היא פחות מתוקה מקצפת צמחית לכן מומלץ לטעום ולהוסיף יותר אבקת סוכר לפי הטעם.

דסי הדס (11:19 30.11.2017)

היי אפרת,
האם צריך להקציף את הקצפת?
הדס.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 30.11.2017)

לא, אין צורך להקציף. רק לערבב.

מיה (08:48 27.11.2017)

מהמם מהמם מהמם פשוט טעים ואי אפשר להפסיק
הכנתי כמות אחת לניסיון לכבוד שבת הילדים ובעלי אהבו מאוד מאוד
וביקשו להכפיל את הכמות לשבת הקרובה
המון תודות על המתכונים הטובים והקלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 27.11.2017)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה מיה ויום מקסים!

יעל (14:02 26.11.2017)

הריבועי קוקוס יצאו מעולים,לאוהבי הקוקוס בפרט.
עשינו חלק בתבנית שקעים סיליקון לבבות ויצא מדהים.
גם מה שעשינו בתבנית אינגליש קייק נחתך מצוין.

תודה על המתכונים הנפלאים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 26.11.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה יעל.
שבוע נפלא

הודיה (21:56 25.11.2017)

חזרתי לעדכן איך יצא, הכנתי בתבנית פרלינים מסיליקון ולא האמנתי שזה יצא כזה יפה מרשים וטעים זה אמנם לוקח קצת יותר זמן אבל בכל זאת זה ניראה כאילו עבדתי על זה שעות.
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 25.11.2017)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה ושבוע טוב

הודיה (10:22 24.11.2017)

אני רצה להכין. תבנית פרלינים הם לא מדי קטנים?
יישר כח על הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 24.11.2017)

היי הודיה,
הם יוצאים קטנים אבל יש בזה משהו נחמד. פשוט במקום אחד יאכלו מהם יותר 🙂

רינת (23:57 23.11.2017)

וואוו,כמו תמיד!!
שבת שלום😃

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 24.11.2017)

תודה רינת!
שבת שלום 🌺

אתי (23:50 23.11.2017)

פשוט מעולה, תודה על עוד מתכון נהדר.
כמה זמן זה מחזיק בפריג׳ידר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 24.11.2017)

היי אתי,
לדעתי זה יכול להחזיק במצב טוב עד חודש (כל עוד זה עטוף היטב).
שבת שלום 🙂

אסתי (21:15 23.11.2017)

המתכונים שלך תמיד מהממים אבל זה,וואו!!
סיימתי הרגע להכין כמות כפולה,הדאגה היחידה שלי היא שבעלי לא יחסל הכל לפני שבת😉
השילוב של הריץ’ עם הקוקוס טועם כמו מילקי!
בקיצור,מתכון משגע.
המון תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 23.11.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂

ציפי (13:26 23.11.2017)

תודה,
נשמע טוב!:)

האם אפשר לעשות עם קצפת חלבית? את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 23.11.2017)

היי ציפי,
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה חלבית. בדר”כ היא פחות מתוקה מקצפת צמחית לכן מומלץ לטעום ולהוסיף יותר אבקת סוכר לפי הטעם.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.